GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

20 daagse Ultieme Wildervaring

vanaf
28,800 Rand (1,447.24 €) pp
Zuid-Afrika
Johannesburg | Pilanesberg | Marakele | Mapungubwe | Louis Trichardt | Krugerpark | Panoramaroute
prijsofferte aanvragen
Deze rondreis is voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van het wildleven dat Afrika te bieden heeft. De route doet zowel Pilanesberg, Marakele als Mapungubwe nationaal park aan, en neemt je daarenboven doorheen het beroemde Kruger nationaal park, vanuit het meest noordelijke tot het zuidelijkste punt om op die manier de verschillende biomen te leren kennen en het maximum aan dieren te zien. Als afwisseling maak je kennis met de Venda- en Tsonga-volkeren om wat cultuur op te snuiven en duik je terug in de tijd tijdens je bezoek aan het Mapungubwe nationaal park. Uiteindelijk mag de prachtige natuur van de Panoramaroute niet ontbreken en sluit je af met het groene en diverse koninkrijk eSwatini.

DAG 2 | AANKOMST - PILANESBERG (± 195 km)

Na aankomst bij OR Tambo International Airport in Johannesburg, wordt de bagage en huurwagen opgehaald. Het is alvast een groot voordeel dat Zuid-Afrika geen tijdsverschil kent met Europa (behalve tijdens de Europese wintermaanden, lopen België en Nederland een uurtje achter). Zo kan je meteen aan de trip beginnen. Pilanesberg is een malariavrij wildreservaat, vlak naast Sun CityPilanesberg is een van de grootste vulkanische gebieden ter wereld. In het Exclusief arrangement zijn de twee activiteiten (gamedrive), alle maaltijden en de overnachting inbegrepen. In het comfort en charme arrangement bezoek je het park op eigen houtje op dag 3.
Comfort: Kedar Country Lodge Kamertype: Deluxe (BB)
Charme: Kedar Country Lodge Kamertype: Super deluxe (BB)
Exclusief: Black Rhino Game Lodge Kamertype: Suite (FI)

DAG 3 | PILANESBERG (± 85 km incl. routes in Pilanesberg)

Je hebt vandaag de gelegenheid om het Pilanesberg wildreservaat grondig te ontdekken. Dankzij Operatie Genesis vond hier de grootste wildverplaatsing ter wereld plaats. Niet minder dan 5957 dieren, 19 verschillende soorten, werden in het park ondergebracht, waarvan 50 olifanten, 1937 impala's en 19 bedreigde zwarte neushoorns. Dat aantal is in de loop der jaren sterk aangegroeid en dankzij een goed netwerk van asfalt- en zandwegen heb je veel kans om dieren te spotten, waaronder de leeuw, neushoorn, olifant, buffel en luipaard, beter gekend als de big five. In het Exclusief arrangement word je vandaag vroeg gewekt voor een ochtend gamedrive, waarna het ontbijt wordt geserveerd en het programma zich herhaald zoals de dag voordien.
Comfort: Kedar Country Lodge Kamertype: Deluxe (BB)
Charme: Kedar Country Lodge Kamertype: Super deluxe (BB)
Exclusief: Black Rhino Game Lodge Kamertype: Suite (FI)

DAG 4 | PILANESBERG - MARAKELE (± 140 km)

Ook vanochtend heb je de gelegenheid om terug door Pilanesberg te rijden en het park via de noordoostelijke uitgang te verlaten en zo verder richting Marakele te reizen. Het Marakele nationaal park is gelegen in het hart van de Waterbergen en is net als Pilanesberg malariavrij. Er leeft een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren en vogels met inbegrip van een van de grootste kolonies van bedreigde Kaapse gieren, meer dan 800 broedparen. In het Exclusief arrangement vinden de activiteiten plaats in het Welgevonden game reserve.
Comfort: Marula Cottage Kamertype: Kalahari Sun (BB)
Charme: Marakele Kamertype: Tlopi Tented (RO)
Exclusief: Cliftop Exclusive Safari Hideaway Kamertype: Suite (FI)

