GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Nkomazi Game Reserve

12kamers/units
Zuid-Afrika | Kruger | Badplaas Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Newmark Hotels
1012.52 m | Lat:S 26° 0' 2" Long: E 30° 45' 28" check-in: 13:00 tot 13:30 / check-out: 10:30
Reserveer
Het paradijs bestaat echt, en je moet er niet eens de aarde voor verlaten! Wij van Go Zuid-Afrika zijn al iets gewend als het komt op het zien en genieten van unieke natuurgebieden, dus om ons te overtuigen moet het al echt uniek zijn, en ja hoor, Nkomazi Game Reserve is net dat. Nkomazi betekent zoveel als 'plaats van water' in de lokale taal. Tal van rivieren en kleine meren zijn er terug te vinden op het 30.000 hectare grote domein, dat verder voornamelijk bestaat uit uitgestrekte open savanne, heuvelland en bergen. Deze locatie mag echt beschouwd worden als een klein aards paradijs. De natuur is onbeschrijfelijk mooi, en zelfs in de winter (Europese zomer) wanneer het hoge gras goudgeel kleurt, geniet je van een dit prachtige landschap. Alsof dit nog niet voldoende is, zie je ook nog een unieke dierenwereld en daar er weinig of geen bosgebied terug te vinden is op het domein, is het opsporen van dieren een vrij gemakkelijke taak. Sterker nog, de rangers zijn hier letterlijk 'met het gat in de boter gevallen'. Zij hebben de opdracht om gasten tot bij de dieren te brengen, en met dat het terrein zo open is, maakt het dit voor hen net iets makkelijker. Samen met hun gasten kunnen ze ook nog eens genieten van deze unieke, prachtige, fauna en flora. Wie Tanzania of Kenia al eens heeft bezocht, zal zonder meer enige gelijkenissen zien, met dat verschil dat je in malariavrij gebied vertoeft, en dit op amper 3 uur rijden van Johannesburg. Het maakt deel uit van de zogenaamde Barberton Greenstone Belt. Hier zijn rotsschilderingen gevonden van meer dan 3.500 miljoen jaar oud.

Wie op zoek is naar een 'Out of Africa' ervaring is hier echt aan het juiste adres en dat mag je best letterlijk nemen. Eens toegekomen bij Komati Tented Lodge wordt dat gevoel alleen nog maar versterkt met ruime tenten onder canvas, geheel in de oude koloniale stijl opgetrokken. Allereerst heb je een grote open boma (plaats van bijeenkomst en 's avonds ook de plek om te genieten van een avondmaal onder een prachtige sterrenhemel en bij een warm kampvuur). Vervolgens krijg je de eetruimte onder canvas, eveneens opgetrokken in koloniale stijl. Die trend zet zich verder tot bij de ontvangstruimte en de slaaptenten. Slaaptenten is eigenlijk niet eens het juiste woord, want de tenten zijn zo ruim en schitterend ingedeeld, dat je hier perfect zou kunnen wonen. Elke tent heeft een extra groot (king size) bed, een lounge, en een eigen binnen- en buitendouche, alsook een ligbad buiten. Geen paniek want privacy blijft op elk moment van de dag gegarandeerd. Iedere tent heeft ook een eigen privéterras met klein zwembad en al dan niet het zicht op de rivier, bergen en de open vlakte. Dieren kunnen vrij rond bewegen, maar komen niet tot in het kamp. De 'Out of Africa' stijl is ook terug te vinden in je tent, en gelukkig voorziet men voldoende tijd dat je ook van je tent kan genieten. Er is een writers desk in de tent en ligstoelen buiten zodat je helemaal tot rust kan komen. Men heeft zelfs speciale eco-vriendelijke airconditioning laten overkomen uit Australië om je tent koel te houden, geheel geruisloos nog wel.

Alsof dit nog niet genoeg is, zullen gasten kunnen ervaren dat men ook op culinair vlak verwend gaan worden. Er hangt een heel gemoedelijke sfeer en het voltallige personeel doet er echt alles aan om het de gasten naar hun zin te maken. Wanneer het tijd is voor 'High Tea', verzamelen de gasten in de ontvangstruimte en wordt hen drankjes en snacks aangeboden in de vorm van pizza, broodjes, gebak, fruit en versnaperingen. Tegelijkertijd is het de perfecte gelegenheid om de andere gasten te ontmoeten, net als je rangers. Vervolgens is het tijd om op gamedrive te vertrekken. Die duurt een drietal uur, afhankelijk van welke je dieren op je pad komen. Onderweg kan je ook genieten van een Sundowner (drankjes en hapjes bij een zonsondergang). Daarna gaat het in het donker terug naar het kamp en zal de ranger met een spot op zoek gaan naar de dieren in het donker. Eens toegekomen in het kamp heb je even de tijd om wat op te frissen en vervolgens kom je weer naar of de boma, of de eetzaal voor een drankje en vervolgens het avondmaal. 's Ochtends vroeg word je gewekt voor de koffie (met versnaperingen en rusks) en ga je opnieuw op gamedrive. Daarna volgt een heerlijk ontbijt. Als het slechts voor een nacht is dat je hier verblijft, wat we eigenlijk zonde vinden want je zou hier gemakkelijk drie of meerdere dagen kunnen vertoeven, dan word je rond 11u weer naar de toegangspoort gebracht en kan je de reis verder zetten.

Meer over Nkomazi Game Reserve

Het Nkomazi Game Reserve omvat een slordige 30.000 hectare. In de loop der jaren is dit uitgestrekte landbouwgebied helemaal omgetoverd tot een volwaardig natuurgebied waar heden ten dage een overvloed aan wilde dieren vertoefd. Om dit te bereiken werden alle oude omheiningen van verschillende landgoeden verwijdert en kwam er een compleet nieuw hek dat dieren binnen, en stropers buiten moet houden. De vegetatie moest systematisch worden afgebrand om zo weer nieuwe gras- en plantsoorten te laten genereren. Gebouwen die op het domein stonden moesten worden verwijdert, tenzij te toebehoren aan het bestuur van het land. Nkomazi werd een toonaangevend voorbeeld van hoe er ecologisch en verantwoord kon omgesprongen worden met een gebied dat voordien voorbestemd was voor landbouw en veehouderij. Er leven meer dan 4.000 dieren in het gebied, gaande van buffel, zebra, giraf, neushoorn, olifant, tal van antilopensoorten, luipaard en leeuw. Dit werd allemaal mede mogelijk gemaakt door de intense samenwerking met de Shamwari Groep, welke instaat voor enkele exclusieve lodges in de Oost Kaap.

Men schat dat het gebied zowat 4.500 miljoen jaar oud is. Je kan hier heuvels, bergen en enorme rotsformaties terugvinden. Sommige van de rotsformaties worden beschouwd als de oudste van het land, met een leeftijd van om en bij de 3.200 miljoen jaar, welke beter bekend staat als de Achaean rotsformatie. Verder is er ook de zogenaamde Barberton Greenstone Belt, welke geheime heeft blootgegeven die meekwamen met het ontstaan van de aarde. Nu kunnen gasten genieten van uitgestrekte savannes, zandstenen en granieten rotsformaties, rivieren, kleine meren en een overvloed aan wilde dieren.

Het was Dubai World Africa dat investeerde in dit uitgestrekt gebied. Nota bene een malariavrij gebied dat een gemiddelde hoogte kent van om en bij de zeshonderd meter, en stijgt tot een hoogte van 1.900 meter boven de zeespiegel. Dat we het laatste nog niet gehoord hebben van Nkomazi Game Reserve, daar mag je zeker van zijn!

TARIEVEN VOOR DE MAAND mei 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van alles inclusief (FI), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- Gasten die aankomen worden opgehaald om 14u30. Gasten die vertrekken zullen de lodge verlaten om 10u met aankomst aan de receptie om 10u30.
- Transfers op andere tijden zijn mogelijk, maar dit dient vooraf aangevraagd te worden en hiervoor zal een extra kost aangerekend worden.
- Maximum 2 personen per tent

Inbegrepen:
- Ontbijt, high tea/brunch, diner, twee gamedrives per dag, water, thee of koffie, geselecteerde dranken (huiswijn, lokale sterke drank, frisdranken) en transfer vanaf de receptie naar de lodge op vaste tijden.
- Er is gratis (beperkt) wifi in de souvenirshop/receptie. Let wel dat vanwege het desolate karakter van de lodge de verbinding niet optimaal zal zijn en er geen mobiele ontvangst is.

Niet inbegrepen:
- alle andere dranken (incl. energy drinks)
- conservation levy @ 395 rand pp/nacht (2024) en 450 rand/pp per nacht (2025)

Kinderen:
- Kinderen + 6 jaar zijn welkom
- Geen extra bed mogelijk in luxury en deluxe tenten.
- Deluxe tent kan max 2 volwassene of 1 volwassene en 1 kind nemen (kind aan kindertarief)
- Familietent moet geboekt worden indien ouders met 1 of 2 kinderen onder 12 jaar reizen.  Max. 4 personen in een familietent
- kinderen onder 12 jaar moeten delen met een volwassene
- Kinderen tussen 6 en 9 jaar jaar mogen mee op de gamedrive (afhankelijk van de beslissing van de ranger), maar pas vanaf 16 jaar kunnen ze mee op de begeleide wandelingen

Typische dagindeling: (*)

- 14u15: Aankomst bij de toegangspoort
- 14u30: Transfer van de toegangspoort naar het kamp
- 15u30: High Tea (met versnaperingen, waaronder pizza, cake, broodjes en lichte versnaperingen)
- 16u30: Namiddag gamedrive (3.5u) met Sundowner drinks en snacks
- 20u00: Aperitief en vervolgens avondmaal in of de boma (open plein met kampvuur), of in de Dining tent (set menu)
- 05u00: Vroege wekdienst met koffie
- 05u30: Verzamelen bij de hoofdtent voor koffie, rusks en lichte maaltijd
- 06u00: Vertrek op ochtend gamedrive (3u)
- 09u00: Ontbijt
- 10u00: Indien u uitgecheckt, klaarmaken voor transfer, anders herhaalt het programma zich zoals daags voordien
- 10u30 - 11u: Terug bij de toegangspoort

* Zomer en winter kunnen de tijden verschillen. Gelieve vooraf te controleren bij het management

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haardWasserijBibliotheekZwembadFaxCopyParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningVerwarmingWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardroger

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

PlattelandBosgebiedWildBerg(en) Natuurreservaat Rivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Een beetje afgelegen tgv de andere logeer plaatsen, maar was het meer dan waard!

Denis en Sofia Mulders (01-11-2016)

onze accommodatiesin Badplaas (1)

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in