GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Kololo Game Reserve

26kamers/units
Zuid-Afrika | Waterbergen | Vaalwater Nederlandse eigenaar/uitbater(s): Familie Jansen
1215.19 m | Lat:S 24° 22' 51" Long: E 27° 51' 38" check-in: 14:00 tot / check-out: 10:00
Reserveer
Kololo Game Reserve ligt in de prachtige Zuid-Afrikaanse provincie, Limpopo, in het hart van het Waterberg natuurgebied, dit slechts drie uur vanaf OR Tambo International Airport (Johannesburg). Deze fascinerende bestemming met een rijke culturele erfenis en van een natuurlijke schoonheid is uitgestrekt, rustgevend en bijzonder mooi. Kololo werd gesticht in 1996 door het Nederlandse echtpaar Janssen. De originele gerestaureerde boerderij, Oom Piet's Chalet, werd in 1916 door Oom Piet gebouwd. Hij was de eerste eigenaar van het Kololo Wildreservaat. Kololo Game Reserve is genoemd naar een kleine antilope, de Klipspringer, die ook terug te vinden is in het logo van de lodge. Pim Janssen mag dan wel grote delen van zijn tijd doorbrengen in Nederland, de andere tijd steekt hij ongetwijfeld in de verfijning van deze lodge. Een man naar ons hart want zijn charme en neus voor zaken doen drukt zeer zeker zijn stempel op dit prachtige domein en haar personeel en dit in de positieve zin. Een voltallig team van enthousiaste mensen die ervoor zorgen dat een verblijf een echte blijvende herinnering wordt, geen wonder dat hij hen een stukje van zijn familie noemt.

Het domein omvat 3.000 hectare bushland, waarvan dus 1.500 hectare geschonken aan het Welgevonden natuurreservaat. Het is net zoals het Waterberggebied zelf een unieke plek om te ontdekken. Ondanks dat hier geen roofdieren voorkomen (al was de dag dat we toekwamen een leeuw uit het aangrenzende Welgevonden Nature Reserve door de omheining binnengedrongen), is het de thuis van heel wat andere diersoorten, vooral antilopen als eland, waterbok, impala, kudu, hartebeest, blauwe wildebeest, reebok en ga zo nog maar een tijdje door. Sinds eind november 2011 maakt het deel uit van het Welgevonden natuurreservaat.

Binnen het Kololo Game Reserve lopen drie stromen die de lodge van het nodige water voorzien. Tevens komen vogelliefhebbers hier volop aan hun trekken met maar liefst 300 vogelsoorten, waarvan een heel deel specifiek aan de regio verbonden zijn. De lodge telt twaalf chalets. Door de ligging van de chalets in de ongerepte natuur zijn privacy en ontspanning gegarandeerd.

DE CHALETS

Weaver, Drongo, Kingfisher, Kudu, Fish Eagle (2 personen)

Weaver, Drongo en Kingfisher zijn de zogenaamde Garden Chalets en liggen midden in het hoge gras omringd door acaciabomen. Elk chalet heeft twee slaapplaatsen in een open slaap/woonkamer met eigen badkamer en een grote veranda.De Garden Chalets zijn smaakvol ingericht en hebben een volledig uitgeruste keuken.

Dicht bij het zwembad en het restaurant liggen nog twee andere 2-persoonschalets, de zogenaamde River Chalets die uitzicht bieden over de Kololo-rivier en de bergen. Het is een gezellig, luxe logement met veel privacy, voor pasgehuwden de ideale plek om de wittebroodsweken in door te brengen. Het chalet biedt plaats aan twee personen; er is een open slaap/woonkamer met eigen badkamer en een volledig uitgeruste keuken. Kudu is de enige chalet die toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Oom Piet en Queens (4 personen)

De originele gerestaureerde boerderij werd in 1916 door Oom Piet gebouwd. Hij was de eerste eigenaar van het Kololo Wildreservaat. Oom Piet's chalet is smaakvol ingericht en heeft een volledig uitgeruste keuken. In de twee ruime slaapkamers is plaats voor vier personen: een tweepersoonsslaapkamer, een kamer met twee eenpersoonsbedden en een badkamer met ligbad. Vanaf de grote veranda is het voorbijtrekkende wild te zien. Golvende, groene grasvelden met rustig grazende Koedoes en Impala's, bepalen het uitzicht dat wordt begrensd door de Kololo-rivier.