DAG 5 | MARAKELE

Ook vandaag heb je rustig de tijd om het Marakele nationaal park te verkennen. Het park heeft zowel de breed- als puntlipneushoorns. Onder de zestien antilopensoorten is het vooral koedoe die zich het meest laat zien, maar verder ook eland, reebok en de zeldzame tsessebe kan hier teruggevonden worden. Roof- en prooidieren als leeuw, luipaard, jakhals, hyena en wilde honden kunnen eveneens gezien worden. In Exclusief vertoef je in het aangrenzende Welgevonden Game Reserve en zijn alle maaltijden en twee safari activiteiten inbegrepen.
Comfort: Marula Cottage Kamertype: Kalahari Sun (BB)
Charme: Marakele Kamertype: Tlopi Tented (RO)
Exclusief: Cliftop Exclusive Safari Hideaway Kamertype: Suite (FI)

DAG 6 | MARAKELE - MAPUNGUBWE NATIONAAL PARK (± 410 km)

Je trekt verder noordelijk en bent nu toegekomen aan het drielandenpunt, grenzend met Zimbabwe en Botswana. Mapungubwe, wat in de Sotho taal 'de plaats van de Jackhals' betekent, is ook wel gekend als 'de Citadel van het IJzertijdperk'. Hier komt de Shasherivier in de Limpoporivier terecht, de plaats waar archeologische vondsten werden gedaan die tot 1300 voor de jaartelling terug gaan. Buiten dit cultureel en historisch erfgoed heb je hier ook de mogelijkheid om heel wat wild te zien en vooral te genieten van Zuid-Afrika's meest unieke locatie om de zon te zien op- en ondergaan bij het drie landenpunt. In exclusief overnacht u in Mopane Bush Lodge waar 2 activiteiten per dag zijn inbegrepen (in of buiten Mapungubwe Nat. Park)
Comfort: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage (RO)
Charme: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage met zicht (RO)
Exclusief: Mopane Bush Lodge - Rondavel (FI)

DAG 7 | MAPUNGUBWE NATIONAAL PARK (± 50 km)

Zeer zeker de moeite waard is de Heritage Tour (niet inbegrepen, maar kan vooraf gereserveerd worden), die twee uur in beslag neemt en om 7u of 10u 's morgens plaatsvindt. Tijdens de rit en eens ter plekke brengt de ranger/gids je tot bij de plaats waar de meeste archeologische vondsten werden gedaan. Er bevindt zich een schacht waarin je de verschillende lagen kan zien van verschillende tijdperken en waar restanten van beenderen en voorwerpen in zijn terug te vinden. Daarna volgt een wandeling die je via een trap met 170 treden tot aan de top van de heuvel brengt waar enkele koningen en koninginnen begraven liggen. De informatie die verschaft wordt, is heel breed maar wat je te zien krijgt, zijn alvast geen archeologische vondsten maar wel een panorama van 360 graden en eentje om werkelijk U tegen te zeggen.
De rest van de dag heb je de gelegenheid om opnieuw op zoek te gaan naar wild of gebruik te maken van de verschillende uitkijkpunten. Zeker is, dat dit ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw reis zal zijn. In exclusief kan u kiezen uit de verschillende activiteiten die de lodge in en rond Mapungubwe aanbiedt (2 per dag).
Comfort: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage (RO)
Charme: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage met zicht (RO)
Exclusief: Mopane Bush Lodge - Rondavel (FI)

DAG 8 | MAPUNGUBWE - LOUIS TRICHARDT (± 180 km)

Je hebt vandaag nog rustig de tijd om nog eens een laatste keer op zoek te gaan naar de dieren in Mapungubwe nationaal park. Madi a Thavha Mountain Lodge wordt sinds 2007 door Nederlanders Marcelle en Aart gerund, een koppel dat de lokale Venda bevolking een zeer warm hart toedraagt. Je kan alvast deze namiddag genieten van de prachtige omgeving van de lodge en eventueel een wandeling maken naar de waterval of de top van de heuvel waar je een grote baobab boom kan zien.
Comfort: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (RO)
Charme: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (DBB)
Exclusief: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (DBB)

DAG 9 | LOUIS TRICHARDT - ELIM KUNST EN CULTUUR EXCURSIE
Vandaag heb je dan ook uitgebreid de gelegenheid om met de lokale bevolking hun tradities en gewoontes, op een unieke manier kennis te maken. Je brengt, onder begeleiding van een lokale gids, een bezoek aan verschillende lokale projecten die mede dank zij Marcelle en Aart tot stand zijn gekomen en welke je een inzicht geven in eeuwenoude tradities, hetzij met muziek, kunst of naald en draad. Het unieke aan deze projecten is dat het totaal niet toeristisch is uitgebuit, je ziet het leven zoals het is en ervaart de warme gastvrijheid van de Venda op haar best.
Comfort: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (RO)
Charme: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (DBB)
Exclusief: Madi a Thavha Mountain Farm Lodge**** Kamertype: Suite (DBB)

DAG 10 | LOUIS TRICHARDT - KRUGER NATIONAAL PARK (± 150 km)

De trip gaat verder in oostelijke richting en na ongeveer 2 uur rijden kom je aan de Punda Maria gate met Kruger nationaal park. Hier kan je het park binnen rijden en de omgeving rond het Punda Maria kamp verkennen door hier verschillende lussen te rijden. Punda Maria ligt in het meest noordelijke deel van het Kruger nationaal park op slechts 8 km van de Punda Maria-ingang. Het kamp is gelegen in de Sandveld-regio die vaak wordt omschreven als de tuinen van Kruger. Hier vind je tal van plantensoorten die uniek zijn voor het gebied en uiteraard trekt dat heel wat vogelsoorten aan. Het is dus een waar vogelparadijs, maar er is ook heel wat wild te zien, waaronder impala, zebra, buffel, olifant, eland en sabelantilopen. In exclusief ga je iets noordelijker naar het prachtige Pafuri tented camp waar je van aankomst tot vertrek in de watten wordt gelegd.  Alle maaltijden en 2 activiteiten per dag zijn inbegrepen. In de late namiddag kan je alvast genieten van je eerste begeleide game drive.
Comfort: Krugerpark - Punda Maria Kamertype: Bugalow zonder keuken (RO)
Charme: Krugerpark - Punda maria Kamertype: Safari tent (RO)
Exclusief: Pafuri tented camp Kamertype: Luxury tent (FI)

DAG 11 | NOORDELIJK KRUGER (± 120 km)

Vandaag is het vroeg uit de veren om op zoek te gaan naar de dieren die vooral in de ochtend nog actief zijn. Je trekt nu noordelijker richting de grens met Zimbabwe en kan hier de rivier een eindje volgen tot je bij Crooks corner komt, een drielanden punt waar de Luvhuvhu en Limpopo rivier elkaar ontmoeten net als Zuid-Afrika, Mozambique en Zimbabwe dat doen.  De noordelijk regio van Kruger heeft een zeer diverse biotoop en bevat 80% van de plantengroei die in heel Krugerpark voorkomt.  Het is een regio met veel rivieren en daardoor ook heel groen en vruchtbaar. Je overnacht terug in Punda Maria.
In exclusief staat er vanmorgen vroeg een game drive op het programma, alsook in de late namiddag.  Alle maaltijden zijn hier ook inbegrepen.
Comfort: Krugerpark - Punda Maria Kamertype: Bugalow zonder keuken (RO)
Charme: Krugerpark - Punda maria Kamertype: Safari tent (RO)
Exclusief: Pafuri tented camp Kamertype: Luxury tent (FI)

DAG 12 | SHINGWEDZI EN RED ROCK'S LOOKOUT ROUTE (± 113 km incl. loops)

Reis je in exclusief, dan heb je vanmorgen een laatste begeleide game drive op het programma staan.  Overnacht je in Punda Maria, dan kan je vroeg opstaan en nog eerst even een lus maken rond het kamp. Vanuit Punda Maria trek je verder door Kruger in zuidelijke richting.  Onderweg is het zeker de moeite om de Mphongolo Loop te nemen. Het zicht op de rivier en de enorme bomen zullen je ademloos doen staan kijken. Dus gun jezelf voldoende tijd om deze route te doen want je zal traag vorderen. Op een ideale dag, kan je hier enkele kuddes buffels zien en ook olifant, waterbok, impala en luipaard. Dit gedeelte van Kruger is vooral gekend om haar grote kuddes dieren, iets wat je in het centrale en zuidelijke gedeelte van het park niet zo veel ziet. Verder door kom je voorbij Shingwedzi kamp en kan je iets verder de route S52 nemen welke je langsheen de Shingwedzi rivier tot bij Red Rock's Lookout en verder door Tshanga uitkijkpunt. Deze route maakt een lus en komt terug op de hoofdbaan uit nabij het Shingwedzi kamp, waar je ook overnacht.
Comfort: Krugerpark - Shingwedzi Kamertype: Bugalow zonder keuken (RO)
Charme: Krugerpark - Shingwedzi Kamertype: Bugalow met keuken (RO)
Exclusief: Krugerpark - Shingwedzi Kamertype: Bugalow met keuken (RO)

DAG 13 | VIA MOPANI EN LETABA NAAR OLIFANTS (± 140 km)

Vanmorgen is het zeker de moeite om vroeg op te staan en eens tot bij Kanniedood dam te rijden waar waterbokken, nyala, koedoe en olifant vaak worden gezien en het vogelleven zeer productief is. Dan gaat het verder in zuidelijke richting. De afstand is iets groter, maar doordat je vooral door mopane gebied rijdt dat dicht begroeid is, zal je ook iets minder dieren zien. Een stop bij Letaba kamp is zeker een aanrader en hier kan je een bezoek brengen aan de Letaba Elephant Hall waar al de grootste slagtanden van olifanten werden ondergebracht. Verder is er de Matambeni Bird Hide (10 km buiten het kamp) en de Engelhard en Mingerhout Dam. De eindbestemming is het prachtig gelegen Olifants camp. In exclusief zal je het park verlaten via de Phalaborwa gate en trek je naar het Balule Natuurreservaat dat deel uitmaakt van het Greater Kruger Nationaal Park waar in de late namiddag een begeleide game drive op het programma staat.
Comfort: Krugerpark - Olifants Kamertype: Bugalow zonder keuken (RO)
Charme: Krugerpark - Olifants Kamertype: Bungalow River view (RO)
Exclusief: Mohlabetsi Safari Lodge Kamertype: Rondavel (FI)

DAG 14 | OLIFANTS EN OMGEVING

Olifantskamp is absoluut ons meest favoriete kamp in heel Kruger nationaal park. Wat wil je, met zo'n uitgestrekt uitzicht over de Olifantsrivier en de wijdse omgeving. De Olifantsrivier, waar het hem eigenlijk om te doen is, stroomt door het centrale deel van Kruger parallel met de grens van de Limpopo en de Mpumalanga provincie en ten oosten met de grens van Mozambique. Je kan het land als het ware bijna aanraken. Wie te voet dit deel wil ontdekken kan dit eveneens in Olifants. Onder begeleiding wandel je in de vroege ochtend langs de oevers van de Olifantsrivier. Het is best 'spannend' in die zin dat je de natuur op een hele andere manier beleeft en aangezien je geen ervaring hebt met wandelen tussen wilde dieren, ervaar je de dingen geheel anders. De gidsen zorgen ervoor dat je veilig bent en tegelijkertijd zijn ze een grote bron van informatie. In de namiddag kan je terug met de wagen op zoek gaan naar de dieren in dit gebied langsheen de veelvuldige loops die dit gebied rijk is. Overnachting in Olifants Camp
In exclusief heb je zowel een begeleide ochtend game drive met aansluitend een voetsafari als een namiddag game drive. Ook alle maaltijden zijn hier inbegrepen
Comfort: Krugerpark - Olifants Kamertype: Bugalow zonder keuken (RO)
Charme: Krugerpark - Olifants Kamertype: Bungalow River view (RO)
Exclusief: Mohlabetsi Safari Lodge Kamertype: Rondavel (FI)

DAG 15 | VIA SATARA NAAR BLYDE RIVER CANYON (± 200 km)

De rit gaat verder via Satara en dan verlaat je het Krugerpark via het Orpen hek. De rit gaat nu naar de voet van de Blyde River Canyon waar om 15u een boottrip staat gepland. Dit is uw kans om de beroemde Drie Rondavels en de Blyde River Canyon te zien vanuit de hoek waaruit die zou moeten gezien worden, namelijk terwijl u op het water vertoeft, aan de basis van de torenhoge bergen die deze adembenemende canyon vormen.Vink die laatste paar vogels nog aan die aan uw lijst ontbreken en geniet van het zien van de nijlpaarden en krokodillen die van deze dam hun thuis maken. Het boottripje duurt 1.5 uur en dan rij je naar de lodge voor overnachting
Comfort: Blyde River Wilderness Lodge Kamertype: Standard room (BB)
Charme: Blyde River Wilderness Lodge Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Blyde River Wilderness Lodge Kamertype: Luxury room (BB)

DAG 16 | VIA PANORAMA ROUTE NAAR HAZYVIEW (± 185 km)

Vandaag staat de panoramaroute op het programma. Vanuit de lodge is het niet heel ver tot bij de Strydom tunnel en de prachtige Abel Erasmus pas, welke je oversteekt. Je komt daarna al snel in een gebied terecht waar de rivier de canyon begint uit te snijden. Verder door kom je aan het uitkijkpunt waar je een adembenemend uitzicht krijgt op de Blyde Rivier Canyon en zijn beroemde drie Rondavels.  Verder door kom je Bourke's Luck potholes tegen waar je een prachtige wandeling kan maken via de goed aangelegde paden. Volgende stopplaatsen zijn Berlin en Lissbon watervallen, Pinnacle Point en God's Window. Indien er nog voldoede tijd over is, kan je via de Mac Mac Falls en Pools alsook de Horseshoe en Bridal Falls tot bij Hazyview te rijden voor overnachting.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Ashbourne Country Escape Kamertype: Luxury en-suite (BB)
Exclusief: Tanamera Lodge Kamertype: Luxury (BB)

DAG 17 EN 18 | ZUIDELIJK KRUGERPARK (± 100 km)

Vanuit Hazyview is het maar een klein half uurtje rijden naar de Phabeni gate van Krugerpark. Het zuidelijke gedeelte van het park is totaal anders dan het noordelijk en centraal gedeelte. Vooral de regio rond Lower Sabie is zeer goed om dieren te zien. De komende 2 dagen worden dan ook voorzien om hier zoveel mogelijk dieren te kunnen zien langsheen de vele loops en paden in het park.
Comfort: Idle and Wild Kamertype: Rondavel (BB)
Charme: Krugerpark - Lower Sabie Kamertype: Bungalow met keuken (RO)
Exclusief: Mjejane River Lodge Kamertype: Standard (FI)

DAG 19 | TERUGVLUCHT (± 360 km)

Spijtig genoeg is de laatste dag aangebroken. Na een gemakkelijke rit van ongeveer 5 uur kom je aan de luchthaven en kan je hier de wagen inleveren en inchecken voor je internationale vlucht.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort25,616 Rand (± 1,287.24 €)23,389 Rand (± 1,175.30 €)22,424 Rand (± 1,126.83 €)
Per persoon in Charme28,800 Rand (± 1,447.24 €)26,573 Rand (± 1,335.30 €)25,608 Rand (± 1,286.83 €)
Per persoon in Exclusief93,585 Rand (± 4,702.76 €)91,358 Rand (± 4,590.83 €)90,393 Rand (± 4,542.36 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2023. Tussen mei en september gelden op sommige plaatsen laagseizoenstarieven wat uw reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg M (Ford Ecosport 1.5 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Nissan X Trail 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N (Hyundai H1 bus automatic) - Avis Rent a Car

* Indien u met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan u ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke type accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor u nog voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklasse luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B's, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
Alle maaltijden en twee activiteiten per dag: Exclusief 12x
Elim kunst en cultuur excursie bij Madi-a-Thava (met gids en picknick).
Boottrip Blyde River Canyon
Huurwagen (18 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering, inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels alsook glasbreuk. Tweede chauffeur gratis
Btw
Go Zuid-Afrika app en complete interactieve en digitale reisgids alsook gps-coördinaten en wegbeschrijvingen (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Contractkost huurwagen - 105 rand per huurperiode
Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag) 
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden en/of Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door je aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten