GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

6 daagse Victoria Watervallen - Chobe Combo

vanaf
13,710 Rand (658.50 €) pp
Zimbabwe
Johannesburg (ZA) | Victoria Watervallen (ZIM) | Chobe (BW) | Johannesburg
prijsofferte aanvragen
Deze 6-daagse is een onvergetelijke ervaring! Eerst vlieg je vanuit Johannesburg richting Zimbabwe, waar de Victoria Watervallen op zijn mooist zijn. Een uitgebreid bezoek aan de wereldberoemde Victoria Watervallen staat op het programma, alsook een schitterende Sunset Cruise op de Zambezi rivier. Wat later ontdek je het noordelijke deel van het Chobe Nationaal park (Botswana) en ga je per boot en over land in een 4x4 voertuig op safari. Wees er zeker van dat dit een unieke ervaring wordt, geen wonder als je weet dat Chobe aanschreven wordt als ��n van de mooiste natuurparken in de wereld.

OPMERKING:
Deze 6-daagse trip kan verlengd of ingekort worden, afhankelijk van uw tijd.
Andere budget vriendelijkere of meer exclusieve lodges kunnen eveneens aangeboden worden, prijs op aanvraag

DAG 1 | JOHANNESBURG

Vertrekpunt is vanuit Johannesburg. Dit heeft als voordeel dat indien je nog op Johannesburg moet reizen, je dit perfect kan met een binnenlandse vlucht van bijvoorbeeld Kaapstad of Durban of eender andere bestemming. De volgende ochtend volgt dan de effectieve vlucht naar Victoria Falls. Transfers van en naar OR Tambo International zijn gratis in Charme en Comfort.
Comfort / Charme: Holiday Inn JNB Airport Kamertype: Standaard kamer (BB)
Exclusief: African Rocks Hotel Kamertype: Luxury suite (DBB)

DAG 2 | JOHANNESBURG - VICTORIA WATERVALLEN (ZIMBABWE)

Vanmorgen neem je terug de shuttle naar de luchthaven voor de vlucht naar Victoria Falls. Na het vervolledigen van de douaneformaliteiten staat je chauffeur reeds klaar om je naar het hotel te brengen. Vervolgens heb je rustig de tijd om je bagage uit te pakken en een maaltijd te nuttigen. In de namiddag kan je het stadje eens te voet verkennen. 's Avonds is het best de moeite om te gaan dineren in de Boma, een traditioneel eetfestijn (buffetstijl en spitsbraai) met lokale dansen en muziek. Je kan hiervoor een gratis shuttle nemen tegenover het hotel.
Comfort: Shearwater Explorers Village Kamertype: Chalet (BB)
Charme: The Kingdom Hotel Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Victoria Falls Safari Lodge Kamertype: Waterhole facing room (BB)

DAG 3 | VICTORIA WATERVALLEN (ZIMBABWE) - ZAMBEZI SUNSET CRUISE

Vandaag bezoek je de indrukwekkende Victoria watervallen. Je loopt langsheen de verschillende uitkijkpunten en wordt geregeld erg nat! Wanneer je het park buitenkomt, kan je de weg vervolgen tot op de brug welke de scheiding is tussen Zimbabwe en Zambia. Van op de brug heb je mooi zicht op de Zambia zijde van de watervallen. In de namiddag doe je vanuit het hotel een sunset cruise op de Zambezi rivier per standaard boot. Het is een unieke gelegenheid om tal van vogels, maar ook tal van landdieren te observeren vanuit het comfort van je boot.
Comfort: Shearwater Explorers Village Kamertype: Chalet (BB)
Charme: The Kingdom Hotel Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Victoria Falls Safari Lodge Kamertype: Waterhole facing room (BB)

DAG 4 | CHOBE NATIONAAL PARK (BOTSWANA)

Vanmorgen wordt je vroeg opgehaald voor de transfer naar Kasane. Na een tweetal uur rijden en de nodige douaneformaliteiten kom je iets voor de middag in de lodge aan. Hier wordt je verwelkomd met een lekker drankje en wordt je de kamer getoond. Rond het middaguur volgt een heerlijke lunch in de lodge, waarna je een safari doet per open jeep in het Chobe nationaal park (inbegrepen bij exclusief, niet bij comfort/charme).

De Chobe rivier mag ongetwijfeld beschouwd worden als één van de mooiste rivieren van Afrika. Chobe Nationaal Park ondersteunt een diversiteit en concentratie aan wilde dieren welke ongeëvenaard voorkomen ergens anders in het land en zelfs in zuidelijk Afrika. Het is het grootste park van Botswana. Chobe werd opgericht in 1968 en beslaat ongeveer 11.700 vierkante kilometer, bestaande uit water, moeras en bos.

De meest toegankelijke en tevens meest bezochte Chobe Riverfront, is vooral bekend om haar grote kuddes olifanten en Kaapse buffels die tijdens de droge wintermaanden (Europese zomermaanden) samenkomen bij de rivier om te drinken. Tijdens dit seizoen, op een ochtend of namiddag gamedrive, mag u er vrijwel zeker van zijn dat je honderden olifanten in één keer ziet. Dit park herbergt de grootste concentratie olifanten in Afrika. Wanneer de belangrijkste Serondella weg onbegaanbaar wordt, steken hele kuddes over om bij de rivier te komen drinken, baden en spelen, ideaal dus voor die onvergetelijke foto, en dan hebben we het nog niet eens gehad over al het andere wild dat je hier kan waarnemen.

Wanneer rangers je op gamedrive nemen in het Chobe nationaal park, is het niet ongebruikelijk dat u tot 15 verschillende soorten dieren tijdens de rit zal kunnen observeren met inbegrip van waterbokken, lechwe, puku (dit is het enige deel van Botswana waar ze kunnen gezien worden), giraf, koedoe, roan, oryx, impala, wrattenzwijn, bosbok en bavianen, samen met de bijhorende roofdieren zoals leeuw, luipaard, hyena en jakhals. Na terugkomst kan je genieten van een heerlijk diner (inbegrepen)

In comfort is inbegrepen: de overnachting, ontbijt, avondmaal, één namiddagsafari in 4x4 onder begeleiding van een ranger/spoorzoeker op dag 1 van het verblijf en één ochtendsafari en één namiddagbootsafari, op dag 2 van het verblijf.
In charme is inbegrepen: de overnachting, ontbijt, avondmaal, één safari in 4x4 onder begeleiding van een ranger/spoorzoeker en één bootsafari, beiden te nemen op dag 2 van het verblijf.
In exclusief is inbegrepen: de overnachting, alle maaltijden (brunch, high tea en diner), lokale dranken en twee activiteiten per dag (game drive en boatcruise) met een speciaal uitgerust 4x4 voertuig en foto boot, camera en lenzen worden ter uwer beschikking gesteld indien u dit wenst.
Comfort: The Old House Kamertype: Standard Room (DBB + 3 activiteiten)
Charme: Chobe Safari Lodge Kamertype: River Room (DBB + 2 activiteiten)
Exclusief: Pangolin Chobe Hotel Kamertype: Gallery room(FB + 4 activiteiten)

DAG 5 | CHOBE NATIONAAL PARK (BOTSWANA)

Na het ontbijt volgt een ochtendsafari per open jeep. Je gaat terug met je ranger op zoek naar de verschillende dieren in dit prachtige park. Terug aangekomen in de lodge kan je genieten van de lunch (enkel inbegrepen bij exclusief). Daarna stap je meteen aan boord van een rivierbootje. Een cruise op de rivier is een zeer unieke en bijzondere ervaring, want niets is spannender en opwindender dan dicht bij nijlpaarden, krokodillen en een verbijsterende reeks aan watervogels te komen. Om maar te zwijgen over de vele kuddes olifanten die maar al te graag in het water komen spelen. Niet minder dan 460 vogelsoorten werden in het park geregistreerd, waardoor het één van de beste locaties in Afrika is om vogels te observeren en te fotograferen. Zo onder andere de heilige ibis, nijlganzen, de alom tegenwoordige aalscholvers en darters, de meeste leden van de ijsvogelfamilie en de visarend om er slechts enkelen te noemen. Het gaat er tijdens de boottocht heel relax aan toe en de ranger/gids geeft je maar al te graag meer uitleg over al wat je te zien en te horen krijgt. Met regelmaat zal er worden halt gehouden en de gids ziet er op toe dat iedereen de mogelijkheid krijgt om uitgebreid de dieren te observeren en fotograferen.
Comfort: The Old House Kamertype: Standard Room (DBB + 3 activiteiten)
Charme: Chobe Safari Lodge Kamertype: River Room (DBB + 2 activiteiten)
Exclusief: Pangolin Chobe Hotel Kamertype: Gallery room(FB + 4 activiteiten)

DAG 6 | VICTORIA FALLS - JOHANNESBURG

Vanochtend is er terug een transfer naar de luchthaven van Victoria Falls geregeld voor de terugvlucht naar Johannesburg, vanwaar er eventueel een aansluitende vlucht naar Europa of enige andere bestemming kan worden genomen. Heel wat reizigers opteren om nog enkele extra dagen aan het strand door te brengen en dan is een bestemming als Zanzibar en Mauritius de perfecte gelegenheid om een zeer geslaagde vakantie af te ronden.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort13,710 Rand (± 658.50 €)13,710 Rand (± 658.50 €)13,710 Rand (± 658.50 €)
Per persoon in Charme18,666 Rand (± 896.54 €)18,666 Rand (± 896.54 €)18,666 Rand (± 896.54 €)
Per persoon in Exclusief40,930 Rand (± 1,965.90 €)40,930 Rand (± 1,965.90 €)40,930 Rand (± 1,965.90 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijzen gebaseerd op tarieven voor hoogseizoen juli 2023

Indien 2 Samenreizenden in 1 tweepersoonskamer
Indien 4 Samenreizenden in 2 tweepersoonskamer
Indien 6 Samenreizenden in 3 tweepersoonskamer

Prijzen voor Botswana en Zimbabwe worden ons aangerekend in USD en/of Botswana Pula. Bovenstaande pijzen houden rekening met een koers van 1USD = 17,5 rand en 1 pula = 1,45 rand. Indien deze wisselkoers op het moment van het opmaken van een offerte hiervan afwijkt, zal deze aan de op dat moment geldende koers worden aangepast.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklasse luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B's, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Lunch is inbegrepen in Exclusief (2x)
Avondmaal is inbegrepen in Comfort (2x) Charme (2x) Exclusief (3x)
Gamedrive per open 4x4 in Chobe Nationaal Park onder begeleiding van een ranger Comfort (2x) Charme (1x) Exclusief (2x)
Bootcruise op de Chobe Rivier Comfort (1x) Charme (1x) Exclusief (2x)
Zambezi Sunset Cruise in Zimbabwe per standaard boot
Transfers van en naar Victoria Falls luchthaven
Transfer tussen Zimbabwe en Botswana
Btw
Vouchers met gps-coordinaten

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Visumkosten (Zimbabwe - double entry visa 50 US$ per persoon)
Inkomgelden
Dranken, snacks, middag- en avondmaal tenzij anders vermeld
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door jou aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zimbabwe te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten