GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Whale Rock Lodge

4 11kamers/units
Zuid-Afrika | Overberg | Hermanus Nederlandse eigenaar/uitbater(s): Dave en Anouk Bakker
18.26 m | Lat:S 34° 25' 54" Long: E 19° 13' 26" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 11:00
Reserveer
Begin juni 2013 kreeg Whale Rock Lodge een volledige gedaanteverwisseling, en wat voor één. Het Nederlandse koppel Dave en Anouk Bakker, geen onbekende in de Zuid-Afrikaanse hotelsector kochten deze eigendom en slaagden erin om dit statige gebouw in alle luxe te laten herrijzen. We kennen Dave en Anouk reeds van hun eerder succesverhaal, wanneer ze in januari 2007, samen met hun drie kinderen Nederland ruilen voor een nieuw bestaan in de Kaapse wijnlanden, meer bepaald Stellenbosch. Hun oog viel op WedgeView Country House and Spa, op een steenworp van het beroemde en historische Stellenbosch en 45 kilometer van Kaapstad. In geen tijd bouwen ze dit 5-sterren tellende gastenverblijf uit tot een succesvolle zaak. Echter in mei 2010 slaat het noodlot toe wanneer een deel van de gebouwen in vlammen opgaat. Amper vijf maanden later slagen ze er in om WedgeView Country House and Spa na grondige renovatiewerken weer te openen.

In 2013 kochten ze dit statig herenhuis in Westcliff, een exclusieve buitenwijk van Hermanus, en dit letterlijk op een steenworp van de nieuwe haven. Whale Rock Lodge, gebouwd rond 1890, kent een koloniaal verleden en wanneer Go Zuid-Afrika deze lodge enkele jaren geleden bezocht, voelde de sfeer in het huis dan ook heel koloniaal aan. Op zich niets mis mee, want dit herenhuis had en heeft iets. Voor eerst een hele grote, verzorgde tuin, met een zwembad (nota bene verwarmd) om U tegen te zeggen, op een domein van 5.500 vierkante meter. De 11 suites, dito leef- en ontbijtruimte voelden heel Brits getint aan. Het gebruik van exclusief antiek meubilair, ingebouwde kasten en veelvuldig gebruik van stoffige tapijten brachten je helemaal terug in dit koloniaal verleden. In een moderne 21e eeuw is dit misschien niet meer precies waar de veelbereisde hedendaagse reiziger naar op zoek is. Daarin wisten Dave en Anouk op heel korte tijd verandering in te brengen.

Ze begonnen met grondige renovatiewerken aan het huis en in amper twee maanden tijd onderging deze 'Grand Dame' een metamorphose. Huidig manager, en tevens reeds 17 jaar voorheen in dienst van de vorige eigenaren, Melanie Musson, kon haar ogen niet geloven (wij ook niet trouwens). Whale Rock Lodge ging van statig naar voorbeeldig. Alle badkamers werden vernieuwd, kregen een moderne look en werden afgewerkt met porseleintegels. De oude Engelse badkranen werden vervangen door hoogwaardige kranen van Hansgrohe. Ook de eet- en leefruimte, samen met de 11 suites, werden grondig aangepakt. Weg ging de verouderde 'Biggie Best' stijl woondecoratie en meubilair en in kwamen moderne strakke lijnen, zachten tinten en fluwele gordijnen. Het oude tapijt werd vervangen en moderne hedendaags comfort werd geïnstalleerd. Denk daarbij maar aan gratis draadloos internet en plastma televisie's in alle kamers, en zelfs vloerverwarming in de badkamer. Wat meteen ook opvalt is dat Dave en Anouk perfect gebruik hebben gemaakt van licht, wat de kamers in het huis veel openeren en groots doen lijken, terwijl het eigenlijk reeds hele ruime kamers waren. Weg zijn de donkere houten ramen en deuren, ook hier werden deze vervangen met zachtere tinten, en ook hier met succes. Whale Rock Lodge is een absoluut pareltje geworden, dank zij het harde werk van Dave en Anouk.
De Garden Family Suite bestaat uit twee kamers, met een eigen leefruimte en een gedeelde badkamer. Deze wordt ter beschikking gesteld voor ouders met een, maximum twee kinderen. Kamer 9 en 10 kunnen omgevormd worden tot een Luxury Family Suite.

Kinderen:
- Kinderen tot 6 jaar betalen 200 rand/nacht indien ze de kamer delen met de ouders.
- Kinderen tot 12 jaar = kindertarief
- Maximum 1 kind per kamer bij 2 volwassenen.
- Garden Deluxe room nr 8: 1 kamer voor de ouders en 1 open loft voor de kinderen, 1 gedeelde badkamer. Max 2 volw + 2 kinderen ( -14j)
- Luxury family suite: 2 garden deluxe kamers met verbindingsdeur. Max 4 volw of 2 volw + 2 of 3 kinderen(-12j). 5de volwassene mogelijk mits betaling van 25% van de kamerprijs

Minimum 3 nachten van 16/12/2022 tot 07/01/2023, 15/12/2023 tot 06/01/2024
Minimum 2 nachten 10/01/2023 tot 28/02/2023, 07/01/2024 tot 28/02/2024, 01/08/2023 tot 30/11/2023 

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

Ontbijt

Faciliteiten:

Open haardWasserijZwembadFaxCopyParkeerplaatsDeken

In de kamers:

VentilatorVerwarmingWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardrogerTelevisie

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

StrandPlattelandStadBosgebiedBerg(en) Natuurreservaat
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Hoewel wij in het achtertuintje sliepen, hebben we toch niet aan luxe moeten inboeten.

Els Willekens en Luc Penasse (25-09-2014)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in