GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Hoodia Desert Lodge

11kamers/units
Namibie | Hardap | Sossusvlei Namibische eigenaar/uitbater(s): Thomas en Henreza Becker
922.27 m | Lat:S 24° 32' 36" Long: E 15° 58' 1" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Hoodia Desert Lodge opende de deuren in 2008 en is het geesteskind van Thomas en Henreza Becker. De lodge telt slechts 11 luxe chalets met tent. Ze zijn allemaal ruim voldoende van elkaar gescheiden zodat ze voldoende privacy bieden. Gasten zullen het zeer unieke uitzicht over de weidse natuur weten te waarderen. De 11 tenten hebben een rieten dak, wat zorgt voor de nodige schaduw tijdens warme dagen. Tevens beschikken ze over airconditioning, een ruime eigen badkamer en een douche buiten. Om nog meer bij te dragen tot het comfort van de gasten is er ook een koffieapparaat, een koelkast, een muskietennet en hebben alle kamers een eigen terrasje.

Het hoofdgebouw omvat een grote ruime leefruimte, een semi-overdekt zwembad, een open haard voor de koudere nachten, een eigen restaurant en een elegante bar. Hoodia Desert Lodge is een unieke plek, omgeven door een al even uniek gebergte en niet eens zo gek ver weg van Sossusvlei en de beroemde duinen. Het warme onthaal, de excellente service en al het nodige comfort zorgen hiervoor dat je de woestijn op een geheel 'anders dan anders' manier gaat beleven.

Activiteiten

De lodge biedt de activiteiten aan en indien u een verblijf boekt voor 2 nachten, is de begeleide Sossusvlei trip mee inbegrpepen. Boekt u op basis van All In, dan is tevens de sondowner drive mee inbegrepen. Er is een mogelijkheid tot een twee nachten special, en de FI 3 nachten special omvat een extra overnachting

BEGELEIDE SOSSUSVLEI ACTIVITEIT

Het doel van deze trip is om een unieke "off the beaten tracks" -ervaring in de natuur te leveren en zich te concentreren ons op plaatsen die zelden worden genoemd in reisgidsen - vooral vandaag met een overweldigende toename van toeristen in het Sossusvlei gebied. Vertrek na het ontbijt vanaf de lodge en dit vóór zonsopgang met een professionele gids in een 4X4 Safari voertuig. Aankomst bij Sesriem Gate bij zonsopgang en dan is het ongeveer een uurtje rijden. Onderweg krijg je de nodige uitleg over de geschiedenis van het Nationaal Park en versteende duinen alsook over hagedissen, kevers, schorpioenen, spinnen en slangen. Ook vogels komen aan bod, vooral de Dune Lark die inheems is in de Namib woestijn
Er is dan een fotostop voorzien bij Big Dunes vooraleer je aan de oude Tsauchab Rivier bedding komt. Hier moet de gids overschakelen op 4x4 vanwege het diepe zand. Onderweg wordt meer uitleg gegeven over Flora (bomen en verschillende planten) en Fauna (Springbok, Oryx, struisvogel, vogels enz.)
Dan kom je aan Dead Vlei en later Sossusvlei waar je zal wandelen via "geheime routes" om niet te veel andere bezoekers te zien. Tijdens de wandeling krijg je meer uitleg over het gebied, hun geologische en historische achtergrond en is er natuurlijk uitgebreid tijd voor fotografie.
In samenspraak met de gids wordt na de wandeling een Koffie en Thee Pauze ingelast in het Sossusvlei gebied met seizoensgebonden fruit en zelfgemaakte koekjes. Voor de middag rij je terug naar "Elim Dune" voor een genereuze "Out of Africa" picknicklunch onder een van de majestueuze Camel Thorn Trees (we bieden een elegante set met tafel, stoelen, tafelkleed, bestek, wijnkoeler, glazen, hand wastafel, vers bereide koude gerechten en diverse dranken zoals wijn, bier, frisdranken en water)
Bezoek aan Sesriem Canyon (in overeenstemming met de gids kan dit voor of na de lunch) met een wandeling door de Canyon en meer uitleg over geschiedenis en geologie. Omstreeks 15u30 a 16u ben je terug in de Lodge (geen beperking in tijd omdat de excursie eerder een hele dag excursie is)
Inbegrepen in deze activiteit is de toegangsprijs voor Sossusvlei, lunch, snacks, water, frisdrankjes, fruitappen, wijn en bier. De gidsen dragen water en snacks tijdens het beklimmen van de duinen.

SUNDOWNER DRIVE

Hoodia Desert Lodge is omgeven door prachtige landschappen met een adembenemend uitzicht in het westen over de rode zandduinen. Dat feit maakt het mogelijk om bijna elke dag van het jaar fantastische zonsondergangen te ervaren. Je wordt naar een speciale plek op een van de heuvels gebracht om daar te kunnen genieten van de prachtige omgeving.
De gids gids maakt het alvast gezellig met een mooi gedekte tafel en stoelen en een kroonluchter welke ja na zonsondergang nog een warm licht te geeft. Er worden vers bereide snacks en traditionele zon-downer-drankjes aangeboden. De gids laat jullie hier alvast alleen in alle privacy.
Ong. 45 minuten na zonsondergang wordt u terug opgehaald en naar de lodge gebracht. Inbegrepen drankjes zijn onder andere Gin Tonic of Campari Orange, bier, huiswijnen, fruitsappen, frisdranken en water. Hou er wel rekening mee dat deze activiteit weersafhankelijk is en dat de opzet ervan kan veranderen indien het weer dit vraagt

TARIEVEN VOOR DE MAAND maart 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van kamer, ontbijt, diner (DBB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- Derde persoon in de kamer, enkel kinderen tot maximum 16 jaar.
- Kinderen +12 welkom
- In de DBB tarieven is 1 overnachting en een Sossusvlei excursie mee inbegrepen.  Let wel dat deze pas om 16u terug is.

- FI (2 of 3 nachten) omvat 2 of 3 overnachtingen met telkens ontbijt en avondmaal, lunch op de dag van aankomst of lunchpakket op de vertrekdag, frisdranken, bier en huiswijnen, een sundowner drive en een begeleide excursie naar Sossuvlei inclusief lunch in de duinen

Maaltijden 2024:
- Lunch: 295 N$/pp
- Lunchpakket: 265 N$/pp

Activiteiten 2024:
- Sossusvlei Excursie: 3800 N$/pp
- Sundowner drive: 900 N$/pp

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Open haardWasserijBibliotheekZwembadFaxCopyParkeerplaats

In de kamers:

AirconditioningVentilatorWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardrogerKoelkast/minibar

In de badkamers:

DoucheDouche in bad

In de omgeving:

PlattelandWildBerg(en) Natuurreservaat Township
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Fantastische lodge op alle vlakken!

Van Es family (25-07-2022)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in