GO ZUID-AFRIKA

Map Optiestoon/verberg details

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Loading map...

Ontdek Mauritius

Afrika associeren de meeste mensen meteen met woestijn, wilde dieren en avontuur, maar er is ook een ander Afrika dat steeds vaker als bestemming wordt gekozen. In dit geval Mauritius, een eiland ten oosten van Madagaskar, gelegen in de Indische Oceaan. Parelwitte idyllische stranden, schitterende azuurblauwe lagunes en een suptropisch binnenland dat beïnvloed werd door tal van immigranten uit Azië, Europa en Afrika. Dit is niet alleen de ideale strandbestemming, maar tevens ook een wereld om te ontdekken! Toegegeven, niet meteen de meest goedkope bestemming, maar wel eentje die lang in het geheugen gegrift zal blijven. Eentje waar zon, zee en strand, maar ook het culturele en culinaire aspect een belangrijke rol in een welgeslaagde reis zullen spelen. In het verleden is Mauritius in verschillende handen geweest. Vooral de Europeanen zagen dit kleine eilandje helemaal zitten, denk daarbij maar aan de Portugezen, Nederlanders, maar ook de Fransen en daarna de Engelsen, die het als kolonie tijden lang beheerden. In 1968 werd Mauritius onafhankelijk en sindsdien heeft toerisme een lange weg afgelegd en is de totaalbeleving op toeristisch vlak eentje met wereldwijde faam. De ideale plek voor zon, zee en strand, maar ook prima om te duiken, of om in de voetsporen te treden van tal van ontdekkingsreizigers. Mauritius is niet alleen een bestemming voor verliefde koppeltjes die er hun huwelijkreis willen doorbrengen, maar ook een eiland voor die ene speciale gelegenheid en vooral ook voor families met kinderen. Komt daarbij dat het ook perfect te combineren valt met andere Afrikaanse bestemmingen, reden te meer dat Go Zuid-Afrika besloot deze unieke bestemming meer aandacht te geven en u mee te laten genieten van één van de mooiste bestemmingen op deze planeet.
Grensformaliteiten

Voor Mauritius hoef je als Belg of Nederlander niet te beschikken over een visum. Wel moet je paspoort minimum 6 maanden na thuiskomst nog geldig zijn. Zorg dat er minimum twee lege pagina's in het paspoort beschikbaar zijn voor de nodige stempels. Tevens moet je bij aankomst in het bezit zijn van een geldig retourticket. De tijdelijke verblijfsvergunning is drie maanden geldig, tenzij je vooraf bij de ambassade in eigen land andere afspraken hebt gemaakt. Een internationaal rijbewijs is noodzakelijk.

Hoe Mauritius ontdekken

Mauritius is de plek bij uitstek om op één locatie te vertoeven, van waaruit je dan vervolgens makkelijk het eiland kan verkennen. Je persoonlijke interesses, maar ook het weer bepalen de juiste locatie van je verblijf. De meeste reizigers opteren dan ook om tijdens hun bezoek aan Mauritius op één of meerdere plaatsen te vertoeven. Je kan vooraf of ter plekke een huurwagen regelen (er wordt links van de weg gereden), maar ook luchthaventransfers kunnen vooraf geregeld worden en er met een lokale gids op uit trekken hoeft niet eens zo gek duur te zijn. Je zal verrast zijn van wat ook het binnenland van Mauritius te bieden heeft.

Beste reisperiode

Mauritius geniet van een tropisch klimaat dat aangenaam beïnvloed wordt door de Indische Oceaan. Hoewel het regenseizoen van december tot april loopt‚ wil dit niet zeggen dat de regen onophoudelijk uit de lucht zal komen vallen. Iets minder gunstig vanwege cyclonen is tussen december en januari, maar dat neemt niet weg dat alsnog Mauritius een immer populaire bestemming blijft. Van juni tot pakweg half oktober is het in het land het droogst, maar ook net iets koeler, hoewel koel nog steeds betekent dagtemperaturen rond de 25 graden Celsius. Mauritius is met andere woorden het ganse jaar te bezoeken, wel is het adviseerbaar om te kiezen voor de juiste locatie op het eiland.

Gezondheid

Het wordt aangeraden een vaccinatie aan te gaan tegen Difterie, Tetanus en Polio (DTP) en hepatitis A. Vaccinatie tegen gele koorts is voor Mauritius alleen verplicht als u in de zeven dagen voordat u Mauritius binnenkomt, een gele koorts land heeft bezocht. Voor een deskundig advies omtrent vaccinaties raden wij u aan minimaal 6 weken voor vertrek contact op te nemen met een medische instantie zoals het Tropisch Instituut of uw huisarts. Het is ook ten zeerste aangeraden een goede zonnebrandbescherming te gebruiken en je te voorzien van drinkwater, alsook een hoed of pet. Kinderen moeten meerdermaal worden ingesmeerd met zonnecreme.

Horeca en restaurants

Mauritius is op alle vlak een paradijs en zo ook voor wat betreft het culinaire, met een zeer gevarieerde keuken. De Europese invloed is sterk aanwezig, maar ook de Indiase, Chinese, Creoolse en Arabische invloeden kan je erin terugvinden. Oosterse specerijen komen vaak voor in gerechten. Gezien het eiland omringd is door de Indische Oceaan, is er ten alle tijden verse vis voorradig, maar ook vers vlees is volop verkrijgbaar. De grotere resorts hebben vaak meerdere restaurants, met een verscheidenheid aan gastronomische gerechten op basis van verse en lokale producten, knapperige salades, zeevruchten, heerlijk vers vlees en vaak eigen gebakken brood. Deze houden ook rekening met uw persoonlijke wensen en of allergiëen.

Accommodatie

Er is in Mauritius een brede waaier aan accommodatie, en dit binnen ieders budget. Van de goedkoopste backpackers tot de meest exclusieve strandhotels. Het niveau is van hoge kwaliteit. Heel wat resorts beschikken buiten de standaard, ook over luxe en deluxe kamers. Heel populair zijn ook de zogenaamde villa’s, die soms zelfs met privézwembad en butler komen. Ze beschikken over klimaatregeling, bed met muskietennet, salon met satelliet-tv, dvd-speler, telefoon, internet, minibar, ventilator, kluis en thee/koffie faciliteiten. De ruime badkamers hebben een bad, aparte douche, toilet, dubbele lavabo, haardroger en buitendouche. Een eigen terras ontbreekt niet, met dito privézwembad en ontspanningsplaats met meubels in hout en riet, dit alles in een kleine privétuin.

Je zal merken dat accommodaties in Mauritius wel wat duurder zijn dan in bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Gelukkig zijn er vaak ook speciale aanbiedingen, zo ook bijvoorbeeld voor Honeymoners of speciale gelegenheden, zoals een jubileum. Wij beschikken alvast over een flink aantal accommodaties in het land en dat aanbod breidt zich steeds verder uit. Hoewel we vaak suggesties zullen maken, geven we ook de kans om zelf te bepalen wat binnen uw verwachtigen en budget past. Al onze klanten krijgen ook nog eens de kans de logementen te beoordelen. Die beoordeling, en onze grondige kennis van zaken, gaan je zeker helpen bij je keuze.

Activiteiten

Mauritius bestaat uit meerdere eilanden, waar het hoofdeiland Mauritius en het verder gelegen Rodrigues de belangrijkste zijn. Samen met La Réunion vormen ze de Mascarenen, een eilandengroep die door vulkanische activiteiten is ontstaan. Door de afgelegen ligging hebben de eilanden een unieke flora en fauna. De uitgestorven Dodo is misschien wel de bekendste die op Mauritius heeft bestaan. Het land is een topbestemming voor zon, zee en strand liefhebbers. Bij Mauritius zijn ook prima duikstekken te vinden waar verschillende zeezoogdieren te spotten zijn, zoals dolfijnen, walvissen en zeeschildpaden. Mauritius is alvast niet alleen een strandbestemming, maar leent zich prima om meer te ontdekken dan alleen datgene dat zich rond het hotel bevindt. Meer naar het binnenland toe heb je de bergen en vaak heel pittoresk gelegen dorpjes of steden, dit in een immergroene, subtropische omgeving. Je ziet er vaak ook Chinese pagoda's of tempels, maar ook moskeeën en Christelijke kerkgebouwen ontbreken niet. De vele invloeden uit zowel Azië, China en Europa, en zelfs uit Afrika zorgen ervoor dat Maritius ook een smeltkroes is van verschillende etnische groepen, wat een bezoek aan dit uniek eiland alleen nog mytischer zal maken. Je zou het op het eerste zicht niet zeggen, maar Mauritius behoort tot de meest dichtbevolkte gebieden in de wereld.

Mauritius is de plaats bij uitstek om met kinderen op reis te gaan. Vooral in de resorts zijn er op vele plaatsen zogenaamde miniclubs, waar je met de kinderen tussen 4 en 12 jaar terecht kan voor speciale of specifieke activiteiten, die worden uitgevoerd door gekwalificeerd personeel. Kinderen vanaf 3 jaar zijn hier meestal ook welkom, mits begeleiding van een ouder of voogd. Babysitfaciliteiten worden eveneens aangeboden, maar meestal mits betaling van een vergoeding.

Spa en verzorging

De resorts van Mauritius zijn een paradijs voor liefhebbers van Spa en verzorging, denk maar aan massages en revitaliserende verzorgingen, alsook traditionele en therapeutische behandelingen. Wat deze vaak zo bijzonder maken, is dat ze op basis van Afrikaanse planten en oliën geinspireerd zijn. Tal van pakketten en behandelingen kunnen ter plekke gekozen worden, maar dienen best bij aankomst geregeld worden.

uw reis begint hier

onze rondreizen in Mauritius

bekijk alles
kiezen tussen comfort, charme of exclusief

11 accommodaties voor Mauritius

bekijk alles voor
een onschatbare bron aan informatie

bekijk alles voor