GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Khowarib Lodge

14kamers/units
Namibie | Kunene | Sesfontein Namibische eigenaar/uitbater(s): Bianca Jacobs
689.12 m | Lat:S 19° 15' 35" Long: E 13° 52' 37" check-in: 14:00 tot / check-out: 10:00
Reserveer
Khowarib Lodge is gelegen aan de oevers van de Hoanib rivier, in de prachtige Khowarib kloof, in het noordwesten van Namibie. De lodge telt 14 chalets onder canvas, die op stelten langsheen de rivierbedding werden gebouwd. Alle hebben ze het prachtige zicht over de weidse omgeving en de schaduwrijke rotsen. De chalets zijn zeer netjes ingericht en helemaal in Afrikaanse stijl opgetrokken. Dankzij canvas en riet wordt er gezorgd voor de nodige koelte in de kamers. Het hoofdgebouw omvat een mooi restaurant met terras, een souvenirshop, bar en receptie. Het restaurant serveert dagelijks een vast driegangenmenu. Het ontbijt is opgesteld in buffetstijl. Vanop het terras heb je eveneens een prachtig zicht over de omgeving. Er is tevens een zwembad dat zal zorgen voor de nodige afkoeling tijdens de hitte overdag. Voor kampeerders is er een kampeerterrein met acht staanplaatsen, elektriciteit en een gedeelde wasruimte, met warme douches. Elke plaats heeft schaduwruimte en een barbecue. De lodge ligt vrijwel letterlijk aan de rand van Kaokaland en dat maakt dat het een ideale positie betreft voor reizigers die willen doorreizen naar het noordelijke deel van het land, of op doorreis zijn naar het westelijke en centrale deel van Etosha Nationaal Park. Dankzij de nabijheid van Damaraland is het ook een droombestemming voor het ondernemen van tal van activiteiten, denk daabij aan Rhino Tracking, in de sporen van de woestijnolifanten lopen, een bezoek aan rotsschilderingen, of kennis maken met de traditionele Himba. Hierbij alvast even de activiteiten op een rijtje:

Woestijn Olifanten Excursie

Dit is een volle dagtour met vertrek aan de lodge omstreeks 8u en terugkomst omstreeks 16u. Er wordt gebruik gemaakt van een 4x4 voertuig en eigen gidsen waarmee je eerst even via de hoofdweg rijdt richting Sesfontein (tijdens de wintermaanden) of Palmwag consessie (tijdens de zomermaanden). Hier wordt van de weg afgeweken en gaat het richting Hoanib rivierbedding, waar actief op zoek wordt gegaan naar de woestijnolifanten. Onderweg bestaat ook de mogelijkheid om ander wild te zien waaronder zebra, springbok, gemsbok, steenbok, struisvogel, giraf, bavianen en een breed scala aan vogels. Gasten worden aangemoedigd om zoveel mogelijk vragen te stellen, die de gids graag zal beantwoorden. Onderweg wordt haltgehouden aan verschillende uitkijkpunten om foto's te nemen en de benen even te strekken. Lunch is mee inbegrepen in deze activiteit en wordt rond het middaguur genuttigd.

Maak kennis met de Himba:

Een ochtend of middag activiteit voor de duur van maximaal 4 uur. Klanten zullen Khowarib lodge verlaten in een van de voertuigen van de lodge samen met een chauffeur/gids en naar een van de lokale Himba dorpen gaan. Hier zal je in aanraking komen met de Himba mensen en de gids zal grondig hun manier van leven, tradities en geschiedenis uitleggen. Je kan even rondwandelen in het dorp en je hebt de kans om een hut aan de binnenkant te bekijken en zo te zien hoe een traditionele Himba dag eruit ziet. Bezoekers worden uitgenodigd om zoveel mogelijk vragen te stellen, die vertaald worden door de gids en het nemen van foto's wordt ook aangemoedigd. Tegen het einde van het bezoek zullen de Himba enkele curiosa tonen, die de gasten even kunnen uitproberen en eventueel kopen, indien gewenst.

Natuurwandelingen / vogels:

Een middag of ochtend activiteit die 2 tot 3,5 uur in beslag neemt. Klanten en gids zullen vanaf de lodge te voet vertrekken en zakken af naar de Hoanib rivierbedding aan de voorkant van de tented chalets. De wandeling gaat stroomopwaarts en onderweg zal de gids uitleg geven over alle voetsporen en paden die ze onderweg tegenkomen, alsook over de vegetatie, het landschap en de vogels. Gasten worden aangemoedigd om een verrekijker mee te brengen, om meer betrokkenheid te garanderen en een camera om foto's te maken. Er is de mogelijkheid dat je onderweg ook wat wild ziet, maar de nadruk van de wandeling ligt wel op vogels en flora.

Rock Art Excursie

Dit is een halve dag excursie die plaatsvindt in de ochtend (van 8u tot 12u) of in de namiddag (van 15u tot 18u). Gasten zullen Khowarib lodge verlaten in een van de voertuigen van de lodge, samen met een gids/chauffeur. Zij zullen gedurende een half uur in westelijke richting naar de bergen rijden om daar op zoek te gaan naar Bushman rotsgravures. Van zodra je dicht bij de rotsgravures komt, mag je de wagen verlaten en gaat het verder te voet om ze zo beter te kunnen bekijken en te fotograferen. Indien gewenst mag je ook de rotsen wat beklimmen om zo een nog beter zicht te krijgen. Daarom is het belangrijk dat u goed schoeisel draagt. De gids zal uitleggen waarom de graveringen er zijn, hoe ze werden gemaakt en hoe oud ze worden geschat. Op het einde van de trip kunnen de gasten genieten van een sundowner vooraleer terug naar de lodge te keren voor het diner. Inbegrepen zijn alvast snacks en drankjes naar keuze voor de sundowner alsook mineraal water.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juli 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van kamer, ontbijt, diner (DBB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- Community Levy = 50 rand per persoon per nacht (25 rand voor kinderen) en zal nog extra worden bijgerekend op moment van boeking
- Kampeerders moeten voor 16u reserveren indien ze een avondmaal wensen te nuttigen in het restaurant. Hout, ijs en barbecue pakketten zijn beschikbaar.

Kinderen:
- Kinderen tot 7 jaar verblijven gratis op de kamer van twee volwassenen, maaltijden en activiteiten niet inbegrepen.
- Kinderen 7-12 jaar = kindertarief
- Kinderen 7-12 jaar @ 50% van het volwassentarief voor de maaltijden

Maaltijden 2024:

- Lunch: 190 N$/pp, 90 N$/kind (7-12 jaar), 50 N$/kind (3-6 jaar)
- Lunchpakket: 180 N$/pp, 90 N$/kind (7-12 jaar), 50 N$/kind (3-6 jaar)
- Avondmaal: 450 N$/pp, 220 N$/kind (7-12 jaar), 120 N$/kind (3-6j)

Activiteiten 2024: (vooraf reserveren, min. 2 deelnemers)
- Desert Elephant Experience (volle dag): 2100 N$/pp, kinderen tot 12 jaar 1500 N$/pp
- Morning Nature Drive: 950 N$/pp, kinderen tot 12 jaar 650 N$/pp
- Rock Art Excursion (volle dag): 950 N$/pp, kinderen tot 12 jaar 650 N$/pp
- Afternoon Nature Drive: 700 N$/pp, kinderen tot 12 jaar 500 N$/pp
- Himba tour (halve dag in de voormiddag): 950 N$/pp, kinderen tot 12 jaar 750 N$/pp
- Hoanib Nature Walk (halve dag, begeleid): 450 N$/pp, kinderen tot 12 jaar 350 N$/pp
- Vogels kijken (halve dag): 400 N$/pp, kinderen tot 12 jaar 250 N$/pp

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtBuffetLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haardWasserijZwembadInternet toegangDraadloos netwerkFaxCopyParkeerplaatsBuffet

In de kamers:

WasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardroger

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandStadBosgebiedWildBerg(en) Nationaal ParkNatuurreservaat Rivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten geven

onze accommodatiesin Sesfontein (2)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in