GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

16 daagse Ontdekking van het Groene Noorden

vanaf
16,019 Rand (782.94 €) pp
Zuid-Afrika
Johannesburg | Pretoria | Tzaneen | Krugerpark | Panoramaroute | Swaziland | St Lucia | Durban | Drakensbergen
prijsofferte aanvragen
Tijdens deze rondrit komt u in aanraking met zoveel mooie elementen die Zuid-Afrika te bieden heeft. Van de enorme naaldwouden en ravijnen in Limpopo tot de dorre vlaktes van het Laagveld waar de dieren baas zijn. U ontdekt de schoonheid van groene canyons en komt in aanraking met een enorme verscheidenheid van culturen en leefgewoontes. Zoek het wild in parken zoals Kruger nationaal park, iSimangaliso Wetlands en Hluhluwe/iMfolozi Park. Geniet van het zalig warme water van de Indische oceaan en leef u eens uit op ��n van de wandelpaden in de prachtige Drakensbergen.

OPMERKING:
Ontdek de ongerepte natuur van Lesotho, Sani Pas met 4x4 en gids (1 of 3 dagen extra)
Indien gewenst kan deze reis met enkele dagen Kaapstad en omgeving of een weekje tuinroute verlengd worden
Meer teweten komen over de Apartheid ga dan mee met de Robbeneiland en Townshiptour (1 dag extra)
Zin in avontuur combineer dit programma dan met onze The Great White Haaien Expeditie (4 dagen extra)
Gek op walvissen, combineer dit programma dan met onze Walvissen Expeditie (4 dagen extra)

Verlening, de Victoria Watervallen (3 dagen extra)
De Victoria Watervallen (Zimbabwe) combineren met Chobe National Park (Botswana) (6 dagen extra)

DAG 1 | VERTREK

DAG 2 | AANKOMST PRETORIA (± 80 km)

Na je aankomst in OR Tambo International Airport, Johannesburg, wordt de bagage en huurwagen opgehaald. Grote voordeel dat je hebt is dat Zuid-Afrika geen tijdsverschil kent met Europa (tenzij in de Europese winter dan loopt België en Nederland een uurtje achter). Dat maakt dat je meteen aan de trip kan beginnen. Na het afhalen van de huurwagen ben je klaar om richting Pretoria te reizen voor een bezoek aan het Voortrekkersmonument en de Uniegebouwen, waar onder andere een 9 m hoog standbeeld van voormalig apartheidsstrijder en president, Nelson Mandela staat. Tussen oktober en november bloeit hier de Jacaranda volop, waardoor de stad een paarse gloed verkrijgt.
Comfort/Charme: Goodey's Guesthouse **** Kamertype: Luxury room (BB)
Exclusief: Zebra Country Lodge Kamertype: Executive room (BB)

DAG 3 | TZANEEN (± 375 km)

Vandaag gaat het in noordelijke richting tot Polokwane (Pietersburg). In Haenertsburg, aan de voet van de 2127 m. hoge Wolkberg splitst de weg zich. De R71 daalt na ongeveer 10 km af in het Laagveld via de Magoebaskloof, één van de mooiste ravijnen in Zuid-Afrika. Over een afstand van slechts 6 km wordt het hoogteverschil van 600 meter met de Grote Rand overbrugd. Ook langs deze weg kunt u de Debengeni Falls bezoeken. Geniet van de weelderige subtropische plantengroei, watervallen, stroomversnellingen en vele prachtige panorama's. Eindbestemming is Tzaneen, gelegen te midden van heel vruchtbare citrus-, thee- en katoenplantages.
Comfort: Granny Dots **** Kamertype: Mountain View room (BB)
Charme: Fairview River Lodge Kamertype: Standard Room (BB)
Exclusief: Kings Walden Garden Manor **** Kamertype: Luxury (BB)

DAG 4 | TZANEEN (± 150 km)

Bezoek vandaag Duivelskloof, 21 km ten noorden van Tzaneen. Ingebed in naaldwouden ligt daar het Tzaneen Dam Natuurreservaat met zijn schilderachtige stuwmeer, ideaal voor vogelliefhebbers. Verder door komt u aan het Modjadji nationaal park waar u de hoogste cycads (varens) ter wereld kan bewonderen.
Comfort: Granny Dots **** Kamertype: Mountain View room(BB)
Charme: Fairview River Lodge Kamertype: Standard Room (BB)
Exclusief: Kings Walden Garden Manor **** Kamertype: Luxury (BB)

DAG 5 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 125 km)

Je verlaat Tzaneen richting Phalaborwa, waar u het Kruger nationaal park binnenrijdt. Het park is de verblijfplaats van een groot assortiment wilde dieren waaronder de big five (olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard) In het park hebt u de gelegenheid om de dieren uitgebreid te observeren en te fotograferen. Gamedrives met open jeep kunnen in het nationaal park, ter plekke, gereserveerd worden (enkel wanneer u overnacht in het park zelf). Merk op dat de rangers zich houden aan de uitgestippelde wegen (zowel asfalt als zandweg) en niet afwijken van de route om dichter bij de dieren te komen, iets wat in een privé wildpark wel het geval is.

Kiezen tussen Kruger Park en een privé wildpark of een combinatie van de twee?

U hebt de optie om eventueel Kruger nationaal park te vervangen door een privaat wildpark of een combinatie van de twee. Als het uw eerste ervaring is met Afrika en wild, raden we u dit ten zeerste aan, omdat het een zeer unieke ervaring is om met rangers in open jeep op zoek te gaan naar het wild en er op enkele meters afstand van te staan en te genieten. We beschikken hiervoor over een hele uitgebreide lijst van accommodaties en safari kampen die allen wel iets unieks hebben. Onze voorkeur gaat uit naar Elephant Plains (Sabi Sands), Kapama (Kapama game reserve), Jackalberry Lodge (Thornybush) en Umlani (Timbavati). Deze lodges liggen vlak naast Kruger nationaal park. We kunnen u verzekeren, dit is pure verwennerij. De game drives zijn subliem, met hele goede rangers en spoorzoekers die er alles aan doen om u de big five (neushoorn, olifant, buffel, leeuw en luipaard) van heel dichtbij te laten zien. Ook het logement is schitterend. Van het begin tot het einde staat het personeel klaar om ervoor te zorgen dat je niets te kort komt.

Typische dagindeling voor een safari in een privaat kamp:

Een dag begint wanneer u rond het middaguur aankomt in het privaat wilddomein. Daar staat (in de meeste gevallen) het voltallige personeel u op te wachten voor een welkomstdrankje, waarna u naar de kamer wordt gebracht om uw bagage onder te brengen. Even later volgt een complementaire lunch (meestal een buffet). In de namiddag is er tijd om aan het zwembad te vertoeven, te genieten van een boek of de natuurlijke omgeving.
Rond 15 a 16 uur (tijdstip is afhankelijk van het seizoen en de lodge) is het 'High Tea' met versnaperingen en op sommige locaties zelfs een late middag lunch (complementair). U maakt dan kennis met de locale ranger(s) die u een 3 kwartier later gaan vergezellen op een safaritocht in open jeep door de vrije natuur op zoek naar het wild. De rangers zijn in de meeste gevallen opgegroeid met de natuur en hebben een enorme ervaring in het zoeken naar prooi en roofdieren (u wordt gewapend begeleid door een spoorzoeker en chauffeur/gids) De tocht duurt ongeveer 3 a 3.5 uur (onderweg geniet u nog van een snack met aperitief). In privaat wildparken zullen rangers ook van de normale wegen afwijken en werkelijk door de bush gaan om u op deze manier zo dicht mogelijk bij de dieren te brengen.

Later op de avond wordt u terug in het kamp verwacht waar het kampvuur reeds klaar staat. Even tijd voor het afspoelen (en doorspoelen) van het stof, om daarna bij het kampvuur de wildste verhalen te vertellen over de afgelopen dag. Avondeten wordt geserveerd in buffetstijl in een open Boma, onder een schitterende sterrenhemel of tijdens de wintermaanden binnen in het restaurant. Op de meeste plaatsen nuttigen de rangers mee met u de maaltijd.

De volgende ochtend wordt u vroegtijdig gewekt om deel te nemen aan de ochtenddrive (5.30am) op zoek naar meer wild of een 'kill' van de voorbije nacht (2 tal uur). Terug aangekomen in het kamp wacht u een heerlijk ontbijt (buffetstijl, eieren op bestelling). Wie deze ochtend uitcheckt, verlaat het kamp rond 10.30 a 11u, afhankelijk van lodge tot lodge. Voor wie langer blijft, herhaalt het programma zich. Afhankelijk van kamp tot kamp, en het seizoen, kunnen vertrek en aankomsttijden verschillen. Tevens bestaat, in sommige van de kampen, de mogelijkheid om een voetsafari te ondernemen, inbegrepen in de prijs, best vooraf te bespreken met het management van de lodge. Tijdens deze wandeling leer je vooral meer bij over het opsporen van de dieren aan de hand van sporen en uitwerpselen en komt ook de plantengroei van de regio ruimschoots aan bod.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Olifants Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Xanatseni Private Camp Kamertype: Standard (FI)

DAG 6 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 80 km)

Vandaag staat u best vroeg op om een hele dag rond te rijden in het park. U neemt zowel asfaltwegen als zandwegen en kan genieten van de fauna en flora rondom u. De lunch wordt een picknick te midden van de bush (vraag deze 's avonds aan als u in uw kamp toekomt). Onderweg komt u verschillende waterputten tegen waar de grootste concentratie aan dieren zit. Hier heeft u ook kans om nijlpaarden te zien.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Berg en Dal Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Xanatseni Private Camp Kamertype: Standard (FI)

DAG 7 | KRUGERPARK - HAZYVIEW

U heeft nog de hele dag om het zuidelijk gedeelte van het park te verkennen. In de late namiddag verlaat u Kruger op weg naar Hazyview voor overnachting.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge **** Kamertype: Luxury Chalet (DBB)

DAG 8 | PANORAMA ROUTE (± 280 km)

Van hieruit ga je nu de Panoramaroute ontdekken. Eerst gaat het via Sabie naar de Mac Mac pools en de indrukwekkende Mac Mac Falls. Vervolgens via Graskop naar God's Window, waar je een mooi uitzicht hebt over het Transvaalse Laagveld. Hierna komen de Lisbon en Berlin Falls aan de beurt. Tegen de middag kom je bij de Potholes van Bourkes Luck aan waar je de samenkomst van de Blijde- en de Treurrivier kan zien, maar vooral hoe erosie gezorgd heeft voor bijzondere kolkgaten. Het is ook de ideale plaats om je middagmaal te nuttigen. Tenslotte kom je aan bij de Drie Rondawels, zo genoemd omdat deze drie bergen de vorm hebben van leemen hutten die je onderweg met regelmaat zal tegenkomen. Dit is slechts een klein gedeelte van de Blyde Rivier Canyon, de derde grootste canyon in de wereld. Nu moet je terugkeren naar Hazyview en kan je indien de tijd het toelaat nog een omweg maken naar Pelgrim's Rest, een oud mijnwerkersdorpje waar alles nog bewaard is in de tijd van toen. Rond Hazyview kunnen ook tal van andere activiteiten ondernomen worden die zowel bij jong als oud in de smaak zullen vallen.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge **** Kamertype: Luxury Chalet (DBB)

DAG 9 | SWAZILAND (± 175 km)

U reist tot bij de grens met Swaziland. Voor je verder mag, moet je eerst langs de douane. Het afstempelen van uw reispas is eerder een grappige bedoening. Je komt al snel in de bosrijke streek rond Piggs Peak terecht. Daarna verder richting Mbabane, de hoofdstad van Swaziland. In de namiddag is er nog de gelegenheid om in Ezulweni een kaarsenfabriekje te bezoeken, waar op geheel traditionele manier kaarsen worden vervaardigd. Je kan er ook één van de talrijke souvenirstalletjes bezoeken die de regio rijk is, of een bezoek brengen aan Mlilwane Wildlife Sanctuary.
Comfort: Mlilwane Wildlife Sanctuary Kamertype: Beehive (BB)
Charme: Mantenga Lodge Kamertype: Rock View room (BB)
Exclusief: Ematjeni Kamertype: Standaard room (BB)

DAG 10 | ST. LUCIA WETLANDS (± 350 km)

Je laat nu Swaziland achter je en al gauw ben je terug op Zuid-Afrikaanse bodem. Onderweg zie je vaak suikerriet- en ananasplantages en bereik je wat later Zoeloeland. Je kan hier een typisch Zoeloedorp bezoeken, onze voorkeur gaat uit naar Dumazulu. Dit cultureel dorp brengt een zeer waarheidsgetrouw verhaal over de dappere Zoeloekrijgers en hun vroegere leefgewoontes. Je hebt tevens de kans om het lokale gerstenbier te proeven en aanschouwt de traditionele speerdansen. Vervolgens ben je niet gek ver weg meer van Sint Lucia, de uitvalsbasis voor de komende twee nachten.
Comfort: Elephant Coast Guesthouse Kamertype: Dubbel/Twin (BB)
Charme: Lodge Afrique **** Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Makakatana Bay Lodge ***** Kamertype: Standard room (DBB)

DAG 11 | HLUHLUWE/IMFOLOZI PARK (± 100 km)

Vanochtend bestaat de mogelijkheid om een boottocht op het Sint Lucia meer te ondernemen, op zoek naar nijlpaarden, krokodillen en tal van vogelsoorten. Daarna kan je kiezen tussen Hluhluwe/iMfolozi park, of het steeds populairder wordende iSimangaliso Wetland Park. Hluhluwe/iMfolozi staat vooral bekend voor zijn neushoornpopulatie. iSimangaliso Wetland Park (de voormalige St. Lucia Wetlands) werden in 1999 als Zuid-Afrika's eerste Werelderfgoed van het land beschouwd. Hier kan je langsheen de kust rijden naar Mission Rock en Cape Vidal. Via een lus kom je in moerasland, waar je niet verwonderd moet zijn als je tal van diersoorten zal zien, waaronder neushoorn en met wat geluk zelfs luipaard.
Via een lus kom je in moerasland, waar je niet verwonderd moet zijn als je tal van diersoorten zal zien, waaronder neushoorn en met wat geluk zelfs luipaard.
Comfort: Elephant Coast Guesthouse Kamertype: Dubbel/Twin (BB)
Charme: Lodge Afrique **** Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Makakatana Bay Lodge ***** Kamertype: Standard room (DBB)

DAG 12 | ST.LUCIA - DURBAN/UMHLANGA REGIO (± 250 km)

Deze stad had in het verleden een wat kwalijke reputatie, maar daar is heel wat verandering in gekomen en het loont de moeite dan ook wat tijd uit te trekken om deze te ontdekken. Wat zeker op je programma moet staan, is een bezoek aan de lokale Indische versmarkt en de Golden Mile Boulevard, alsook het Moses Mabhida stadion, één van de belangrijkste stadions tijdens het WK-voetbal dat in 2010 in Zuid-Afrika werd georganiseerd. Nog een populaire stopplaats in Durban is ongetwijfeld Ushaka Marine, het grootste waterthemapark en aquarium in het zuidelijk halfrond. Umhlanga staat ook wel bekend als zijnde het 'nieuwe' Durban, super trendy, tal van gezellige terrasjes en horecazaken, en vrijwel onmiddellijk bij het strand en de Indische Oceaan.
Comfort / Charme: Caza Beach **** Kamertype: Double (BB)
Exclusief: Teremok Marine **** Kamertype: Standard (BB)

DAG 13 | DRAKENSBERGEN (± 250 km)

U rijdt naar één van de mooiste bergstreken van Zuid-Afrika, de Drakensbergen. Een omweggetje via de Vallei der 1000 heuvels is zeker de moeite waard en onderweg kan ook nog een bezoek aan de Howick watervallen worden gebracht. De natuur verandert aanzienlijk, het gras wordt groener, de heuvels worden bergen. In de verte zien we reeds een enorme vlakke rotsformatie, het Amfitheater genoemd. In Zoeloe betekent deze bergketen 'de barrière van speren'. Deze twee dagen geniet u van de sfeervolle accommodatie met uitzicht op het Amfitheater en verkent u te voet de regio.
Comfort: The Berghouse and Cottages *** Kamertype: Cottage (BB)
Charme: The Cavern Kamertype: Standard (FB)
Exclusief: Montusi Mountain Lodge **** Kamertype: Standard (DBB)

DAG 14 | DRAKENSBERGEN

De Drakensbergen, gelegen langs de grens met Lesotho, vormen één van de mooiste, immer groene bergketens van Zuid-Afrika. Hier liggen ook de hoogste pieken van het land, met enkelen boven de 3.000 meter. Dit gebied leent zich vooral om mooie wandelingen te maken in de adembenemende natuur. Daarom vandaag een rustdag waarin u de mogelijkheid hebt om vanuit het hotel wandelingen te maken of te relaxen aan het zwembad. Leuk te weten dat het Amfitheater bijna letterlijk in de tuin ligt. Een 6 km brede halvemaanvormige basalten wand rijst tot een hoogte van 1500 m. Hier raast de Tugelarivier 948 meter omlaag.
Comfort: The Berghouse and Cottages *** Kamertype: Cottage (BB)
Charme: The Cavern Kamertype: Standard (FB)
Exclusief: Montusi Mountain Lodge **** Kamertype: Standard (DBB)

DAG 15 | JOHANNESBURG - VERTREK (± 350 km)

Tijd om afscheid te nemen van dit prachtig stukje natuur en tevens van Zuid-Afrika. Een gemakkelijke rit brengt u na enkele uren in de luchthaven voor vertrek naar Europa.

DAG 16 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort16,019 Rand (± 782.94 €)16,080 Rand (± 785.92 €)15,307 Rand (± 748.16 €)
Per persoon in Charme21,030 Rand (± 1,027.86 €)21,069 Rand (± 1,029.74 €)20,318 Rand (± 993.08 €)
Per persoon in Exclusief50,576 Rand (± 2,471.95 €)50,615 Rand (± 2,473.83 €)49,864 Rand (± 2,437.16 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2023. Tussen mei en september gelden op sommige plaatsen laagseizoenstarieven wat uw reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg C (Toyota Corolla manual) - Avis Rent a Car
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Nissan X Trail 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N (Hyundai H1 bus automatic) - Avis Rent a Car

* Indien u met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan u ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke type accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor u nog voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B’s, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
 Xanatseni: alle maaltijden en 2 game drives per dag
Huurwagen (14 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering, inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels alsook glasbreuk. Tweede chauffeur gratis.
Btw
Complete interactieve en digitale reisgids met gps-coördinaten en wegbeschrijvingen (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Contractkost huurwagen - 105 rand per huurperiode
Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag) 
Cross border fee omdat u de huurwagen over de grens met Swaziland neemt - 650 rand
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten