GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Krugerpark - Shingwedzi

80kamers/units
Zuid-Afrika | Kruger | Krugerpark Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): SANParks
276.27 m | Lat:S 23° 6' 29" Long: E 31° 26' 10" check-in: 14:00 tot 0 / check-out: 10:00
Reserveer
Het Kruger nationaal park is meer dan een eeuw geleden gesticht. Het strekt zich 350 km uit van noord naar zuid en 60 km van oost naar west, of anderhalve keer Belgie en Nederland samen. Het wordt weleens het vlaggenschip van de Zuid-Afrikaanse parken genoemd en dit is geheel terecht. Dit nationaal park is niet alleen bekend om zijn verscheidenheid aan fauna en flora maar ook vanwege de rotsschilderingen van de San en indrukwekkende archeologische plaatsen zoals Masorini en Thulamela.

De meesten die kiezen voor een bezoek aan het Kruger nationaal park, zullen het park op individuele basis verkennen en zich met de huurwagen van kamp naar kamp verplaatsen op zoek naar de Big Five (leeuw, neushoorn, luipaard, olifant en buffel), maar ook heel wat andere diersoorten. Buiten de activiteiten die ter plekke kunnen geregeld worden bij de receptie van elk kamp kan je ook nachtsafari's reserveren. Deze safari's gebeuren in open terreinwagens met een lokale natuurgids (ranger). Let wel dat de gidsen van Kruger nationaal park niet mogen afwijken van de wegen om dichter bij de dieren te komen. Ze zijn ook niet altijd even gemotiveerd.

Het zuidelijke gedeelte van het park, het laagveld, ligt in de provincie Mpumalanga en het noordelijke gedeelte ligt in de Limpopo provincie. In het noorden grenst het Kruger nationaal park gedeeltelijk aan het in Zimbabwe gelegen Gonarzthou nationaal park, terwijl het in het oosten grenst aan Mozambique. Dit gebied werd uitgeroepen tot een grensoverschrijdend natuurreservaat of Transfrontier Conservation Area.

Kruger ligt ongeveer 450 km ten oosten van Johannesburg, waarbij de Phalaborwa- en Punda Maria-ingang op ongeveer 550 km van Johannesburg liggen. Het type accommodatie in de verschillende kampen is zeer uiteenlopend, van superluxe tot standaard cottages of typisch Afrikaanse rondavels. Deze laatste zijn wat primitiever en verouderd, maar wel zeer netjes onderhouden. In de meeste gevallen beschikken ze over een eigen of een gemeenschappelijke keuken. Voor het Kruger nationaal park is het aan te raden een anti-malariakuur te volgen, vooral in de nazomer en de herfst (van december tot mei). Het park heeft een wegennet van maar liefst 2.000 km waarvan er 700 km geasfalteerd is. De maximale snelheid binnen het park bedraagt 50 km/u en enkel gesloten voertuigen zijn toegestaan. Zorg ervoor dat je op voorhand de afstanden goed inschat, want de poorten van het nationaal park gaan 's avonds onvoorwaardelijk dicht. Dit geldt trouwens voor alle nationale parken.

SHINGWEDZI
Shingwedzi ligt in het noordoostelijke deel van het Kruger nationaal park, in het hart van het Mopane gebied, en is zo een van de meeste geisoleerde kampen in Kruger. De Punda Maria-ingang ligt op ongeveer 70 km, ver van de bewoonde wereld, waardoor het kamp heel rustig is met een heel ontspannen sfeer. Daarenboven zorgt de rivier, net zoals bij Letaba en Lower Sabie voor een prachtige achtergrond, maar het uitzicht is niet zo spectaculair als vernoemde kampen. Het kamp biedt zowel kampeermogelijkheden als accommodatie in bungalows. In de buurt van het kamp zijn er maar enkele wegen, maar de meeste gaan via dichtbeboste rivierbeddingen. Hierdoor is de kans om buffels en olifanten heel groot. Het kamp is heel rustiek, dus een unieke ervaring die je meeneemt naar de essentie van het bushleven, even weg van alle moderne technologie. Een verblijf dat je je nog lang zal herinneren.

Activiteiten in Shingwedzi
In de omgeving van het kamp kan je een bezoek brengen aan de Kanniedood of Ntishivana bird hide voor de echte vogelliefhebbers. Verder is er ook de Northern Plains 4x4 adventure trail voor de avonturiers.

Begeleide wandelingen in de natuur
Dagelijks zijn er in de vroege ochtend en de namiddag begeleide wandelingen, onder leiding van getrainde en gewapende gidsen. Maximum 8 deelnemers worden meegenomen naar interessante plaatsen, gelegen rondom het kamp. Belangrijk dus dat je je vroegtijdig inschrijft om te kunnen deelnemen. Het is een rustige wandeling en de gidsen hebben een enorme kennis van de omgeving. Er wordt vooral gezocht naar neushoorn, olifant en leeuw en onderweg krijg je de nodige uitleg over de Afrikaanse bush. Gemakkelijke schoenen en neutrale kleur van kledij wordt aangeraden tijdens deze wandelingen. Enkel kinderen +13 worden toegelaten om aan de wandelingen deel te nemen.

Gamedrives
Deze dien je best vroegtijdig te reserveren bij de receptie van het Shingwedzi kamp. Er zijn drie verschillende typen gamedrives: Sunset drives met vertrek voor zonsondergang omstreeks 17 uur (ongeveer 3 uur), Night Drives met vertrek wanneer het donker is om op zoek te gaan naar de nachtdieren, en Morning drives met vertrek rond 4.30 (zomer) of 5.30 uur (winter).

TIP: Wist je dat we in de Go Zuid-Afrika digitale reisgids (exclusief voor onze klanten) niet minder dan 25 pagina's spenderen aan Kruger Nationaal Park. We beschrijven alle kampen, activiteiten, wat te doen en waar te gaan eten. Verder vind je detailkaarten terug van ieder kamp en hun omliggend wegennet en maken we je aan de hand van korte of lange routes wegwijs om zo de dieren optimaal te kunnen observeren.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juli 2021

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: Conservation fees of inkomgelden zijn niet inbegrepen in de prijs van een overnachting of een bezoek aan het park. De Conservation Fee bedraagt 424 rand pp/dag van 1/11/2020 t/m 31/10/2021 en 440 rand pp/dag van 1/11/2021 t/m 31/10/2022, kinderen tot 12 jaar aan 50%. Deze is ter plaatse te betalen cash of met kredietkaart, tenzij u beschikt over een Wild Card.

OPGELET!!! Alle personen die 18 jaar of ouder zijn, moeten een legitimatiebewijs (paspoort/identiteitskaart/rijbewijs) bijhebben om Kruger binnen te mogen!

Drones: Vliegen met drones voor commercieel, recreatief en/of prive gebruik in nationale parken in Zuid-Afrika is niet toegestaan. Niet alleen ter bescherming van de privacy, maar ter bescherming van het wildleven en om stroperij tegen te gaan.

Activiteiten: U kunt deze ter plaatse reserveren, maar het is aangeraden dit vooraf te doen om beschikbaarheid te garanderen. Prijzen zijn geldig van 1/11 van het vorige jaar tot en met 31/10 van het desbetreffende jaar. Zomerseizoen van oktober t/m maart, winterseizoen van april t/m september
- morning walk (vertrek 4AM/5AM, duur 4 uur): 675 (2021)rand pp, kinderen <12 niet toegelaten
- sunrise drive (ochtend): 395 (2021/22) rand pp, kinderen 50%
- sunset drive (namiddag): 395 (2021/22) rand pp, kinderen 50%
- night drive (avond): 345 (2021/22) rand pp, kinderen 50%

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

Ontbijt

Faciliteiten:

WasserijZwembadBraaiParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningWasserijRookverbod

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

WildNationaal Park
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in