GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Bushmans Kloof

5 16kamers/units
Zuid-Afrika | Cederbergen | Clanwilliam Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Red Carnation
466.52 m | Lat:S 32° 7' 1" Long: E 19° 6' 28" check-in: 14:00 tot 17:00 / check-out: 12:00
Reserveer
Bushmans Kloof is gelegen aan de voet van de Cederbergen en ligt op slechts 270 kilometer van Kaapstad, de ideale locatie om in alle stijl en comfort te genieten van deze unieke omgeving. 7.500 hectare land met wijd open vlaktes, mystieke rotsformaties, kristalhelder water en een overvloed aan flora en fauna. Daar bovenop krijg je ook nog eens een warme, zorgzame service en gastvrijheid, gecombineerd met een heerlijke gastronomische keuken. Bushmans Kloof telt 16 kamers met een eigen ruime badkamer. Alle kamers geven uit op een terras met zicht over het gebergte en hebben toegang tot drie zwembaden. Het domein werd in 1991 aangekocht door Bill en Mark McAdam. Meteen begonnen ze met de omgeving te herstellen in haar oorspronkelijke staat, dit nadat het jaren lang gebruikt werd als landbouwgrond. Met de hulp van deskundigen werd een management programma gestart om de natuurlijke botanische rijkdom opnieuw leven in te blazen. Enige tijd later werd ook wild geintroduceerd zoals springbok, eland, bontebok en de bergzebra. Buiten deze dieren leven er in Bushmans Kloof ook dassies, hazen, Kaapse otters, aardwolf, gemsbok, caracal, Kaapse vos, Afrikaanse wilde kat, duiker, rode hartenbeest, baviaan, struisvogel en aardvarken.

De uit 1843 daterende boerderij was volkomen bouwvallig en werd prachtig gerestaureerd als het Manor House. In 2000 werd Bushmans Kloof toegevoegd aan de prestigieuze Relais & Chateaux lijst en in 2004 veranderde het van eigenaar. In september 2004 werd het Bushmans Kloof Heritage Centre geopend dat de Rudner Collectie, zo genoemd naar de Zwitserse eigenaar ervan, herbergt. Het gaat om een kostbare collectie aan voorwerpen zoals sierraden, materiaal voor de jacht, muziekinstrumenten en andere voorwerpen die terug gaan naar de tijd dat de San en de Khoi die in dit gebied leefden. In 2019 wordt Bushmans Kloof erkend als National Heritage site dankzij de ongelooflijke rotskunst sites op het terrein.
Bushmans Kloof is tevens de thuisbasis van heel wat uitzonderlijke San rotsschilderingen die tussen de 2.000 en 6.000 jaar oud geschat worden. Tot dusver werden 130 verschillende schilderingen gelokaliseerd. Onder begeleiding van gespecialiseerde gidsen, krijgen gasten vakkundige uitleg over de oorsprong en betekenis van deze unieke rotsschilderingen. Gasten kunnen tevens genieten van een breed scala aan outdoor-activiteiten, denk maar aan kayaken, mountainbike, vliegvissen, zwemmen en andere sporten. Iedere dag vind er 's ochtends en 's namiddags een naturedrive plaats in een open 4x4 voertuig. De ranger gaat gedurende een drietal uur op zoek naar het wild en laat u kennismaken met een unieke florawereld.

Tijdens het voorjaar wordt het land omgetoverd tot een groot bloementapijt met heel wat inheemse margrieten, zoals de Clanwilliam Daisy (Europs speciossimus) en de pelargoniums, meer bepaald de Magenta Pelargonium (Pelargonium magenteum) en protea's. Niet minder dan 755 inheemse plantensoorten komen in Bushmans Kloof voor. Zij kunnen onderverdeeld worden in Fynbos, woud en Karoo bloemen. Ook op het vlak van conservatie speelt Bushmans Kloof een belangrijke rol. Zo waren ze verantwoordelijk voor de instandhouding van de met uitsterving bedreigde Kaapse bergzebra (Equus zebra). Bushmans Kloof is de trotse eigenaar van de grootste collectie bergzebra's die het land rijk is. Wereldwijd leven er nog slechts 1.200 van deze zebra's.Verder helpt Bushmans Kloof mee aan de instandhouding van luipaarden in het gebied. Quinton Martin startte zowat zeven jaar geleden het Cape Leopard Trust en doet onderzoek naar de leefgewoontes van Kaapse luipaarden en vooral wat hun impact is op de lokale veestapel en hoe landbouwers en luipaard beter kunnen samenwerken. Landbouwers zagen vooraleer Martin zijn onderzoek deed, de luipaarden als een bedreiging en doodden de dieren. Nu is Martin buiten zijn studie ook bezig met alternatieve technieken om het luipaard en landbouwer, dito vee beter tegen elkaar te beschermen. Wie zich eens extra wil verwennen kan gebruik maken van het Spa en Wellness Centre in Bushmans Kloof met onder andere 4 massage kamers, de Crystal Steam Room, een heuse Health Bar, The Riverside Gazebo, regendouches, een fitness center en jacuzzi. Ook op culinair vlak is het volop genieten. De keuken maakt gebruik van de meest verse producten. Groenten en kruiden worden in eigen tuin gekweekt en op het menu staan nationale en internationale gerechten die aangevuld worden met schitterende lokale wijnen.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juni 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van alles inclusief (FI), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: Prijs is inclusief o.a. gamedrive en bushwalk (rotsschilderingen). Verder zijn alle maaltijden inbegrepen, waaronder ook 'High Tea', en er wordt een licht middagmaal geserveerd op de dag van aankomst. Drankjes en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.
- Tijdens Pasen, kerstperiode en speciale vakantiedagen minimum 3 nachten. 

- Er is geen mobiele ontvangst in de Cederbergen, en dus ook niet bij Bushmans Kloof, maar er is wel wifi.
- Wasdienst en valet zijn bij de Suites en River Side Supreme Suite inbegrepen.
- Transfers zijn mogelijk

- De toegangspoort naar de lodge sluit om 17.00 uur. Inchecken in Koro Lodge tussen 15u30 en 17u. Uitchecken voor 10u30.
- Prijs voor Koro Lodge is voor 6 personen (extra persoon is aan derdepersoontarief).

Kinderen:
- Kinderen +8 welkom
- Tarief voor kinderen is vanaf 8 jaar tot 15 jaar
- Extra persoon op de kamer +16 jaar aan derde persoon tarief
- Enkel de Niven Family Deluxe is geschikt voor extra personen op de kamer. Deze heeft een tweede slaapkamer voor twee kinderen en twee aparte badkamers

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Open haardWasserijBibliotheekZwembadFaxCopyParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningVerwarmingTelefoonWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardrogerKoelkast/minibar

In de badkamers:

DoucheJacuzzi

In de omgeving:

PlattelandWildBerg(en) Nationaal ParkRivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

niets op aan te merken, we hebben genoten,

Emmanuel en Maria De Greef (19-03-2014)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in