GO ZUID-AFRIKA

Map Optiestoon/verberg details

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Loading map...

Ontdek Namibie

Wie had ooit kunnen denken dat Namibië beschouwd zou worden als één van de Top 10 te bezoeken plaatsen in de wereld (New York Times 2013). En toch, ook wij van Go Zuid-Afrika, zien deze unieke bestemming steeds meer en meer op het verlanglijstje staan van de hedendaagse reiziger, maar van waar dan die enorme aantrekkingskracht?

Allereerst ligt Namibië heel gunstig. Makkelijk en vrij snel te bereiken per vliegtuig, geen tijdsverschil, helemaal in zuidelijk Afrika, (grenzend aan landen als Angola, Botswana, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika) en geniet het land ook nog eens een heel gunstig klimaat. Het is een land van onmetelijk mooie landschappen, zoals die van de Fish River Canyon helemaal in het zuiden, nota bene de tweede grootste canyon in de wereld, Skeleton Coast en het Sperrgebiet in het westen, de Namib Desert en Kalahari woestijn in het centrale en oostelijke deel van het land, het ruige Kaokaland in het noordwesten en in het noorden het wereldberoemde Etosha nationaal park. In het noordoosten van het land liggen de Caprivi en Kavango regio's, die de ideale verbinding vormen met onder andere Botswana en de Victoria Watervallen langsheen de Zambia of Zimbabwe kant.

Het zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden die het land rijk is. Dan hebben we het nog niet eens gehad over haar al even unieke bevolking, die bestaat uit verschillende culturen en rassen, denk daarbij maar aan de oorspronkelijke inwoners als de San, Himba, Herero, Nama en Topnaars, maar ook de enorme invloed die de Duitsers, Engelsen en Zuid-Afrikanen hebben gehad op de geschiedenis en de ontwikkeling van het land. Namibië is een land van uitdagingen, contrasten, ontdekkingen, maar vooral een land met een onmetelijke rijkdom aan fauna en flora, cultuur, geschiedenis en avontuur. Namibië moet je gezien hebben!

Meer info: ETOSHA NATIONAL PARK | FISH RIVER CANYON | NAMIB-NAUKLUFT SOSSUSVLEI | DAMARALAND | CAPRIVI

Grensformaliteiten

Voor Namibië hoef je als Belg of Nederlander niet te beschikken over een visum. Wel moet je paspoort minimum 6 maanden na aankomst nog geldig zijn. Zorg dat er minimum twee lege pagina's in het paspoort beschikbaar zijn voor de nodige stempels. Tevens moet je bij aankomst in het bezit zijn van een geldig retourticket. De tijdelijke verblijfsvergunning is drie maanden geldig, tenzij je vooraf bij de ambassade in eigen land andere afspraken hebt gemaakt. Zorg dat je je paspoort bij je hebt, alsook een bewijs van de verhuurmaatschappij (cross-border certificate) dat de huurwagen de grens over mag. Een internationaal rijbewijs is noodzakelijk.

Hoe Namibië ontdekken

Namibië is perfect geschikt voor een selfdrive, maar hou er rekening mee dat de afstanden redelijk groot zijn. Het wegennet is zeer goed onderhouden en de bewegwijzering zeer goed. Een overgroot deel zijn zandwegen, maar deze zijn over het algemeen heel goed verhard en eveneens goed onderhouden. Enkel tijdens het regenseizoen (half november tot eind maart) wordt het lastiger, vanwege de modder en putten die ontstaan, of de modder die opdroogt en verandert in bijna beton. Enkel voor het geheel noordwestelijke deel, delen van de Caprivi en tijdens het regenseizoen is een 4x4 voertuig noodzakelijk. Een extra reservewiel en/of een jerrycan voor benzine is vooral in het noorden en het noordoosten van het land geen overbodige luxe. Dit omdat benzine niet altijd voorradig is, en/of pompen niet werken als er geen elektriciteit voor handen is. Het aantal garages en benzine in de regio is zeer beperkt vanwege het desolate karakter.

Er wordt links gereden (stuur aan rechterkant) en voorrang aan rechts gegeven, net als in Engeland. Verkeer op rotondes heeft altijd voorrang. Voor rijden in landelijke gebieden geldt de regel dat een automobilist altijd minstens één meter afstand van de wegrand moet houden. Aan kruispunten werkt men vooral met stopstrepen (four-way stop), waarbij het voertuig dat als eerste stopt, ook als eerste mag doorrijden. Wanneer verkeerslichten niet werken, geldt dezelfde regel. Het is verleidelijk om snel te rijden op goed verharde zandwegen, toch willen we je er opmerkzaam op maken dat je de snelheid op dergelijke wegen aanpast. Het is net als het rijden op een bevroren ondergrond in Europa en dus soms gevaarlijk glad, pas daarom altijd je rijstijl aan.

Onze rondreizen zijn zo samengesteld dat je op een comfortabel ritme kan reizen. Mocht je beperkt in tijd zijn, is het aangewezen om eventueel te opteren voor vluchten tussen verschillende kampen, wat zeer gebruikelijk is in Namibië. Een combinatie van een selfdrive en een vliegsafari is ook een hele unieke belevenis, niet echt voordelig, maar wel een hele ervaring. Het is tevens perfect mogelijk om meerdere landen te combineren, bijvoorbeeld Namibië en Zuid-Afrika, en/of Botswana, maar ook een verlenging met de beroemde Victoria Watervallen of een exotische bestemming behoren tot de mogelijkheden.

Beste reisperiode

Je kan Namibië vrijwel het hele jaar door bezoeken, maar hou er rekening mee dat november tot maart het regenseizoen is. De seizoenen liggen omgekeerd ten opzichte van Europa. De natuur zie je op haar mooist, met aangename temperaturen en volle zon, dit tussen mei en september. Dat is absoluut de allerbeste periode, maar ook een zeer drukke en tevens duurdere periode. De nachten kunnen dan zeer koud zijn, met zelfs temperaturen tot aan het vriespunt, maar overdag zomers weer. Dat maakt dat het ook dor is en dieren actief op zoek zijn naar drinkwater, ideaal voor het observeren en fotograferen.

Veiligheid

Namibië is een zeer veilig land om in te reizen. Enkel in Windhoek kunnen kruimeldieven al wel eens hun slag probleren te slaan. Gebruik daarom je gezond verstand en loop niet te koop met dure spullen, of laat niets zichtbaar in de wagen liggen. De meeste verblijfplaatsen hebben een kluis om waardevolle voorwerpen in bewaring te geven.

Gezondheid

Inentingen zijn voor Namibië niet verplicht. Wel is er bestaand malaria risico, vooral dan tijdens de zomermaanden, en enkel in het noorden en noordoosten van het land, waar de nabijheid van water zorgt voor een grotere concentratie aan muggen. Alle andere regio's zijn malaria vrij. Contacteer best vooraf het Tropisch Instituut of uw huisarts voor advies. Het is aangeraden een goede zonnebrandbescherming te gebruiken en je te voorzien van drinkwater. Leidingwater is niet altijd drinkbaar, gezien sommige plaatsen grondwater moeten oppompen. Flessenwater wordt vaak vooraf op de kamer of in de badkamer voorzien.

Horeca en restaurants

Namibië heeft een vrij gevarieerde keuken. De Europese (vooral dan Duitse) en Zuid-Afrikaanse invloed is sterk aanwezig. In tegenstelling tot Zuid-Afrika moet je hier echter geen echte culinaire hoogstandjes verwachten, maar een (h)eerlijke, voordelige keuken. De meeste logementen beschikken over een eigen restaurant en bar, waardoor het niet echt nodig is om uit eten te gaan, of meestal ook omdat er in de nabijheid niets anders te vinden is vanwege een desolaat karakter. Enkel in Windhoek en Swakopmund is het gebruikelijker om uit eten te gaan. Heel wat plaatsen bieden ook lunchpakketten aan wat handig is voor onderweg. Wie graag zelf een potje klaarmaakt, moet op alles voorzien zijn. Eens buiten de grootsteden is bevoorrading niet altijd makkelijk en/of is de keuze zeer beperkt. Tevens moet je opletten dat je geen verse producten en/of hout de grens overneemt. Hiervoor gelden beperkingen of is het zelfs verboden.

Accommodatie

Er is in Namibië een brede waaier aan accommodatie, en dit binnen ieders budget. Van de goedkoopste backpackers tot de meest exclusieve hotels. Het niveau is van hoge kwaliteit. Je zal merken dat accommodaties in Namibië wel iets duurder zijn dan in bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Dit valt makkelijk te verklaren. De afstanden in het land zijn ontzettend groot en de locaties vaak heel desolaat. Dat maakt dat stroomvoorzieningen, communicatie middelen en bevoorrading een dure aangelegenheid zijn, waardoor tarieven hoger liggen. Vaak zijn het avondmaal en/of activiteiten reeds in het tarief voorzien. Wij beschikken alvast over een zeer uitgebreide selectie van accommodatie in Namibië. Sterker nog, hoewel we vaak suggesties zullen maken, geven we ook de mogelijkheid om zelf te bepalen wat binnen uw verwachtingen en budget past. Al onze klanten krijgen ook nog eens de kans de logementen te beoordelen. Die beoordeling, en onze grondige kennis van zaken, gaan je zeker helpen bij je keuze.

Let wel, zeker als je in hoogseizoen Namibië bezoekt, dat je vroegtijdig aan je planning begint. Sommige locaties zijn vanwege hun desolaat karakter beperkt in plaats of heel populair, waardoor ze snel volgeboekt geraken.

Activiteiten

Tal van activiteiten kunnen worden ondernomen, denk daarbij aan ballonvliegen, safaritochten (al dan niet te voet), helikoptervluchten, cruises, wandeltochten, mountainbiken, quad biken, interactie met dieren zoals olifant, cheeta en leeuwen. We helpen je hierbij graag bij uw keuze en voor sommige zaken, is het vaak verstandig deze reeds vooraf te reserveren. Contacteer ons gerust voor meer advies.

In Namibië op safari is geheel anders dan wanneer je op safari gaat in andere Afrikaanse landen. Allereerst is de natuur totaal verschillend, vaak heel desolaat, uitgestrekt, dramatisch, maar vooral spectaculair. Er zijn verschillende manieren om op zoek te gaan naar wilde dieren, of te genieten van unieke natuurgebieden in dit land. Dat kan onder begeleiding, soms zelfs van de lokale San, (ook wel de 'tolken van de Kalahari' genoemd), in een privaat wildpark, een nationaal park, of met de huurwagen er zelf op uit trekken. We stellen je graag de verschillende mogelijkheden voor.

Privaat wildparken

Privaat wildparken en de daarbij horende game lodges, zijn zeer populair geworden de laatste jaren. Vooral dan omwille van de onvergetelijke ervaring om onder begeleiding van een ranger/spoorzoeker tot bij de wilde dieren te worden gebracht. In tegenstelling tot andere Afrikaanse landen gaat het hierbij niet altijd om de Big Five (leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant). Dat wil niet zeggen dat je ze niet te zien krijgt, maar wel dat sommige van hen soms ontbreken. In ruil daarvoor heb je dan weer andere diersoorten die alleen in bepaalde regio's voorkomen, denk daarbij aan gemsbok en/of tsetsebe, om er slechts enkelen te noemen. Privaat wildparken zijn in Namibië niet meteen voordelig te noemen en vaak heeft dit vooral te maken met het desolate karakter van een kamp of lodge. Go Zuid-Afrika is er niet te min in geslaagd een brede waaier aan lodges te vinden in Namibië. Die selectie is zeer uitgebreid en we zijn er zeker van dat je binnen je beoogd budget zeker iets zal vinden. We helpen je vervolgens ook graag verder met de verfijning van die keuze, vooral omdat het belangrijk is dat niet alleen de locatie goed moet zijn, maar ook het logement en de ervaring van uw ranger/spoorzoeker. Vooral dat laatste is van enorm belang. Je mag weinig, of juist heel veel voor een private lodge hebben betaald, maar een safari gaat en staat in de eerste plaats bij een goed ranger. Vergeet ook niet dat in deze prijs voor de accommodatie tevens bijna altijd alle maaltijden zitten, twee gamedrives en mogelijk ook een voetsafari, en/of safari per quad bike, terwijl je in nationale parken zelf instaat voor je maaltijden (of op restaurant gaat), en je activiteiten er extra moet bij nemen.

Nationale parken en natuurreservaten

Namibië kent enkele vooraanstaande parken en natuurreservaten waar je een rijke dierenwereld kan aantreffen. Het verschil met de privaat wildparken is dat je er hier in de meeste gevallen er met je huurwagen zelf op uit trekt en de dieren gaat opsporen. Een uitgebreid wegennet, over zowel geasfalteerde, alsook grindwegen, brengen je naar verschillende locaties en elkeen trekt bepaalde dier- of vogelsoorten aan. Dat maakt het tegelijkertijd uniek, maar ook best spannend. In heel wat van deze parken bestaat tevens de mogelijkheid om gamedrives of voetsafari's te ondernemen onder begeleiding van een ranger. Die gamedrives verschillen duidelijk met die van een privaat wildpark. Daar waar je in een privaat wildpark tot bij de dieren wordt gebracht, zal en mag je in nationale parken niet afwijken van de officiële wegen, al zijn er hier en daar wel eens uitzonderingen. Dat maakt dat je de dieren niet altijd van dichtbij zal kunnen observeren of fotograferen, tenzij ze toevallig langs de kant, of op de weg liggen. In de parken (staatsinstellingen) zijn de rangers ook niet altijd even gemotiveerd, wat in de privaat wildparken wel het geval zal zijn. Ze beschikken ook niet altijd over gelijkaardige voertuigen zoals de luxe open jeeps, met verhoogde zitplaatsen (al dan niet met een zonnewering boven je hoofd), maar maken vaak gebruik van open trucks met meer zitplaatsen maar minder comfort.

Kiezen tussen een privaat of nationaal wildpark

Geen makkelijke vraag, maar we helpen je graag bij je keuze. Je hebt via Go Zuid-Afrika namelijk de optie om eventueel een nationaal park te vervangen door een privaat wildpark of omgekeerd. Of wat dacht je van een combinatie van de twee!? Als het de eerste ervaring is met Afrika en wild, raden we je deze laatste optie ten zeerste aan omdat het een zeer unieke ervaring is om met rangers in open jeep op zoek te gaan naar het wild en er op enkele meters afstand van te staan en te genieten. Maar tegelijkertijd is het leuk om zelf eens op zoek te gaan naar de dieren. Deze uitdaging hoeft geen extra energie te kosten of zelfs tot frustraties te leiden. In de meeste kampen in de nationale parken bevinden zich namelijk prikborden en logboeken, waar bezoekers in/op aanduiden waar ze bepaalde diersoorten gezien hebben.

4x4 terreinwagens

Zoals op de gewone zand- en asfaltwegen in Namibië, is het in de nationale parken en natuurreservaten eenvoudig om met een gewone huurwagen te rijden, al is het aan te raden om er één te kiezen met een hogere ophanging. Een 4x4 terreinwagen is geen must, tenzij je de natuurparken rond Kavango/Caprivi gaat bezoeken, waar vooral los zand het rijden bemoeilijkt. Occasioneel zijn er op plaatsen helemaal in het noorden ook overstromingen. Etosha is daarentegen net juist wel heel geschikt voor selfdrives, ook met een gewone huurwagen. Belangrijk is de juiste periode te kiezen om het land te bezoeken.

Fly-in safari

Sinds enkele jaren is de vraag naar gecharterde vluchten enorm gestegen in Namibië. Beperking in tijd, en vooral lange afstanden hebben veel met te maken. Namibië leent zich perfect om met een propellervliegtuig te ontdekken. Haast elke lodge heeft in de nabijheid wel een landingsbaan. De vrijheid, al gaat het soms om slechts een korte tijd, om te vliegen over delen van Namibië laten je toe het land vanuit een heel ander perspectief te zien. Komt daarbij dat het ook nog eens een extra avontuurlijk verhaal oplevert wanneer je straks weer thuis bent. Het mag dan wel niet de goedkoopste manier van reizen zijn, zeer zeker de meest unieke!

Wildparken en malaria

Malaria komt enkel voor helemaal in het noordoosten van het land en heel miniem in Etosha en het Kgalagadi Transfrontier Park. Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, raadpleegt het best de huisarts of het Instituut van Tropische Geneeskunde. Nog meer zekerheid heb je wanneer je malariavrije gebieden bezoekt. Insectwerende middelen zijn al een hele goede manier om je te beschermen en het dragen van lange mouwen of broek en lange sokken werkt eveneens preventief tussen zonsondergang en -opgang.

Op safari met de kinderen

Namibië leent zich enorm om samen met de kinderen te ontdekken. Als je een Namibië reis maakt, ben je eigenlijk al een beetje op safari. Het land is zo uitgestrekt, het landschap vaak desolaat en haar bevolking een mix van vreemde culturen en leefgewoonten. Hier is geen sprake van overbevolking en drukke steden. Het is een ware levenservaring die je voor altijd zal bijblijven. Je ontdekt een unieke fauna en flora, maar tegelijkertijd ook een zeer rijke etnische diversiteit en cultureel erfgoed. Denk daarbij aan de Damara, Herero, Himba en de San bevolkingsgroepen (om er slechts enkele te noemen), die in Namibië eeuwenoude tradities levend houden en zich verspreid hebben over een oppervlakte van meer dan 824.000 vierkante kilometer. Dat is Namibië op haar mooist!

Accommodatie

Zowel in privaat wildparken, als in nationale parken, heb je verschillende type accommodaties. Zonder enige twijfel mogen we stellen dat het niveau in Namibië op het vlak van accommodatie heel erg hoog ligt. Zowel binnen het goedkopere segment, de middenklasse, luxe lodges of de nationale parken, zal iedereen zijn of haar gading vinden. Het is vaak niet alleen de kwaliteit van de lodge die de prijs bepaalt, maar ook waar je precies gelegen bent. Hoe desolater, vaak ook des te duurder. Ondanks dit alles zijn alle logementen in Namibië enorm in trek en is het niet onbelangrijk vroegtijdig op zoek te gaan en te plannen. De accommodatie komt meestal in de vorm van chalets, cottages, typische rondavel hutten of tenten onder canvas. Afhankelijk van je budget, maak je dit zo duur of zo goedkoop als je maar zelf wil. Voor wie tijd relatief kort is, en luxe primeert, bestaat er ook de optie te kiezen voor fly-in safari's. Ook hier helpen we graag verder bij de juiste keuze.

Namibië leent zich perfect om met een eigen huurwagen te verkennen, maar dan liefst met een betrouwbare partner.
Go Zuid-Afrika heeft in de loop der jaren reeds heel wat autoverhuurmaatschappijen de revue zien passeren, maar als het op service, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, prijs en snelle tussenkomst bij eventuele problemen komt, is er slechts één partner, Bidvest Car Rental.

Bidvest Car Rental heeft een zeer uitgebreid assortiment aan huurwagens, van de kleinste wagen tot een volwaardige minibus, of 4x4 voertuig. Zelfs op het vlak van luxe wagens zullen onze klanten hun gading vinden. Uit de praktijk leren we dat we te alle tijden alert moeten zijn op wat kan gebeuren, want een ongeval is nooit ver weg. Zeker niet in Namibië, waar de afstanden groot zijn, er vaak op onverharde wegen moet gereden worden en waar wild op eender welk moment zo maar de baan kan oversteken. Het kan je aanvankelijk zo mooie reis een totaal andere wending geven. Op dergelijke momenten is een betrouwbare partner van cruciaal belang. Bidvest Car Rental is zo een partner en zorgt ervoor dat er zo snel mogelijk een vervangwagen of wisselstukken voorhandig zijn. Wij van Go Zuid-Afrika staan op datzelfde moment, in uw eigen taal, klaar om te bemiddelen mocht dit nodig zijn, zodat je zorgeloos je reis kan verder zetten.

Het kiezen van de juiste wagen voor Namibië

Heel wat toekomstige reizigers op Namibië gaan er van uit dat ze moeten beschikken over een 4x4 aangedreven voertuig. Nochthans is de werkelijkheid anders. Het overgrote deel kiest namelijk de standaard categorie van voertuig en ondervindt hier geen noemenswaardige problemen mee. Sommige reizigers op Namibië opteren om wel een extra reservewiel te voorzien, en/of een jerrycan voor extra brandstof, en kunnen zo perfect zonder echte problemen op pad. Aan te bevelen, maar iets duurder, is een 2x4 aangedreven voertuig zoals de Nissan X-trail of de Honda CRV. Grote voordeel van deze voertuigen is dat ze hoger van de grond liggen, comfortabel rijden en zich goed lenen om op zowel geasfalteerde als onverharde wegen te rijden. Ook in losliggend zand gedragen ze zich veel beter.

Wie bereid is om nog meer geld op te hoesten, of toch prefereert om met een 4x4 aangedreven voertuig te rijden, kan kiezen tussen een Single Cab of Double Cab 4x4 voertuig met een afgesloten laadruimte achteraan. Deze hebben een nog hogere ophanging en zijn geschikt voor alle terrein. Dit valt in Namibië vooral te overwegen in Kaokaland, of de Caprivistrook. Voor de grotere gezinnen, of kleine groepen raden we de VW Combi aan, maar u kan ook voordeel halen bij het huren van twee of meerdere voertuigen. We adviseren je alvast graag bij het maken van de juiste keuze op basis van de route die je gaat afleggen.

Super Cover

Go Zuid-Afrika biedt haar klanten enkel en alleen SUPER COVER verzekering aan, waarbij je geen vrijstelling betaalt bij schade of diefstal. Een verzekering tegen glasbraak en schade aan banden kan ter plaatse worden bijgenomen.. Geen overbodige luxe in een land als Namibië met onverharde wegen, waar geen straatverlichting bestaande is (buiten de grootsteden), en gaten in het wegdek of op onverharde wegen aan het orde van de dag zijn.

Kijk en vergelijk

Via het internet zal je ongetwijfeld 'voordeligere' tarieven worden aangeboden. Let echter wel op de zogenaamde kleine lettertjes alvorens te besluiten dat je 'goedkoper' af bent.

Bij de auto's welke wij u aanbieden via Bidvest Car Rental met SUPER COVER verzekering is het volgende inbegrepen:

1. STLW (Super Cover Theft Loss Waiver) in geval van diefstal van de wagen waarbij het eigen risico nihil is
2. SCDW (Super Cover Damage Waiver) in geval van een ongeval of schade aan de wagen waarbij het eigen risico nihil is

TIP: Heb je een offerte die naar uw mening goedkoper blijkt dan de onze, maar twijfel je over wat wel en wat niet is inbegrepen, stuur ons dan gerust een copij van de offerte en we zetten beiden graag tegenover elkaar.

Links rijden

Er wordt in Namibië links gereden (stuur aan rechterkant) en voorrang aan rechts gegeven, net als in Engeland. Voor overstekende voetgangers en automobilisten die uit een uitrit komen, betekent dit eerst naar rechts en dan naar links kijken. Verkeer op rotondes heeft altijd voorrang. Voor rijden in landelijke gebieden geldt de regel dat een automobilist altijd minstens één meter afstand van de wegrand moet houden. Aan kruispunten werkt men vooral met stopstrepen (four-way stop), waarbij het voertuig dat als eerste stopt, ook als eerste mag doorrijden. Wanneer verkeerslichten niet werken, geldt dezelfde regel. In Namibië houdt zich iedereen goed aan de snelheidsbeperkingen. Belangrijk is dat je snelheid matigt bij het rijden op onverharde wegen.

Snelheden

De maximumsnelheid op autowegen en bepaalde provinciale wegen is 120 km/u, 100 km/u op de andere landelijke wegen en 60 km/uur in de bebouwde kom, tenzij dit anders wordt aangeduid. Op drukke verkeersaders of in grote steden moet je opletten voor vaste of mobiele camera's. Indien je een overtreding hebt begaan, zal de verhuurmaatschappij van de wagen een administratiekost rekenen per overtreding, de boete zelf betaal je niet. Op onverharde wegen is het niet verantwoord harder dan 90 km/u te rijden en bevelen we zelfs aan om niet sneller dan 80 km/u te rijden. Onverharde wegen zijn in Namibië soms van zo goede kwaliteit dat je verleid wordt harder te gaan rijden, slipgevaar wordt dan zwaar onderschat.

Brandstof

Benzinestations in de meeste grote centra en langs de hoofdwegen zijn meestal 24 uur per dag geopend, telkens met bediening, geen self-service. Betalen kan met contant geld, maar niet met een kredietkaart. De meeste hebben een bankautomaat op het terrein. Gebruik de service van de stations om de bandenspanning te meten. Langs de voornaamste wegen zijn sommige benzinestations ook voorzien van restaurant of snackbar en verkooppunten van voedsel en/of drank. Souvenirwinkeltjes en mini-supermarkten komen ook regelmatig voor. Hoe landelijker je gaat, hoe minder makkelijk je aan benzine geraakt. Een benzinestation is in Afrika ook geen garantie op benzine. Heel af en toe is er een tekort of beperkte voorraad of ontbreekt stroom om de benzine op te pompen. Hou dus te allen tijde je benzinepijl goed in de gaten en schat de af te leggen afstand goed in en voorzie altijd wat reserve.

Rijbewijs

Een internationaal rijbewijs is voor Namibië van toepassing en te bekomen via je gemeente/ANWB en geldig voor een jaar. Meerdere personen mogen de wagen besturen, maar dan geldt een toeslag.

Cross border en One Way fee

Wanneer je van plan bent met de wagen de grens over te steken, vergeet dan niet dat je een Cross border fee zal moeten betalen. Die zijn niet goedkoop. Als je de wagen inlevert op een andere plaats dan waar je hem ophaalt, dan geldt een One Way fee. Deze is afhankelijk van de afstand en de plaats waar je de huurwagen uiteindelijk zal inleveren. Bij een prijsofferte zullen we je steeds vermelden wat de bijkomende kosten zijn. Nog belangrijk om weten is dat verschillende huurperiodes niet gecumuleerd worden. Ze worden dus niet beschouwd als zijnde één huurperiode. Dit heeft een invlioed op de totaalprijs van uw huurwagen.

Waterschade en schade aan het onderstel

Schade aan het onderstel, waterschade, alsook schade veroorzaakt door gaten in het wegdek of putten, zandstormen, grind- of zandwegen is niet inbegrepen in super cover. De huurder zal volledig aansprakelijk gesteld worden voor dergelijke schade.

uw reis begint hier

onze rondreizen in Namibie

bekijk alles
kiezen tussen comfort, charme of exclusief

203 accommodaties voor Namibie

bekijk alles voor
een onschatbare bron aan informatie

bekijk alles voor