GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

8 daagse Wild en Natuur

vanaf
6,719 Rand (326.96 €) pp
Zuid-Afrika
Johannesburg | Pretoria | Hazyview | Panoramaroute | Kruger Nationaal Park
prijsofferte aanvragen
Een korte kennismaking met de prachtige natuur van Mpumalanga en het uniek dierenrijk in en rond het Kruger nationaal park. Ga een kijkje nemen bij het Uniegebouw in Pretoria, waar onder andere een 9 meter hoog standbeeld van voormalig apartheidsstrijder en president, Nelson Mandela staat, en aanschouw de mooie Jacaranda's die tijdens de lente de stad paars kleurt. Geniet van de rust die het Laagveld uitstraalt met zijn prachtige watervallen en indrukwekkende Blyde River canyon, de derde grootste ter wereld.

Opmerking:
Deze route kan in combinatie met de 9 daagse Tuinroute vanuit Port Elizabeth.
Combineren met de 16 daagse West en Oost Kaap route.
Verlening, de Victoria Watervallen (3 dagen extra)
De Victoria Watervallen (Zimbabwe) combineren met Chobe National Park (Botswana) (6 dagen extra)

DAG 1 | VERTREK

DAG 2 | AANKOMST PRETORIA (± 80 km)

Na je aankomst in OR Tambo International Airport, Johannesburg, wordt de bagage en huurwagen opgehaald. Grote voordeel dat je hebt is dat Zuid-Afrika geen tijdsverschil kent met Europa (tenzij in de Europese winter dan loopt België en Nederland een uurtje achter). Dat maakt dat je meteen aan de trip kan beginnen. Na het afhalen van de huurwagen ben je klaar om richting Pretoria te reizen voor een bezoek aan het Voortrekkersmonument en de Uniegebouwen, waar onder andere een 9 m hoog standbeeld van voormalig apartheidsstrijder en president, Nelson Mandela staat. Tussen oktober en november bloeit hier de Jacaranda volop, waardoor de stad een paarse gloed verkrijgt.
Comfort/Charme: Goodey's Guesthouse **** Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Zebra Country Lodge Kamertype: Executive room (BB)


DAG 3 | PRETORIA - HAZYVIEW (± 400 km)

Na een heerlijk ontbijt ben je klaar om richting Panoramaroute te rijden waar je twee nachten in de regio zal verblijven. De rit verder via de prachtige Long Tom pas naar Sabie. Onze voorkeur gaat uit naar Hazyview, dat ligt in een suptropisch gebied op amper 10 km aan de rand met het Kruger nationaal park en dus de ideale uitvalsbasis om de Panoramaroute en Kruger te verkennen. De regio is bezaaid met citrus, mango, lychees, papaja, bananen en avocado plantages en is ook gekend voor de macademiannoten die hier weelderig groeien.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge **** Kamertype: Luxury (BB)

DAG 4 | PANORAMAROUTE (± 280 km)

Van hieruit ga je nu de Panoramaroute ontdekken. Eerst gaat het via Sabie naar de Mac Mac pools en de indrukwekkende Mac Mac Falls. Vervolgens via Graskop naar God's Window, waar je een mooi uitzicht hebt over het Transvaalse Laagveld. Hierna komen de Lisbon en Berlin Falls aan de beurt. Tegen de middag kom je bij de Potholes van Bourkes Luck aan waar je de samenkomst van de Blijde- en de Treurrivier kan zien, maar vooral hoe erosie gezorgd heeft voor bijzondere kolkgaten. Het is ook de ideale plaats om je middagmaal te nuttigen. Tenslotte kom je aan bij de Drie Rondawels, zo genoemd omdat deze drie bergen de vorm hebben van leemen hutten die je onderweg met regelmaat zal tegenkomen. Dit is slechts een klein gedeelte van de Blyde Rivier Canyon, de derde grootste canyon in de wereld. Nu moet je terugkeren naar Hazyview en kan je indien de tijd het toelaat nog een omweg maken naar Pelgrim's Rest, een oud mijnwerkersdorpje waar alles nog bewaard is in de tijd van toen.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge **** Kamertype: Luxury (BB)

DAG 5 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 80 km)

Het Kruger nationaal park bestaat reeds meer dan honderd jaar en is de verblijfplaats van een groot assortiment wilde dieren, waaronder de befaamde big five (olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard). In het park heb je de gelegenheid om tal van dieren uitgebreid te observeren en fotograferen. Gamedrives, en zelfs voetsafari's, kunnen in het nationaal park, ter plekke of vooraf gereserveerd worden (maar enkel wanneer je effectief in het park overnacht). Merk op dat de rangers zich moeten houden aan de uitgestippelde wegen (zowel asfalt als zandweg) en niet afwijken van de route om dichter bij de dieren te komen, iets dat in een privé wildpark wel het geval is, waar de ranger je werkelijk tot bij de dieren zal brengen.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Olifants Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Xanatseni Private Camp Kamertype: Standard (FI)

DAG 6 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 80 km)

Vandaag sta je best vroeg op om een hele dag rond te rijden in het park. Je neemt zowel asfalt- als zandwegen en kan genieten van de unieke fauna en flora. Als je beschikt over de Go Zuid-Afrika digitale reisgids, dan zal je merken dat we heel veel aandacht hebben besteed aan dit unieke park. Meer dan 25 pagina's wijden we aan Kruger nationaal park. Tot in detail beschrijven we onze favoriete routes, geven we tips over wat te zien en wat te doen, duiden we aan waar je een maaltijd kan nuttigen en helpen gedetailleerde kaartjes per locatie je op weg.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Berg en Dal Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Xanatseni Private Camp Kamertype: Standard (FI)

DAG 7 | JOHANNESBURG (± 400 km)

Laatste dag en tijd om terug te reizen in de richting van Johannesburg. De rit gaat via de prachtige Long Tom pas en indien de tijd het toelaat, kan je onderweg nog een bezoek brengen aan Clarens, bekend voor de tal van verschillende forelkwekerijen. Later op de dag dient de huurwagen ingeleverd te worden bij OR Tambo International Airport en vertrek je terug naar Europa, of naar een volgende bestemming. Deze trip is namelijk ideaal te combineren met nog enkele dagen in de Kaap en/of de Tuinroute vanuit Port Elizabeth, maar ook om eventueel door te reizen naar de Victoria Watervallen in Zimbabwe.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort6,719 Rand (± 326.96 €)6,746 Rand (± 328.27 €)6,381 Rand (± 310.51 €)
Per persoon in Charme8,338 Rand (± 405.74 €)8,365 Rand (± 407.06 €)8,000 Rand (± 389.29 €)
Per persoon in Exclusief22,504 Rand (± 1,095.09 €)22,531 Rand (± 1,096.40 €)22,166 Rand (± 1,078.64 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2023. Tussen mei en september gelden op sommige plaatsen laagseizoenstarieven wat uw reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg C (Toyota Corolla manual) - Avis Rent a Car
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Nissan X Trail 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N (Hyundai H1 bus automatic) - Avis Rent a Car

* Indien u met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan u ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke type accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor u nog voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B's, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
Xanatseni: alle maaltijden en 2 gamedrives per dag
Huurwagen (6 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering, inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels alsook glasbreuk. Tweede chauffeur gratis.
BTW
Complete interactieve en digitale reisgids met GPS-coördinaten en wegbeschrijvingen (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Contractkost huurwagen - 105 rand per huurperiode
Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag)
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten