GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Krugerpark - Olifants

80kamers/units
Zuid-Afrika | Kruger | Krugerpark Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): SANparks
230.89 m | Lat:S 24° 0' 6" Long: E 31° 44' 6" check-in: 14:00 tot / check-out: 10:00
Reserveer
Het Kruger nationaal park is meer dan een eeuw geleden gesticht. Het strekt zich 350 km uit van noord naar zuid en 60 km van oost naar west, of anderhalve keer Belgie en Nederland samen. Het wordt weleens het vlaggenschip van de Zuid-Afrikaanse parken genoemd en dit is geheel terecht. Dit nationaal park is niet alleen bekend om zijn verscheidenheid aan fauna en flora maar ook vanwege de rotsschilderingen van de San en indrukwekkende archeologische plaatsen zoals Masorini en Thulamela.

De meesten die kiezen voor een bezoek aan het Kruger nationaal park, zullen het park op individuele basis verkennen en zich met de huurwagen van kamp naar kamp verplaatsen op zoek naar de Big Five (leeuw, neushoorn, luipaard, olifant en buffel), maar ook heel wat andere diersoorten. Buiten de activiteiten die ter plekke kunnen geregeld worden bij de receptie van elk kamp kan je ook nachtsafari's reserveren. Deze safari's gebeuren in open terreinwagens met een lokale natuurgids (ranger). Let wel dat de gidsen van Kruger nationaal park niet mogen afwijken van de wegen om dichter bij de dieren te komen. Ze zijn ook niet altijd even gemotiveerd.

Het zuidelijke gedeelte van het park, het laagveld, ligt in de provincie Mpumalanga en het noordelijke gedeelte ligt in de Limpopo provincie. In het noorden grenst het Kruger nationaal park gedeeltelijk aan het in Zimbabwe gelegen Gonarzthou nationaal park, terwijl het in het oosten grenst aan Mozambique. Dit gebied werd uitgeroepen tot een grensoverschrijdend natuurreservaat of Transfrontier Conservation Area.

Kruger ligt ongeveer 450 km ten oosten van Johannesburg, waarbij de Phalaborwa- en Punda Maria-ingang op ongeveer 550 km van Johannesburg liggen. Het type accommodatie in de verschillende kampen is zeer uiteenlopend, van superluxe tot standaard cottages of typisch Afrikaanse rondavels. Deze laatste zijn wat primitiever en verouderd, maar wel zeer netjes onderhouden. In de meeste gevallen beschikken ze over een eigen of een gemeenschappelijke keuken. Voor het Kruger nationaal park is het aan te raden een anti-malariakuur te volgen, vooral in de nazomer en de herfst (van december tot mei). Het park heeft een wegennet van maar liefst 2.000 km waarvan er 700 km geasfalteerd is. De maximale snelheid binnen het park bedraagt 50 km/u en enkel gesloten voertuigen zijn toegestaan. Zorg ervoor dat je op voorhand de afstanden goed inschat, want de poorten van het nationaal park gaan 's avonds onvoorwaardelijk dicht. Dit geldt trouwens voor alle nationale parken.

OLIFANTSKAMP
Olifantskamp is absoluut ons meest favoriete kamp in heel het Kruger nationaal park. Wat wil je nog meer dan een uitgestrekt uitzicht over de Olifantsrivier en de weidse omgeving. De Olifantsrivier stroomt door het centrale deel van Kruger, parallel met de grens van de Limpopo en Mpumalanga provincies en ten oosten met de grens van Mozambique. Op de heuvel van het kamp liggen de makkelijk te herkennen ronde hutjes met strodak, beter gekend als rondavels. Deze hutten zijn donkergroen geschilderd, in lijn met de natuur, en zien er niet meteen aantrekkelijk uit, maar toch zijn ze erg praktisch en bieden ze een koele schuilplaats tijdens de hete zomermaanden, en zijn ze comfortabel, praktisch en uitgerust met de nodige basisvoorzieningen.

Verblijf je in een van de voorste rondavels van het kamp, aan de rand van de heuvel, dan mag je je gelukkig prijzen. Dit soort room with a view komt normaal gezien niet goedkoop, zeker niet in een van de prive-wildparken, maar hier kan het nog redelijk betaalbaar. Wees gerust, ook vanuit de andere rondavels heb je een mooi zicht, dankzij de lay-out van het kamp. Altijd valt er wel iets te zien tijdens de dag om nog maar te zwijgen van de adembenemende zonsopgang en -ondergang vanop de heuvel. Dankzij de Olifantsrivier zijn er ook altijd dieren in de buurt, en vanop veilige afstand kan je vaak olifant, giraf, nijlpaard, krokodil, impala, koedoe en zebra observeren.

Wat valt er te beleven in Olifantskamp?
Wie de sportieve kant op wil, kan opteren om met de fiets onder begeleiding de natuur in te gaan. Mits reservatie en betaling bij de receptie kan je een trip maken van een viertal uur. Olifants is namelijk een van de weinige locaties waar je kan mountainbiken tussen de Big Five. Hiervoor is een parcours voorzien langs de Olifantsrivier. De gidsen pikken je op bij Olifants- of Balule-kamp. Het eerste stukje is met de jeep om vervolgens aan de slag te gaan op de fiets. Op regelmatige tijdstippen wordt er even haltgehouden om vogels te observeren of sporen en uitwerpselen te zoeken die mogelijk veel informatie kunnen verschaffen over de aanwezigheid van wild. Verwacht geen groot wild tijdens de fietstocht, want ze zijn niet gek op fietsers en laten zich niet makkelijk zien. De reden hiervoor is dat de lokale rangers (gewapend) er vaak met de fiets op uit trekken. Daardoor aanzien ze de rangers als jagers en houden de dieren zich liever op afstand. Het hoogtepunt van de trip is wanneer je van de fiets mag om aan het water enkele nijlpaarden te gaan observeren en fotograferen. Er zitten er heel wat. Wie geluk heeft ziet er wel meer dan 100. Gezien zij in het water zitten (hun enige bron van bescherming) en de fietsers op het droge staan, is er geen gevaar om aangevallen te worden.

Te voet op safari
Wie te voet de Big Five wil ontdekken kan dit eveneens in Olifantskamp. Ook hier best vooraf aan de receptie reserveren. Je kan opteren voor een vroege ochtendwandeling of een late namiddaguitstap. Onder begeleiding wandel je dan langs de oevers van de Olifantsrivier. Het is best spannend in die zin dat je de natuur op een heel andere manier beleeft en aangezien je geen ervaring hebt met wandelen tussen wilde dieren, ervaar je de dingen heel anders. De gidsen zorgen ervoor dat je veilig bent en tegelijkertijd zijn ze een enorme bron van informatie. Hun kennis van de fauna en flora helpt je enorm bij het identificeren van de dingen om je heen. Zeker is dat het onvergetelijk wordt wanneer je een bent met de natuur. Denk aan de geluiden die je hoort (en niet altijd herkent), de geuren die je opneemt en het onbekende dat je ontdekt...genieten alom.

TIP: Wist je dat we in de GO Zuid-Afrika digitale reisgids (exclusief voor onze klanten) niet minder dan 25 pagina's informatie over het Kruger nationaal park hebben verzameld. We beschrijven alle kampen, activiteiten, voorzieningen en restaurants. Verder vind je detailkaarten van elk kamp en het omliggende wegennet. Aan de hand van korte of lange routes maken we je wegwijs om zo de dieren optimaal te kunnen observeren.

Elk kamp in het Kruger nationaal park heeft wel iets bijzonder, de nabijheid van een rivier, gelegen op een heuvel, vlak bij een waterput of verscholen tussen de bossen. Er valt over elk kamp wel iets unieks te vertellen.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juni 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: Conservation fees of inkomgelden zijn niet inbegrepen in de prijs van een overnachting of een bezoek aan het park. De conservation fee bedraagt 486 rand pp/dag van 1/11/2023 t/m 31/10/2024, kinderen tot 12 jaar aan 50%. Deze is ter plaatse te betalen cash of met kredietkaart, tenzij u beschikt over een Wild Card.

OPGELET!!!Alle personen die 18 jaar of ouder zijn, moeten een legitimatiebewijs (paspoort/identiteitskaart/rijbewijs) bij hebben om Kruger binnen te mogen!

Drones: Vliegen met drones voor commercieel, recreatief en/of prive gebruik in nationale parken in Zuid-Afrika is niet toegestaan. Niet alleen ter bescherming van de privacy, maar ter bescherming van het wildleven en om stroperij tegen te gaan.

Activiteiten 2023/2024: U kunt deze ter plaatse reserveren, maar het is aangeraden dit vooraf te doen om beschikbaarheid te garanderen. Prijzen zijn geldig van 1/11 van het vorige jaar tot en met 31/10 van het desbetreffende jaar

- morning walk: 824 rand pp, kinderen niet toegelaten
- sunrise drive (ochtend): 482 rand pp, kinderen 50%
- sunset drive (namiddag): 482 rand pp, kinderen 50%
- night drive: 368 rand pp, kinderen 50%
- River walk: 482 rand pp, kinderen niet toegelaten

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Faciliteiten:

WasserijBraaiParkeerplaats

In de kamers:

VentilatorWasserijRookverbod

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

WildNationaal Park
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Mooie locatie, maar zoals aangekondigd 'basic'. Maar je had ter plekke wel wat faciliteiten qua shop en restaurant.

Billen family (22-08-2023)

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in