GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

10 daagse Wild en Cultuur

vanaf
12,844 Rand (645.43 €) pp
Zuid-Afrika
Johannesburg | Hazyview | Panoramaroute | Kruger | Swaziland | Hluhluwe | St.Lucia | Durban
prijsofferte aanvragen
Combineer de pracht en verscheidenheid van de natuur met de traditionele cultuur van de bevolking. Geniet van de rust die het Laagveld uitstraalt met zijn prachtige watervallen en indrukwekkende canyon, de Blyde Rivier Canyon, nota bene de derde grootste ter wereld. Sta oog in oog met de big five (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn) en wordt één met de bush. Bezoek het immergroen, onafhankelijke koninkrijk Swaziland en laat je verrassen door haar spontane bevolking. Hou eens halt aan een Zoeloedorp en maak kennis met hun dagelijkse leven. Ga op zoek naar de neushoorns in het Hluhluwe/iMfolozi park en de nijlpaarden en krokodillen in de iSimangaliso Wetlands, een stukje Werelderfgoed. Sluit in stijl af bij de Indische Oceaan in een mengelmoes van culturen.

Opmerking:
Deze route kan in combinatie met de 13 daagse Tuinroute vanuit Port Elizabeth.
Verlening, de Victoria Watervallen (3 dagen extra)
De Victoria Watervallen (Zimbabwe) combineren met Chobe National Park (Botswana) (6 dagen extra)

DAG 2 | AANKOMST - HAZYVIEW (± 400 km)

Na je aankomst in OR Tambo International Airport, Johannesburg, wordt de bagage en huurwagen opgehaald. Grote voordeel dat je hebt is dat Zuid-Afrika geen tijdsverschil kent met Europa (tenzij in de Europese winter dan loopt België en Nederland een uurtje achter). Dat maakt dat je meteen aan de trip kan beginnen. Na het afhalen van de huurwagen ben je klaar om richting Panoramaroute te rijden waar je twee nachten in de regio zal verblijven. De rit gaat via de prachtige Long Tom pas naar Sabie en vervolgens Hazyview, dat ligt in een suptropisch gebied op amper 10 km aan de rand met het Kruger nationaal park. De regio is bezaaid met citrus, mango, lychees, papaja, bananen en avocado plantages en is ook gekend voor de macademiannoten die hier weelderig groeien.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge **** Kamertype: Luxury (BB)

DAG 3 | PANORAMAROUTE (± 280 km)

Van hieruit ga je nu de Panoramaroute ontdekken. Eerst gaat het via Sabie naar de Mac Mac pools en de indrukwekkende Mac Mac Falls. Vervolgens via Graskop naar God's Window, waar je een mooi uitzicht hebt over het Transvaalse Laagveld. Hierna komen de Lisbon en Berlin Falls aan de beurt. Tegen de middag kom je bij de Potholes van Bourkes Luck aan waar je de samenkomst van de Blijde- en de Treurrivier kan zien, maar vooral hoe erosie gezorgd heeft voor bijzondere kolkgaten. Het is ook de ideale plaats om je middagmaal te nuttigen. Tenslotte kom je aan bij de Drie Rondawels, zo genoemd omdat deze drie bergen de vorm hebben van leemen hutten die je onderweg met regelmaat zal tegenkomen. Dit is slechts een klein gedeelte van de Blyde Rivier Canyon, de derde grootste canyon in de wereld. Nu moet je terugkeren naar Hazyview en kan je indien de tijd het toelaat nog een omweg maken naar Pelgrim's Rest, een oud mijnwerkersdorpje waar alles nog bewaard is in de tijd van toen. Rond Hazyview kunnen ook tal van andere activiteiten ondernomen worden die zowel bij jong als oud in de smaak zullen vallen.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge **** Kamertype: Luxury (BB)

DAG 4 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 80 km)

Het Kruger nationaal park is de verblijfplaats van een groot assortiment wilde dieren waaronder de big five (olifant, buffel, neushoorn, leeuw en luipaard). In het park heb je de gelegenheid om tal van dieren uitgebreid te observeren en te fotograferen. Gamedrives, en zelfs voetsafari's, kunnen in het nationaal park, ter plekke of vooraf, gereserveerd worden (enkel wanneer je overnacht in het park). Merk op dat de rangers zich houden aan de uitgestippelde wegen (zowel asfalt als zandweg) en niet afwijken van de route om dichter bij de dieren te komen, iets dat in een privé wildpark wel het geval is.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Olifants Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Xanatseni Private Camp Kamertype: Standard (FI)

DAG 5 | KRUGER NATIONAAL PARK (± 80 km)

Vandaag sta je best vroeg op om een hele dag rond te rijden in het park. Je neemt zowel asfalt- als zandwegen en kan genieten van de unieke fauna en flora. Als je beschikt over de Go Zuid-Afrika digitale reisgids, dan zal je merken dat we heel veel aandacht hebben besteed aan dit unieke park. Meer dan 25 pagina's wijden we aan Kruger nationaal park. Tot in detail beschrijven we onze favoriete routes, geven we tips over wat te zien en wat te doen, duiden we aan waar je een maaltijd kan nuttigen en helpen gedetailleerde kaartjes per locatie je op weg.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Berg en Dal Kamertype: Bungalow (RO)
Exclusief: Xanatseni Private Camp Kamertype: Standard (FI)

DAG 6 | KRUGERPARK - SWAZILAND (± 180 km)

Nu verlaat je het Kruger nationaal park en vervolg je de weg tot aan de grens met Swaziland. Voor je verder mag, moet je eerst langs de douane. Het afstempelen van uw reispas is eerder een grappige bedoening. Je komt al snel in de bosrijke streek rond Piggs Peak terecht. Daarna verder richting Mbabane, de hoofdstad van Swaziland. In de namiddag is er nog de gelegenheid om in Ezulweni een kaarsenfabriekje te bezoeken, waar op geheel traditionele manier kaarsen worden vervaardigd. Je kan er ook één van de talrijke souvenirstalletjes bezoeken die de regio rijk is, of een bezoek brengen aan Mlilwane Wildlife Sanctuary.
Comfort: Mlilwane Wildlife Sanctuary Kamertype: Beehive (BB)
Charme: Mantenga Lodge Kamertype: Rock View room (BB)
Exclusief: Ematjeni Kamertype: Standaard room (BB)

DAG 7 | SWAZILAND - SINT LUCIA (± 340 km)

Je laat nu Swaziland achter je en al gauw ben je terug op Zuid-Afrikaanse bodem. Onderweg zie je vaak suikerriet- en ananasplantages en bereik je wat later Zoeloeland. Je kan hier een typisch Zoeloedorp bezoeken, onze voorkeur gaat uit naar Dumazulu. Dit cultureel dorp brengt een zeer waarheidsgetrouw verhaal over de dappere Zoeloekrijgers en hun vroegere leefgewoontes. Je hebt tevens de kans om het lokale gerstenbier te proeven en aanschouwt de traditionele speerdansen. Vervolgens ben je niet gek ver weg meer van Sint Lucia, de uitvalsbasis voor de komende twee nachten. (In exclusief is hier gekozen voor Mkuze, maar u kan ook opteren voor Sint Lucia als overnachtingsplaats en uitvalsbasis)
Comfort: Elephant Coast Guesthouse Kamertype: Dubbel/Twin (BB)
Charme: Lodge Afrique **** Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Makakatana Bay Lodge ***** Kamertype: Standard room (DBB)

DAG 8 | HLUHLUWE/IMFOLOZI - ISIMANGALISO (± 100 km)

Vanochtend bestaat de mogelijkheid om een boottocht op het Sint Lucia meer te ondernemen, op zoek naar nijlpaarden, krokodillen en tal van vogelsoorten. Daarna kan je kiezen tussen Hluhluwe/iMfolozi park, of het steeds populairder wordende iSimangaliso Wetland Park. Hluhluwe/iMfolozi staat vooral bekend voor zijn neushoornpopulatie. iSimangaliso Wetland Park (de voormalige St. Lucia Wetlands) werden in 1999 als Zuid-Afrika's eerste Werelderfgoed van het land beschouwd. Hier kan je langsheen de kust rijden naar Mission Rock en Cape Vidal. Via een lus kom je in moerasland, waar je niet verwonderd moet zijn als je tal van diersoorten zal zien, waaronder neushoorn en met wat geluk zelfs luipaard.
Via een lus kom je in moerasland, waar je niet verwonderd moet zijn als je tal van diersoorten zal zien, waaronder neushoorn en met wat geluk zelfs luipaard.
Comfort: Elephant Coast Guesthouse Kamertype: Dubbel/Twin (BB)
Charme: Lodge Afrique **** Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Makakatana Bay Lodge ***** Kamertype: Standard room (DBB)

DAG 9 | ST. LUCIA - DURBAN REGIO * (± 245 km)

Genoeg wilde dieren gezien nu en tijd om weer richting de zee te reizen. Bestemming is Durban en Umhlanga, om te relaxen aan het strand of de stad te verkennen. Durban had in het verleden een wat kwalijke reputatie, maar daar is heel wat verandering in gekomen en het loont de moeite dan ook wat tijd uit te trekken om deze stad te ontdekken. Wat zeker op je programma moet staan, is een bezoek aan de lokale Indische versmarkt en de Golden Mile Boulevard, alsook het Moses Mabhida stadion, één van de belangrijkste stadions tijdens het WK-voetbal dat in 2010 in Zuid-Afrika werd georganiseerd. Nog een populaire stopplaats in Durban is ongetwijfeld Ushaka Marine, het grootste waterthemapark en aquarium in het zuidelijk halfrond. Umhlanga staat ook wel bekend als zijnde het 'nieuwe' Durban, super trendy, tal van gezellige terrasjes en horecazaken, en vrijwel onmiddellijk bij het strand en de Indische Oceaan.
Comfort / Charme: Caza Beach **** Kamertype: Double (BB)
Exclusief: Teremok Marine **** Kamertype: Standard (BB)

* UITBREIDEN MET ENKELE DAGEN EN/OF DE DRAKENSBERGEN

Deze route leent zich makkelijk om nog uit te breiden met wat dagen extra in Durban, of eventueel om de Drakensbergen te bezoeken als volgt (prijs op aanvraag)

DAG 10 | DRAKENSBERGEN (± 440 km)

Vandaag rij je naar één van de mooiste bergstreken van Zuid-Afrika, de Drakensbergen. De natuur verandert aanzienlijk, het gras wordt groener en de heuvels worden bergen. In de verte zie je reeds een enorme vlakke rotsformatie, het Amfitheater genaamd. In de Zoeloetaal betekent deze bergketen 'de barrière van speren'. Deze twee dagen geniet je van de sfeervolle accommodatie met uitzicht op het Amfitheater en verken je de regio te voet. Tal van wandelwegen zorgen ervoor dat je jezelf alvast niet zal vervelen.
Comfort: The Berghouse and Cottages *** Kamertype: Cottage (BB)
Charme: The Cavern Kamertype: Standard (FB)
Exclusief: Montusi Mountain Lodge **** Kamertype: Standard (DBB)

DAG 11 | DRAKENSBERGEN

Ontwaken doe je met een adembenemend zicht op het Amfitheater! Na het ontbijt kunnen de benen gestrekt worden om een flinke wandeling in het Mount-aux-Sources gebied te maken. Je hebt de mogelijkheid om bij de receptie daags voordien een picknick te reserveren. Handig voor als je met de rugzak de bergen intrekt.
Comfort: The Berghouse and Cottages *** Kamertype: Cottage (BB)
Charme: The Cavern Kamertype: Standard (FB)
Exclusief: Montusi Mountain Lodge **** Kamertype: Standard (DBB)

DAG 13 | JOHANNESBURG - VERTREK (± 370 km)

Afhankelijk van de tijd waarop je de terugvlucht neemt, bestaat eventueel de mogelijkheid om nog een bezoek te brengen aan het Golden Gate Highlands nationaal park. Dit park omvat 33.500 hectare en ligt aan de voet van het Maloti gebergte welke de grens vormt met Lesotho. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van dit prachtig stukje natuur en tevens van Zuid-Afrika. Een gemakkelijke rit brengt je na enkele uren in OR Tambo International Airport, waar je de wagen inlevert en vervolgens weer vertrekt richting Europa.

DAG 14 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort10,145 Rand (± 509.80 €)10,177 Rand (± 511.38 €)9,656 Rand (± 485.23 €)
Per persoon in Charme12,844 Rand (± 645.43 €)12,876 Rand (± 647.01 €)12,355 Rand (± 620.85 €)
Per persoon in Exclusief38,689 Rand (± 1,944.17 €)38,721 Rand (± 1,945.75 €)38,200 Rand (± 1,919.60 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2023.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg C (Toyota Corolla manual) - Avis Rent a Car
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Nissan X Trail 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N (Hyundai H1 bus automatic) - Avis Rent a Car

* Indien u met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan u ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke type accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor u nog voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B's, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
Xanatseni: alle maaltijden en 2 gamedrives per dag
Huurwagen (9 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering, inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels alsook glasbreuk. Tweede chauffeur gratis.
Btw
Complete interactieve en digitale reisgids met gps-coördinaten en wegbeschrijvingen (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Eventuele binnenlandse vlucht vanuit Durban
 Contractkost huurwagen - 105 rand per huurperiode
One way drop-off fee - 1095 rand (Johannesburg-Durban)
Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag)
Cross border fee omdat u de huurwagen over de grens met Swaziland neemt - 650 rand
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten