GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Xaus Lodge

24kamers/units
Zuid-Afrika | Kalahari | Upington Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Barry Lindsay Gray, Khalipha Edward Mbalo, Glynn Charles OLeary
946.34 m | Lat:S 26° 8' 59" Long: E 20° 15' 21" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
!Xaus Lodge biedt luxe accommodatie in het Kgalagadi Transfrontier Park voor eco-toeristen en bezoekers die de Kalahari willen ontdekken. Het complex bestaat uit een centrale lodge en 12 individuele chalets, elk met een eigen terras met uitzicht op een enorme zoutpan en waterput met vers water. Het centrale gebouw bestaat uit een receptie met zijn unieke wandtapijt gemaakt door de dames van Vezokhule, een naai-coöperatie in Upington. De gezellige lounge heeft een open haard en een bibliotheek. Het restaurant kijkt uit over de pan. Het meubilair werd met de hand gemaakt en door lokale Bosjesmannen gedecoreerd. Er is een kunst- en ambachtswinkel.

Het zwembad biedt verkoeling in de woestijn tijdens de hete zomermaanden. In de en-suite chalets heb je gezuiverd drinkwater uit de woestijn die u terugvindt in een kolf in uw badkamer. Winter lakens en gaskachels zorgen voor comfort voor de koude nachten, en plafondventilatoren brengen verkoeling in de warme zomermaanden.

Gasten, zowel met 4x4 als met gewone voertuigen, worden opgepikt om 2.30u bij de Kamqua picknickplaats. De wagen kan je parkeren in een veilige afgesloten box en per 4x4 rij je over 91 duinen vooraleer je bij de lodge komt. Je kan er ook zelf naartoe rijden (met de eigen 4x4), maar dat wordt afgeraden. Eens ter plaatse krijg je een welkomstdrankje en info. In de namiddag of na het diner volgt een gamedrive van een drietal uur onder begeleiding van de San. Vervolgens is er de mogelijkheid om aan sterrenkijken te doen.

De volgende ochtend wordt er vroeg gewekt om een Bush Walk te doen onder begeleiding van een lokale Bosjesman/gids. Aan de hand van sporen wordt nagegaan wat er de afgelopen nacht heeft afgespeeld in de woestijn. De kans bestaat dat u tijdens de wandeling van een drietal uur wilde dieren zal te zien krijgen. Vervolgens volgt een uitgebreid ontbijt.

Gasten die twee dagen overnachten krijgen vervolgens de kans om een bezoek te brengen aan een cultureel Bosjesmannen kamp. De rest van het programma herhaald zich zoals daags voordien.

TARIEVEN VOOR DE MAAND mei 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van alles inclusief (FI), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- Inbegrepen in de prijs van de overnachting is transfer van/naar de Kamqua picknickplaats, 1 gamedrive, 1 nature walk, en alle maaltijden.
- Kinderen onder 3 jaar verblijven gratis bij de ouders. 3 tot 11 aan kindertarief en 11 tot 16 jaar aan prijs derde persoon.
- 1% bed levy is inbegrepen en wordt gebruikt  gebruikt om sociale projecten te ondersteunen, via de TFPD stichting.

- Conservation fees voor Kgalagadi dien je te betalen voor alle nachten die je er spendeert, dus ook voor je verblijf in !Xaus lodge. Dit is betaalbaar bij Twee rivieren.
- Full day drive is inbegrepen indien je 4 nachten verblijft. Voor wie 2 of 3 nachten blijft, kan deze aan een extra kost (vanaf 2155 rand/pp) worden aangevraagd
- transfer Twee Rivieren/Mata Mata naar Kamqua enkel: 865 rand/pp en retour: 1735 rand/pp (2024 - enkel: 1213 rand/pp en retour: 2431 rand/pp)
- lunchpakket op de dag van vertrek op aanvraag met een extra kost van 130 rand/pakket (2024 - 145 rand/pakket)

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid BibliotheekZwembadParkeerplaats

In de kamers:

VentilatorRookverbod

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

WildBerg(en) Nationaal ParkTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten geven

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in