GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Gondwana Game Reserve

4 25kamers/units
Zuid-Afrika | Tuinroute | Mosselbaai Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Marc en Wendy Rutherford
322.35 m | Lat:S 34° 4' 51" Long: E 21° 54' 40" check-in: 12:30 tot 14:00 / check-out: 11:00
Reserveer
Gondwana Game Reserve is het eerste natuurlijke Big Five privaat-wildpark in de West-Kaap dat eind 2008 de deuren opende. Het Fynbos kamp bestaan uit 30 kamers (waarvan 15 gebouwd zijn in traditionele Khoisan stijl) en 10 luxesuites. De kamers kijken uit over de vallei en het Outeniqua-gebergte. Het park heeft een slordige 25.000 hectare land dat vroeger gebruikt werd voor schapen en struisvogels. Het werd grotendeels omgevormd tot het oorspronkelijk natuurgebied, zodat wild kon worden geïntroduceerd. Kenmerkend voor Gondwana Game Reserve is het unieke fynbosgebied. Het land was oorspronkelijk van de Khoisan en na eeuwen afwezigheid lopen er terug wilde dieren rond in dit gebied. De luxe accommodatie, het vriendelijke onthaal, de zeer leerrijke gamedrives en de schitterende keuken maken Gondwana tot een nooit te vergeten ervaring.

De eigenaar, Marc Rutherford werd samen met zijn vrouw, Wendy Rutherford, in 2004 verliefd op een lapje grond ten noorden van Mosselbaai. Ze hadden elkaar enkele jaren daarvoor ontmoet in het Tswalu privaat-wildpark waar Mark betrokken was bij het beheer van het wild en Wendy op marketingreis was voor haar toenmalige werkgever De Beers Diamonds.

Wendy was volledig weg van de ongerepte prachtige natuur dat het gebied aan de voet van de Outeniqua-bergen te bieden had. Een weelde aan biodiversiteit en vooral veel kleuren van fynbos zoals protea's en erica's. Mark op zijn beurt zag potentieel in de verdere ontwikkeling van het land en vooral in het uitzetten van wild, met name dieren die hier ooit, lang voordat Europese settlers zich vestigden, de normaalste zaak van de wereld waren maar nu verdwenen of zelfs uitgestorven zijn. Het begin van een droom die werkelijkheid werd. Aanvankelijk werden drie veeboerderijen aangekocht met in totaal een oppervlakte van 6.500 hectare. De eigendommen werden specifiek gekozen voor hun potentieel op het vlak van natuurbehoud, toekomst in toerisme en de mogelijkheid om wild op een verstandige manier uit te zetten. Tegen 2009 groeide het domein verder uit tot 10.500 hectare. Dit maakte dat het Gondwana Game Reserve nu ook bescherming zou gaan bieden aan bedreigde fauna zoals Renosterveld en het Blanco Fynbos Renosterveld.

Om het land verder te ontwikkelen, wild aan te kopen en omheiningen en accommodatie te kunnen installeren, gaat Mark te rade bij de bank en overhandigt hen een zakenplan. Dat zakenplan heeft onder andere de bouw van villa's die niet alleen als privéwoning kunnen worden gebruikt maar ook als accommodatie voor toeristen. Investeerders kunnen zo een deel van hun investering terugwinnen door de inkomsten van bezoekers die gebruik maken van de villa's. De bank en investeerders geloven in de droom van Mark en Wendy en niet veel later wordt gestart met de bouw van verschillende villa's. In juni 2010 is er de opening van de luxueuze Kwena-hutten en 14 deluxe kamers. De hutten zijn geïnspireerd op een eeuwenoud Khoisan concept en het Afrikaanse dorp vloeit vrijwel vlekkeloos over in de natuur, alsof het er reeds jaren was. Er werd heel veel gewerkt met elementen uit de omliggende omgeving, zoals Nguni huiden en hoorns, stenen, boomstronken en stokken en de naalden van het stekelvarken en de bladeren van de aloë. Onder de faciliteiten behoren een receptie met souvenirshop, verschillende eetruimten en een centrale bijeenkomstruimte met open haard die leidt naar een adembenemend uitzicht over de vallei, waterputten en zwembad met de dramatische bergen op de achtergrond.

De Kwena-hutten zijn tot in de puntjes verzorgd, net als de villa's trouwens, ze hebben onder andere een open haard en een grote open badkamer met een regenval douche en ligbad. Elke slaapkamer heeft een ruime veranda onder een rieten plafond volledig in lijn met de natuurlijke omgeving. Doordat de hutten deels omringd zijn door aarde muren, blijft de ruimte in de zomer heerlijk koel en in de winter behoorlijk warm. De naam Kwena is afkomstig uit de taal van de Khoisan en werd gebruikt als een verwijzing naar elkaar. De villa's, die eveneens beschikbaar zijn voor de gasten, hebben hun naam niet gestolen. Het zijn echte luxevilla's met een oppervlakte van meer dan 250 vierkante meter en alle nodige comfort, televisie, volledig ingerichte keuken, drie aparte kamers met eigen badkamer met douche en ligbad en een zeer ruim salon. Buiten hebben de gasten vanop een groot terras (zowel op de boven- als de benedenverdieping) een prachtig uitzicht over de vallei en de omringende bergen.

