GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

The Kimberley Club

4 22kamers/units
Zuid-Afrika | Karoo | Kimberley Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Linda Dobson
1236.53 m | Lat:S 28° 44' 27" Long: E 24° 45' 58" check-in: 14:00 / check-out: 10:00
Reserveer
The Kimberley Club mag zich een heuse 'Grande Dame' noemen, zeker als je weet dat dit hotel sinds 1881 bestaat. Het is een historisch boetiekhotel in het centrum van het al even historische Kimberley. Een aantal vooraanstaande wereldbekende persoonlijkheden zoals koningen, prinsen en prinsessen, presidenten en hoge commissarissen vereerden in het verleden het hotel met hun bezoek. De charme, elegantie en historie werden vereeuwigd in tal van prachtige kunstwerken, schilderingen en pentekeningen. Het hotel weerspiegelt die eeuwenoude geschiedenis, maar tegelijkertijd is er toch ook gedacht aan het hedendaags comfort. De standaard kamers bieden een keuze van twee aparte bedden of queen size bedden. De ensuite badkamers zijn voorzien van douche, wastafel en toilet. Sommige van hen zijn tevens voorzien van een ligbad. De meeste standaard kamers komen uit op een mooie binnenplaats en anderen op een groot balkon met comfortabele fauteuils. De Luxury rooms zijn, zoals de naam het reeds laat vermoeden, mooi ingerichte luxe kamers met een subtiel ouderwetse charme, aangevuld met moderne luxe voor de veeleisende reiziger. Deze kamers zijn groter dan de standaard kamers, hebben meer ruime lounges en een eigen badkamer. Voor gasten die meer ruime accommodatie wensen, zijn er de Executive Suites deze stralen een gevoel van rust, ruimte en comfort uit. Deze bieden een aparte lounge en over onlangs gerenoveerde badkamers. Sommige van deze suites hebben tevens een open haard.

De Geschiedenis van The Kimberley Club

De Kimberley Club werd opgericht in augustus 1881. Leidende mannen van Kimberley wilde een ontmoetingsplaats in de stijl van de Londense clubs waar ze konden een drankje konden nuttigen, lekker eten en het gezelschap van hun collega's genieten in comfort, weg van de stof en droogte van de mijnschacht. Cecil John Rhodes was de drijvende kracht bij de oprichting van de Club. Een aantal van de oorspronkelijke leden waren Cecil Rhodes en zijn partner, Charles D. Rudd en Dr Leander Starr Jameson, evenals mijnmagnaat Lionel Phillips en JB Robinson. Onnodig te zeggen dat het de mannen deel uitmaakte van een select gezelschap dat diamantmijnen beheerde.

Een bezoeker van Kimberley zei ooit "deze plaats was gevuld met geld en meer miljonairs op een vierkante meter dan elders in de wereld". De leden waren allemaal jong, ambitieus en avontuurlijk. Cecil Rhodes was zelf nog maar 28 jaar oud op het moment van de oprichting van de Club. Het was op de veranda van de Club, dat hij werkte aan plannen en ideeën om het land ten noorden van de Zambezi, Rhodesië (het huidige Zimbabwe), te koloniseren. De ijzeren pijl op het pad naar de belangrijkste deur van de Club werd daar geplaatst in 1889, gericht naar het noorden, om maar te zeggen dat Cecil’s gevoel van richting niet van de beste was.

Het oorspronkelijke gebouw brande volledig af op 1 november 1886. Alles wat overbleef waren twee zijwanden. De brand begon, terwijl enkele leden aan het dineren waren, toen een kroonluchter op de bovenverdieping in de biljart kamer naar beneden kwam en meteen vuur vatte. Gezien er die tijd veel hout werd gebruikt, kon het vuur zich razendsnel verspreiden. Daar bovenop waren er die tijd niet eens echte watervoorzieningen en de club brandde volledig uit.

Acht maanden na datum werd er begonnen met de eropbouw van de Club. Vier buitenslaapkamers werden gebouwd achter de club, evenals een gemeenschappelijke badkamer. Stroom kwam er pas in het begin van 1888. De Beers had overeengekomen om de Club te voorzien van elektriciteit uit het Kimberley mijn. Vroege Club regels waren onderandere dat er geen vrouwen welkom waren, net als honden. Zo was het ook verboden om in de eetruimte te roken, maar vermits Rhodes en Jameson verstokte rokers waren, kwam aan dat verhaal reeds snel een einde.

Het tweede gebouw werd opnieuw verwoest door een brand slechts negen jaar later in oktober 1895. Bijna alles werd vernietigd, behalve de winkels in de wijnkelder en documenten gered uit het secretariaat. De keuken bleef ongedeerd en drie dagen later konden maaltijden weer opnieuw worden geserveerd in een huis in de buurt. Gelukking kon er uit de ruïnes ook een beroemde stoel gered worden, gepresenteerd als een gifte door Lord Randolph Churchill, de vader van Sir Winston Churchill en dit in 1892, die nu staat in de lounge van de bar op de begane grond.

De derde Kimberley Club werd voltooid in het midden van 1896. Plannen werden getekend door Greatbach die ook Dunluce ontwierp in Lodge Road, evenals de oorspronkelijke gebouwen van wat nu de Hoge School voor Meisjes is. Een groot deel van het meubilair dat nog dagelijks in gebruik is, is overgekomen uit Londen. Zo zijn de gebogen houten stoelen in de bar lounge uit deze tijd en de mahoniehouten dressoir in de eetkamer. Cecil John Rhodes presenteerde zijn portret, geschilderd door Herbert Harkomer, tot de Club in 1898, en dit is te zien in de bar lounge.

Opmerkingen: De tarieven gelden alleen voor de overnachting. Er is ontbijt op aanvraag voor een kost van R185 per persoon.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Satelliet TVOpen haardWasserijBibliotheekInternet toegangFaxCopyParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningVentilatorOpen haardVerwarmingWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardrogerKoelkast/minibarTelevisieSateliet TV

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

PlattelandStadGolfTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Aangenaam verblijf. Moet men zeker bezocht hebben. Unieke ervaring. Avondmaal + ontbijt in orde. Zeker aan te bevelen. (Propere stad)

Geert & Inge Anciaux (06-04-2018)

onze accommodatiesin Kimberley (2)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in