GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

15 daagse Op zoek naar de Afrikaanse Roots

vanaf
27,460 Rand (1,381.29 €) pp
Zuid-Afrika
Pretoria | Welgevonden | Louis Trichardt | Mapungubwe | Tzaneen | Kruger | Hazyview
prijsofferte aanvragen
Reis met ons vanuit Pretoria naar het Welgevonden game reserve waar je oog in oog komt te staan met Afrika's Big Five. Beleef vervolgens het culturele erfgoed met een bezoek aan een lokale Venda-gemeenschap. Daarna reis je helemaal tot het noorden van het land naar het Mapungubwe nationaal park voor een bezoek aan Mapungubwe hill of de Citadel van het IJzertijdperk, een stukje historisch erfgoed. Je bevindt je hier op een drielandenpunt waar Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana elkaar ontmoeten. De reis gaat verder via Tzaneen, de weelderige en vruchtbare regio met een grote keuze aan exotisch fruit. Het Kruger nationaal park en de Panoramaroute mogen ook op deze reis zeker niet ontbreken. Het wordt een 15-daagse trip die enkele van Zuid-Afrika's best bewaarde geheimen zal prijsgeven. Hou je klaar voor deze afwisselende reis.

OPMERKING:
Heb je de mogelijkheid om langer te reizen, dan adviseren we om de opteren voor de 22-daagse Afrikaanse Roots verlengd
Indien gewenst kan deze reis ook met enkele dagen Kaapstad en omgeving of een weekje tuinroute verlengd worden
Je kan ook verder richting noorden met een verlening bij de Victoria Watervallen (3 dagen extra)
Of Victoria Watervallen (Zimbabwe) combineren met Chobe National Park (Botswana) (6 dagen extra)

DAG 2 | AANKOMST PRETORIA (± 80 km)

Na je aankomst in OR Tambo International Airport, Johannesburg, wordt de bagage en huurwagen opgehaald. Grote voordeel dat je hebt is dat Zuid-Afrika geen tijdsverschil kent met Europa (tenzij in de Europese winter dan loopt België en Nederland een uurtje achter). Dat maakt dat je meteen aan de trip kan beginnen. Na het afhalen van de huurwagen ben je klaar om richting te reizen voor een bezoek aan het Voortrekkersmonument en de Uniegebouwen, waar onder andere een 9 m hoog standbeeld van voormalig apartheidsstrijder en president, Nelson Mandela staat. Tussen oktober en november bloeit hier de Jacaranda volop, waardoor de stad een paarse gloed verkrijgt.
Comfort: Goodey's Guesthouse Kamertype: Luxury room (BB)
Charme: Goodey's Guesthouse Kamertype: Luxury room (BB)
Exclusief: Zebra Nature Reserve Kamertype: Executive room (BB)

DAG 3 | PRETORIA - WATERBERG BIOSPHERE(± 250 km)

Vanuit Pretoria trek je verder richting noorden van het land, meer bepaald naar de Waterbergen. Deze bergketen is een van de drie belangrijkste in de Limpopo provincie. Kies je voor comfort, dan verblijf je in de buurt van Modimolle in het prachtige natuurdomein van Zebras crossing waar je kan wandelen en fietsen. Samen met de rangers van het reservaat ga je op zoek naar de kleinere diersoorten die hier leven. In charme en exclusief verblijf je in het 36.000 hectare grote Welgevonden Game Reserve, een malariavrij big five-gebied. In de late namiddag staat er meteen een gamedrive op het programma. Welgevonden is het leefgebied van meer dan 50 verschillende zoogdieren, waaronder de big five: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Dit wildgebied heeft een van de grootste populaties puntlipneushoorns (of zwarte neushoorn). Verder zijn er ook zeldzame en bijzondere diersoorten zoals de bruine hyena, aardwolf en aardvarken terug te vinden.
Comfort: Zebras Crossing lodge Kamertype: Deluxe room (FI)
Charme: Kololo game reserve Kamertype: Chalet (FB)
Exclusief: Laluka Safari Lodge Kamertype: Luxury suite (FB)

DAG 4 | WATERBERG BIOSPHERE

In het verblijf zijn alle maaltijden en twee activiteiten per dag inbegrepen. Zowel bij Zebras Crossing als Kololo kan je op het domein zelf wandelen en fietsen, aangezien er geen groot wild rondloopt, terwijl je bij Laluka te midden van big five gebied kan genieten van het ongelooflijke wildleven. In alle opties is een ochtend- en namiddagactiviteit inbegrepen.
Comfort: Zebras Crossing lodge Kamertype: Deluxe room (FI)
Charme: Kololo game reserve Kamertype: Chalet (FB)
Exclusief: Laluka Safari Lodge Kamertype: Luxury suite (FB)

DAG 5 | WATERBERG BIOSPHERE - LOUIS TRICHARDT (± 315 km)

Vanochtend vroeg word je gewekt voor een ochtend game drive of activiteit. Nadien staat je een heerlijk ontbijtbuffet te wachten in de lodge waarna je de reis verderzet naar Louis Trichardt aan de voet van het Soutpansgebergte. Het is een uniek wild- en natuurgebied. Niet minder dan 500 verschillende boomsoorten komen hier voor, waarvan 50 soorten uniek aan de regio. Jaarlijks valt hier gemiddeld zo een 2000 mm regen.
Comfort: Cuckoos Nest guesthouse Kamertype: Deluxe room (BB)
Charme:Cuckoos Nest guesthouse Kamertype: Deluxe room (BB)
Exclusief: Leshiba lodge Kamertype: Luxury suite (FB)

DAG 6 | LOUIS TRICHARDT - ELIM KUNST EN CULTUUR EXCURSIE

Vandaag heb je uitgebreid de gelegenheid om met de lokale bevolking hun tradities en gewoontes, op een unieke manier kennis te maken. Je brengt, onder begeleiding van een lokale gids, een bezoek aan verschillende lokale projecten en die je een inzicht geven in eeuwenoude tradities, hetzij met muziek, kunst of naald en draad. Het unieke aan deze projecten is dat het totaal niet toeristisch en commercieel is, je ziet het leven zoals het is en ervaart de warme gastvrijheid van de Tsonga- en Venda-volkeren op haar best.
Comfort: Cuckoos Nest guesthouse Kamertype: Deluxe room (BB)
Charme:Cuckoos Nest guesthouse Kamertype: Deluxe room (BB)
Exclusief: Leshiba lodge Kamertype: Luxury suite (FB)

DAG 7 | MAPUNGUBWE NATIONAAL PARK (± 175 km)

Je trekt verder noordelijk en bent nu toegekomen aan het drielandenpunt, grenzend met Zimbabwe en Botswana. Mapungubwe, de Citadel van het IJzertijdperk, in het Sotho betekent het 'de plaats van de Jakhals'. Hier komt de Shashe-rivier in de Limpopo-rivier terecht, de plaats waar archeologische vondsten werden gedaan die tot 1300 voor de jaartelling terug gaan. Buiten dit cultureel en historisch erfgoed heb je hier ook de mogelijkheid om heel wat wild te zien en vooral te genieten van Zuid-Afrika's meest unieke locatie om de zon te zien op- en ondergaan bij het drielandenpunt. In charme en exclusief overnacht je in het naburige Mapesu game reserve. In het charme verblijf overnacht je in een luxetent en zijn alle maaltijden en 1 activiteit inbegrepen. In exclusief overnacht je bij de Mopane Bush Lodge waar twee activiteiten per dag zijn inbegrepen (in het Mapungubwe nationaal park of in het Mapesu game reserve waar Mopane Bush lodge is gelegen).
Comfort: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage (RO)
Charme:Mapesu Wilderness camp Kamertype: Luxe tent (Deluxe pakket - alle maaltijden en 1 activiteit)
Exclusief: Mopane Bush Lodge Kamertype: Signature room (Luxury pakket - alle maaltijden en 2 activiteiten)

DAG 8 | MAPUNGUBWE NATIONAAL PARK (± 50 km)

Zeer zeker de moeite waard is de Heritage Tour (niet inbegrepen, maar kan vooraf gereserveerd worden), die twee uur in beslag neemt en om 7u of 10u 's morgens plaatsvindt. Tijdens de rit en eens ter plekke brengt de ranger/gids je tot bij de plaats waar de meeste archeologische vondsten werden gedaan. Er bevindt zich een schacht waarin je de verschillende lagen kan zien van verschillende tijdperken en waar restanten van beenderen en voorwerpen in zijn terug te vinden. Daarna volgt een wandeling die je via een trap met 170 treden tot aan de top van de heuvel brengt waar enkele koningen en koninginnen begraven liggen. De informatie die verschaft wordt, is heel breed maar wat je te zien krijgt, zijn alvast geen archeologische vondsten maar wel een panorama van 360 graden en eentje om werkelijk U tegen te zeggen.
De rest van de dag heb je de gelegenheid om opnieuw op zoek te gaan naar wild of gebruik te maken van de verschillende uitkijkpunten. Zeker is, dat dit ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis zal zijn. In exclusief kan u kiezen uit de verschillende activiteiten die de lodge in en rond Mapungubwe aanbiedt (twee per dag).
Comfort: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage (RO)
Charme:Mapesu Wilderness camp Kamertype: Luxe tent (Deluxe pakket - alle maaltijden en 1 activiteit)
Exclusief: Mopane Bush Lodge Kamertype: Signature room (Luxury pakket - alle maaltijden en 2 activiteiten)

DAG 9 | MAPUNGUBWE - TZANEEN (± 300 km)

De reis gaat verder in zuidoostelijke richting, via de Duivelskloof naar Tzaneen. Een bezoek aan Modjadji nationaal park behoort vandaag tot de mogelijkheden, hier kan je de hoogste palmvarens (cycads) ter wereld bewonderen op een wel zeer unieke locatie. Dat Tzaneen zich in een van de meest vruchtbare regio's van het land bevindt, heeft alles te maken met het bijna tropische klimaat, gemiddelde regenval en vooral heel veel zonneschijn. Deze regio staat dan ook bekend als de plaats waar lychee, mango, papaja, avocado, citrus en macademianoten weelderig groeien.
Comfort: Africamps Magoebaskloof Kamertype: Luxe tent (RO)
Charme: Fairview hotel Kamertype: Rose Room (BB)
Exclusief: Kings Walden Garden Manor Kamertype: Luxury (BB)

DAG 10 | TZANEEN - MAGOEBASKLOOF (± 150 km)

De dagtrip vertrekt vandaag via de George Rex Drive. Onderweg heb je een prachtig uitzicht over de Wolkberg, het begin van de Transvaalse Drakensbergen en kom je de indrukwekkende Ebenezer Dam tegen. In Haenertsburg, aan de voet van de 2127 m hoge Wolkberg splitst de weg zich. De weg daalt af in het Laagveld via de Magoebaskloof, een van de mooiste ravijnen van het land. Over een afstand van slechts 6 km wordt een hoogteverschil van 600 m overbrugd. Hier kan je even halt houden om de Debengeni-watervallen te bezoeken. Geniet van de weelderige subtropische plantengroei, watervallen, stroomversnellingen en vele prachtige panorama's. Als er nog wat tijd over is, kan je een voormalige theeplantage bezoeken. Eindigen doe je in Agatha, met oneindige vista's op de omringende plantages en bergen.
Comfort: Africamps Magoebaskloof Kamertype: Luxe tent (RO)
Charme: Fairview hotel Kamertype: Rose Room (BB)
Exclusief: Kings Walden Garden Manor Kamertype: Luxury (BB)

DAG 11 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 125 km)

Je verlaat Tzaneen richting Phalaborwa, waar je het Kruger nationaal park binnenrijdt. Het park is het leefgebied van een groot aantal dieren waaronder de big five: olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard. In het park heb je de gelegenheid om de dieren uitgebreid te observeren en te fotograferen. Gamedrives met open jeep kunnen in het nationaal park gereserveerd worden, maar alleen wanneer je overnacht in het park zelf. Let erop dat de rangers zich houden aan de uitgestippelde wegen (zowel asfalt als zandweg) en niet afwijken van de route om dichter bij de dieren te komen, iets wat in een prive-wildpark wel het geval is.

Kiezen tussen Kruger nationaal park en een prive-wildpark of een combinatie van de twee?

Je hebt de optie om eventueel Kruger nationaal park te vervangen door een privaat wildpark of een combinatie van de twee. Als het uw eerste ervaring is met Afrika en wild, raden we u dit ten zeerste aan, omdat het een zeer unieke ervaring is om met rangers in open jeep op zoek te gaan naar het wild en er op enkele meters afstand van te staan en te genieten. We beschikken hiervoor over een hele uitgebreide lijst van accommodaties en safari kampen die allen wel iets unieks hebben. Onze voorkeur gaat uit naar Elephant Plains (Sabi Sands), Kapama (Kapama game reserve), Mohlabetsi Safari Lodge (Balule) en Umlani (Timbavati). Deze lodges liggen vlak naast het Kruger nationaal park. We kunnen u verzekeren, dit is pure verwennerij. De game drives zijn subliem, met hele goede rangers en spoorzoekers die er alles aan doen om u de big five (neushoorn, olifant, buffel, leeuw en luipaard) van heel dichtbij te laten zien. Ook het logement is schitterend. Van het begin tot het einde staat het personeel klaar om ervoor te zorgen dat je niets te kort komt.

Typische dagindeling voor een safari in een privaat kamp:

Een dag begint wanneer u rond het middaguur aankomt in het privaat wilddomein. Daar staat (in de meeste gevallen) het voltallige personeel u op te wachten voor een welkomstdrankje, waarna u naar de kamer wordt gebracht om uw bagage onder te brengen. Even later volgt een complementaire lunch (meestal een buffet). In de namiddag is er tijd om aan het zwembad te vertoeven, te genieten van een boek of de natuurlijke omgeving.
Rond 15 a 16 uur (tijdstip is afhankelijk van het seizoen en de lodge) is het 'High Tea' met versnaperingen en op sommige locaties zelfs een late middag lunch (complementair). U maakt dan kennis met de locale ranger(s) die u een 3 kwartier later gaan vergezellen op een safaritocht in open jeep door de vrije natuur op zoek naar het wild. De rangers zijn in de meeste gevallen opgegroeid met de natuur en hebben een enorme ervaring in het zoeken naar prooi en roofdieren (u wordt gewapend begeleid door een spoorzoeker en chauffeur/gids) De tocht duurt ongeveer 3 a 3,5 uur (onderweg geniet u nog van een snack met aperitief). In privaat wildparken zullen rangers ook van de normale wegen afwijken en werkelijk door de bush gaan om u op deze manier zo dicht mogelijk bij de dieren te brengen.

Later op de avond wordt u terug in het kamp verwacht waar het kampvuur reeds klaar staat. Even tijd voor het afspoelen (en doorspoelen) van het stof, om daarna bij het kampvuur de wildste verhalen te vertellen over de afgelopen dag. Avondeten wordt geserveerd in buffetstijl in een open Boma, onder een schitterende sterrenhemel of tijdens de wintermaanden binnen in het restaurant. Op de meeste plaatsen nuttigen de rangers mee met u de maaltijd.

De volgende ochtend wordt u vroegtijdig gewekt om deel te nemen aan de ochtenddrive (5.30am) op zoek naar meer wild of een 'kill' van de voorbije nacht (2 tal uur). Terug aangekomen in het kamp wacht u een heerlijk ontbijt (buffetstijl, eieren op bestelling). Wie deze ochtend uitcheckt, verlaat het kamp rond 10.30 a 11u, afhankelijk van lodge tot lodge. Voor wie langer blijft, herhaalt het programma zich. Afhankelijk van kamp tot kamp, en het seizoen, kunnen vertrek en aankomsttijden verschillen. Tevens bestaat, in sommige van de kampen, de mogelijkheid om een voetsafari te ondernemen, inbegrepen in de prijs, best vooraf te bespreken met het management van de lodge. Tijdens deze wandeling leer je vooral meer bij over het opsporen van de dieren aan de hand van sporen en uitwerpselen en komt ook de plantengroei van de regio ruimschoots aan bod.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Olifants Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Elephant Plains Game Lodge (Sabi Sands) Kamertype: Rondavel (FI)

DAG 12 | KRUGER NATIONAAL PARK - HAZYVIEW (± 250 km)

Vandaag sta je best vroeg op om een hele dag rond te rijden in het park. Je neemt zowel asfalt- als zandwegen en kan genieten van de unieke fauna en flora. Als je beschikt over de Go Zuid-Afrika digitale reisgids, dan zal je merken dat we heel veel aandacht hebben besteed aan dit unieke park. Meer dan 25 pagina's wijden we aan het Kruger nationaal park. Tot in detail beschrijven we onze favoriete routes, geven we tips over wat te zien en wat te doen, duiden we aan waar je een maaltijd kan nuttigen en helpen gedetailleerde kaartjes per locatie je op weg. Op het einde van de dag verlaat je het park en rij je naar Hazyview voor overnachting.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge Kamertype: Luxury (BB)

DAG 13 | PANORAMAROUTE (± 280 km)

Vanuit Hazyview ga je nu de Panoramaroute ontdekken. Eerst gaat het via Sabie naar de Mac Mac pools en de indrukwekkende Mac Mac Falls. Vervolgens via Graskop naar God's Window, waar je een mooi uitzicht hebt over het Transvaalse Laagveld. Hierna komen de Lisbon en Berlin Falls aan de beurt. Tegen de middag kom je bij de Potholes van Bourkes Luck aan waar je de samenkomst van de Blyde- en de Treurrivier kan zien, maar vooral hoe erosie gezorgd heeft voor bijzondere kolkgaten. Het is ook de ideale plaats om je middagmaal te nuttigen. Tenslotte kom je aan bij de Drie Rondawels, zo genoemd omdat deze drie bergen de vorm hebben van leemen hutten die je onderweg met regelmaat zal tegenkomen. Dit is slechts een klein gedeelte van de Blyde Rivier Canyon, de derde grootste canyon in de wereld. Nu moet je terugkeren naar Hazyview en kan je indien de tijd het toelaat nog een omweg maken naar Pilgrim's Rest, een oud mijnwerkersdorpje waar alles nog bewaard is in de tijd van toen. Rond Hazyview kunnen ook tal van andere activiteiten ondernomen worden die zowel bij jong als oud in de smaak zullen vallen.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge Kamertype: Luxury (BB)

DAG 14 | HAZYVIEW - JOHANNESBURG (± 354 km)

Laatste dag in Zuid-Afrika en tijd om terug te reizen in de richting van Johannesburg. De rit gaat via de prachtige Long Tom pas. Later op de dag dient de huurwagen ingeleverd te worden en vertrek je internationale vlucht vanuit OR Tambo Internationaal terug naar Europa.

DAG 15 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort27,460 Rand (± 1,381.29 €)25,539 Rand (± 1,284.67 €)23,538 Rand (± 1,184.02 €)
Per persoon in Charme37,926 Rand (± 1,907.75 €)36,005 Rand (± 1,811.13 €)34,004 Rand (± 1,710.48 €)
Per persoon in Exclusief62,259 Rand (± 3,131.74 €)60,338 Rand (± 3,035.12 €)58,337 Rand (± 2,934.47 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2024. Tussen mei en september bieden sommige verblijven goedkopere tarieven aan voor het laagseizoen wat de reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Haval Jolion Premium automatic) - Bluu Car Rental
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg I (Toyota Fortuner 2.4 4x4 automatic) - Bluu Car Rental
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg P (VW T6 2.0 TDI automatic) - Bluu Car Rental

* Indien je met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan je ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor je eventueel voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat je als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken en waarvoor we graag een volledige aangepast reisvoorstel opmaken. Tevens kan je naar believen dagen aanvullen of de reis inkorten, afhankelijk van tijd en budget. Wanneer er kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd, en/of je een kamer wil delen (waar mogelijk).

INBEGREPEN

Overnachtingen in B&B's, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
In Exclusief zijn avondmaal (6x) en activiteiten (7x) inbegrepen
In Charme zijn avondmaal (4x) en activiteiten (4x) inbegrepen
In Comfort zijn avondmaal (2x) en activiteiten (3x) inbegrepen
Elim kunst en cultuur excursie met step-in gids en picknick
Transfer van en naar Leshiba lodge
Huurwagen (13 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en volledige verzekering (super cover), inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels en glasbreuk.
Btw
Go Zuid-Afrika reis-app en complete interactieve en digitale reisgids alsook gps-coördinaten en wegbeschrijvingen in de app (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Administratiekost huurwagen - 120 rand per huurperiode
Extra bestuurder - 530 rand per huurperiode
Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag) 
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden en/of Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door je aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten