GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

De Tafelberg Gastenhuis

4 8kamers/units
Zuid-Afrika | Kaapstad | Kaapstad Vlaamse eigenaar/uitbater(s): Ann en Kris Van Cappellen
149.85 m | Lat:S 33° 56' 29" Long: E 18° 24' 30" check-in: 12:00 tot 20:00 / check-out: 11:00
Reserveer
De Tafelberg Gastenhuis bestaat sinds 2001, maar eigenaars Ann en Kris van Cappellen zijn reeds veel langer actief in Zuid-Afrika. Ze mogen beschouwd worden als een van de pioniers van de Vlaamse gastenhuizen in Zuid-Afrika. Ann en Kris zijn afkomstig uit Asse, Belgie en hebben drie kinderen, Liesbet, Lisa en Jef. Toen ze nog in Belgie woonden en werkten, hadden ze beide een drukke baan. Ann had een succesvolle kruidenzaak in Asse en Kris was druk bezig als decorbouwer voor de toenmalige nationale televisiezender BRT, nu VRT. Hun drukke banen zorgden ervoor dat ze als maar minder tijd hadden voor sociaal contact en met twee opgroeiende kinderen en een derde op komst besluiten ze dat ze de zaken anders moeten gaan aanpakken als ze meer tijd samen willen spenderen. De weinige vrije tijd die ze hebben, gebruiken ze om door te brengen in Toscane, Italie en meerder maal hebben ze het gevoel dat ze zich hier wel kunnen vestigen, maar Toscane komt niet met een goedkoop prijskaartje. Als bij toeval ontmoeten ze Vlamingen die plannen hebben om te emigreren naar Zuid-Afrika en wat blijkt, dit is een land dat Ann en Kris al lang op hun verlanglijstje hebben staan om te bezoeken.

Ze besluiten om een kijkje te gaan nemen in een land dat nog maar pas haar apartheidsverleden van zich had afgeschud en meteen slaat de vonk over. Hier willen ze verder en gaan ze op zoek naar een locatie waar ze kunnen beginnen aan een nieuw leven. Op minder dan een jaar tijd bezoeken ze Zuid-Afrika liefst vier keer. Hun keuze valt op Wellington, deze wijnregio ligt op 68 kilometer van Kaapstad en ze vinden er een klein wijndomein aan de voet van de Bainskloofpas waar ze beide helemaal weg van zijn. Hun besluit staat vast, hier willen ze gaan wonen. Nu ze hun droomplek hadden gevonden, was een eerste stap gezet om te emigreren naar Zuid-Afrika maar zowel Kris als Ann hadden nog totaal geen idee van wat ze zouden gaan doen. Misschien iets in de lijn met wat Ann reeds in Belgie deed of iets in de horeca, de keuzes lagen nog volledig open. Pas nadat enkele vrienden hen hadden geadviseerd van enkele kamers te verhuren komt het idee om een gastenhuis op te starten en zo geschiedde, Guesthouse The Five Mountains in Wellington was een feit. Dat Kris jarenlang actief was in de decorbouw, komt hem nu goed van pas en het feit dat hij geen uitdaging uit de weg gaat, maakt dat hij binnen een mum van tijd vanuit het niets enkele prachtige houten cottages neerzet waarin ze hun gasten kunnen verwelkomen. Meteen zetten ze op toeristisch vlak Wellington op de kaart en maken ze bekendheid als een van de eerste Vlaamse gastenhuizen in Zuid-Afrika.

Van de wijnlanden naar de Moederstad

Na vier jaar Wellington doet zich de mogelijkheid voor om te investeren in een pand in het hartje van Kaapstad en met drie opgroeiende kinderen besluiten ze om opnieuw te investeren in een huis in Oranjezicht, Kaapstad en om het gastenhuis The Five Mountains op de markt te zetten. Dank zij de bloeiende economie, en heel wat buitenlandse investeerders die interesse hadden in Zuid-Afrika, vinden ze al gauw kandidaat kopers voor hun gastenhuis in Wellington en verhuizen ze met de kinderen naar de moederstad, Kaapstad. In eerste instantie wordt door verschillende personen geinvesteerd in het nieuwe pand, waaronder de Vlaamse journalist en programmamaker Karl Symons, die kort voordien nog een televisiereeks had lopen gekend als 'De Tafelberg' (2000) waarin heel wat Vlaamse persoonlijkheden richting Zuid-Afrika trokken om er te worden geinterviewd en om Tafelberg, al dan niet te voet, te veroveren. De naam De Tafelberg wordt meteen het handelsmerk voor het nieuwe gastenhuis.

De Tafelberg Gastenhuis is een in (toeval of niet) Toscaanse stijl opgetrokken villa die vrijwel letterlijk gelegen is aan de voet van de beroemde Tafelberg. Als men spreekt van een ideale locatie, dicht bij alle attracties die de stad en omgeving rijk is, en vrijwel op loopafstand van heel wat horeca, dan is De Tafelberg Gastenhuis een absolute must om te logeren tijdens een verblijf in de Kaap. Bezienswaardigheden zoals de moederstad, Tafelberg, Kirstenbosch Botanische Tuinen, het Kaapse Schiereiland, Robbeneiland, de V&A Waterfront, de Westkust en wijnlanden liggen snel binnen bereik. De acht stijlvolle kamers, met eigen badkamer, zijn voorzien van al het mogelijke comfort. Ze werden met heel veel smaak en gevoel voor detail ingericht, beschikken over airconditioning, draadloos internet, minibar, koffie en thee faciliteiten en satelliet televisie. Er is keuze uit drie verschillende type van kamers en afhankelijk van je budget, of de ruimte die je wenst, kan je kiezen tussen een Comfort, Luxury of een Deluxe kamer. Heden ten dage kent De Tafelberg Gastenhuis dan ook een hele goede reputatie. Gasten die via Go Zuid-Afrika dit verblijf reeds bezochten hebben niets dan lof voor zowel hun gastheer als gastvrouw en de excellente service, locatie en verzorgd ontbijt. Ze geven De Tafelberg alvast heel graag een dikke vette 9/10. Wij kunnen het net als hen alleen maar aanbevelen!

TARIEVEN VOOR DE MAAND januari 2020

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting, ontbijt (BB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: Kinderen tot 3 jaar verblijven gratis bij twee volwassenen op de kamer, indien mogelijk (max. 1 kind per kamer). Kinderen (3-16jaar) in luxury of deluxe, mits beschikbaarheid aan 600 rand/nacht

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

Ontbijt

Faciliteiten:

Luchthaven transfersSatelliet TVOpen haardWasserijZwembadInternet toegangFaxCopyParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningVentilatorVerwarmingWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardrogerKoelkast/minibarInternetTelevisieSateliet TVRadio

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

StrandStadBerg(en)
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Kan niet beter als afsluiter. Toplocatie en fantastische prijsverhouding kwaliteit/prijs. Zeer lieve mensen en top ontbijt/gastbrijheid. Kamers dik ok.

Dehaen party (08-01-2020)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in