GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Kgalagadi - Kalahari Tented Camp

15kamers/units
Zuid-Afrika | Kalahari | Upington Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): SANparks
970 m | Lat:S 25° 47' 11" Long: E 20° 1' 5" check-in: 14:00 tot 0 / check-out: 10:00
Reserveer
Het Kgalagadi nationaal park staat bekend als het eerste grensoverschrijdende Peace Park of het samenvoegen van het Kalahari Gemsbok nationaal park in Zuid-Afrika en het Gemsbok nationaal park in Botswana. Kgalagadi is immens groot met bijna 38.000 km2 en werd officieel geopend op 12 mei 2000. Kgalagadi betekent plaats van de dorst en met de droge rivierbeddingen en rode zandduinen is het meteen duidelijk waar de naam vandaan komt. Toch kan je binnen dit park twee verschillende ecosystemen van de Kalahari terugvinden. In het zuidwestelijke deel zijn het de prachtige duinen met halfwoestijnvegetatie die het landschap bepalen en het noordoostelijke deel is begroeid met kameeldoorns. Daarnaast vind je in het uitgestrekte gebied ook zoutvlakten.
De prachtige natuur in dit unieke park is niet het enige opvallende, maar ook de typische Kalahari-leeuw met de indrukwekkende zwarte manen slentert hier rond naast de andere diersoorten waaronder de bruine en de gevlekte hyena, jachtluipaard, jakhals, gemsbok, rode hartenbeest, springbok en andere antilopensoorten.

Kalahari Tented Camp
Kalahari Tented Camp is een zogenaamd wilderness kamp gelegen aan de westelijke kant van het Kgalagadi nationaal park. Van hieruit (mits het nodige papierwerk in hoofdkamp Twee Rivieren en een minimum van twee overnachtingen) kan je het park verlaten of binnenrijden langs Namibië.
Het kamp heeft 15 units met elk een grote slaapkamer en badkamer met een aparte keukentent. De keuken is voorzien van de nodige uitrusting om te koken en te eten. Het kamp heeft alleen zonnepanelen en gas, en er zijn geen stopcontacten aanwezig. Voor de winkel en benzine kan je tijdens de kantooruren 3 km verder terecht bij Mata Mata. Het Kalahari tented camp is wel voorzien van een zwembad.

Reistijden vanuit Kalahari Tented Camp:
-Nossob: 3,5 uur
-Urikaruus: 1,5 uur
-Twee Rivieren: 3,5 uur

TARIEVEN VOOR DE MAAND juni 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: 
Conservation fee niet inbegrepen, ter plaatse te betalen (van 1/11/2023 t/m 31/10/2024: 465 rand/pp per dag kinderen <12 aan 50%)

Proviand in Kgalagadi Nationaal Park is zeer beperkt. Er is een restaurant (al is dit qua keuken niet echt een aanrader) in Twee Rivieren en een winkeltje in Twee Rivieren, Nossob en Mata Mata. Hier kan je tal van producten krijgen, waaronder vers gebakken brood (best vooraf bestellen). Voorzie alvast in brandhout of kolen voor de barbecue, voldoende drinkwater of drankjes en voedsel. Wie bijzondere producten nodig heeft, doet er beter aan om reeds inkopen te doen in Upington, waar zich verschillende supermarkten bevinden.

DOUANEFORMALITEITEN: Bij Mata Mata is er geen kantoor van de douane, dus indien je hier de grens oversteekt, moet je alle paspoortformaliteiten in Twee Rivieren in orde maken. Vergeet daarom niet je paspoort te laten afstempelen in Twee Rivieren om in Mata Mata Zuid-Afrika te kunnen verlaten of in Twee Rivieren het land terug binnen te komen. Je moet ook minimum 2 nachten in het park verblijven om via verschillende landen (grenzen) het park in en uit te rijden.

Drones: Vliegen met drones voor commercieel, recreatief en/of privégebruik in nationale parken in Zuid-Afrika is niet toegestaan. Niet alleen ter bescherming van de privacy, maar ter bescherming van het wildleven en om stroperij tegen te gaan.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in