GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Kgalagadi - Nossob

18kamers/units
Zuid-Afrika | Kalahari | Upington Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): SANparks
974 m | Lat:S 25° 25' 15" Long: E 20° 35' 52" check-in: 14:00 tot 0 / check-out: 10:00
Reserveer
Het Kgalagadi nationaal park staat bekend als het eerste grensoverschrijdende Peace Park of het samenvoegen van het Kalahari Gemsbok nationaal park in Zuid-Afrika en het Gemsbok nationaal park in Botswana. Kgalagadi is immens groot met bijna 38.000 km2 en werd officieel geopend op 12 mei 2000. Kgalagadi betekent plaats van de dorst en met de droge rivierbeddingen en rode zandduinen is het meteen duidelijk waar de naam vandaan komt. Toch kan je binnen dit park twee verschillende ecosystemen van de Kalahari terugvinden. In het zuidwestelijke deel zijn het de prachtige duinen met halfwoestijnvegetatie die het landschap bepalen en het noordoostelijke deel is begroeid met kameeldoorns. Daarnaast vind je in het uitgestrekte gebied ook zoutvlakten.
De prachtige natuur in dit unieke park is niet het enige opvallende, maar ook de typische Kalahari-leeuw met de indrukwekkende zwarte manen slentert hier rond naast de andere diersoorten waaronder de bruine en de gevlekte hyena, jachtluipaard, jakhals, gemsbok, rode hartenbeest, springbok en andere antilopensoorten.

Nossob
Nossob is net als Twee Rivieren en Mata Mata een van de traditionale kampen, en ligt centraal in het volledige Kgalagadi nationaal park, maar is eigenlijk het meest noordelijke kamp in het Zuid-Afrikaanse deel van het park. Dit kamp is dan ook het perfecte vertrekpunt om het ruige deel in Botswana te verkennen. Nossob beschikt over chalets die vrij recent werden gerenoveerd, maar er is ook camping beschikbaar en in Nossob kan je ook naar het predator information centre. Net zoals Twee Rivieren en Mata Mata is Nossob voorzien van een winkeltje, benzinepomp en een zwembad.

Wat valt er te beleven in Nossob
Vanuit Nossob worden er gamedrives georganiseerd in de ochtend of de late namiddag (zonsondergang) en zelfs een nachtelijke gamedrive en begeleide wandelingen tijdens de dag. De gamedrives kunnen doorgaan als er minimum 2 personen zijn ingeschreven, maar het kan ook zijn dat de gids of chauffeur niet beschikbaar is, dus kan je best ter plaatse informeren voor de vertrektijden en beschikbare gamedrives.
Voor meer informatie over de 4x4 routes en de toegankelijkheid ervan, kan je terecht bij de receptie van Nossob.

Reistijden vanuit Nossob:
-Kalahari Tented camp: 3,5 uur
-Mata Mata: 3,5 uur
-Urikaruus: 2,5 uur
-Twee Rivieren: 4,5 uur

TARIEVEN VOOR DE MAAND juli 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: 
Conservation fee niet inbegrepen, 465 rand/pp per dag van 1/11/2023 t/m 31/10/2024 (512 rand/pp per dag van 1/11/2024 t/m 31/10/2025) ter plaatse te betalen, kinderen <12 aan 50%)

Proviand in Kgalagadi Nationaal Park is zeer beperkt. Er is een restaurant (al is dit qua keuken niet echt een aanrader) in Twee Rivieren en een winkeltje in Twee Rivieren, Nossob en Mata Mata. Hier kan je tal van producten krijgen, waaronder vers gebakken brood (best vooraf bestellen). Voorzie alvast in brandhout of kolen voor de barbecue, voldoende drinkwater of drankjes en voedsel. Wie bijzondere producten nodig heeft, doet er beter aan om reeds inkopen te doen in Upington, waar zich verschillende supermarkten bevinden.

DOUANEFORMALITEITEN: Bij Mata Mata is er geen kantoor van de douane, dus indien je hier de grens oversteekt, moet je alle paspoortformaliteiten in Twee Rivieren in orde maken. Vergeet daarom niet je paspoort te laten afstempelen in Twee Rivieren om in Mata Mata Zuid-Afrika te kunnen verlaten of in Twee Rivieren het land terug binnen te komen. Je moet ook minimum 2 nachten in het park verblijven om via verschillende landen (grenzen) het park in en uit te rijden.

Drones: Vliegen met drones voor commercieel, recreatief en/of privégebruik in nationale parken in Zuid-Afrika is niet toegestaan. Niet alleen ter bescherming van de privacy, maar ter bescherming van het wildleven en om stroperij tegen te gaan.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten geven

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in