GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Grootberg Lodge

20kamers/units
Namibie | Kunene | Palmwag Namibische eigenaar/uitbater(s): Miryam Nampila
1523.03 m | Lat:S 19° 51' 4" Long: E 14° 7' 59" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Grootberg Lodge ligt letterlijk op de top van de prachtige Grootberg pas en gasten laten hun voertuig achter op een stalling onderaan de berg om vervolgens met een 4x4 tot bij de lodge te worden gebracht. Eens boven wacht hen een adembenemend panorama over een zeer uitgestrekte vallei, waar antilopen, olifanten, neushoorns en andere diersoorten zich vrij kunnen bewegen.

De verschillende cottages staan allemaal opgesteld langs de bergflank en hebben datzelfde uitzicht, wat je tevens ook kan waarnemen van bij het zwembad of bij het hoofdgebouw. De cottages zijn sober ingericht maar netjes verzorgd. De totale ervaring bij Grootberg Lodge, de vriendelijke service en de heerlijke keuken, zijn alvast herinneringen die niet snel vergeten zullen worden.

Grootberg Lodge biedt niet enkel een professionele service, een prachtige omgeving, ongelofelijk lekker eten, goed getrainde gidsen en uitzonderlijk goed lokaal management, maar laat ook de lokale bevolking meegenieten van de opbrengsten die de lodge genereert. Er worden bij Grootberg Lodge verschillende activiteiten aangeboden, gaande van ochtend of namiddagwandelingen, panoramische trips, tot het opsporen van olifanten of neushoorns, telkens onder de begeleiding van een ervaren lokale gids. Ook een bezoek aan een authentieke Himba stam kan vanuit de lodge ondernomen worden. Hierbij alvast even een opsomming met wat extra uitleg

Elephant Tracking

Dit is een van onze meest populaire activiteiten. Een gids, bijgestaan door een tracker, neemt je mee naar de omliggende natuur op zoek naar de met uitsterving bedreigde woestijnolifanten, waardoor je de levensstijl van de lokale Damara-bevolking kunt waarderen. De lunch vindt plaats in de schaduw van een boom in de afgelegen wildernis van Damaraland. Aangezien Damaraland een van de weinige overgebleven plaatsen is waar de dieren in het wild vrij rondlopen, kunnen waarnemingen niet worden gegarandeerd.
Vertrektijd vanaf de lodge: Zomer 07:00, Winter 06h00 | Duur: halve dag Terugkomst rond 15.00 uur, lunch inbegrepen
Minimaal 2 gasten per excursie - maximaal 9 per voertuig

Rhino Tracking

Je gids en game-trackers nemen je mee in een open 4x4-voertuig naar Black Rhino-territorium. Een deel van de tracking vindt plaats te voet, met de mogelijkheid van maximaal 1 tot 3 uur stappen. Tijdens de lunch is er een stop in de buurt van de bronnen, waar u kunt genieten van een drankje. Het is bijna een volledige dagactiviteit langs hobbelige wegen en wandelen in rotsachtig terrein, dus niet raadzaam voor minder mobiele personen. Waarnemingen zijn niet gegarandeerd.
Vertrektijd vanaf de lodge: Zomer 06.00 uur, Winter 05.00 uur | Duur: ¾ dag
Minimaal 2 gasten per excursie - max. 8 per voertuig | lunch inbegrepen| Kinderen jonger dan 16 jaar mogen niet deelnemen aan deze activiteit

Sundowner drive

De lodge biedt schilderachtige rondritten op het Etendeka-plateau met de mogelijkheid om een verscheidenheid aan wilde dieren te zien, zoals zebra's, antilopen, jakhals en af en toe luipaard en leeuw. Springbok, Kudu en Oryx zijn een vaste waarde en zelfs de nerveuze en verlegen klipspringers worden soms gezien als springend van richel naar richel op de steile kliffen van de berg.
Middag vertrek 18.00 uur (zomer) of 17.00 uur (winter) | Minimaal 2 gasten per excursie - maximaal 9 per voertuig

Damara culturele ochtendtour

De gasten worden begeleid doorheen omliggende natuurboerderijen en brengen een bezoek aan een aantal authentieke boerderijen van de Damara-bevolking. Hierdoor hebben ze de kans om tijd met hun gastheren door te brengen in hun omgeving en leren ze meer over de oorsprong, cultuur, tradities en hun benadering van het boerenen houden van dieren in deze barre woestijnomstandigheden.
De rondleiding omvat een bezoek aan het #Khoadi // Hoas Conservatie-kantoor om hun personeel te ontmoeten en gaat vervolgens naar de Erwee Primary School. Dit biedt de gast de kans om inzicht te krijgen in de positieve effecten en voordelen die die conservatie gebied geniet als gevolg van het feit dat ze eigenaar zijn van Grootberg Lodge. De tour wordt afgesloten met een culturele uitvoering door de Erwee-scholieren, gevolgd door een lunch onder de bomen op een afgelegen plaats in de wildernis van Damaraland.
Vertrektijd vanaf de lodge: vertrek 07.00 uur | Keer terug rond 13.00 uur
Minimaal 2 gasten per excursie - maximaal 9 per voertuig. Alleen beschikbaar van maandag - vrijdag.

Moringa geleide wandeling

Geniet van een heerlijk, gezond ontbijt op de veranda of het terras van het restaurant. Je gids zal je bij de lodge ontmoeten voor een vroege start om het plateau te voet te verkennen. Je krijgt de gelegenheid om kennis te maken met de lokale flora, de verbazingwekkende sedimentaire en vulkanische rotsformatie van de Etendeka Bergen en misschien ontmoet je de wilde dieren die op het plateau leven.
Vertrek ochtendtijd vanaf de lodge: tussen 07.30 - 08.00 uur | Middag vertrek 16:30 (zomer) of 15:30 (winter) na koffie en thee en zelfgebakken cake | Duur is +/- 2 uur
Minimaal 2 gasten - max. 9 gasten per gids
Kinderen jonger dan 12 jaar doen mogen niet deelnemen aan deze activiteit

TARIEVEN VOOR DE MAAND april 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van kamer, ontbijt, diner (DBB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Kinderen:

- Kinderen onder de 6 jaar verblijven gratis
- Kinderen tussen 7 en 16 jaar verblijven aan 50% van volwassen prijzen
- Kinderen onder 12 jaar kunnen helaas niet deelnemen aan Rhino Tracking en de Moringa Walk.
- Kinderen tot 12 jaar: 50% korting op de activiteiten.

Opgelet: Bij aankomst aan de lodge, druk erop dat iemand je komt halen en laat de wagen beneden staan. Dit is een zandweg voor ervaren 4x4 rijders!

Maaltijden 2024:

- Lunchpakket: 180 N$/pp
- Lunch a la carte: vanaf 160 N$/pp

Activiteiten 2024:
- Rhino Tracking 3/4 day in Klip River Valley: 2360 N$/pp
- Desert Elephant tracking (1/2 day) in the conservancy: 1971 N$/pp
- Moringa Guided walk (2-3 hours): 298 N$/pp (kan enkel ter plaatse geboekt worden)
- Rit bij zonsondergang op het plateau: 821 N$/pp
- Damara cultureel dorp halve dag bezoek: 1129 N$/pp

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid WasserijZwembadBraaiParkeerplaats

In de kamers:

VentilatorWasserijRookverbodThee en koffieHaardroger

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandBerg(en) Natuurreservaat
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Schitterend gelegen met mooie kamers en prachtig uitzicht vanop terras. Heel vriendelijk personeel.Himba trip is een absolute aanrader.

Steenackers Ivo en Jo (18-09-2011)

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in