GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Mapungubwe Nationaal Park

18kamers/units
Zuid-Afrika | Capricorn | Musina Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): SANparks
605.31 m | Lat:S 22° 14' 37" Long: E 29° 24' 1" check-in: 14:00 tot / check-out: 09:00
Reserveer
Mapungubwe Nationaal Park, hier komt de Shashe rivier in de Limpopo rivier terecht, een natuurlijke grens tussen Zimbabwe, Botswana en Zuid-Afrika. De zandstenen rotsen kleuren goud, geel en rood. Hier was ooit de citadel van het ijzertijdperk. Vele van de vroegere inwoners beschouwden de berg als heilig en anderen spraken er niet eens over. Weinig wisten zij dat ze op een schat van archeologische waarde zaten. De eerste archeologische vondsten werden gedaan door een zekere Van Graan, die vergezeld van enkele vrienden aan het jagen was. We tellen 31 december 1932. Wat ze vonden was uniek, groot aardewerk zoals potten en kruiken, ijzeren gereedschap, koperdraad, glazen parels, met goud bedekte armbanden en een gouden neushoorn. Te gelijkertijd vonden ze ook skeletten van mensen.

De Universiteit van Pretoria werd ingeschakeld om verder archeologisch onderzoek uit te voeren en uit het onderzoek blijkt al gauw dat het gaat om het eerste handelskoningsrijk dat goud producerend is ten zuiden van de Limpopo rivier. Geschat wordt dat de vondsten dateren van 950 tot 1290 voor de jaartelling. Meer onderzoek toonde verder aan, dat sommige van de lokale vondsten handelsvoorwerpen waren die ver van over zee hier terecht zijn gekomen. Hieruit blijkt dat er handel werd gedreven met India, Egypte en zelfs Arabië en China.

Er werden tot vandaag zowat 60.000 waardevolle voorwerpen in de regio teruggevonden alsook de lichamen van enkele honderden mensen van alle leeftijden en geslacht. De meeste voorwerpen werden ondergebracht in de Universiteit van Pretoria in het Mapungubwe museum maar de kans is reëel dat ze terug zullen worden gebracht naar hun oorspronkelijke vindplaats.

Mapungubwe werd opgenomen in het nieuwe Limpopo-Shashe Transfrontier Park, voorheen gekend als het Vhembe Dongola National Park. In 2004 werd het door UNESCO erkend als Wereld Erfgoed. Je zal merken dat bij een bezoek aan het park alles nog in een ontwikkelingsfase zit, maar niet te min loont het meer dan de moeite om het park een bezoek te brengen en er meerdere nachten te verblijven. De cottages zijn zeer verzorgd en liggen midden de natuur. Het is best mogelijk dat je olifanten zit passeren terwijl je op het terras aan het genieten bent. De cottages zijn sober ingericht maar hebben een eigen ingerichte keuken, koelkast en een groot terras met braai. De kamers hebben een buitendouche en beschikken over een televisie met een beperkte selectie aan kanalen. Vlak bij de receptie is er het museum en tevens een restaurant, waar een beperkte selectie aan maaltijden wordt geserveerd.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juni 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- Conservation fee niet inbegrepen, ter plaatse te betalen, van 1/11/2023 t/m 31/10/2024: 266 rand/pp per dag, kinderen <12 aan 50%
- cottage CO2/4 maximum 2 volwassenen en 2 kinderen <12 jaar op slaapzetel toegelaten. Indien kinderen ouder dan 12 zijn, dient een aparte cottage of een familiecottage geboekt te worden
- er is geen benzine verkrijgbaar in het park, enkel in Alldays (65 km) of Musina (70 km)

Drones: Vliegen met drones voor commercieel, recreatief en/of privé gebruik in nationale parken in Zuid-Afrika is niet toegestaan. Niet alleen ter bescherming van de privacy, maar ter bescherming van het wildleven en om stroperij tegen te gaan.

LET OP! Mapungubwe beschikt NIET over een winkel (enkel een souvenirwinkel), dus haal zeker proviand in Louis Trichardt , Musina, Thabazimbi of Alldays (afhankelijk vanuit welke richting u komt) indien u hier zelf wenst te koken. Het park heeft wel een restaurant (Golden Rhino) dat alle dagen geopend is tussen 8u en 20u en ontbijt, lunch en diner serveert, maar dit bevindt zich aan het interpretatiecentrum, dat toch wel ongeveer op 13 km vanaf de lodges is gelegen en meestal wil men na 18u geen eten meer serveren. Hou er dus rekening mee dat je dan 's avonds nog in het donker over de zandwegen terug naar de lodge moet.

Mogelijke begeleide activiteiten in Mapungubwe (kunnen vooraf geboekt worden door Go Zuid-Afrika of ter plaatse, afhankelijk van beschikbaarheid)

GAME DRIVES (sunrise/sunset/night drives)

Deze kan je vooraf boeken of aan de receptie bij aankomst. De sunset drive vertrekt om 16u en duurt 3 uur, de night drive vertrekt om 19u30 en duurt 2 uur. Het park is groot maar met wat geluk krijg je tijdens deze tocht toch heel wat dieren te zien. Dit is vooral een aanrader indien je een kleinere wagen hebt en je het 4x4 gedeelte niet zelf kan rijden. De natuur op zich is dermate mooi en afwisselend dat de tijd snel voorbij vliegt.

PRIJS:
- van 01/11/2023 t/m 31/10/2024: 381 rand pp
- kinderen <12 aan 50%

HERITAGE SITE WALK

Er is ook de Heritage Tour welke ongeveer 2 tot 3 uur in beslag neemt en om 7u of 10u 's morgends plaatsvindt (kinderen onder 12 jaar niet toegelaten). Tijdens de rit en eens ter plekke brengt de ranger/gids je tot bij de plaats waar alle, tenminste de meeste, archeologische vondsten werden gedaan.
Er bevindt zich een schacht waarin je de verschillende lagen kan zien van verschillende tijdperken en waar restanten van beenderen en voorwerpen in zijn terug te vinden.
Daarna volgt een wandeling die je via een trap met 170 treden tot aan de top van de heuvel brengt waar enkele koningen en koninginen begraven liggen. De informatie die verschaft wordt, is heel breed maar wat je te zien krijgt, zijn alvast geen archeologische vondsten maar wel een panorama van 360 graden en eentje om werkelijk U tegen te zeggen.
Nadien kan je op eigen houtje (ter plaatse inkom te betalen) nog een bezoek brengen aan het museum (interpretation centre).

PRIJS:
- van 01/11/2023 t/m 31/10/2024: 350 rand pp

OPENINGSUREN:
- receptie en hek: 6u - 18u30 (september t/m maart)
- receptie en hek: 6u30 - 18u (april t/m augustus)
- Golden Rhino restaurant: 8u - 20u
- curio shop en museum: 9u - 16u
- confluence shop: 8u - 18u (verkoopt enkel versnaperingen en frisdranken)

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

ZwembadCreditcard faciliteitenParkeerplaatsKeuken

In de kamers:

AirconditioningVentilatorRookverbodThee en koffieKluisjeKoelkast/minibarTelevisieSateliet TV

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandBosgebiedWildBerg(en) Nationaal ParkRivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Zeer ver rijden maar enorm de moeite!

Eylenbosch-Platteau family (23-08-2022)

onze accommodatiesin Musina (2)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in