GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Roys Rest Camp

7kamers/units
Namibie | Otjozondjupa | Grootfontein Namibische eigenaar/uitbater(s): Izak
1219.0 m | Lat:S 19° 13' 57" Long: E 18° 29' 59" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Roy's Rest Camp maakt deel uit van de Elandslaagte Farm, goed voor een 2800 hectare land. De lodge werd opgestart in 1995 en tot op heden is het ook deels een veehouderij. De Elandslaagte Farm is al veel ouder en dateert terug uit 1930. Het behoort toe aan de Alberts familie uit Dorslandtrek.

Het kamp ligt langs de B8 route tussen Grootfontein en Rundu (55 km). In totaal zijn er 5 standaard kamers en twee familiekamers, telkens met een eigen badkamer en een stoep met barbecue. Alle kamers beschikken over airconditioning en een muskietennet. Er is tevens een kampeerruimte met 16 plaatsen. Tevens beschikt deze over een sanitaire ruimte een een zogenaamde 'bush' keuken.

Verder heeft het kamp een eigen eetruimte met bar en een mooi zwembad in een schaduwrijke tuin. Leuk on te weten is dat op 86 km buiten het kamp, langsheen de C44 er een kraal van Bosjesmannen gelegen is. Een bezoek loont zeker de moeite maar indien je een transfer via de lodge wenst, kan je dit best vooraf reserveren (het laatste stukje van de weg ernaartoe is in slechte staat waardoor een 4x4 voortuig aangeraden is).

The Living Museum van de Ju/'Hoansi-San

The Living Museum van de Ju/'Hoansi-San is het eerste levensechte museum van Namibia. Het is een cultureel hoogtepunt in Namibia, evenals een goed voorbeeld voor een duurzame ontwikkeling.

The Living Museum van de Ju/'Hoansi-San geeft de bezoekers een interessant inzicht in het leven van de vriendelijke San. Het is een authentiek openluchtmuseum waar u veel over de traditionele cultuur en de originele manier van leven van de San kunnen leren. De Ju/'Hoansi bosjesmannen demonstreren en beschrijven van alles wat, met grote toewijding en de gids vertaalt dit in het Engels. Bijna elk aangeboden programma is interactief, want het is ook leuk voor de Ju/'Hoansi wanneer de bezoekers proberen om een pijl te schieten, de beleving genieten van de speciale Ju/'Hoansi touwtjes springen of om een origineel lied te zingen.

The Living Museum van de Ju/'Hoansi-San is een initiatief van de Namibische gids Werner Pfeifer en de leraar Ghau N! AICI uit Grashoek. Sinds juli 2004 beheren de Ju/'Hoansi hun museum volledig zelfstandig. Het openluchtmuseum - de hen/Xao-o Ju/'Hoansi-Ga genoemd (het leven van de Ju/'Hoansi) - bestaat uit een aantal hutten, maar eigenlijk is dit alleen de omgeving van het openluchtmuseum: de San focussen zich vooral op het tonen van hun oorspronkelijke levensstijl. Zij presenteren de oude, bijna vergeten cultuur in traditionele kleding in het midden van hun gereconstrueerde "nomaden-dorp" net zoals het vroeger was. Ze proberen dan ook 5 uur en de jager-verzamelaars-cultuur zo authentiek mogelijk weer te geven.

Mogelijke programmas welke in het dorp kunnen gedaan worden:

Bush Walk : Hier maak je een wandeling van anderhalf uur waarbij je op zoek gaat naar het typische eten dat de San verzamelen

Singing, dancing and games: hier geniet je gedurende 1.5 uur van zang, dans en spelletjes rond het open vuur

Crafts in the Village: Gedurende 2 uur mag je helpen met het aansteken van vuur, maken van touwen en strikken, sierraden, pijl en boog alsook het bereiden en proeven van traditionele gerechten n

Action Day: Gedurende 4 uur leef je mee in de wereld van de San. Je maakt een bush wandeling waarbij je op zoek gaat naar het typische eten dat de San verzamelen, daarna geniet je van zang, dans en spelletjes rond het vuur en leer je hoe een pijl en boog te maken en met een speer te werpen. Ook het maken van juweeltjes en kralen van struisvogeleieren word je aangeleerd

Walking in the wild: Dit is een hele dag activiteit. Je gaat hier op een oude traditionele jacht- en verzamelings trip voor zo lang als je wilt. Je wordt voorzien van boog, pijlen en een graafstok en je zal ook huiden kunnen verzamelen (die je nadien kan kopen als je wilt) en zien wat de natuur je biedt

Grashoek: Naast een bezoek aan het cultureel dorp, ben je welkom om het nieuwe dorp te bezoeken zodoende je een inzicht krijgt in hoe de San mensen heden ten dage leven (huizen, scholen, winkels, benzinestation,...)

TARIEVEN VOOR DE MAAND april 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting, ontbijt (BB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:

- Familie kamer aan 862N$/pp per nacht

Kinderen:
- 0 tot 6 jaar: Gratis op de kamer van twee volwassenen
- 7-12 jaar: kindertarief van toepassing indien ze de kamer delen met twee volwassenen

Maaltijden 2023:
- Ontbijt: 160 N$/pp
- Avondmaal: 275 N$/pp
- Lunchpakket/ lichte lunch: 160 N$/pp
- Braaipakket: 140 N$/pp
- Braaipakket met extra's: 215 N$/pp

Maaltijden 2024:
- Ontbijt: 175 N$/pp
- Avondmaal: 295 N$/pp
- Lunchpakket/ lichte lunch: 175 N$/pp
- Braaipakket: 155 N$/pp
- Braaipakket met extra's: 240 N$/pp


* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haardWasserijZwembadFaxCopyParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningVentilatorWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardroger

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandStadBerg(en) Natuurreservaat Township
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten geven

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in