GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

The Blue Train

5 40kamers/units
Zuid-Afrika | Gauteng | Pretoria Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Blue train
1350 m | Lat:S 25° 45' 30" Long: E 28° 11' 20" check-in: 6:30 / check-out: 15
Reserveer
De Blue Train staat synoniem met ultieme luxe treinreizen en dit reeds sinds 1946. Het is een meer dan unieke manier om delen van Zuid-Afrika te leren kennen en ten volle te kunnen genieten van luxe en comfort, terwijl je geniet van een schitterend landschap. Het woord luxe is hier echt wel op zijn plaats.

Een prachtig klassiek ingericht restauratierijtuig met Sheffield bestek, glazen van kristal en linnen tafellakens duiden meteen aan dat ook op culinair vlak het allemaal goed zit. Top-chefs bereiden heerlijke gerechten die aangevuld worden met uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen. Iedere reiziger heeft zijn persoonlijke butler, die er strikt op toeziet dat het de reiziger aan niets ontbreekt. Geniet van het comfort van je eigen suite, de bar of de lounge, The Blue Train, een droom die werkelijkheid wordt!

WAAROM KIEZEN VOOR DE BLUE TRAIN?

Buiten een zeer luxe trein is de Blue Train ook een oase aan comfort en moderne technologie. Denk daarbij aan de Driver's Eye View camera, een vering met luchtkussen voor extra rijcomfort. Televisie in de Suite met een verbetert entertainmentsysteem, GPS en draadloos internet. Aan boord ook een exclusieve juwelierszaak en een souvenirshop waar je producten met de Blue Train branding kan kopen. Wist je trouwens dat de Blue Train drie jaar de World's Leading Luxury Train Award gewonnen heeft (2009, 2010 en 2011). Tussen 2009 en 2013 won deze liefst vijf keer de Africa's Leading Luxury Train Award.

De Blue Train bestaat uit twee treinstellen. Set 1 bestaat uit 14 rijtuigen en kan 52 reizigers meenemen. De tweede set is langer en bestaat uit 19 rijtuigen voor een maximum van 80 reizigers. Alle Suites hebben een eigen badkamer met Italiaanse marmer en goud gekleurde kranen. De rijtuigen beschikken over airconditioning, vloerverwarming, afstandbediening voor de luiken, 24u butlerservice, GPS, televisie met interactief entertainmentsysteem en draadloos internet. Er zijn twee Lounges. Een daarvan is voorbestemd voor rokers en de andere voor niet-rokers. De Lounge Car wordt ook gebruikt voor High Tea. De Dining Car kan 42 reizigers ontvangen per keer. Gasten krijgen vooraf te weten wanneer ze verwacht worden in de Dining Car. De wijnlijst aan boord heeft reeds jaren de Diner's Club Award mogen ontvangen. Er is een zogenaamde 'Dress code' waarbij vrijetijdskleding overdag van toepassing is en de heren 's avond een vest en das dragen. De dames worden verwacht zich elegant te kleden voor het avondmaal.

De meest populaire route van de trein is alvast deze tussen Pretoria en Kaapstad, welke 27 uren in beslag neemt of ongeveer 1600 km. Er zijn vaste afreisdata en dit enkel op geselecteerde maandagen, woensdagen en vrijdagen

ROUTE VAN KAAPSTAD NAAR PRETORIA

Dag 1 - check in Kaapstad

Rond 6u30 worden de reizigers verwacht in de Kaapstad Station Lounge waar ze een verwelkomingsdrankje kunnen genieten.
Rond 7u30 gaan de reizigers aan boord van de luxe Blue Train. De butlers leiden u rond en laten u kennismaken met de faciliteiten aan boord van de trein.
Omstreeks 8u30 vertrekt de Blue Train vanuit het station van Kaapstad.
Na een tweetal uur worden de reizigers uitgenodigd voor brunch (10u30-12u). Er is ook een tweede zitting in die begint om 12u30 en duurt tot 14u.
Omstreeks 14u30 komt de trein toe in Matjiesfontein en worden de gasten getrakteerd op een glaasje sherry. Dat sherry glas draagt het logo van de Blue Train en mag als souvenir gehouden worden. Gasten kunnen in Matjiesfontein genieten van niet alleen een glaasje sherry, maar ook de pracht van het Victoriaanse gebouw en een originele lantaarn uit Londen die dateert uit de 19e eeuw.
Gasten worden rond 15u30 aan boord verwacht voor High Tea.
Omstreeks 18u zetten Pre-diner drinks de avond in waarna een heerlijke maaltijd zal worden geserveerd, welke is klaargemaakt door top-chefs (eerste zitting van 18u30 tot 20u, tweede zitting vanaf 20u30)
Daarna kan er nog gezellig nagenoten worden in de Club Car.

Dag 2: Aankomst in Pretoria

Na een heerlijke nachtrust aan boord van de Blue Train worden de reizigers verwacht aan het ontbijt, wat van start gaat rond 7u en duurt tot 10u.
Tussen 12u en 14u45 worden kleine snacks aangeboden in de publieke ruimtes
Omstreeks 15u zal de trein arriveren in Pretoria. U reisde in totaal 27 uur over een traject van 1.600 kilometer (994 mijl), langsheen adembenemende landschappen en vooral met een bagage vol herinneringen.

ROUTE VAN PRETORIA NAAR KAAPSTAD

Dag 1: check in Pretoria

Rond 6u30 worden de reizigers verwacht in de Pretoria Station Lounge waar ze een verwelkomingsdrankje kunnen genieten.
Rond 7u30 gaan de reizigers aan boord van de luxe Blue Train. De butlers leiden u rond en laten u kennismaken met de faciliteiten aan boord van de trein.
Omstreeks 8u30 vertrekt de Blue Train vanuit het station van Pretoria.
Na een tweetal uur worden de reizigers uitgenodigd voor brunch (10u30-12u). Er is ook een tweede zitting in die begint om 12u30 en duurt tot 14u.
Later op de dag (15u30) volgt High Tea in de lounge.
Het is rond 17u wanneer de trein toekomt in Kimberley en de reizigers met een shuttle bus naar het Kimberley Open Mine museum worden gebracht voor een bezoek. Na het bezoek (18u30) worden de gasten getrakteerd op een glaasje sherry. Dat sherry glas draagt het logo van de Blue Train en mag als souvenir gehouden worden.
De trein vertrekt omstreeks 19u10 verder richting Kaapstad en dan zetten Pre-diner drinks de avond in waarna een heerlijke maaltijd zal worden geserveerd, welke is klaargemaakt door top-chefs (eerste zitting van 19u30 tot 21u, tweede zitting vanaf 21u15)
Daarna kan er nog gezellig nagenoten worden in de Club Car.

Dag 2: Aankomst in Kaapstad Na een heerlijke nachtrust aan boord van de Blue Train worden de reizigers verwacht aan het ontbijt, wat van start gaat rond 7u en duurt tot 10u
. Tussen 12u en 14u45 worden kleine snacks aangeboden in de publieke ruimtes
Omstreeks 15u zal de trein arriveren in Pretoria. U reisde in totaal 27 uur over een traject van 1.600 kilometer (994 mijl), langsheen adembenemende landschappen en vooral met een bagage vol herinneringen.

Opmerkingen: Aankomsttijden en excursies kunnen niet gegarandeerd worden. Prijzen zijn onderhevig aan veranderingen

Kamertypes:
- Deluxe Suites zijn 4x2 meter groot en elke wagon heeft 4 suites, waarvan 3 met 2 enkele bedden en douche en 1 met een dubbel bed en bad. Ze beschikken overdag over een sofa welke 's avonds wordt uitgevouwen tot een dubbel of 2 enkele bedden. Tevens beschikt dit rijtuig over een eigen badkamer met ligbad (in dubbel) of douche (twin).
- Luxury suites zijn 5 x 2 meter groot en elke wagon heeft 3 suites, allen met een dubbel bed en ligbad. Ze beschikken overdag over een sofa welke 's avonds wordt uitgevouwen tot een dubbel bed. De luxury suites hebben ook een entertainment systeem met een uitnodigende selectie aan muziek, CD's en filmen op Blue-Ray DVD

INBEGREPEN:
- Accommodatie, snacks, maaltijden en excursies gedurende de treinreis
- Dranken (alcoholische en niet-alcoholische, inclusief top Zuid-Afrikaanse wijnen) en Cubaanse sigaren aan boord van de trein
- 24u room butler service - gevulde minibar
- BTW

NIET INBEGREPEN:
- Kaviaar en Franse champagne
- Externe telefoongesprekken
- Fooien en persoonlijke uitgaves

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtBuffetLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid BibliotheekDraadloos netwerkBuffet

In de kamers:

AirconditioningVerwarmingTelefoonRookverbodKluisjeInternet

In de badkamers:

DoucheDouche in bad
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in