GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

16 daagse In de voetsporen van de San (Bosjesmannen) Zuid-Afrika

vanaf
19,865 Rand (999.75 €) pp
Zuid-Afrika
Kaapstad | Ceres | Cederberg | Clanwilliam | Augrabies | Upington | Fish River Canyon (NAM) | Springbok | Kaapstad
prijsofferte aanvragen
De geschiedenis van de San, Bosjesmannen, gaat duizenden jaren terug. Ze overleefden vaak in de meest onmogelijke omstandigheden. Ontdek samen met Go Zuid-Afrika die plekjes die deze unieke bevolkingsgroep uitkozen als hun geliefkoosde plek. Van de Cederbergen, Clanwilliam tot de Augrabies Falls en de beroemde Kalahari woestijn en het Kgalagadi Transfrontier Park. In Namibi� brengen we je tot bij de beroemde Fish River Canyon, de grootste canyon in Afrika, en via Namaqualand trek je terug naar de Kaap. Een unieke reis op enkele van de mooiste plekjes in zuidelijk Afrika!

Opmerking:

Verlening met de Victoria Watervallen (3 dagen extra)
De Victoria Watervallen (Zimbabwe) combineren met Chobe National Park (Botswana) (6 dagen extra)

DAG 2 | AANKOMST KAAPSTAD

Je landt in Kaapstad, de 'mothercity' van Zuid-Afrika. Kaapstad is vooral gekend om zijn prachtige ligging en de Tafelberg, één van de New7Wonders of Nature. Wist je trouwens dat deze stad beschouwd wordt als de topbestemming in heel Afrika! In de namiddag kan je de befaamde V&A Waterfront met zijn vele winkels en gezellige terrasjes bezoeken.
Comfort: Maartens Guesthouse **** Kamertype: Standard (BB)
Charme: De Tafelberg Gastenhuis **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: De Tafelberg Gastenhuis **** Kamertype: Deluxe (BB)

DAG 3 | TULBAGH - CEDERBERGEN (±220 km)

Vanuit Kaapstad trek je langs maagdelijke fruit- en wijngaarden met op de achtergrond de prachtige Hex River Mountains, de Paarlbergen en Swartland. Wat later bereik je Tulbagh. In 1969 beefde de aarde hier met als gevolg dat vele historische gebouwen in dit gebied verwoest werden. Na de middag trek je verder richting Cederbergen via de Michell's pas tot Ceres. De regio is vooral gekend voor zijn unieke ligging en ideaal voor de kweek van fruitbomen. Tijdens de wintermaanden zijn de bergen vaak bedekt met een sneeuwlaagje. Niet voor niets wordt Ceres wel eens het 'Zwitserland van Zuid-Afrika' genoemd. Uiteindelijk bereik je Mount Ceder. We kunnen Mount Ceder alvast enorm aanraden en wie graag de natuur intrekt en enkele dagen ter beschikking heeft kan hier best wat langer blijven. De regio heeft zoveel te bieden dat je hier zelfs een hele vakantie zou kunnen doorbrengen.
Comfort: Sanddrif Cottages Kamertype: Cottage (RO)
Charme: Mount Ceder Guest Cottages **** Kamertype: Peperboom (RO)
Exclusief: Mount Ceder Guest Cottages **** Kamertype: Puntjie (RO)

DAG 4 | CEDERBERG - STADSAAL (±60 km)

Eén van de hoogtepunten van deze trip is het aanschouwen van de eeuwenoude rotsschilderingen op één van de wandelroutes in het Cedergebergte. Het is het werk van de San, Bosjesmannen. Het zien van deze schilderwerken in hun originele omgeving is al even uniek als het werk zelf. Er zijn in deze regio niet minder dan 2.500 vondsten geregistreerd. De bekendste stopplaats is de Stadsaal en de Elephant Caves. Na de middag staat een bezoek aan de hoogste wijnkelder van Zuid-Afrika op het agenda, Cederberg. Daarna keer je terug naar de logde waar je de rest van de dag vrij hebt om eventueel te zwemmen in de rivier, te wandelen of te gaan kijken naar lokale rotsschilderingen.
Comfort: Sanddrif Cottages Kamertype: Cottage (RO)
Charme: Mount Ceder Guest Cottages **** Kamertype: Lyster (BB)
Exclusief: Mount Ceder Guest Cottages **** Kamertype: Puntjie (DBB)

DAG 5 | CEDERBERG - CLANWILLIAM (±100 km)

Vandaag vroeg op, al was het maar om de hitte van de dag te vermijden en vooral ook om te genieten van de prachtige, ruwe en zeldzame natuur die de Cederberg rijk is. Belangrijkste wandelingen die je kan maken zijn ongetwijfeld naar het Malteser Kruis, een wandeling van 3 à 4 uur, of de wandeling vertrekkende vanuit Sanddrif, van 8 à 9 uur (heen en terug) naar Wolfberg Cracks en de prachtige Wolfberg Arch. Beiden zijn gevorderde wandelingen en het moet gezegd worden dat je er best goed voorbereid aan begint. Na de wandeling reis je verder richting Clanwilliam, de thuisbasis van de Rooibos industrie, die ondertussen wereldwijde erkenning krijgt.
Comfort: The Longhouse *** Kamertype: Historic Longhouse Room (BB)
Charme: Yellow Aloe **** Kamertype: Premium (BB)
Exclusief: Cederberg Ridge Wilderness Lodge Kamertype: Classic (FI)

DAG 6 | WUPPERTAL - LAMBERTSBAAI (±240 km)

Op 40 minuten rijden van Clanwilliam, op weg naar Wuppertal en net wanneer je de Pakhuis Pas hebt overgestoken, ben je toegekomen bij de 'reizigers rust' boerderij. Hier vind je een kleine doorgang, recht tegenover een concentratie eucalyptus bomen, naar één van de best bewaarde collecties van San rotsschilderingen die de Cederberg rijk is, Sevilla Rock Art Trail. Hier zal je de gelegenheid hebben om met 10 verschillende soorten rotsschilderingen kennis te maken. Je kan deze tocht trouwens individueel of begeleid maken. Rond het middaguur is het tijd om een rit te maken met de Heuningvlei Donkey Card Ride (niet inbegrepen), een originele rit door het Cedergebergte en down memory lane. Absoluut een leuke manier om de regio te verkennen . Na het bezoek aan Heuningvlei reis je terug naar Clanwilliam vanwaar het slechts een 62 km is tot bij Lambertsbaai. Onderweg zie je vooral de grote velden met rooibosplanten maar ook heel wat aardappelvelden die zich hier de laatste jaren snel ontwikkelden. Ooit was dit een klein vissersplaatsje, maar tegenwoordig komen er jaarlijks duizenden toeristen naar Lambertsbaai.
Comfort: The Longhouse *** Kamertype: Historic Longhouse Room (BB)
Charme: Yellow Aloe **** Kamertype: Premium (BB)
Exclusief: Cederberg Ridge Wilderness Lodge Kamertype: Classic (FI)

DAG 7 | AUGRABIES FALLS (±645 km)

Vanuit Clanwilliam gaat het verder in noordelijke richting, meer bepaald Augrabies Falls nationaal park. Hier stroomt de Oranje rivier in een 150 m diepe kloof en zorgt daarmee voor een spectaculaire reeks watervallen. In dit gebied kan je mooie trektochten maken, eventueel onder begeleiding van een ervaren gids, of gewoon er zelf op uittrekken. Er bevinden zich in het park namelijk verschillende zogenaamde loops die zeer de moeite zijn.
Comfort: Augrabies Falls Nationaal Park Kamertype: Chalet zonder zicht (RO)
Charme: Augrabies Falls Nationaal Park Kamertype: Semi luxury Chalet (RO)
Exclusief: Dundi Lodge Kamertype: Luxury (BB)

DAG 8 | AUGRABIES FALLS (±40 km)

Vanmorgen kan je rondrijden in dit park op zoek naar de verschillende uitkijkpunten op de Oranje rivier. De 39 km lange Klipspringer Trail biedt schitterende uitzichten op de kloof en de woestijn met als hoogtepunten Moon Rock (roze koepelvormige rots), de uitzichten vanaf Ararat en Oranjekom alsook Arrow Point en Echo corner waar je je eigen echo na 4 seconden terug hoort. Je kan tevens dat gedeelte van het park bezoeken waar een verscheidenheid van dieren leeft zoals oryx, zebra, giraf en nog heel wat meer kleiner wild. Voor de sportievelingen is de mogelijkheid er om te raften op de Oranje rivier.
Comfort: Augrabies Falls Nationaal Park Kamertype: Chalet zonder zicht (RO)
Charme: Augrabies Falls Nationaal Park Kamertype: Semi luxury Chalet (RO)
Exclusief: Dundi Lodge Kamertype: Luxury (BB)

DAG 9 | KGALAGADI TRANSFRONTIER PARK (±370 km)

Niet gek ver weg van Augrabies Falls nationaal park ligt Upington, de toegangspoort tot het Kgalagadi Transfrontier Park. Eens hier toegekomen, ben je meteen ook bij het eerste kamp Twee Rivieren. Dit is het grootste kamp en heeft dan ook alle nutsvoorzieningen, een grote shop voor verse producten en souvenirs, een benzinestation, restaurant en een politie- plus douanepost. Deze laatste is nodig om de grens met Namibië over te steken.
Comfort: Kgalagadi - Twee Rivieren Kamertype: Chalet (RO)
Charme: Kgalagadi - Twee Rivieren Kamertype: Chalet (RO)
Exclusief: Kgalagadi Lodge Kamertype: Standard Chalet (RO)

DAG 10 | KGALAGADI TRANSFRONTIER PARK (±125 km)

De meeste wegen vormen een cluster rond twee rivierbeddingen, de Auob en de Nossob rivier. Van water is in dit gebied alvast geen sprake. Men noemt deze droge rivierbeddingen ook wel fossielrivieren omdat ze meestal droog staan.
In Exclusief worden de gasten opgepikt om 2.30 bij Kamka Kamp om in convooi naar de lodge te reizen. In de namiddag volgt een gamedrive onder begeleiding van bosjemannen/spoorzoekers. Vervolgens is er de mogelijkheid om aan sterrekijken te doen. De volgende ochtend wordt er vroeg gewekt voor een Bush Walk. Vervolgens volgt een uitgebreid ontbijt. Gasten die twee dagen overnachten, krijgen na het ontbijt de kans om een bezoek te brengen aan een cultureel bosjesmannen kamp.
Comfort: Kgalagadi - Nossob Kamertype: Chalet (RO)*
Charme: Kgalagadi - Nossob Kamertype: Chalet (RO)*
Exclusief: Xaus Lodge Kamertype: Chalet (FI)

* Deze accommodatie is zeer basis, wees er op voorbereid dat u moet voorzien in eigen maaltijden en dranken. Brandhout is ter plekke verkrijgbaar. De stroomvoorziening wordt 's nachts tijdelijk uitgeschakeld. De Nossob en Mata Mata kampen liggen ver weg van de bewoonde wereld en moeten het daarom stellen met generators om electriciteit op te wekken. Het desolate karakter van dit kamp draagt bij aan uw totale ervaring in de Kalahari woestijn.

DAG 11 | KGALAGADI TRANSFRONTIER PARK (±130 km)

Nabij Mata Mata volg je de Aoub rivierbedding. Onderweg heb je verschillende zogenaamde loops die telkens langs een drinkput gaan. Het meeste succes op wild zal je hebben nabij het 13e en 14e boorgat en Dalkeith, de route tussen Urikaruus en Mata-Mata.
Comfort: Kgalagadi - Mata Mata Kamertype: Chalet (RO)*
Charme: Kgalagadi - Kalahari Tented Kamertype: Tented (RO)*
Exclusief: Xaus Lodge Kamertype: Chalet (FI)

* Deze accommodatie is zeer basis, wees er op voorbereid dat u moet voorzien in eigen maaltijden en dranken. Brandhout is ter plekke verkrijgbaar. De stroomvoorziening wordt 's nachts tijdelijk uitgeschakeld. De Nossob en Mata Mata kampen liggen ver weg van de bewoonde wereld en moeten het daarom stellen met generators om electriciteit op te wekken. Het desolate karakter van dit kamp draagt bij aan uw totale ervaring in de Kalahari woestijn.

DAG 12 | FISH RIVER CANYON (±400 km)

Via de Mata Mata grensovergang verlaat je heel even Zuid-Afrika en trek je Namibië in om kennis te maken met de prachtige Fish River Canyon. De Fish River Canyon is de grootste canyon van Afrika en één van de grootste in de wereld. Er zijn verschillende uitkijkpunten die je kan bezoeken en welke je een schitterend uitzicht bieden over dit prachtige natuurfenomeen. De warmwaterbronnen van Ai-Ais zijn zeker ook een bezoek waard. Diep onder de grond wordt het water opgewarmd en komt via breuken in de rotsformatie naar boven aan een temperatuur van 60 graden! Ai-Ais is hierdoor de warmste warmwaterbron in Zuidelijk Afrika.
Comfort: Canyon Village Kamertype: Standaard (BB)
Charme: Canyon Roadhouse Kamertype: Standaard (BB)
Exclusief: Canyon Lodge Kamertype: Chalet (BB)

DAG 13 | FISH RIVER CANYON - SPRINGBOK (±300 km)

Je verlaat nu Fish River Canyon en niet gek later bereik je de grensovergang met Zuid-Afrika en kom je hoog in hoge met de ruige natuur van het Ai-Ais Richtersveld nationaal park, dat grenst met de Oranje rivier. Wat later bereik je Springbok, het hart van de Namaqualand bloemen regio.
Comfort/Charme: Mountain View Guesthouse Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Naries Namakwa Retreat Kamertype: Manor House (BB)

DAG 14 | SPRINGBOK - KAAPSTAD (±560 km)

Via de Cape-Namibia Route gaat het weer richting Kaapstad. Springbok is de 'Hoofdstad van Namaqualand' en dankt haar bestaan aan de vondst van koper in het gebied in de jaren 50 van de 19e eeuw. Voor men zich bezig hield met de ontginning van koper noemde het stadje Springbokfontein met als referentie de duizenden springbok antilopen die hier in het gebied kwamen grazen tijdens de lenteperiode. Wil je Springbok bezoeken, dan zijn volgende attracties tijdens de lente zeker de moeite waard, Namaqua nationaal park en Goegap Nature Reserve.
Comfort: Maartens Guesthouse **** Kamertype: Standard (BB)
Charme: De Tafelberg Gastenhuis **** (BB) Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Ocean View House **** Kamertype: Superior (BB)

DAG 15 | VRIJE VOORMIDDAG - VERTREK

In de voormiddag kunt u nog een bezoekje brengen aan het V&A Waterfront met zijn vele terrasjes en winkeltjes of een boottrip maken naar Robbeneiland. Later op de dag volgt de terugvlucht naar Europa

DAG 16 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort19,865 Rand (± 999.75 €)18,133 Rand (± 912.56 €)18,522 Rand (± 932.18 €)
Per persoon in Charme22,476 Rand (± 1,131.15 €)20,744 Rand (± 1,043.96 €)19,893 Rand (± 1,001.17 €)
Per persoon in Exclusief44,005 Rand (± 2,214.65 €)42,273 Rand (± 2,127.45 €)41,172 Rand (± 2,072.09 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2023. Tussen mei en september gelden op sommige plaatsen laagseizoenstarieven wat uw reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg M (Ford Ecosport 1.5 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Nissan X Trail 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N (Hyundai H1 bus automatic) - Avis Rent a Car

* Indien u met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan u ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke type accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor u nog voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklasse luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B’s, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Cederberg Ridge Wilderness Lodge incl. wijnproeven, sterrenkijken en twee geplande excursies per dag
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
!Xaus lodge inclusief alle maaltijden, gamedrive onder begeleiding van bosjemannen, sterrekijken, Bush Walk, bezoek aan een cultureel bosjesmannen kamp
 Huurwagen (14 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering, inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels alsook glasbreuk. Tweede chauffeur gratis
Btw
Complete interactieve en digitale reisgids met gps-coördinaten en wegbeschrijvingen (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Contractkost huurwagen - 105 rand per huurperiode
 Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag) 
 Cross border fee omdat u de huurwagen over de grens met Namibië neemt - 2000 rand
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden en conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal en fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door jou aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten