GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

5 daagse Onthaasten in de rotstuinen van God

vanaf
8,210 Rand (411.50 €) pp
Zuid-Afrika
Ceres | Cederberg | Clanwilliam | Lambertsbaai | Westkust
prijsofferte aanvragen
In een tijd waar alles nog liefst gisteren moest in orde gebracht zijn, is een begrip als 'onthaasten' wel eens op zijn plaats. Laat Go Zuid-Afrika nu net een routing hebben samengesteld waarbij genieten van natuur en cultuur zeer centraal staat. Het Cedergebergte, op 166 kilometer afstand van Kaapstad, is de meest geschikte en vooral een unieke plek om dit te doen. Maak kennis met eeuwenoude rotsschilderingen gemaakt door de San Bosjesmannen, breng een bezoek aan ��n van Zuid-Afrika's gerenommeerde wijnhuizen en maak wandelingen door ��n van 's lands mooiste bergketens, zoniet 'DE' mooiste van het land, Cederberg. Geniet tenslotte ook nog eens van de "Weskus" gastvrijheid!

OPMERKING:
Deze route is combineerbaar met oa de West en Oost Kaap route alsook de Tuinroute vanuit Kaapstad
Gezien het enorme aanbod aan mogelijkheden kan deze formule makkelijk uitgebreid worden tot meerdere dagen
Deze fly & drive is zeer geschikt en vooral leerrijk voor ouders met kinderen

DAG 1 | TULBAGH - CERES - MOUNT CEDER (± 250 km)

Vanuit Kaapstad trek je langs maagdelijke fruit- en wijngaarden met op de achtergrond de prachtige Hex River Mountains, de Paarlbergen en Swartland. Wat later bereik je Tulbagh. In 1969 beefde de aarde hier met als gevolg dat vele historische gebouwen in dit gebied verwoest werden. Na de middag trek je verder richting Cederbergen via de Michell's pas tot Ceres. De regio is vooral gekend voor zijn unieke ligging en ideaal voor de kweek van fruitbomen. Tijdens de wintermaanden zijn de bergen vaak bedekt met een sneeuwlaagje. Niet voor niets wordt Ceres wel eens het 'Zwitserland van Zuid-Afrika' genoemd. Uiteindelijk bereik je Mount Ceder. We kunnen Mount Ceder alvast enorm aanraden en wie graag de natuur intrekt en enkele dagen ter beschikking heeft kan hier best wat langer blijven. De regio heeft zoveel te bieden dat je hier zelfs een hele vakantie zou kunnen doorbrengen.
Comfort: Sanddrif Cottages Kamertype: Cottage (RO)
Charme: Mount Ceder Guest Cottages **** Kamertype: Lyster (BB)
Exclusief: Mount Ceder Guest Cottages **** Kamertype: Puntjie (DBB)

DAG 2 | CEDERBERG - STADSAAL EN ELEPHANT CAVES (± 50 km)

Eén van de hoogtepunten van deze trip is het aanschouwen van de eeuwenoude rotsschilderingen op één van de wandelroutes in het Cedergebergte. Het is het werk van de San, Bosjesmannen. Het zien van deze schilderwerken in hun originele omgeving is al even uniek als het werk zelf. Er zijn in deze regio niet minder dan 2.500 vondsten geregistreerd. De bekendste stopplaats is de Stadsaal en de Elephant Caves. Na de middag staat een bezoek aan de hoogste wijnkelder van Zuid-Afrika op het agenda, Cederberg. Daarna keer je terug naar de logde waar je de rest van de dag vrij hebt om eventueel te zwemmen in de rivier, te wandelen of te gaan kijken naar lokale rotsschilderingen.
Comfort: Sanddrif Cottages Kamertype: Cottage (RO)
Charme: Mount Ceder Guest Cottages **** Kamertype: Lyster (BB)
Exclusief: Mount Ceder Guest Cottages **** Kamertype: Puntjie (DBB)

DAG 3 | CEDERBERG - MALTESER KRUIS - WOLFBERG ARCH (± 100 km)

Vandaag vroeg op, al was het maar om de hitte van de dag te vermijden en vooral ook om te genieten van de prachtige, ruwe en zeldzame natuur die de Cederberg rijk is. Belangrijkste wandelingen die je kan maken zijn ongetwijfeld naar het Malteser Kruis, een wandeling van 3 à 4 uur, of de wandeling vertrekkende vanuit Sanddrif, van 8 à 9 uur (heen en terug) naar Wolfberg Cracks en de prachtige Wolfberg Arch. Beiden zijn gevorderde wandelingen en het moet gezegd worden dat je er best goed voorbereid aan begint. Na de wandeling reis je verder richting Clanwilliam, de thuisbasis van de Rooibos industrie, die ondertussen wereldwijde erkenning krijgt.
Comfort: The Longhouse *** Kamertype: Standard (BB)
Charme: Yellow Aloe **** Kamertype: Premium (BB)
Exclusief: Cederberg Ridge Wilderness Lodge Kamertype: Classic (FI)

DAG 4 | SEVILLA ROCK ART TRAIL - LAMBERTSBAAI (± 160 km)

Op 40 minuten rijden van Clanwilliam, op weg naar Wuppertal en net wanneer je de Pakhuis Pas hebt overgestoken, ben je toegekomen bij de 'reizigers rust' boerderij. Hier vind je een kleine doorgang, recht tegenover een concentratie eucalyptus bomen, naar één van de best bewaarde collecties van San rotsschilderingen die de Cederberg rijk is, Sevilla Rock Art Trail. Hier zal je de gelegenheid hebben om met 10 verschillende soorten rotsschilderingen kennis te maken. Je kan deze tocht trouwens individueel of begeleid maken. Rond het middaguur is het tijd om een rit te maken met de Heuningvlei Donkey Card Ride (niet inbegrepen), een originele rit door het Cedergebergte en down memory lane. Absoluut een leuke manier om de regio te verkennen . Na het bezoek aan Heuningvlei reis je terug naar Clanwilliam vanwaar het slechts een 62 km is tot bij Lambertsbaai. Onderweg zie je vooral de grote velden met rooibosplanten maar ook heel wat aardappelvelden die zich hier de laatste jaren snel ontwikkelden. Ooit was dit een klein vissersplaatsje, maar tegenwoordig komen er jaarlijks duizenden toeristen naar Lambertsbaai.
Comfort: Grootvlei Guest Farm **** Kamertype: Courtyard (BB)
Charme: Grootvlei Guest Farm **** Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Grootvlei Guest Farm **** Kamertype: Luxury (BB)

DAG 5 | WESTKUST NATIONAAL PARK - KAAPSTAD (± 285 km)

We hebben verschillende opties vandaag. Verder reizen naar Kaapstad via de Piekeniers pas met een stop bij Westkust nationaal park, of de kust blijven volgen via Elands Baai en Velddrif. Deze laatste, Velddrif, staat synoniem met de zogenaamde bokkems (gedroogde haring). De haring wordt gezouten en verder gedroogd in open lucht onder een rieten dakbedekking. Je vindt er zelfs een kleine zoutpanne en meteen ook de plaats waar je heel wat watervogels kan waarnemen. Net als Velddrif is Elands Baai een paradijs voor vogels met maar liefst 500 soorten, waaronder de pelikaan, flamingo, Nijlgans en visarend om er maar enkelen te noemen. Eén van de allereerste bezoekers aan Elands Baai was niemand minder dan Simon van der Stel (1685), die hier eerder per vergissing terecht kwam toen hij dacht dat hij was aangekomen aan de vertakking van de Olifantsrivier. Uiteindelijk bereik je weer veilig en wel Kaapstad.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort8,210 Rand (± 411.50 €)7,011 Rand (± 351.44 €)6,724 Rand (± 337.06 €)
Per persoon in Charme8,884 Rand (± 445.29 €)8,219 Rand (± 411.95 €)7,829 Rand (± 392.45 €)
Per persoon in Exclusief14,568 Rand (± 730.20 €)13,903 Rand (± 696.87 €)13,263 Rand (± 664.83 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2023. Tussen mei en september gelden op sommige plaatsen laagseizoenstarieven wat uw reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg C (Toyota Corolla manual) - Avis Rent a Car
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Nissan X Trail 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N (Hyundai H1 bus automatic) - Avis Rent a Car

* Indien u met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan u ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke type accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor u nog voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B’s, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld werd
In exclusief in Cederbergen zijn gratis wijnproeven, sterrenkijken en twee geplande excursies per dag inbegrepen
Huurwagen (5 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering, inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels alsook glasbreuk. Tweede chauffeur gratis.
Btw
Complete interactieve en digitale reisgids met gps-coördinaten en wegbeschrijvingen (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Binnenlandse vluchten indien van toepassing
Contractkost huurwagen - 105 rand per huurperiode
Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag) 
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten