GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

10 daagse Wild en Cultuur

vanaf
12,248 Rand (616.10 €) pp
Zuid-Afrika
Johannesburg | Hazyview | Panoramaroute | Kruger | Eswatini | Hluhluwe | St Lucia
prijsofferte aanvragen
Combineer de pracht en verscheidenheid van de natuur met de traditionele Zuid-Afrikaanse culturen van verschillende volkeren. Geniet van de rust die het Laagveld uitstraalt met zijn prachtige watervallen en indrukwekkende Panoramaroute, waar de Blyde River canyon, de op twee na grootste ter wereld, zich situeert. Sta oog in oog met de big five: leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn, en wordt een met de bush. Bezoek het immergroene koninkrijk Eswatini en laat je verrassen door haar spontane en gastvrije bevolking. Ontdek de Zoeloecultuur en kom meer te weten over hun tradities en vroegere leefgewoonten. Ga op zoek naar de neushoorns in het Hluhluwe-iMfolozi game reserve en de nijlpaarden en krokodillen in de iSimangaliso Wetlands, een stukje Zuid-Afrikaans werelderfgoed en sluit in stijl af bij de Indische Oceaan.

Opmerking:
Deze route kan in combinatie met de 13 daagse Tuinroute vanuit Port Elizabeth.
Verlening met de Victoria Watervallen (3 dagen extra)
Of Victoria Watervallen (Zimbabwe) combineren met Chobe National Park (Botswana) (6 dagen extra)

DAG 2 | AANKOMST - HAZYVIEW (± 400 km)

Na je aankomst in OR Tambo International Airport, Johannesburg haal je bagage en de huurwagen op. Zuid-Afrika kent geen tijdsverschil met Europa, tenzij je tijdens de Europese winter reist. In dat geval lopen België en Nederland een uurtje achter door het winteruur. Dat maakt dat je meteen aan de trip kan beginnen. Na het afhalen van de huurwagen ben je klaar om richting Panoramaroute te rijden waar je twee nachten in de regio zal verblijven. De rit gaat via de prachtige Long Tom pas naar Sabie en vervolgens Hazyview, dat ligt in een suptropisch gebied op amper 10 km aan de rand met het Kruger nationaal park. De regio is bezaaid met citrus, mango, lychees, papaja, bananen- en avocadoplantages en is ook gekend voor de macademiannoten die hier weelderig groeien.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge Kamertype: Luxury (BB)

DAG 3 | PANORAMAROUTE (± 280 km)

Vanuit Hazyview ga je nu de Panoramaroute ontdekken. Eerst gaat het via Sabie naar de Mac Mac pools en de indrukwekkende Mac Mac Falls. Vervolgens via Graskop naar God's Window, waar je een mooi uitzicht hebt over het Transvaalse Laagveld. Hierna komen de Lisbon en Berlin Falls aan de beurt. Tegen de middag kom je bij de Potholes van Bourkes Luck aan waar je de samenkomst van de Blyde- en de Treurrivier kan zien, maar vooral hoe erosie gezorgd heeft voor bijzondere kolkgaten. Het is ook de ideale plaats om je middagmaal te nuttigen. Tenslotte kom je aan bij de Drie Rondawels, zo genoemd omdat deze drie bergen de vorm hebben van traditionele lemen hutten die je onderweg vaak tegenkomt. Dit is slechts een klein gedeelte van deze groene Blyde River canyon, de op twee na grootste canyon in de wereld. Nu moet je terugkeren naar Hazyview en kan je indien de tijd het toelaat nog een omweg maken via Pilgrim's Rest, een oud mijnwerkersdorpje waar de tijd bleef stilstaan en alles nog bewaard is gebleven uit de tijd van toen. Rond Hazyview kunnen ook tal van andere activiteiten ondernomen worden die zowel bij jong als oud in de smaak zullen vallen.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge Kamertype: Luxury (BB)

DAG 4 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 80 km)

Kruger nationaal park is het leefgebied van een groot aantal wilde dieren waaronder de big five: olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard. In het park heb je de gelegenheid om tal van dieren uitgebreid te observeren en te fotograferen. Gamedrives, en zelfs voetsafari's, kunnen in het nationaal park, ter plekke of vooraf, gereserveerd worden (enkel wanneer je overnacht in het park). Merk op dat de rangers zich houden aan de uitgestippelde wegen (zowel asfalt- als onverharde wegen) en niet afwijken van de route om dichter bij de dieren te komen, iets dat in een privé wildpark wel het geval is.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Olifants Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Elephant Plains Game Lodge (Sabi Sands) Kamertype: Rondavel (FI)

DAG 5 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 80 km)

Vandaag sta je best vroeg op om een hele dag rond te rijden in het park. Je neemt zowel asfalt- als zandwegen en kan genieten van de unieke fauna en flora. Als je beschikt over de Go Zuid-Afrika digitale reisgids, dan zal je merken dat we heel veel aandacht hebben besteed aan dit unieke park. Meer dan 25 pagina's wijden we aan het Kruger nationaal park. Tot in detail beschrijven we onze favoriete routes, geven we tips over wat te zien en wat te doen, duiden we aan waar je een maaltijd kan nuttigen en helpen gedetailleerde kaartjes per locatie je op weg. Op het einde van de dag verlaat je het park en rij je naar Hazyview voor overnachting.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Berg en Dal Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Elephant Plains Game Lodge (Sabi Sands) Kamertype: Rondavel (FI)

DAG 6 | KRUGERPARK - ESWATINI (± 180 km)

Nu verlaat je de Kruger regio en vervolg je de weg tot aan de grens met Eswatini. Voor je verder mag, moet je eerst langs de douane. Het afstempelen van je paspoort gaat redelijk vlot en zo kom je al snel in de bosrijke streek rond Piggs Peak terecht. Daarna gaat het verder richting Mbabane, de hoofdstad van Eswatini. In de namiddag is er nog de gelegenheid om in Ezulwini een kaarsenfabriekje te bezoeken, waar op geheel traditionele manier kaarsen worden vervaardigd. Je kan er ook een van de talrijke souvenirstalletjes bezoeken die de regio rijk is, of een bezoek brengen aan Mlilwane Wildlife Sanctuary.
Comfort: Mlilwane Wildlife Sanctuary Kamertype: Beehive (BB)
Charme: Mantenga Lodge Kamertype: Rock View room (BB)
Exclusief: Mogi Boutique Hotel Kamertype: Deluxe suite (BB)

DAG 7 | ESWATINI - ST LUCIA (± 340 km)

Je laat Eswatini nu achter je en al gauw ben je terug op Zuid-Afrikaanse bodem. Onderweg zie je de suikerriet- en ananasplantages en bereik je wat later Zoeloeland. Je kan hier een typisch Zoeloedorp bezoeken, onze voorkeur gaat uit naar Dumazulu. Dit cultureel dorp brengt een zeer waarheidsgetrouw verhaal over de dappere Zoeloekrijgers en hun vroegere leefgewoontes. Je hebt tevens de kans om het lokale gerstenbier te proeven en aanschouwt de traditionele speerdansen. Vervolgens ben je zo heel ver weg St Lucia, de uitvalsbasis voor de komende twee nachten.
Comfort: Elephant Coast Guesthouse Kamertype: Double/twin (BB)
Charme: Lodge Afrique Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Makakatana Bay Lodge Kamertype: Standard room (DBB)

DAG 8 | HLUHLUWE/IMFOLOZI - ISIMANGALISO (± 100 km)

Vanochtend bestaat de mogelijkheid om een boottocht op het St Lucia meer te ondernemen, op zoek naar nijlpaarden, krokodillen en tal van vogelsoorten. Daarna kan je kiezen tussen Hluhluwe/iMfolozi park, of het steeds populairder wordende iSimangaliso Wetland Park. Hluhluwe/iMfolozi staat vooral bekend voor zijn neushoornpopulatie. iSimangaliso Wetland Park (de voormalige St. Lucia Wetlands) werden in 1999 erkend als werelderfgoed, het eerste in Zuid-Afrika. Hier kan je langsheen de kust rijden naar Mission Rock en Cape Vidal. Via verschillende routes kom je langs moerasland, waar je tal van diersoorten kan zien, waaronder neushoorn en met wat geluk zelfs een luipaard.
Comfort: Elephant Coast Guesthouse Kamertype: Double/twin (BB)
Charme: Lodge Afrique Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Makakatana Bay Lodge Kamertype: Standard room (DBB)

DAG 9 | DURBAN - VERTREK

Jullie verlaten St Lucia en rijden langs de kust richting Durban. Deze stad loont de moeite om te ontdekken. Wat zeker op je programma moet staan, is een bezoek aan de lokale Indische versmarkt en de Golden Mile Boulevard, alsook het Moses Mabhida stadion, een van de belangrijkste stadions tijdens het WK-voetbal dat in 2010 in Zuid-Afrika plaatsvond. Nog een populaire stopplaats in Durban is ongetwijfeld Ushaka Marine, het grootste waterthemapark en aquarium in het zuidelijk halfrond. Umhlanga staat ook wel bekend als zijnde het 'nieuwe' Durban, super trendy, tal van gezellige terrasjes en horecazaken, en vrijwel onmiddellijk bij het strand en de Indische Oceaan. In de namiddag nemen jullie (rechtstreeks of via Johannesburg) een internationale vlucht naar huis.

DAG 10 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort12,248 Rand (± 616.10 €)10,918 Rand (± 549.21 €)9,533 Rand (± 479.53 €)
Per persoon in Charme14,969 Rand (± 752.97 €)13,639 Rand (± 686.08 €)12,254 Rand (± 616.40 €)
Per persoon in Exclusief39,063 Rand (± 1,964.94 €)37,733 Rand (± 1,898.05 €)36,348 Rand (± 1,828.37 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2024. Tussen mei en september bieden sommige verblijven goedkopere tarieven aan voor het laagseizoen wat de reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Haval Jolion Premium automatic) - Bluu Car Rental
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg I (Toyota Fortuner 2.4 4x4 automatic) - Bluu Car Rental
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg P (VW T6 2.0 TDI automatic) - Bluu Car Rental

* Indien je met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan je ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor je eventueel voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, twee activiteiten en overnachting

TIP De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat je als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken en waarvoor we graag een volledige aangepast reisvoorstel opmaken. Tevens kan je naar believen dagen aanvullen of de reis inkorten, afhankelijk van tijd en budget. Wanneer er kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd, en/of je een kamer wil delen (waar mogelijk).

INBEGREPEN

Overnachtingen in B&B's, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
Elephant plains is alle maaltijden en 2 gamedrives per overnachting inbegrepen
Huurwagen (9 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en volledige verzekering (super cover), inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels en glasbreuk.
Btw
Go Zuid-Afrika reis-app en complete interactieve en digitale reisgids alsook gps-coördinaten en wegbeschrijvingen in de app (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Eventuele binnenlandse vlucht van Durban naar Johannesburg
Administratiekost huurwagen - 120 rand per huurperiode
Extra bestuurder - 530 rand per huurperiode
Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag) 
One way drop off fee - 1850 rand (Johannesburg-Durban)
Cross border fee om de huurwagen over de grens te nemen via Eswatini - 850 rand
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden en/of Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door je aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten