GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

16 daagse Ontdekking van het Groene Noorden

vanaf
21,486 Rand (1,080.78 €) pp
Zuid-Afrika
Johannesburg | Pretoria | Tzaneen | Krugerpark | Panoramaroute | Eswatini | St Lucia | Durban | Drakensbergen
prijsofferte aanvragen
Tijdens deze rondrit komt je in aanraking met zoveel mooie aspecten die Zuid-Afrika te bieden heeft. Van de enorme naaldwouden en ravijnen in Limpopo tot de dorre vlaktes van het Laagveld waar dieren baas zijn. Je ontdekt de schoonheid van groene canyons en laat je onderdompelen in de verscheidenheid van culturen en leefgewoontes. Zoek het wild in parken zoals Kruger nationaal park, iSimangaliso Wetland park en het Hluhluwe/iMfolozi game reserve. Geniet van het zalig warme water van de Indische oceaan en leef je als wandelend uit in de adembenemende Drakensbergen.

OPMERKING:
Ontdek de ongerepte natuur van Lesotho, Sani Pas met 4x4 en gids (1 of 3 dagen extra)
Indien gewenst kan deze reis met enkele dagen Kaapstad en omgeving of een weekje tuinroute verlengd worden
Meer te weten komen over de geschiedenis van Zuid-Afrika, kies dan voor  Robbeneiland en Townshiptour (1 dag extra)
Zin in avontuur, Combineer dit programma dan met onze The Great White Haaien Expeditie (4 dagen extra)
Gek op walvissen, combineer dit programma dan met onze Walvissen Expeditie (4 dagen extra)

Verlening met de Victoria Watervallen (3 dagen extra)
Of Victoria Watervallen (Zimbabwe) combineren met Chobe National Park (Botswana) (6 dagen extra)

DAG 2 | AANKOMST PRETORIA (± 80 km)

Na je aankomst in OR Tambo International Airport, Johannesburg, wordt de bagage en huurwagen opgehaald. Grote voordeel dat je hebt is dat Zuid-Afrika geen tijdsverschil kent met Europa (tenzij in de Europese winter dan loopt België en Nederland een uurtje achter). Dat maakt dat je meteen aan de trip kan beginnen. Na het afhalen van de huurwagen ben je klaar om richting te reizen voor een bezoek aan het Voortrekkersmonument en de Uniegebouwen, waar onder andere een 9 m hoog standbeeld van voormalig apartheidsstrijder en president, Nelson Mandela staat. Tussen oktober en november bloeit hier de Jacaranda volop, waardoor de stad een paarse gloed verkrijgt.
Comfort: Goodey's Guesthouse Kamertype: Luxury room (BB)
Charme: Goodey's Guesthouse Kamertype: Luxury room (BB)
Exclusief: Zebra Nature Reserve Kamertype: Executive room (BB)

DAG 3 | TZANEEN (± 375 km)

Vandaag gaat het in noordelijke richting tot Polokwane (Pietersburg). In Haenertsburg, aan de voet van de 2127 meter hoge Wolkberg splitst de weg zich. De R71 daalt na ongeveer 10 km af in het Laagveld via de Magoebaskloof, een van de mooiste ravijnen in Zuid-Afrika. Over een afstand van slechts 6 km wordt het hoogteverschil van 600 meter overbrugd. Langs deze kan je even stoppen bij de Debengeni Falls. Geniet van de weelderige subtropische plantengroei, watervallen, stroomversnellingen en vele prachtige panorama's. Eindbestemming is Tzaneen, gelegen te midden van heel vruchtbare citrus-, thee- en katoenplantages.
Comfort: Africamps Magoebaskloof Kamertype: Luxe tent (RO)
Charme: Fairview hotel Kamertype: Rose Room (BB)
Exclusief: Kings Walden Garden Manor Kamertype: Luxury (BB)

DAG 4 | TZANEEN (± 150 km)

Bezoek vandaag Duivelskloof, 21 km ten noorden van Tzaneen. Ingebed in naaldwouden ligt daar het Tzaneen Dam Natuurreservaat met zijn schilderachtige stuwmeer, ideaal voor vogelliefhebbers. Verderop kom je aan het Modjadji nationaal park waar je de hoogste palmvarens (cycads) ter wereld kan bewonderen.
Comfort: Africamps Magoebaskloof Kamertype: Luxe tent (RO)
Charme: Fairview hotel Kamertype: Rose Room (BB)
Exclusief: Kings Walden Garden Manor Kamertype: Luxury (BB)

DAG 5 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 150 km)

Je verlaat Tzaneen richting Phalaborwa, waar je het Kruger nationaal park binnenrijdt. Het park is het leefgebied van een groot aantal dieren waaronder de big five: olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard. In het park heb je de gelegenheid om de dieren uitgebreid te observeren en te fotograferen. Gamedrives met open jeep kunnen in het nationaal park gereserveerd worden, maar alleen wanneer je overnacht in het park zelf. Let erop dat de rangers zich houden aan de uitgestippelde wegen (zowel asfalt als zandweg) en niet afwijken van de route om dichter bij de dieren te komen, iets wat in een prive-wildpark wel het geval is.

Kiezen tussen Kruger nationaal park en een prive-wildpark of een combinatie van de twee?

Je hebt de optie om eventueel Kruger nationaal park te vervangen door een prive wildpark of een combinatie van de twee. Als het je eerste ervaring is met Afrika en wild, raden we je dit ten zeerste aan, omdat het een zeer unieke ervaring is om met rangers in open jeep op zoek te gaan naar het wild en er op enkele meters afstand van te staan en te genieten. We beschikken over een hele uitgebreide lijst van accommodaties en safarikampen die allemaal wel iets unieks aanbieden. Onze voorkeur gaat uit naar Elephant Plains (Sabi Sands), Kapama (Kapama game reserve), Mohlabetsi Safari Lodge (Balule) en Umlani (Timbavati). Deze lodges liggen vlak naast het Kruger nationaal park in het Greater Kruger gebied. We kunnen je verzekeren, dit is pure verwennerij. De game drives zijn subliem, met hele goede rangers en spoorzoekers die er alles aan doen om jou de big five van heel dichtbij te laten zien. Ook het logement is schitterend. Van het begin tot het einde staat het personeel klaar om ervoor te zorgen dat je niets te kort komt.

Typische dagindeling voor een safari in een prive wildpark:

In zo'n prive wildpark begint een dag rond het middaguur wanneer je aankomt en het personeel je staat op te wachten voor een welkomstdrankje en een (buffet)lunch. Terwijl word je bagage al naar de kamer gebracht. Na de lunch heb je even tijd om aan het zwembad te vertoeven, te genieten van een boek of de prachtige omgeving.
Rond 15 a 16 uur (tijdstip is afhankelijk van het seizoen en de lodge) is het 'High Tea' met versnaperingen en op sommige locaties zelfs een late middaglunch. Je maakt dan tegelijkertijd kennis met de lokale ranger(s) die jou een wat later zal vergezellen op de safari in open jeep door de vrije natuur op zoek naar de big 5. De rangers zijn in de meeste gevallen opgegroeid in de regio en hebben ervaring in het zoeken naar dieren. De gamedrive duurt ongeveer 3 a 3,5 uur met een korte tussenstop voor een aperitief en snack. In prive wildparken mogen de rangers van de wegen afwijken en werkelijk door de bush rijden om je op deze manier zo dicht mogelijk bij de dieren te brengen.

Later op de avond word je terug in het kamp verwacht waar het kampvuur reeds klaar staat. Even tijd voor het afspoelen (en doorspoelen) van het stof, om daarna bij het kampvuur de wildste verhalen te vertellen over de afgelopen dag. Avondeten wordt geserveerd in buffetstijl in een open Boma, onder een schitterende sterrenhemel of tijdens de wintermaanden binnen in het restaurant. Vaak zitten de rangers mee aan tafel bij hun gasten tijdens het avondmaal.

De volgende ochtend word je al vroeg gewekt om deel te nemen aan de ochtenddrive (5.30u) op zoek naar meer wild of een 'kill' van de voorbije nacht. Terug aangekomen in het kamp wacht je een heerlijk ontbijt in buffetstijl. Wie vanochtend uitcheckt, verlaat het kamp rond 10.30 a 11u, afhankelijk van lodge tot lodge. Voor wie langer blijft, herhaalt het programma zich. Afhankelijk van het verblijf en het seizoen, kunnen vertrek en aankomsttijden verschillen. In sommige kampen is er de mogelijkheid om een wandelsafari te ondernemen, inbegrepen in de prijs, en er zijn ook lodges waar je alleen wandelsafari's doet in plaats van gamedrives. Tijdens zo'n wandeling leer je vooral meer bij over het opsporen van de dieren aan de hand van sporen en uitwerpselen en komt ook de plantengroei van de regio ruimschoots aan bod.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Olifants Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Mohlabetsi Safari Lodge (Balule) Kamertype: Rondavel (FI)

DAG 6 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 80 km)

Vandaag staat je best vroeg op om een hele dag rond te rijden in het park. Je neemt zowel asfalt- als onverharde wegen en kan genieten van de fauna en flora van dit wildpark. Neem lunch mee om onderweg te stoppen en te picknicken te midden van de bush. Onderweg kom je verschillende waterputten tegen waar de grootste concentratie aan dieren ziet. Hier heb je ook kans om nijlpaarden te zien.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Berg-en-dal Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Mohlabetsi Safari Lodge (Balule) Kamertype: Rondavel (FI)

DAG 7 | KRUGERPARK - HAZYVIEW

Je hebt nog de hele dag om het zuidelijk gedeelte van het park te verkennen. In de late namiddag verlaat je Kruger en vertrek je richting Hazyview waar je overnacht.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge Kamertype: Luxury Chalet (DBB)

DAG 8 | PANORAMAROUTE (± 280 km)

Vanuit Hazyview ga je nu de Panoramaroute ontdekken. Eerst gaat het via Sabie naar de Mac Mac pools en de indrukwekkende Mac Mac Falls. Vervolgens via Graskop naar God's Window, waar je een mooi uitzicht hebt over het Transvaalse Laagveld. Hierna komen de Lisbon en Berlin Falls aan de beurt. Tegen de middag kom je bij de Potholes van Bourkes Luck aan waar je de samenkomst van de Blyde- en de Treurrivier kan zien, maar vooral hoe erosie gezorgd heeft voor bijzondere kolkgaten. Het is ook de ideale plaats om je middagmaal te nuttigen. Tenslotte kom je aan bij de Drie Rondawels, zo genoemd omdat deze drie bergen de vorm hebben van traditionele lemen hutten die je onderweg vaak tegenkomt. Dit is slechts een klein gedeelte van deze groene Blyde River canyon, de op twee na grootste canyon in de wereld. Nu moet je terugkeren naar Hazyview en kan je indien de tijd het toelaat nog een omweg maken via Pilgrim's Rest, een oud mijnwerkersdorpje waar de tijd bleef stilstaan en alles nog bewaard is gebleven uit de tijd van toen. Rond Hazyview kunnen ook tal van andere activiteiten ondernomen worden die zowel bij jong als oud in de smaak zullen vallen.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge Kamertype: Luxury Chalet (DBB)

DAG 9 | HAZYVIEW - ESWATINI (± 250 km)

Nu verlaat je de Kruger regio en vervolg je de weg tot aan de grens met Eswatini. Voor je verder mag, moet je eerst langs de douane. Het afstempelen van je paspoort gaat redelijk vlot en zo kom je al snel in de bosrijke streek rond Piggs Peak terecht. Daarna gaat het verder richting Mbabane, de hoofdstad van Eswatini. In de namiddag is er nog de gelegenheid om in Ezulwini een kaarsenfabriekje te bezoeken, waar op geheel traditionele manier kaarsen worden vervaardigd. Je kan er ook een van de talrijke souvenirstalletjes bezoeken die de regio rijk is, of een bezoek brengen aan Mlilwane Wildlife Sanctuary.
Comfort: Mlilwane Wildlife Sanctuary Kamertype: Beehive (BB)
Charme: Mantenga Lodge Kamertype: Rock View room (BB)
Exclusief: Mogi Boutique Hotel Kamertype: Deluxe suite (BB)

DAG 10 | ESWATINI - ST LUCIA (± 350 km)

Je laat Eswatini nu achter je en al gauw ben je terug op Zuid-Afrikaanse bodem. Onderweg zie je de suikerriet- en ananasplantages en bereik je wat later Zoeloeland. Je kan hier een typisch Zoeloedorp bezoeken, onze voorkeur gaat uit naar Dumazulu. Dit cultureel dorp brengt een zeer waarheidsgetrouw verhaal over de dappere Zoeloekrijgers en hun vroegere leefgewoontes. Je hebt tevens de kans om het lokale gerstenbier te proeven en aanschouwt de traditionele speerdansen. Vervolgens ben je zo heel ver weg St Lucia, de uitvalsbasis voor de komende twee nachten.
Comfort: Elephant Coast Guesthouse Kamertype: Double/twin (BB)
Charme: Lodge Afrique Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Makakatana Bay Lodge Kamertype: Standard room (DBB)

DAG 11 | HLUHLUWE/IMFOLOZI - ISIMANGALISO (± 100 km)

Vanochtend bestaat de mogelijkheid om een boottocht op het St Lucia meer te ondernemen, op zoek naar nijlpaarden, krokodillen en tal van vogelsoorten. Daarna kan je kiezen tussen Hluhluwe/iMfolozi park, of het steeds populairder wordende iSimangaliso Wetland Park. Hluhluwe/iMfolozi staat vooral bekend voor zijn neushoornpopulatie. iSimangaliso Wetland Park (de voormalige St. Lucia Wetlands) werden in 1999 erkend als werelderfgoed, het eerste in Zuid-Afrika. Hier kan je langsheen de kust rijden naar Mission Rock en Cape Vidal. Via verschillende routes kom je langs moerasland, waar je tal van diersoorten kan zien, waaronder neushoorn en met wat geluk zelfs een luipaard.
Comfort: Elephant Coast Guesthouse Kamertype: Double/twin (BB)
Charme: Lodge Afrique Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Makakatana Bay Lodge Kamertype: Standard room (DBB)

DAG 12 | ST. LUCIA - HOWICK (± 245 km)

Je reist richting Durban, en vervolgens richting Pietermaritzburg waar even verder Howick is gelegen langs de N3. Howick is in de eerste plaats bekend om haar hoge waterval, de plek waar de Umgeni-rivier 95 meter naar beneden stroomt over de doloriet rotsen, maar dit is ook het stadje dat bekend staat om de Mandela capture site of de plek waar Mandela op 5 augustus 1962 werd gearresteerd. Deze plaats is herkenbaar aan het prachtige kunstwerk ter ere van Nelson Mandela. Daarnaast is er ook een prachtig interactief museum dat het leven van Mandela en zijn strijd tegen apartheid belicht.
Comfort: Granny Mouse Country House and spa Kamertype: Garden room (BB)
Charme: Granny Mouse Country House and spa Kamertype: Deluxe room (BB)
Exclusief: Granny Mouse Country House and spa Kamertype: Deluxe river suite (BB)

DAG 13 | HOWICK - DRAKENSBERGEN (± 235 km)

Vandaag rij je naar een van de mooiste bergstreken van Zuid-Afrika, de Drakensbergen. De natuur verandert aanzienlijk, het gras wordt groener en de heuvels worden bergen. In de verte zie je reeds een enorme, vlakke rotsformatie opdoemen. uKhahlambha, zoals deze bergen worden genoemd in het isiZulu, vertaald betekent dit barrière van speren, maar dit gedeelte van de Drakensbergen is gekend als het Amfitheater. Met dit prachtige zicht op het Amfitheater en de rest van deze noordelijke Drakensbergen, geniet je de komende dagen van de sfeervolle accommodatie en verken je de regio te voet. Tal van wandelroutes op het domein van het verblijf, en nog meer wandelingen in het Royal Natal nationaal park zorgen ervoor dat je jezelf alvast niet zal vervelen.
Comfort: The Berghouse and Cottages Kamertype: Cottage (BB)
Charme: The Cavern Kamertype: Standard (FB)
Exclusief: Montusi Mountain Lodge Kamertype: Standard (DBB)

DAG 14 | DRAKENSBERGEN

Ontwaken met een adembenemend zicht op het Amfitheater of de omliggende bergen. Na het ontbijt kunnen de benen gestrekt worden om te wandelen in het Mount-aux-Sources gebied. In Charme en Exclusief kan je deelnemen aan begeleide wandelingen als deel van het arrangement. De Drakensbergen, gelegen langs de grens met Lesotho, vormen een van de mooiste, immer groene bergketens van Zuid-Afrika. Hier liggen de hoogste pieken van het land, waarvan enkele bergtoppen boven de 3000 meter. Leuk te weten dat je vanuit de Berghouse (comfort) een fenomenaal zicht hebt over het Amfitheater. Deze hoge, halvemaanvormige basalten wand met een breedte van 6 km rijst hier tot een hoogte van 1500 meter. Hier raast de Tugela-rivier 948 meter de diepte in.
Comfort: The Berghouse and Cottages Kamertype: Cottage (BB)
Charme: The Cavern Kamertype: Standard (FB)
Exclusief: Montusi Mountain Lodge Kamertype: Standard (DBB)

DAG 15 | JOHANNESBURG - VERTREK (± 350 km)

Afhankelijk van de tijd waarop je de terugvlucht neemt, bestaat eventueel de mogelijkheid om nog een bezoek te brengen aan het Golden Gate Highlands nationaal park. Dit park omvat, samen met het toegvoegde Qwa-Qwa park, 33.500 hectare en ligt aan de voet van het Maloti gebergte welke de grens vormt met Lesotho in het noordoosten van de Vrystaat. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van dit prachtig stukje natuur en tevens van Zuid-Afrika. Een gemakkelijke rit brengt je na enkele uren in OR Tambo International Airport, waar je de wagen inlevert en vervolgens weer vertrekt richting Europa.

DAG 16 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort21,486 Rand (± 1,080.78 €)19,568 Rand (± 984.31 €)17,510 Rand (± 880.78 €)
Per persoon in Charme26,680 Rand (± 1,342.05 €)24,762 Rand (± 1,245.57 €)22,704 Rand (± 1,142.05 €)
Per persoon in Exclusief55,044 Rand (± 2,768.81 €)53,126 Rand (± 2,672.33 €)51,068 Rand (± 2,568.81 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2024. Tussen mei en september bieden sommige verblijven goedkopere tarieven aan voor het laagseizoen wat de reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Haval Jolion Premium automatic) - Bluu Car Rental
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg I (Toyota Fortuner 2.4 4x4 automatic) - Bluu Car Rental
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg P (VW T6 2.0 TDI automatic) - Bluu Car Rental

* Indien je met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan je ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor je eventueel voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, twee activiteiten en overnachting

TIP De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat je als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken en waarvoor we graag een volledige aangepast reisvoorstel opmaken. Tevens kan je naar believen dagen aanvullen of de reis inkorten, afhankelijk van tijd en budget. Wanneer er kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd, en/of je een kamer wil delen (waar mogelijk).

INBEGREPEN

Overnachtingen in B&B's, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
In Exclusief zijn avondmaal (8x) en activiteiten (6x) inbegrepen
In Charme zijn avondmaal (2x) en activiteiten (2x) inbegrepen
Huurwagen (14 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en volledige verzekering (super cover), inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels en glasbreuk.
Btw
Go Zuid-Afrika reis-app en complete interactieve en digitale reisgids alsook gps-coördinaten en wegbeschrijvingen in de app (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Administratiekost huurwagen - 120 rand per huurperiode
Extra bestuurder - 530 rand per huurperiode
Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag) 
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden en/of Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door je aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten