GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Sauvignon Country Lodge

6kamers/units
Zuid-Afrika | Wijnlanden | Wellington Vlaamse eigenaar/uitbater(s): Kris en Mariska Verspreet
117.38 m | Lat:S 33° 37' 59" Long: E 19° 0' 29" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Heel wat Vlamingen en Nederlanders dromen er reeds jaren van, maar slechts weinigen durven uiteindelijk de grote stap te ondernemen en een totale wending te geven aan hun dagelijks leven door te verhuizen naar de andere kant van de aardbol. Het Vlaamse koppel, Kris en Mariska Verspreet, dachten hier helemaal anders over en kozen resoluut voor de Kaapse wijnlanden en hun gastenverblijf Sauvignon. Beiden zijn ze geboren en getogen in Vlaanderen (Belgie), meer bepaald in Klein Brabant. In hun ondertussen vorige leven, zijn ze steeds werkzaam geweest in de toelevering van de bouwsector. Dat laatste zou hen in Zuid-Afrika alvast heel goed van pas komen. Samen met hun dochtertje, Anissa, besloten ze in december 2011 om een reis van drie weken te ondernemen doorheen de prachtige West-Kaap en, net zoals anderen voor hen, is het liefde op het eerste gezicht en hebben ze het gevoel dat dit wel eens de regio is bij uitstek om een nieuw leven te beginnen, weg van de hoge werkdruk en de stress die de bouwsector met zich meebrengt.

Vooral het idee om van thuis uit te kunnen werken en hierdoor ook meer tijd met Anissa te kunnen doorbrengen, blijkt doorslaggevend te zijn en eenmaal thuis, wordt begonnen met het zoeken naar een geschikt pand om deze droom te verwezenlijken. Amper een maand later zetten ze terug voet op Zuid-Afrikaanse bodem. Dit keer niet om op vakantie te gaan, maar wel om enkele eigendommen die te koop staan in de wijnregio nabij Kaapstad te gaan inspecteren. Hun keuze valt op een zeer charmant 110-jarig wijndomein in het hartje van Wellington, op amper 70 km ten noordoosten van de moederstad en al gauw wordt een verkoopovereenkomst ondertekend.

Geloof het of niet maar in minder dan 9 maanden tijd slagen Kris en Mariska erin hun huis in Belgie te verkopen en staan ze opnieuw in Wellington, dit keer met de intentie er te blijven en dan wel voor altijd. De geklasseerde wijnboerderij, in originele Kaap-Hollandse bouwstijl is schitterend gelegen op een domein van 4000m2, omringd door wijngaarden en imposante bergtoppen. Het gebouw is, mede door de ouderdom, in vrij slechte staat en totaal niet onderhouden. Niettemin zien Kris en Mariska dwars doorheen al die ellende en wordt onmiddellijk gestart met een zware renovatie, hoewel hier het woord restauratie beter op zijn plaats is. Hun kennis en ervaringen in de bouwsector komen nu zeer goed van pas en om ervoor te zorgen het werk op Europees niveau te realiseren, besluiten ze zo veel mogelijk zelf te doen en hun ervaring te laten gelden. Een jaar later en vele frustraties rijker, zien ze eindelijk het resultaat van hun harde werk. De geschikte materialen vinden was vaak het zwaarste werk, niet alleen omdat Kris en Mariska voor kwaliteit en perfecte afwerking gingen, maar mede ook door het beperkt aanbod in bouwmaterialen en meubilair in de regio. Daarvoor zijn zij, net als vele andere investeerders in de regio, eerder aangewezen op Kaapstad, waar een bredere waaier aan goede materialen te vinden is.

Het eindresultaat is werkelijk verbluffend, een prachtig gerestaureerd Kaap-Hollands wijndomein met veel respect voor het koloniaal erfgoed, maar dan wel eentje met toevoeging van een maximum aan modern comfort, Sauvignon Country Lodge werd een feit en Kris en Mariska kunnen terecht fier zijn op het eindresultaat. Sauvignon telt 4 luxueus uitgeruste suites en een self-catering appartement voor maximum 6 personen. Ze hebben allemaal een adembenemend uitzicht over eindeloze wijngaarden en majestueuze bergtoppen. De wijngaarden behoren weliswaar niet tot de eigendom zelf, maar werden in het verleden verkaveld en opgesplitst in drie percelen, waarvan Sauvignon Country Lodge er een is.

Wie Sauvignon Country Lodge bezoekt, zal meteen bij aankomst niet alleen de warme uitstraling van de lodge, maar ook de openheid die gekoppeld gaat met een verblijf te midden de wijngaarden, waar nota bene met hart en ziel is in gewerkt, weten te waarderen. De maagdelijke schoonheid en vooral het gevoel en oog voor een perfecte afwerking van elk klein detail, plaatsen deze lodge is een aparte categorie, zeker als je prijs en kwaliteit met elkaar vergelijkt. De Standard en Garden Suites beschikken over een eigen badkamer (douche of ligbad), minibar, koffie en thee eilandje, draadloos internet (gratis), een stereo en flatscreen televisie. Verder is er een familie kamer (2 standard suites), twee kamers die via een binnendeur met elkaar verbonden zijn, dit met dezelfde faciliteiten. Het Self-catering appartement heeft een eigen ingang, schitterende vergezichten over de wijde omgeving, twee slaapkamers, 2 badkamers, een eigen ingerichte keuken en leefruimte, en een zitplaats en draadloos internet.

Sauvignon Country Lodge beschikt over, zoals reeds aangehaald, een grote landschapstuin, inclusief zwembad en zonneweide, vijver, ontbijtterras en barbecue faciliteiten, gedomineerd door de Groenberg. Tevens ligt het gastenhuis op wandelafstand van het historische dorpscentrum van Wellington met haar universiteitsgebouwen, winkels, restaurants en verschillende gerenommeerde wijndomeinen, mountainbike tochten (geleid door Kris), paardrijden door de wijnvelden of langs de bergpassen van Bain's Kloof, een bezoek aan een typische struisvogelboerderij, wildsafari's, walvis spotten, golf, wijnkelder degustaties en Cape Mountain Whisky degustatie, het is slechts een greep uit de vele mogelijkheden die Sauvignon Country Lodge te bieden heeft.

Kris, zelf een gepassioneerd mountainbiker, is er tevens in geslaagd om op een originele manier de naburige wijnboerderijen te ontdekken en promoot deze formule onder 'Vineyard Discovery by Bike'. Gasten krijgen een plannetje en een fiets ter beschikking en doen 3 schitterende wijndomeinen in de buurt. Onderweg krijgen ze een wijnproeverij aangeboden met een bezoek aan een wijnkelder, gevolgd door een heerlijke picknick lunch. Een ideale, sportieve manier om enkele gerenommeerde wijnhuizen in Wellington te ontdekken.

Opmerking: Kinderen van alle leeftijden welkom. Enkel het selfcatering appartement is op basis van RO (room only) en minimum 3 nachten. Speciale tarieven op aanvraag voor een langer verblijf.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

Ontbijt

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Satelliet TVOpen haardWasserijZwembadInternet toegangDraadloos netwerkFaxCopyBraaiParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningVentilatorVerwarmingWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardrogerKoelkast/minibarInternet

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandStadBosgebiedGolfBerg(en) Natuurreservaat Rivier of meerTownshipWijnregio
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Zeer goed

Sandra Mangelschots en Karl Van der herten (18-06-2017)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in