GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Krugerpark - Mopani

101kamers/units
Zuid-Afrika | Kruger | Krugerpark Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): SANParks
335.82 m | Lat:S 23° 31' 17" Long: E 31° 23' 49" check-in: 14:00 tot 0 / check-out: 10:00
Reserveer
Het Kruger nationaal park is meer dan een eeuw geleden gesticht. Het strekt zich 350 km uit van noord naar zuid en 60 km van oost naar west, of anderhalve keer Belgi� en Nederland samen. Het wordt weleens het vlaggenschip van de Zuid-Afrikaanse parken genoemd en dit is geheel terecht. Dit nationaal park is niet alleen bekend om zijn verscheidenheid aan fauna en flora maar ook vanwege de rotsschilderingen van de San en indrukwekkende archeologische plaatsen zoals Masorini en Thulamela.

De meesten die kiezen voor een bezoek aan het Kruger nationaal park, zullen het park op individuele basis verkennen en zich met de huurwagen van kamp naar kamp verplaatsen op zoek naar de Big Five (leeuw, neushoorn, luipaard, olifant en buffel), maar ook heel wat andere diersoorten. Buiten de activiteiten die ter plekke kunnen geregeld worden bij de receptie van elk kamp kan je ook nachtsafari's reserveren. Deze safari's gebeuren in open terreinwagens met een lokale natuurgids (ranger). Let wel dat de gidsen van Kruger nationaal park niet mogen afwijken van de wegen om dichter bij de dieren te komen. Ze zijn ook niet altijd even gemotiveerd.

Het zuidelijke gedeelte van het park, het laagveld, ligt in de provincie Mpumalanga en het noordelijke gedeelte ligt in de Limpopo provincie. In het noorden grenst het Kruger nationaal park gedeeltelijk aan het in Zimbabwe gelegen Gonarzthou nationaal park, terwijl het in het oosten grenst aan Mozambique. Dit gebied werd uitgeroepen tot een grensoverschrijdend natuurreservaat of Transfrontier Conservation Area.

Kruger ligt ongeveer 450 km ten oosten van Johannesburg, waarbij de Phalaborwa- en Punda Maria-ingang op ongeveer 550 km van Johannesburg liggen. Het type accommodatie in de verschillende kampen is zeer uiteenlopend, van superluxe tot standaard cottages of typisch Afrikaanse rondavels. Deze laatste zijn wat primitiever en verouderd, maar wel zeer netjes onderhouden. In de meeste gevallen beschikken ze over een eigen of een gemeenschappelijke keuken. Voor het Kruger nationaal park is het aan te raden een anti-malariakuur te volgen, vooral in de nazomer en de herfst (van december tot mei). Het park heeft een wegennet van maar liefst 2.000 km waarvan er 700 km geasfalteerd is. De maximale snelheid binnen het park bedraagt 50 km/u en enkel gesloten voertuigen zijn toegestaan. Zorg ervoor dat je op voorhand de afstanden goed inschat, want de poorten van het nationaal park gaan 's avonds onvoorwaardelijk dicht. Dit geldt trouwens voor alle nationale parken.

Elk kamp in het Kruger nationaal park heeft wel iets bijzonders, de nabijheid van een rivier, gelegen op een heuvel, vlak bij een waterput of verscholen tussen de bossen. Er valt over elk kamp wel iets unieks te vertellen.

MOPANI
Mopani kamp is gelegen aan de oevers van de Pioneer dam en is een van de grootste kampen in het Kruger nationaal park. De naam van het kamp verwijst naar de Mopane-bomen of struiken die het kamp omringen. Men tracht de vegetatie zo natuurlijk mogelijk te houden met inheemse planten en bomen. De natuurlijke omgeving is veel duidelijker aanwezig dan in de andere kampen van het Kruger nationaal park.
De Mopane-vegetatie zorgt er wel voor dat het observeren van dieren geen eenvoudige klus is, want door de dichte begroeiing kunnen ze zich heel goed verstoppen. Maar met de aanwezigheid van de mopane, zijn er wel heel wat vogels in het kamp. Met een beetje geluk zie je hier trouwens de zeldzame tsessebee en het Lichtenstein hartenbeest.
Overnachten kan hier in verschillende typen accommodatie, maar ook buiten het kamp in de Shipandani sleep-over Bird Hide (3 km buiten het kamp). Je mag hier ook zeker niet vergeten om even halt te houden bij de Steenbokskeerkring, twaalf km ten noorden van het kamp.

Activiteiten in Mopani
Begeleide wandelingen in de natuur
Dagelijks zijn er in de vroege ochtend en de namiddag begeleide wandelingen, onder leiding van getrainde en gewapende gidsen. Maximum 8 deelnemers worden meegenomen naar interessante plaatsen, gelegen rondom het kamp. Belangrijk dus dat je je vroegtijdig inschrijft om te kunnen deelnemen. Het is een rustige wandeling en de gidsen hebben een enorme kennis van de omgeving. Er wordt vooral gezocht naar neushoorn, olifant en leeuw en onderweg krijg je de nodige uitleg over de Afrikaanse bush. Gemakkelijke schoenen en neutrale kleur van kledij wordt aangeraden tijdens deze wandelingen. Enkel kinderen +13 worden toegelaten om aan de wandelingen deel te nemen.

Gamedrives
Deze dien je best vroegtijdig te reserveren bij de receptie van het Mopani kamp. Er zijn drie verschillende typen gamedrives: Sunset drives met vertrek voor zonsondergang omstreeks 17 uur (ongeveer 3 uur), Night Drives met vertrek wanneer het donker is om op zoek te gaan naar de nachtdieren, en Morning drives met vertrek rond 4.30 (zomer) of 5.30 uur (winter).

Bushbraai of ontbijt
Deze onvergetelijke ervaring is niet te missen. Een gamedrive leidt je naar een open plek met brandende lantaarns en een groot kampvuur waar, terwijl je luistert naar de geluiden van de bush, het eten wordt gegrild op een open vuur. Een verscheidenheid van wild en worst wordt aangeboden, samen met heerlijke groenten en een keuze uit verschillende salades. Versbereide nagerechten en koffie of thee vervolledigen een prachtige avond. Je kan ook ter plaatse uw dranken aankopen (let wel deze zijn contant te betalen).

Je vertrekt in de namiddag met een gamedrive naar de bushbraai (maximum 1 uur rondrit). Wanneer je toekomt wordt de maaltijd bereid. Gasten worden ondertussen geinformeerd over veiligheid, toiletroutine en hoe zich te gedragen. Gedurende de hele avond is uw gids zowel je gastheer als de persoon die toonaangevende discussies op gang brengt en vragen kan beantwoorden. De gamedrive op de terugweg duurt ongeveer 30 minuten en hier ga je vooral op zoek naar de nachtdieren.

TIP: Wist je dat we in de GO Zuid-Afrika digitale reisgids (exclusief voor onze klanten) niet minder dan 25 pagina's informatie over het Kruger nationaal park hebben verzameld. We beschrijven alle kampen, activiteiten, voorzieningen en restaurants. Verder vind je detailkaarten van elk kamp en het omliggende wegennet. Aan de hand van korte of lange routes maken we je wegwijs om zo de dieren optimaal te kunnen observeren.

TARIEVEN VOOR DE MAAND oktober 2023

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: Conservation fees of inkomgelden zijn niet inbegrepen in de prijs van een overnachting of een bezoek aan het park. De Conservation Fee bedraagt 460 rand pp/dag van 1/11/2022 t/m 31/10/2023 en 486 rand pp/dag van 1/11/2023 t/m 31/10/2024, kinderen tot 12 jaar aan 50%. Deze is ter plaatse te betalen cash of met kredietkaart, tenzij u beschikt over een Wild Card.

OPGELET!!! Alle personen die 18 jaar of ouder zijn, moeten een legitimatiebewijs (paspoort/identiteitskaart/rijbewijs) bij hebben om Kruger binnen te mogen!

Drones: Vliegen met drones voor commercieel, recreatief en/of prive gebruik in nationale parken in Zuid-Afrika is niet toegestaan. Niet alleen ter bescherming van de privacy, maar ter bescherming van het wildleven en om stroperij tegen te gaan.

Activiteiten 2023/2024: U kunt deze ter plaatse reserveren, maar het is aangeraden dit vooraf te doen om beschikbaarheid te garanderen. Prijzen zijn geldig van 1/11 van het vorige jaar tot en met 31/10 van het desbetreffende jaar
- morning walk: 737 rand pp, kinderen niet toegelaten
- sunrise drive (ochtend): 431 rand pp, kinderen 50%
- sunset drive (namiddag): 431 rand pp, kinderen 50%
- night drive: 329 rand pp, kinderen 50%

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Faciliteiten:

WasserijZwembadBraaiParkeerplaatsKeuken

In de kamers:

AirconditioningWasserijRookverbodKoelkast/minibar

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

WildNationaal Park
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Prachtige ligging, locatie basic maar proper.

Patrick Vermeren & Annemie Pieters (08-08-2023)

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in