ACTIVITEITEN
Wie Gondwana Game Reserve zegt, denkt meteen ook aan gamedrives. Die vinden plaats in open jeep en met ervaren rangers. De gamedrives vinden net zoals in de meeste privé-wildparken plaats in de late namiddag en de vroege ochtend. De vele heuvels en valleien, dito moeilijk terrein maken dat het observeren van wild niet zo eenvoudig is, maar toch kom je niet ontevreden terug van zowel de middag- als ochtend gamedrive. Je vindt hier leeuwen op het domein. Tevens leeft er een kudde Kaapse buffels en olifanten, al laten die zich niet makkelijk zien. Ze kunnen dan ook profiteren van het volgroeide fynbosgewas. Verder zie je springbok, eland, koedoe, waterbok, rood hartenbeest, Burchell zebra, bontebok en de zeldzame bergzebra, elk in zijn of haar eigen biotoop. Cheeta's leven eveneens op het domein. Dat dit gebied op amper 15 kilometer van Mosselbaai ligt, en nog niet eens 400 kilometer van Kaapstad, en daarenboven volledig malariavrij is, maakt het des te aantrekkelijker. Uniek is het vast en zeker, uniek omdat dit gebied eeuwen geleden de thuis was van al de diersoorten die nu opnieuw zijn geïntroduceerd. Je kan ook opteren om mee te doen aan de dagexcursies of gamedrives, eveneens met ranger en open jeep of wat dacht je van natuurwandelingen of safari te paard (in de natuur maar een afzonderlijk gedeelte waar carnivoren niet komen). Voor bezoekers die er overnachten bestaat ook de mogelijkheid om natuurwandelingen te ondernemen en te mountainbiken.

TARIEVEN VOOR DE MAAND mei 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van kamer, ontbijt, lunch, diner (FB), tenzij anders vermeld. Minimum 2 nachten.Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- Conservation fee is niet inbegrepen en kost 450 rand pp/verblijf (225 rand/kind). In 2025 is dit 500 rand/volw en 250 rand/kind. Dit bedrag zal aangerekend worden bij bevestiging van de boeking.
- Een minimumverblijf van 2 nachten is vereist in alle lodges

- Ulubisi House is geschikt voor 6 volwassenen of 4 volwassenen en 4 kinderen.

Inbegrepen:
- FB: ontbijt, lunch, avondmaal, overnachting en 2 activiteiten (per overnachting)
- Frisdrank en alcoholische dranken zijn enkel inbegrepen op de game drives en tijdens high tea, niet bij de andere maaltijden, tenzij je in Ulubisi house verblijft.
- Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar is er het speciale Junior Ranger programma, waarbij ze met een apart voertuig en aparte gids een kleinere gamedrive doen op kindermaat

Kinderen:
- Kinderen vanaf 3 jaar kunnen deelnemen aan de gamedrives, maar alleen in de Lehele lodge. Er is ook een mogelijkheid om een privé-voertuig te huren aan 8000 rand per game drive
- Kinderoppas beschikbaar tegen 300 rand/uur, vooraf te bespreken.
- Kinderen tot 3 jaar verblijven gratis indien ze een kamer delen met de ouders.
- Kinderen van 3 tot 6 jaar betalen 30% van het volwassentarief en kinderen tussen 6 en 12 betalen 50% van het volwassentarief, indien ze samen reizen met 2 volwassenen.
- geen kinderen onder 12 jaar toegelaten in Kwena lodge (zowel suites als de villa's)
- Kinderen zijn welkom in Lehele lodge en Ulubisi House. 


Extra activiteiten (1/5/2024 tot 30/4/2025): 
- San trail, Big 5 walking trail (10.30 tot 13.30u): 1500 rand/pp. Kinderen <16 jaar niet toegelaten.
- Fynbos Bush walk min 4 pers. (11 tot 13u): 940 rand/pp en 405 rand/kind (kinderen <6 jaar niet toegelaten)
- Junior programme (10.30 tot 12u): 440 rand/activiteit
- Bokkie drive (11 tot 13u) voor kinderen tussen 4 en 6 jaar: 315 rand/kind en per drive (per kind mag er 1 volwassene mee)

Typische dagindeling (zomer - oktober tot april):
13-15u: lunch
14u: check-in
16.30u: namiddag gamedrive
18.30-21.30u: avondmaal


6u: vertrek ochtend gamedrive
8-10.30u: ontbijt
11u: check-out uit de kamer indien je vertrekt

Typische dagindeling (winter - mei tot september):
13-15u: lunch
14u: check-in 
16u: vertrek namiddag gamedrive
18.30-21.30u: avondmaal

7u: vertrek ochtend gamedrive
8.30-10.30u: ontbijt
11u: check-out uit de kamer indien je vertrekt

Het is aangeraden om niet later dan 13u toe te komen om zodoende de lunch niet te missen.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haardZwembadParkeerplaats

In de kamers:

RookverbodThee en koffieKluisjeHaardroger

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

StrandPlattelandStadBosgebiedWildGolfBerg(en) Rivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

fantastisch resort. Goede rangers - wij hadden Amélie Delamare. Top.Wij hadden de beste lodge - bruidssuite ..!! zebra's stonden ons 's morgens op te wachten.

Jean-Paul en Rita Lavigne (31-03-2015)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in