GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Mount Ceder Guest Cottages

4 9kamers/units
Zuid-Afrika | Cederbergen | Clanwilliam Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Thomas en Rachelle Marriott/Dodington
499.52 m | Lat:S 32° 38' 53" Long: E 19° 24' 30" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Mount Ceder is gelegen halverwege de Cederberg Road tussen Ceres en Clanwilliam en maakt deel uit van de Cederberg Conservancy. De lodge is bereikbaar via een verharde weg vanuit Ceres (51 km). Het is een schitterende lodge in een al even adembenemende omgeving. Mount Ceder bestaat uit 9 unieke selfcatering cottages die met heel veel liefde en gevoel voor detail zijn ingericht. Elke cottage is ruim en beschikt over vier of zes bedden (twee enkele bedden en/of een dubbel bed). Ze hebben een eigen volledig ingerichte keuken, badkamer, open haard en eigen barbecue. Alle bedlinnen is voorzien op de kamers. Wie dit wenst kan gebruik maken van een van de drie luxury kliphuis cottages die op ongeveer 1,5 kilometer van de main lodge zijn gelegen, dit op een heuvel en met een uniek zicht op de Grootrivier, een pracht van een locatie!

Natuurliefhebbers zullen hier alvast hun hart kunnen ophalen en hebben de kans om grijze klipspringer, zeldzame Kaapse bergluipaard en vooral een hele grote verscheidenheid aan vogels en kleine en grote reptiel soorten te zien. Wie gehoopt had om te kunnen beschikken over internet of gsm-verkeer, is eraan voor de moeite want helaas, of misschien juist goed, deze regio is zo afgelegen van de eerste beste zendmast dat dit stukje moderne technologie even zal uitgeschakeld moeten worden.Gasten die niet de behoefte hebben om zelf hun potje te koken (zowel ontbijt, middag- en of avondmaal) kunnen, mits vooraf te bespreken, in het lokale restaurant terecht voor een (h)eerlijke keuken. Verwacht hier geen culinaire hoogstandjes, maar prijs/kwaliteit een heel correcte maaltijd.

Verder is de lodge ideaal gelegen voor wandelingen, mountainbike (voor diegene die fietsen met zich mee heeft), het bezoeken van lokale Bushman rotsschilderingen, hengelen, kanovaren en paardrijden. De lokale Grootrivier biedt gasten de nodige afkoeling in zomerse dagen. Geen overbodige luxe als je weet dat de gemiddelde temperatuur in de zomermaanden rond de 35 graden Celsius ligt. Qua bezienswaardigheden zijn de klassiekers in het Cedergebergte zonder twijfel het Cederberg wijndomein, de Wolfberg Cracks, de Stadszaal en het Maltezerkruis, welke met de wagen op 40 minuten afstand liggen. Het is dan ook aangeraden om minimum twee nachten te spenderen in de lodge en wie er even langer tussen uit wil 'of the beaten track' zal zich hier helemaal in zijn element voelen. Mount Ceder is een absolute aanrader en ongetwijfeld een plek waar je tot rust komt en vast weer opnieuw wil ontdekken.

TARIEVEN VOOR DE MAAND maart 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- tijdens weekends moet minimum vrijdag en zaterdag nacht geboekt worden en aan het tarief van de volledige cottage ongeacht het aantal personen dat er verblijft
- tijdens lange weekends moet het totaal aantal dagen van het lange weekend geboekt worden en aan het tarief van de volledige cottage ongeacht het aantal personen dat er verblijft. 

- Het tarief voor de cottages (op basis van het max. aantal personen) is weergegeven in de room rate.
- Schoonmaak van de cottages op verzoek en brandhout beschikbaar in de lodge.
Leeustert, Melkbos en Kliphuis hebben enkel een gasbrander voor warm water en stoof, maar geen elektriciteit (12V verlichting).

- Geen drones toegestaan.

Maaltijden 2024
Vergeet niet tijdig vooraf te reserveren voor het ontbijt, middag- en/of avondmaal (minimum 24u vooraf). Wenst je zelf te koken, zorg er dan voor dat je alles bij hebt want de dichtstbijzijnde winkel ligt op 80 km
- Ontbijt: 140 rand/pp (continentaal en Engels)
- Lunchpakketten: 110 rand (belegd brood, fruitsap, stuk fruit, snack bar en zakje chips)
- Avondmaal: 350 rand (vast 3 gangen menu)
- Barbecuepakket: 215 rand (lamskotelet, worst, 2 salades, lookaardappel en bbq sandwich met tomaat, ajuin en kaas)
Activiteiten 2024:
- Olive tasting (45 min): 95 rand/pp
- Olive grove tour en tasting (2 uur): 315 rand/pp
- Secret Cederberg sundowner (3 uur): 375 rand/pp
- Secret Cederberg 1/2 dag hike (4 uur): 625 rand/pp
- Secret Cederberg volledige dag hike (6 uur): 940 rand/pp

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haardZwembadFaxCopyBraaiParkeerplaatsKeuken

In de kamers:

Open haardVerwarmingRookverbodThee en koffieKoelkast/minibar

In de badkamers:

Douche in badJacuzzi

In de omgeving:

PlattelandBosgebiedBerg(en) Nationaal ParkNatuurreservaat Rivier of meerTownshipWijnregio
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Zeer goed

Sandra Mangelschots en Karl Van der herten (18-06-2017)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in