GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Witsieshoek Mountain Lodge

23kamers/units
Zuid-Afrika | Drakensbergen | Phuthaditjhaba Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Esther
2199.01 m | Lat:S 28° 41' 7" Long: E 28° 53' 54" check-in: 13:00 tot / check-out: 10:00
Reserveer
Witsieshoek Mountain Lodge is de hoogst gelegen lodge in het Drakensgebergte, op maar liefst 2.200m en geliefd bij bergbeklimmers, wandelaars en avonturiers. Het ligt aan de voet van de beroemde Sentinel piek en met wat geluk kan je hier de zeldzame baardgier waarnemen. Om maar te zwijgen over de enorme verscheidenheid aan fauna en flora in dit unieke gebied.

De lodge heeft verschillende types accommodatie, in de vorm van bungalows en chalets. Het zijn cirkelvormige vrijstaande gebouwen waarin telkens drie individuele eenheden zijn ondergebracht. Elke unit omvat twee kamers (eentje met dubbel bed en de andere met twee enkele bedden) met een gedeelde badkamer en ze hebben allemaal een prachtig uitzicht over het indrukwekkende Drakensgebergte. De chalets werden recentelijk gerenoveerd en kijken uit op Sentinel Peak. Er is tevens de Hiker's Cabin net onder de receptie die ideaal is voor zij die op budget willen reizen.

Elke ochtend wordt een rijk ontbijtbuffet gereserveerd en gasten kunnen in het restaurant ook terecht voor een middag- of avondmaal. Het is al geen geheim meer dat Witsieshoek een paradijs is voor wandelaars, bergbeklimmers en natuurliefhebbers. Dit deel van de Drakensbergen is zeer toegankelijk en wandelpaden staan zeer goed aangeduid. Er is voor ieders wat wils, zowel makkelijke wandelingen als iets meer gevorderden zijn mogelijk, inclusief Sentinel en de kettingladder aan de bron van de Tugela rivier.

TARIEVEN VOOR DE MAAND mei 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting, ontbijt (BB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- Toegang tot het het Sentinel park (80 rand pp/ 70 rand <12 ) en wandelpermits (125 rand/pp voor dagvergunning) zijn niet inbegrepen en moeten ter plaatse betaald worden.
- een gids kan vooraf geboekt worden voor een dagtrip aan 1280 rand (tot 4 personen, vanaf 5 personen kost dit 160 rand pp extra)
- Retour transfer naar Sentinel car park waar de wandelingen beginnen: 365 rand voor 1 persoon  en tussen 2 en 10 personen: 250 rand pp  (indien je hier zelf niet naartoe kan rijden daar dit een slechte weg is, enkel voor wagens met hogere wegligging)
- De lodge ligt op 2280 m en is onderhevig aan plotselinge en ernstige weersveranderingen zoals rukwinden, regen, mist en sneeuw. Er bestaat dus de mogelijkheid dat uw plannen voor wandelingen of activiteiten wegens slechte weersomstandigheden niet kunnen doorgaan.

- Community Bed Levy van 1% is inbegrepen in de prijs en wordt gebruikt om de lokale gemeenschap te ondersteunen. Dat geld wordt via een fonds eerlijk verdeeld onder sociale en educatieve projecten.

Kinderen:
- Kinderen tot 3 jaar verblijven gratis bij twee volwassenen
- 3 tot 11 jaar aan 30% van het volwassen tarief (= kindertarief)
- 11 tot 16 aan 50% van het volwassen tarief (= tarief derde persoon)

Maaltijden 2023: 
- lunch (vastgesteld menu, enkel hoofdgerecht): 155 rand pp
- lunchpakket voor wandelaars: 135 rand pp
- diner (vastgesteld 3 gangen menu): 245 rand pp

Maaltijden 2024: 
- lunch (vastgesteld menu, enkel hoofdgerecht): 175 rand pp
- lunchpakket voor wandelaars: 150 rand pp
- diner (vastgesteld 3 gangen menu): 275 rand pp

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid WasserijInternet toegangFaxCopyParkeerplaats

In de kamers:

VentilatorWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardroger

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandStadWildGolfBerg(en) Nationaal ParkNatuurreservaat Rivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

onze accommodatiesin Phuthaditjhaba (1)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in