GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

1 daagse Robbeneiland en Township Combo toer

vanaf
2,395 Rand (120.47 €) pp
Zuid-Afrika
Kaapstad
prijsofferte aanvragen
Dit is een unieke gelegenheid om op een positieve manier het leven in de sloppenwijken te ervaren. De gids woont zelf in het gebied of heeft er familie. Terwijl hij/zij zijn verhalen over het verleden, het heden en de toekomst met je deelt, krijg je een beter inzicht in het land. Daarna kom je meer te weten over Nelson Mandela en vele andere antiapartheidsstrijders die een groot deel van hun leven gevangen zaten op Robbeneiland.

Dit is een unieke manier om op een positieve manier het leven in de sloppenwijken te ervaren. De rondleiding start aan het hotel of de guesthouse waar je verblijft, want hier word je opgepikt, om zo naar het District Six museum te gaan. Hier maak je kennis met de geschiedenis van de Zonnebloem wijk, het voormalige district six. Daarna bezoek je Langa, de oudste sloppenwijk van de West-kaap en Gugulethu, waar je de kans krijgt om te praten met mensen die er wonen. Je bezoekt ook Nyanga, de tweede oudste township en Khayelitsha, de grootste en tevens meest recent uitbreidende wijk van Kaapstad.

Je gaat langs bij de Sangoma (traditionele dokter), bezoekt een schooltje, en enkele lokale projecten waarna je in de Shebeen (plaatselijke cafe) mag proeven van de Umqomboti (traditioneel Zuid-Afrikaans bier). Na het bezoek aan de townships brengt de gids je naar de V&A Waterfront waar de boot naar Robbeneiland vertrekt. Dit is het eiland waar Nelson Mandela 19 jaar gevangen heeft gezeten. Na een halfuurtje varen kom je aan bij de haven van het eiland waar je met de bus een rondrit maakt over het hele eiland. Je ziet de kalkgroeve waar de gevangenen overdag moesten werken en de huisjes waar de bewakers woonden. Tijdens de busrit is er ook aandacht voor de mooie natuur van het eiland en heb je van hieruit een prachtig zicht op Kaapstad en zijn Tafelberg.

Na de busrit krijg je nog een rondleiding in de gevangenis zelf. Je wandelt langs de ziekenboeg alsook de cel waar Nelson Mandela gezeten heeft. Zelfs zijn deken en gamel staan er nog. Alle verhalen worden verteld door ex-gevangenen en na de rondleiding krijg je ruimschoots de tijd om vragen te stellen. Na 2,5 uur op het eiland vertrekt de boot terug naar de Waterfront.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort2,395 Rand (± 120.47 €)2,395 Rand (± 120.47 €)2,395 Rand (± 120.47 €)
Per persoon in Charme2,395 Rand (± 120.47 €)2,395 Rand (± 120.47 €)2,395 Rand (± 120.47 €)
Per persoon in Exclusief2,395 Rand (± 120.47 €)2,395 Rand (± 120.47 €)2,395 Rand (± 120.47 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN
Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in 2024.

INBEGREPEN
Ophalen van/naar uw gastenverblijf in Kaapstad centrum
Gekwalificeerde Engelstalige gids/chauffeur
Toegangsticket tot de Robbeneiland Ferry (niet terugbetaalbaar indien de ferry geannuleerd wordt omwille van defect of weersomstandigheden)
Btw

NIET INBEGREPEN
Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Binnenlandse vluchten indien van toepassing
Visum indien dit vereist moest zijn
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten