GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Cuckoos Nest Guest House

4 10kamers/units
Zuid-Afrika | Capricorn | Louis Trichardt Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Mark Kirk-Cohen
m | Lat:S 23° 3' 11" Long: E 29° 56' 36" check-in: 14:00 tot 20:30 / check-out: 10:00
Reserveer
Cuckoos Nest Guesthouse ligt op amper 5 minuutjes rijden van het centrum van Louis Trichardt maar toch te midden een tropische tuin en aan de voet van de Southpansberg Mountains. Er is een grote lounge met sateliet televisie, bar, pooltafel en barbecuefaciliteiten. Vanaf de grote verranda waar in de zomer ook het ontbijt wordt geserveerd, heb je prachtig uitzicht op de groene omgeving en het zwembad dat in de weelderige tuin ligt.

Het gastenhuis heeft 10 kamers welke allen verwijzen naar lokale vogels. Er zijn twee luxe familiekamers met een queen bed en 2 single bedden en met aanpalend terras en eigen badkamer. Vier van de luxe kamers liggen op de eerste verdieping met aanpalend terras en eentje bevindt zich op de tweede verdieping onder het dak. Verder zijn er nog 3 luxe kamers welke apart staan van het hoofdgebouw en dus iets meer privacy bieden.

Ontbijt is inbegrepen in de prijs van de overnachting en diner kan vooraf besteld worden. Er is ook een barbecue welke door gasten kan gebruikt worden, maar ook dit dient vooraf te worden aangevraagd. Wifi is gratis en overal beschikbaar.

Het Ben Lavin Natuurreservaat ligt op slechts 15 minuten rijden en ook Hangklip Forest Reserve ligt in de nabijheid. Op beide plaatsen kan je heerlijk wandelen. Punda Maria hek van Kruger nationaal park ligt op slechts 2 uur rijden van Cuckoos Nest.

Vanuit de lodge kan je een interessante dagtrip maken, waarbij een lokale gids met je meerijdt in je eigen wagen:

KUNST EN CULTUUR ROUTE, ELIM EN LEVUBU

Bij deze zeer interessante tour gaat u met een lokale gids, welke meerijdt in uw wagen, de omgeving wat beter verkennen. Thomas Kubayi, zelf een bekende houtbewerker en instrumentenbouwer zal u vandaag begeleiden. Hij neemt alvast ook een picknik lunch mee, welke onderweg zal genuttigd worden.  

Elim, een dorp, ongeveer 20 kilometer van Louis Trichardt, is ontstaan vanuit een Zwitserse missie. In het prachtige glooiende landschap rondom Elim liggen verschillende traditionele Venda en Tsonga dorpen die bezocht kunnen worden. De route begint in Elim, waar vrouwen lokaal geproduceerde groenten en fruit verkopen op de markt en waar u de dagelijkse bedrijvigheid van de lokale bewoners kunt aanschouwen. 

Vanuit Elim leidt de route naar de dorpen, waar u kunstenaars thuis bezoekt en in hun werkplaatsen kennismaakt met hun artistieke vaardigheden. De kunst en kunstnijverheid van deze handwerklieden is rijkelijk geinspireerd door hun culturele erfgoed. Houtbewerkers maken vissen uit hout, een cutureel symbool, en vrouwen borduren kussens met geometrische patronen die je in de Tsonga cultuur zoveel ziet. U kunt ook zien hoe traditie en een zeer eenvoudige manier van leven en westerse invloeden elkaar ontmoeten. Vrouwen en kinderen halen water bij de distributiepunten, versjouwen bossen met takken op hun hoofd, of tekenen met koeiepoep traditionele patronen op de vloeren rondom hun hutten. Tegelijkertijd zie je zonnepanelen op de daken, televisies in de huizen en een grote telekom mast, nodig om met de vele mobiele telefoons toegang tot de buiten wereld te krijgen. 

Er zijn verschillende kunstenaars welke bezocht kunnen worden zoals 
- de potteries die Vendapotten maken
- Twananani, een textielbedrijf met creche waar vrouwen textiel bedrukken, borduren en kraaltjeswerk maken
- Pilato Bulalo, een jonge scrap metal kunstenaar met veel initiatief welke zelfs tijdens COVID19 toen er helemaal geen toeristen meer kwamen, z’n bedrijfje wist overeind te houden door via facebook z’n prachtige beelden gemaakt van metaal afval te verkopen. Hij vertelt op een aanstekelijke manier hou hij zijn bedrijfje runt
- Gaslan Hlungwani, de zoon van de wel meest bekende Tsonga kunstenaar Jackson Hlungwani. Zijn werk is momenteel in veel museums in Zuid-Afrika te zien en onlangs is er een boek verschenen over zijn werk. Hij heeft houtbewerking van z’n vader geleerd en zijn creaties zijn zeer origineel 


TARIEVEN VOOR DE MAAND mei 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting, ontbijt (BB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Dineren:
Indien je wil blijven dineren in het gastenhuis, dien je dit vooraf (best voor 15u) te laten weten zodat ze zich hierop kunnen voorbereiden. Diner wordt geserveerd vanaf 18u en de keuken sluit om 19u30

Kinderen:
- enkel mogelijk indien ze een familiekamer delen met de ouders
- jonger dan 4 jaar, gratis 
- tussen 4 en 12 jaar aan kindertarief
- tussen 13 en 16 jaar aan tarief derde persoon

Activiteiten:
Elim tour met step in gids die met uw wagen meerijdt. Prijzen zijn geldig tot 31/12/2023 en inclusief picknik lunch
2 deelnemers: 1065 rand per volwassene en 580 rand per kind <12 jaar
3 deelnemers: 1035 rand per volwassene en 580 rand per kind <12 jaar
4 tot 8 deelnemers: 1020 rand per volwassene en 580 rand per kind <12 jaar

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtDiner

Faciliteiten:

Satelliet TVOpen haardWasserijZwembadDraadloos netwerkCreditcard faciliteiten

In de kamers:

AirconditioningVerwarmingWasserijThee en koffieHaardrogerKoelkast/minibarInternetSateliet TV

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandStadBerg(en) Natuurreservaat
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Niet ver van Elim, makkelijk bereikbaar

Stijn Vandendriessche & Jana De Quick (17-10-2023)

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in