GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Krugerpark - Skukuza

230kamers/units
Zuid-Afrika | Kruger | Krugerpark Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): SANParks
288.35 m | Lat:S 24° 59' 47" Long: E 31° 35' 31" check-in: 14:00 tot 0 / check-out: 10:00
Reserveer
Het Kruger nationaal park is meer dan een eeuw geleden gesticht. Het strekt zich 350 km uit van noord naar zuid en 60 km van oost naar west, of anderhalve keer Belgie en Nederland samen. Het wordt weleens het vlaggenschip van de Zuid-Afrikaanse parken genoemd en dit is geheel terecht. Dit nationaal park is niet alleen bekend om zijn verscheidenheid aan fauna en flora maar ook vanwege de rotsschilderingen van de San en indrukwekkende archeologische plaatsen zoals Masorini en Thulamela.

De meesten die kiezen voor een bezoek aan het Kruger nationaal park, zullen het park op individuele basis verkennen en zich met de huurwagen van kamp naar kamp verplaatsen op zoek naar de Big Five (leeuw, neushoorn, luipaard, olifant en buffel), maar ook heel wat andere diersoorten. Buiten de activiteiten die ter plekke kunnen geregeld worden bij de receptie van elk kamp kan je ook nachtsafari's reserveren. Deze safari's gebeuren in open terreinwagens met een lokale natuurgids (ranger). Let wel dat de gidsen van Kruger nationaal park niet mogen afwijken van de wegen om dichter bij de dieren te komen. Ze zijn ook niet altijd even gemotiveerd.

Het zuidelijke gedeelte van het park, het laagveld, ligt in de provincie Mpumalanga en het noordelijke gedeelte ligt in de Limpopo provincie. In het noorden grenst het Kruger nationaal park gedeeltelijk aan het in Zimbabwe gelegen Gonarzthou nationaal park, terwijl het in het oosten grenst aan Mozambique. Dit gebied werd uitgeroepen tot een grensoverschrijdend natuurreservaat of Transfrontier Conservation Area.

Kruger ligt ongeveer 450 km ten oosten van Johannesburg, waarbij de Phalaborwa- en Punda Maria-ingang op ongeveer 550 km van Johannesburg liggen. Het type accommodatie in de verschillende kampen is zeer uiteenlopend, van superluxe tot standaard cottages of typisch Afrikaanse rondavels. Deze laatste zijn wat primitiever en verouderd, maar wel zeer netjes onderhouden. In de meeste gevallen beschikken ze over een eigen of een gemeenschappelijke keuken. Voor het Kruger nationaal park is het aan te raden een anti-malariakuur te volgen, vooral in de nazomer en de herfst (van december tot mei). Het park heeft een wegennet van maar liefst 2.000 km waarvan er 700 km geasfalteerd is. De maximale snelheid binnen het park bedraagt 50 km/u en enkel gesloten voertuigen zijn toegestaan. Zorg ervoor dat je op voorhand de afstanden goed inschat, want de poorten van het nationaal park gaan 's avonds onvoorwaardelijk dicht. Dit geldt trouwens voor alle nationale parken.

SKUKUZA
Skukuza is het grootste rustkamp in het Kruger Nationaal Park en tevens de administratieve zetel. Het is gelegen op de zuidelijke oever van de Sabie Rivier. Het kamp heeft een goede lay-out en er zijn enkele hoge bomen langs de rand van de rivier. Activiteiten en voorzieningen zijn divers, net als de dieren en planten binnen het kamp en erbuiten in de omliggende gebieden.

Dieren om naar uit te kijken
Vleermuis, galago, wrattenzwijn, gevlekte hyena, toerako met paarse kuif

Faciliteiten in Skukuza
Informatiestand bij receptie, publieke telefoons, postkantoor, restaurant, deli en winkel, wasserij, benzinestation, gemeenschappelijke keukens en sanitair, twee zwembaden (niet voor dagbezoekers), eerste hulp bij ongevallen, picknickplaats voor dagbezoekers (4 km buiten het kamp met eigen zwembad), gsm-ontvangst (mobiel bereik in heel het kamp), bank, garage voor onderhoud/reparatie, carwash.

Activiteiten
Skukuza beschikt over een eigen bibliotheek, de Stevenson Hamilton bibliotheek. Tijdens de vakanties is er een educatief programma voor kinderen. Dagelijks worden films over het wildleven getoond, behalve op zondag.

9- hole golfterrrein
De golfbaan werd in 1972 gebouwd als recreatieve voorziening voor het Skukuza personeel en is nu tevens beschikbaar voor bezoekers van het Kruger National Park. Skukuza golf is een schitterend 9-holes (18-tee) terrein en ligt aan de rand van Skukuza rustkamp. De rijke omgeving rondom de golfbaan is de thuis van de Big Five en een enorme varieteit aan vogels en talloze dieren, wat er allemaal voor zorgt dat de bezoeker tijdens het golfen in harmonie is met de natuur rondom zich. De golfbaan is een par 72, en is bijna 6 km voor mannen en 5 km voor vrouwen.
Aangezien het terrein niet omheind is, zijn ongenodigde toeschouwers een normaal verschijnsel, nijlpaarden, impala's, wrattenzwijnen en bavianen, om er maar enkelen te noemen. Het parcours biedt zowel uitdaging als avontuur. Bijvoorbeeld # 2, Par 3, hebben water aan de linkerkant en aan de achterkant van de green. De signature hole # 9, een par 3 van ongeveer 15 0m wordt gespeeld over Lake Panic. De Skukuza Golf-Course heeft geen bunkers, hoewel 'luchtbunkers' in overvloed voorkomen vanwege de vele bomen op het parcours.

Begeleide wandelingen in de natuur
Dagelijks zijn er in de vroege ochtend en de namiddag begeleide wandelingen onder leiding van getrainde en gewapende gidsen. Maximum 8 deelnemers worden meegenomen naar interessante plaatsen, gelegen rondom het kamp. Het is een rustige wandeling en de gidsen hebben een enorme kennis van de omgeving. Er wordt vooral gezocht naar neushoorn, olifant en leeuw en onderweg krijg je de nodige uitleg over de Afrikaanse bush. Gemakkelijke schoenen en neutrale kleur van kledij wordt aangeraden tijdens deze wandelingen. Kinderen onder 13 jaar zijn niet toegelaten

Gamedrives
Deze dien je best vroegtijdig te reserveren bij de receptie van Skukuza kamp. Er zijn drie verschillende typen gamedrives: Sunset drives met vertrek voor zonsondergang omstreeks 17 uur (ongeveer 3 uur), Night Drives met vertrek wanneer het donker is om op zoek te gaan naar de nachtdieren, en Morning drives met vertrek rond 4.30 (zomer) of 5.30 uur (winter).

Bushbraai of ontbijt
Deze onvergetelijke ervaring is niet te missen. Een gamedrive leidt je naar een open plek met brandende lantaarns en een groot kampvuur waar, terwijl je luistert naar de geluiden van de bush, het eten wordt gegrild op een open vuur. Een verscheidenheid van wild en worst wordt aangeboden, samen met heerlijke groenten en een keuze uit verschillende salades. Versbereide nagerechten en koffie of thee vervolledigen een prachtige avond. Je kan ook ter plaatse uw dranken aankopen (let wel deze zijn contant te betalen).

Je vertrekt in de namiddag met een gamedrive naar de bushbraai (maximum 1 uur rondrit). Wanneer je toekomt wordt de maaltijd bereid. Gasten worden ondertussen geinformeerd over veiligheid, toiletroutine en hoe zich te gedragen. Gedurende de hele avond is uw gids zowel je gastheer als de persoon die toonaangevende discussies op gang brengt en vragen kan beantwoorden. De gamedrive op de terugweg duurt ongeveer 30 minuten en hier ga je vooral op zoek naar de nachtdieren.

TIP: Wist je dat we in de GO Zuid-Afrika digitale reisgids (exclusief voor onze klanten) niet minder dan 25 pagina's informatie over het Kruger nationaal park hebben verzameld. We beschrijven alle kampen, activiteiten, voorzieningen en restaurants. Verder vind je detailkaarten van elk kamp en het omliggende wegennet. Aan de hand van korte of lange routes maken we je wegwijs om zo de dieren optimaal te kunnen observeren.

Elk kamp in het Kruger nationaal park heeft wel iets bijzonder, de nabijheid van een rivier, gelegen op een heuvel, vlak bij een waterput of verscholen tussen de bossen. Er valt over elk kamp wel iets unieks te vertellen.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juli 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: Conservation fees of inkomgelden zijn niet inbegrepen in de prijs van een overnachting of een bezoek aan het park. De conservation fee bedraagt 486 rand pp/dag van 1/11/2023 t/m 31/10/2024 (535 rand pp/dag van 1/11/2024 t/m 31/10/2025), kinderen tot 12 jaar aan 50%. Deze is ter plaatse te betalen cash of met kredietkaart, tenzij u beschikt over een Wild Card.

OPGELET!!! Alle personen die 18 jaar of ouder zijn, moeten een legitimatiebewijs (paspoort/identiteitskaart/rijbewijs) bij hebben om Kruger binnen te mogen!

Drones: Vliegen met drones voor commercieel, recreatief en/of prive gebruik in nationale parken in Zuid-Afrika is niet toegestaan. Niet alleen ter bescherming van de privacy, maar ter bescherming van het wildleven en om stroperij tegen te gaan.

Activiteiten 2023/2024: U kunt deze ter plaatse reserveren, maar het is aangeraden dit vooraf te doen om beschikbaarheid te garanderen. Prijzen zijn geldig van 1/11 van het vorige jaar tot en met 31/10 van het desbetreffende jaar

- morning walk: 824 rand pp, kinderen niet toegelaten
- sunrise drive (ochtend): 482 rand pp, kinderen 50%
- sunset drive (namiddag): 482 rand pp, kinderen 50%
- night drive: 368 rand pp, kinderen 50%

Activiteiten 2024/2025: U kunt deze ter plaatse reserveren, maar het is aangeraden dit vooraf te doen om beschikbaarheid te garanderen. Prijzen zijn geldig van 1/11 van het vorige jaar tot en met 31/10 van het desbetreffende jaar

- morning walk: 871 rand pp, kinderen niet toegelaten
- sunrise drive (ochtend): 509 rand pp, kinderen 50%
- sunset drive (namiddag): 509 rand pp, kinderen 50%
- night drive: 389 rand pp, kinderen 50%

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

WasserijBibliotheekZwembadRolstoel vriendelijkInternet toegangDraadloos netwerkBraaiParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningVentilatorVerwarmingWasserijRookverbodThee en koffieKoelkast/minibar

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandWildNationaal ParkRivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten geven

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in