Queen's Chalet is eveneens geschikt voor 4 personen en heeft een tweepersoonsslaapkamer met eigen badkamer met bad, douche, toilet en een slaapbank in de woonkamer. Deze chalet ligt iets verder weg van de receptie en het restaurant naast het Deluxe King's chalet.

Lions Den, Elephant, Giraffe en Cheetah (6 personen)

Net als de King's en Queen's chalets ligt Lions Den iets verder van de receptie en het restaurant. Deze mooie en ruime chalet biedt plaats aan 6 personen.

Elephant, Giraffe en cheetah zijn eveneens geschikt voor 6 personen en liggen naast het restaurant en het zwembad aan de andere kant van de lodge.

King's Chalet - Deluxe (voor 6 personen)

De meest luxueuze chalet ligt tegen de achtergrond van de Kololobergen. Deze chalet biedt prachtige vergezichten over Kololo en de aangrenzende grootwildreservaten. King's Chalet is stijlvol gemeubileerd en beschikt over een grote woonkamer met televisie, een volledig uitgeruste open keuken en diverse terrassen. Daarenboven is er ook eigen zwembad, een afgeschermde buitenbarbecue (boma) en drie tweepersoonsslaapkamers met eigen badkamer waarvan eentje met een bad. 

Blesbuck, bushbuck en Impala (economy chalets voor 2 en 4 personen)

De drie Bush Chalets liggen verborgen tussen de weelderige bloeiende struiken waar de Impala's en Bushbokken 's morgens vroeg grazen. De chalets zijn in de nabijheid van het zwembad en het restaurant gesitueerd. Deze chalets zijn iets meer basic, maar wel met alle voorzieningen in de open slaap/woonruimte met aparte luxe douche, toilet en buitendouche.

TARIEVEN VOOR DE MAAND maart 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van alles inclusief (FI), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Inbegrepen: (FB Basis - enkel voor boekingen welke voor februari 2024 gemaakt werden)
- Accommodatie, ontbijt, lunch en diner
- 1 Big5 game drive in Welgevonden per overnachting
- het gebruik van wandel- en fietspaden en mountain bikes

Inbegrepen: (FI Basis)
- Accommodatie, ontbijt, lunch en diner
- dranken: koffie/thee, frisdranken, lokale bieren en huiswijn en lokale sterke drank
- 2 Big5 game drives in Welgevonden per overnachting (de eerste in de namiddag van aankomst en een tweede de volgende ochtend)
- wandelsafari, vogelsafari en nachtsafari (sterrenkijken) op het Kololo domein
- speciale kindersafari
- het gebruik van wandel- en fietspaden en mountain bikes

Niet inbegrepen:
- dranken bij FB en ingevoerde dranken bij FI
- conservation fee @ 290 rand pp/nacht 
- een extra game drive bij FB (675 rand pp - 575 rand voor kinderen)
- Big5 wandelsafari
- late check-in (na 18u) @ 525 rand, late check out (afhankelijk van beschikbaarheid) @ 420 rand per persoon

Kinderen:
- 0 - 2 jaar: gratis indien ze de kamer delen met 2 volwassenen in een kinderbed (geen maaltijden inbegrepen)
- 3 - 12 jaar aan kindertarief (incl. halve portie maaltijden, indien volle portie maaltijden dient 175 rand extra betaald te worden)

Minimum bezetting:
- 2 sleeper - 1 volwassenen (single supplement is van toepassing)
- 4 sleeper - 3 volwassenen 
- 6 sleeper - 5 volwassenen
- in sommige kamers kan een extra bed worden bijgezet
- de Deluxe Villa kan op dit moment enkel 4 personen te slapen leggen wegens renovatie

Activiteiten 2024:

- Eductational kids safaris: 448 rand/pp
- Kololo game drive: 748 rand/pp
- Kololo hike (with ranger): 599 rand/pp
- Welgevonden 3hrs Big 5 game drive: 1128 rand/pp en 977 rand/kind
- Welgevonden 6hrs Big 5 games drive (Adults + children): 2029 rand/pp en 1878 rand/kind
- Welgevonden Big 5 Safari Walk: 1754 rand/pp

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Satelliet TVOpen haardWasserijZwembadInternet toegangFaxCopyBraaiGamedrive(s)Baby vriendelijkParkeerplaatsKeuken

In de kamers:

VentilatorVerwarmingWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardrogerKoelkast/minibar

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

PlattelandWildBerg(en) Natuurreservaat Rivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Wat een paradijs! Het eten krijgt een dikke 10 en de rest eigenlijk ook. Een aanrader voor iedereen.

Evelien Leenders & Roy Geerarts (26-09-2023)

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in