GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

8 daagse Wild en Natuur

vanaf
8,613 Rand (431.73 €) pp
Zuid-Afrika
Johannesburg | Pretoria | Hazyview | Panoramaroute | Kruger Nationaal Park
prijsofferte aanvragen
Een korte kennismaking met de prachtige natuur van Mpumalanga en het uniek dierenrijk in en rond het Kruger nationaal park. Ga een kijkje nemen bij het Uniegebouw in Pretoria, waar onder andere een 9 meter hoog standbeeld van voormalig apartheidsstrijder en president, Nelson Mandela staat, en aanschouw de mooie Jacaranda's die tijdens de lente de stad paars kleuren. Geniet van de rust die het Laagveld uitstraalt met zijn prachtige watervallen en indrukwekkende Blyde River canyon, de derde grootste ter wereld.

Opmerking:
Deze route kan in combinatie met de 9-daagse Tuinroute vanuit Port Elizabeth.
Combineren met de 16-daagse West en Oost Kaap route.
Verlening met de Victoria Watervallen (3 dagen extra)
Of Victoria Watervallen (Zimbabwe) combineren met Chobe National Park (Botswana) (6 dagen extra)

DAG 2 | AANKOMST PRETORIA (± 80 km)

Na je aankomst in OR Tambo International Airport, Johannesburg, wordt de bagage en huurwagen opgehaald. Grote voordeel dat je hebt is dat Zuid-Afrika geen tijdsverschil kent met Europa (tenzij in de Europese winter dan loopt België en Nederland een uurtje achter). Dat maakt dat je meteen aan de trip kan beginnen. Na het afhalen van de huurwagen ben je klaar om richting te reizen voor een bezoek aan het Voortrekkersmonument en de Uniegebouwen, waar onder andere een 9 m hoog standbeeld van voormalig apartheidsstrijder en president, Nelson Mandela staat. Tussen oktober en november bloeit hier de Jacaranda volop, waardoor de stad een paarse gloed verkrijgt.
Comfort: Goodey's Guesthouse Kamertype: Luxury room (BB)
Charme: Goodey's Guesthouse Kamertype: Luxury room (BB)
Exclusief: Zebra Nature Reserve Kamertype: Executive room (BB)

DAG 3 | PRETORIA - HAZYVIEW (± 400 km)

Na een heerlijk ontbijt ben je klaar om richting Panoramaroute te rijden waar je twee nachten in de regio zal verblijven. De rit gaat via de prachtige Long Tom pas naar Sabie en vervolgens Hazyview, dat ligt in een suptropisch gebied op amper 10 km aan de rand met het Kruger nationaal park. De regio is bezaaid met citrus, mango, lychees, papaja, bananen- en avocadoplantages en is ook gekend voor de macademiannoten die hier weelderig groeien.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge Kamertype: Luxury (BB)

DAG 4 | PANORAMAROUTE (± 280 km)

Vanuit Hazyview ga je nu de Panoramaroute ontdekken. Eerst gaat het via Sabie naar de Mac Mac pools en de indrukwekkende Mac Mac Falls. Vervolgens via Graskop naar God's Window, waar je een mooi uitzicht hebt over het Transvaalse Laagveld. Hierna komen de Lisbon en Berlin Falls aan de beurt. Tegen de middag kom je bij de Potholes van Bourkes Luck aan waar je de samenkomst van de Blyde- en de Treurrivier kan zien, maar vooral hoe erosie gezorgd heeft voor bijzondere kolkgaten. Het is ook de ideale plaats om je middagmaal te nuttigen. Tenslotte kom je aan bij de Drie Rondawels, zo genoemd omdat deze drie bergen de vorm hebben van traditionele lemen hutten die je onderweg vaak tegenkomt. Dit is slechts een klein gedeelte van deze groene Blyde River canyon, de op twee na grootste canyon in de wereld. Nu moet je terugkeren naar Hazyview en kan je indien de tijd het toelaat nog een omweg maken via Pilgrim's Rest, een oud mijnwerkersdorpje waar de tijd bleef stilstaan en alles nog bewaard is gebleven uit de tijd van toen. Rond Hazyview kunnen ook tal van andere activiteiten ondernomen worden die zowel bij jong als oud in de smaak zullen vallen.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge Kamertype: Luxury (BB)

DAG 5 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 80 km)

Kruger nationaal park is het leefgebied van een groot aantal wilde dieren waaronder de big five: olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard. In het park heb je de gelegenheid om tal van dieren uitgebreid te observeren en te fotograferen. Gamedrives, en zelfs voetsafari's, kunnen in het nationaal park, ter plekke of vooraf, gereserveerd worden (enkel wanneer je overnacht in het park). Merk op dat de rangers zich houden aan de uitgestippelde wegen (zowel asfalt- als onverharde wegen) en niet afwijken van de route om dichter bij de dieren te komen, iets dat in een privé wildpark wel het geval is.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Olifants Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Mohlabetsi Safari Lodge (Balule) Kamertype: Rondavel (FI)

DAG 6 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 80 km)

Vandaag sta je best vroeg op om een hele dag rond te rijden in het park. Je neemt zowel asfalt- als zandwegen en kan genieten van de unieke fauna en flora. Als je beschikt over de Go Zuid-Afrika digitale reisgids, dan zal je merken dat we heel veel aandacht hebben besteed aan dit unieke park. Meer dan 25 pagina's wijden we aan het Kruger nationaal park. Tot in detail beschrijven we onze favoriete routes, geven we tips over wat te zien en wat te doen, duiden we aan waar je een maaltijd kan nuttigen en helpen gedetailleerde kaartjes per locatie je op weg. Op het einde van de dag verlaat je het park en rij je naar Hazyview voor overnachting.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Berg en Dal Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Mohlabetsi Safari Lodge (Balule) Kamertype: Rondavel (FI)

DAG 7 | JOHANNESBURG (± 400 km)

Laatste dag en tijd om terug te reizen in de richting van Johannesburg. De rit gaat via de prachtige Long Tom pas en indien de tijd het toelaat, kan je onderweg nog een bezoek brengen Sabie of Lydenburg. Later op de dag dient de huurwagen ingeleverd te worden bij OR Tambo International Airport en vertrek je terug naar Europa, of naar een volgende bestemming. Deze trip is namelijk ideaal te combineren met nog enkele dagen in de Kaap en/of de tuinroute vanuit Port Elizabeth, maar ook om eventueel door te reizen naar de Victoria Watervallen in Zimbabwe.

DAG 10 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort8,613 Rand (± 431.73 €)7,727 Rand (± 387.29 €)6,803 Rand (± 341.00 €)
Per persoon in Charme10,560 Rand (± 529.32 €)9,674 Rand (± 484.89 €)8,750 Rand (± 438.60 €)
Per persoon in Exclusief25,993 Rand (± 1,302.91 €)25,107 Rand (± 1,258.47 €)24,183 Rand (± 1,212.18 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2024. Tussen mei en september bieden sommige verblijven goedkopere tarieven aan voor het laagseizoen wat de reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Haval Jolion Premium automatic) - Bluu Car Rental
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg I (Toyota Fortuner 2.4 4x4 automatic) - Bluu Car Rental
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg P (VW T6 2.0 TDI automatic) - Bluu Car Rental

* Indien je met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan je ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor je eventueel voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, twee activiteiten en overnachting

TIP De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat je als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken en waarvoor we graag een volledige aangepast reisvoorstel opmaken. Tevens kan je naar believen dagen aanvullen of de reis inkorten, afhankelijk van tijd en budget. Wanneer er kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd, en/of je een kamer wil delen (waar mogelijk).

INBEGREPEN

Overnachtingen in B&B's, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
Bij Mohlabetsi Safari lodge zijn alle maaltijden en 2 gamedrives per overnachting inbegrepn
Huurwagen (6 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en volledige verzekering (super cover), inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels en glasbreuk.
Btw
Go Zuid-Afrika reis-app en complete interactieve en digitale reisgids alsook gps-coördinaten en wegbeschrijvingen in de app (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Administratiekost huurwagen - 120 rand per huurperiode
Extra bestuurder - 530 rand per huurperiode
Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag) 
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden en/of Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door je aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten