GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

11 daagse Tuinroute vanuit Kaapstad

vanaf
10,667 Rand (536.84 €) pp
Zuid-Afrika
Kaapstad | Oudtshoorn | Knysna | Plettenberg Bay | Tsitsikamma | Swellendam | Kaapstad
prijsofferte aanvragen
Bewonder Kaapstad van op de top van Tafelberg. Laat je meeslepen door de ruige zee aan Kaappunt en geniet van de prachtige natuur en de lekkere wijntjes van de wijnstreek, met eeuwenoude steden als Stellenbosch, Paarl en Franschhoek. Volg de Route 62 langsheen verscheidene bergpassen, om uiteindelijk toe te komen in de 'Klein Karoo', de thuisbasis van de struisvogelindustrie. Geniet van de rust en de zee langsheen de Tuinroute, met onder andere het prachtige Tsitsikamma park aan de Indische Oceaan, dat onderdeel uitmaakt van het veel grotere Garden Route National Park. Een bezoek aan de tweede oudste stad van Zuid-Afrika, Swellendam, mag zeker niet ontbreken, vanwege de tal van historische gebouwen, waaronder de Drostdy en de Gereformeerde Kerk. Deze route is makkelijk te combineren met andere bestemmingen.

OPMERKING:
Meer teweten komen over apartheid ga dan mee met de Robbeneiland en Townshiptour (1 dag extra)
Zin in avontuur combineer dit programma dan met onze The Great White Haaien Expeditie (4 dagen extra)
Gek op walvissen, combineer dit programma dan met onze Walvissen Expeditie (4 dagen extra)
Wandel je graag en ge�nteresseerd in rotsschilderingen van de Bosjesmannen - Onthaasten in de Cederberg (5 dagen extra)
Verlening, de Victoria Watervallen (3 dagen extra)
De Victoria Watervallen (Zimbabwe) combineren met Chobe National Park (Botswana) (6 dagen extra)

DAG 2 | AANKOMST IN KAAPSTAD (± 50 km)

Je landt in Cape Town International Airport, waarna de bagage en huurwagen kan worden opgehaald. Grote voordeel dat je hebt, is dat Zuid-Afrika geen tijdsverschil kent met Europa (tenzij in de Europese winter dan loopt Belgie en Nederland een uurtje achter). Dat maakt dat je meteen aan de trip kan beginnen. Een bezoek aan het beroemde V&A Waterfront dat bekend staat voor de vele winkels, gezellige terrasjes en heerlijke restaurants is meteen een goede start van een mooie reis.
Comfort: Maartens Guesthouse **** Kamertype: Standard (BB)
Charme: De Tafelberg Gastenhuis **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Ocean View House **** Kamertype: Superior (BB)

DAG 3 | KAAPSTAD - TAFELBERG - KIRSTENBOSCH TUINEN (± 50 km)

Na een goede nachtrust ben je klaar om de stad grondig te gaan verkennen. Eerst vertrek je naar Tafelberg (indien het weer dit toelaat). Via de moderne kabelbaan word je 1086 m hoger gebracht en kan je genieten van een adembenemend zicht over de stad en het schiereiland. Daarna trek je de binnenstad in en kan je kuieren langs de Compagnietuinen, nog enkele souvenirtjes kopen in de winkel-wandelstraat en de geur opsnuiven van verse snijbloemen op de bloemenmarkt van Trafalgar. Je kan de stad en omgeving ook bezoeken door gebruik te maken van de Sightseeing Cape Town toerbus, een Engelse bus die op verschillende strategische plaatsen halt houdt. Je betaalt voor een dagticket en kan dus op en af stappen wanneer gewenst. Het leuke aan de bustrip is dat je zelfs in het Nederlands uitleg krijgt over alle bezienswaardigheden. Dan naar Kirstenbosch Botanische tuinen waar je lekker kan wandelen door deze wereldtuin mijn zijn enorme verscheidenheid aan inheemse bloemen en planten. Dit is ��n van de 7 wereldtuinen en is het hele jaar door de moeite om een bezoek te brengen. Het ganse jaar door staan hier verschillende soorten seizoensgebonden bloemen in bloei en wie ook nog eens wil genieten van een fraai uitzicht, moet zeker de 'boomslang' op, een korte route tussen de bomen, op 11 meter hoogte.
Comfort: Maartens Guesthouse **** Kamertype: Standard (BB)
Charme: De Tafelberg Gastenhuis **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Ocean View House **** Kamertype: Superior (BB)

DAG 4 | KAAP DE GOEDE HOOP (± 140 km)

Kaap de Goede Hoop, ��n van de mooiste plekjes in Zuid-Afrika, mag niet ontbreken op je programma. Eerst kan je een bezoek brengen aan Boulders Beach, met de bekende Afrikaanse pinguins, om daarna koers te zetten naar Kaap de Goede Hoop, wat onderdeel uitmaakt van het veel grotere Tafelberg nationaal park. In dit park krijg je de kans om struisvogel, baviaan, bontebok, rode hartebeest en eland te zien, en met wat geluk, tijdens het walvisseizoen. ook de Zuidkaper. Aan Kaappunt kan je een wandeling maken tot de eerste vuurtoren vanwaar je een prachtig zicht hebt op de kustlijnen. Na het middagmaal wordt de tocht verder gezet via ��n van de meest spectaculaire kustbanen ter wereld, Chapman's Peak rijlaan. Hier krijg je steile rotshellingen aan de ene kant en de oceaan langs de andere kant van de weg. Vervolgens bereik je Houtbaai waar je eventueel een boottocht kan maken naar Duikereiland, met zijn vele zeerobben. De tocht duurt ongeveer 35 minuten en buiten het aanschouwen van de zeehonden heb je ook nog een fraai uitzicht op de Sentinel en het schiereiland. De terugtocht gaat langs mondaine badsteden als Llandudno, Campsbaai, Clifton en Bantry Bay, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Twaalf Apostelen en je wat later kan genieten van de mooiste zonsondergang van de Kaap.
Comfort: Maartens Guesthouse **** Kamertype: Standard (BB)
Charme: De Tafelberg Gastenhuis **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Ocean View House **** Kamertype: Superior (BB)

DAG 5 | DE VIER PASSEN ROUTE - WIJNLANDEN (± 250 km)

Dat de Kaap bekend staat voor zijn mooie wijnen hoeven we je vast niet te vertellen. De mooiste wijnroute is de 4- passenroute welke je niet alleen naar de belangrijkste wijnregio's brengt, maar ook langs de grootste fruitproducerende gebieden als Elgin en Grabouw. De oogst gebeurt vanaf februari en loopt uit tot april. Via vier passen (Sir Lowry, Viljoens, Helshoogte en Fransschoek pas) kom je in het pitoreske Fransschoek waar Franse Hugenoten zich in 1688 vestigden, onder toezicht van de Verenigde Oost Indische Companie (VOC). Een bezoek aan het Hugenotenmonument is best de moeite waard. Vanuit Fransschoek gaat het verder naar Stellenbosch. Voor je in Stellenbosch toekomt, breng je best een bezoek aan het mooiste wijnlandgoed van Zuid-Afrika, Boschendal. Het herenhuis is een absolute must om te bezoeken! Hier in de tuinen van Boschendal kan er tijdens de zomermaanden gepicknickt worden. Na het middagmaal volgt een stadsbezoek in Stellenbosch, ook wel eens de eikenstad genoemd. Deze stad is tevens een studentenstad met 25.000 jongeren aan de universiteit.
Comfort: Maartens Guesthouse **** Kamertype: Standard (BB)
Charme: De Tafelberg Gastenhuis **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Ocean View House **** Kamertype: Superior (BB)

DAG 6 | WIJNLANDEN - OUDTSHOORN VIA ROUTE 62 (± 420 km)

Via de N1 gaat het over de Du Toit pas richting Worchester (woester uitgesproken) van waar je via de befaamde Route 62 langs schilderachtige dorpen rijdt als Robertson, Montagu, Barrysdale, Ladysmith en Calitzdorp. De natuur gaat van vruchtbare wijnlanden en boomgaarden naar de Klein Karoo, wat betekent 'land van dorst'. Op geen enkel moment is deze route saai, in tegendeel! Een schitterend wegennet brengt je langs adembenemende vergezichten en bergpassen, zoals de Touwsrivier- en de Twee Huisrivieren pas. Eens in Oudtshoorn aangekomen, bestaat de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een struisvogelboerderij en het dorp.
Comfort: La Pension **** Kamertype: standard (BB)
Charme: De Denne **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Rosenhof Country House ***** Kamertype: Standard (BB)

DAG 7 | SWARTBERG PAS VIA MEIRINGSPOORT (± 175 km)

Cheetah Wildlife park komt vandaag als eerste aan de beurt, een privaat park dat het bestand van de Cheeta terug tracht op te bouwen via een uniek kweekprogramma, maar dit park is veel meer. Zo kom je alles te weten over krokodillen en maak je ook kennis met tal van andere diersoorten. Een uniek park voor zowel jong als oud. Mits een kleine bijdrage kan je hier ook op de foto met een cheeta. Mocht je gisteren nog niet in de gelegenheid zijn geweest, kan je vandaag een bezoek aan ��n van de struisvogelshowboerderijen brengen. Hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld de Swartbergpas/Meiringspoort route. Via Meiringspoort, een door de rivier uitgesleten geul, rij je in de richting van Prince Albert. Dit dorp is gekend voor haar droge vruchtenindustrie en heerlijke olijven. Na het middagmaal hier genuttigd te hebben, gaat het verder via de prachtige Swartberg pas. Het is bijna onmogelijk te beschrijven hoe dit natuurfenomeen zijn schoonheid overdraagt aan de mens. Na de 23 km lange bergpas te hebben getrotseerd, kan je nog een bezoek brengen aan de enige bovengrondse grotten in Zuid-Afrika, de Cango Caves, waar je een rondleiding krijgt van een uur. Via de Schoemanshoek Vallei bereik je uiteindelijk terug Oudtshoorn.
Comfort: La Pension **** Kamertype: standard (BB)
Charme: De Denne **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Rosenhof Country House ***** Kamertype: Standard (BB)

DAG 8 | OUDTSHOORN - TUINROUTE (± 100 km)

Je bevindt je nu in het hart van de Tuinroute met prachtige badplaatsen en een groot inheems bosgebied. Knysna is genesteld tussen die weelderige bossen en aan een prachtige lagune, het Featherbed Nature Reserve. Verenbed, zo genoemd door de Portugezen omdat ze voor de eerste keer in maanden eindelijk rustig konden slapen. De belangrijkste attractie in Knysna is wellicht de Knysna Heads (Koppen), twee zandsteenklippen die de lagune met de zee verbinden en van waar je een prachtig zicht hebt op de Indische Oceaan, de lagune en Leisure Island. In de lokale The Quays Waterfront heb je de kans om heerlijke verse oesters te proeven of een boottochtje te maken naar het Featherbed Nature Reserve. Plettenberg baai is dan weer een uitverkozen plaats om walvissen en dolfijnen te observeren of eens te vertoeven aan het strand. Ter hoogte van The Crags is een bezoek aan Monkeyland en Birds of Eden zeker een leuke afwisseling. De dag eindigt in Tsitsikamma, wat deel uitmaakt van Garden Route nationaal park, een typisch fynbos en marine gebied waar je verschillende wandelingen kan maken die ideaal zijn om het lokale regenwoud te verkennen, met houtsoorten als geelhout, stinkhout, melkhout.
Comfort: Tsitsikamma Nationaal Park Kamertype: Oceanette (RO)
Charme: Tsitsikamma Nationaal Park Kamertype: Chalet (RO)
Exclusief: The Robberg Beach Collection ***** Kamertype: Cottage Pie (BB)

DAG 9 | TSITSIKAMMA - MOSSELBAAI - SWELLENDAM (± 220 km)

Voor de middag is er aan de Stormsrivier binnen het kamp een wandeling voorzien om tot bij de hangbruggen en de Stormsriviermonding te komen. Voor de vogelliefhebbers is het zoeken naar de mooie Knysna Turaco. Nu verlaat je Tsitsikamma, onderweg hou je nog even halt in Mosselbaai, gekend als zijnde de plaats waar Bartholomeus Diaz in 1488 voet aan wal zette nadat er muiterij aan boord van zijn schip uitbrak. Er is een museum waar een replica staat van het schip waarmee hij Afrika trachtte rond te varen, alsook de Postboom, een melkhoutboom waarin schoenen werden gehangen met brieven van matrozen. Je kan hier trouwens zelf je brief nog posten. Bij vroeg vertrek geeft het je tevens de kans om de laatste maal te lunchen aan de Indische Oceaan. De rit gaat verder via Albertinia, waar je een bezoek kan brengen aan een Aloefabriekje. Het eindpunt voor vandaag is het tweede oudste dorp van Zuid-Afrika, Swellendam. Dit dorp staat gekend voor haar vele historische gebouwen, waaronder de Drostdy, met eigen gevangenis, en de Gereformeerde Kerk. Swellendam staat ook bekend voor haar frambozen, bos-, en braambessen, fynbos en wijnproductie.
Comfort: Aan de Oever **** Budget kamer (BB)
Charme: Swellendam Country Lodge **** Standard kamer (BB)
Exclusief: De Kloof Luxury Estate ***** Kamertype: Manor XL (BB)

DAG 10 | SWELLENDAM - KAAPSTAD - TERUGVLUCHT (± 200 km)

Vanuit Swellendam is het slechts nog een tweetal uur naar Kaapstad, waar de terugvlucht aanvangt. Nog even nagenieten van alle indrukken die je de voorbije weken hebt opgedaan, de koffers pakken en dan is dit prachtige avontuur ten einde. Om je reis compleet te maken is een laatste bezoek aan het V&A Waterfront of Bloubergstrand, vanwaar je het mooiste uitzicht op Kaapstad hebt, een mooie afsluiter en dat geeft je de gelegenheid om nog snel wat aan 'last minute' shopping te doen, alvorens de huurwagen weer in te leveren bij Cape Town International Airport.

DAG 11 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort10,667 Rand (± 536.84 €)10,699 Rand (± 538.42 €)10,178 Rand (± 512.23 €)
Per persoon in Charme13,820 Rand (± 695.52 €)13,852 Rand (± 697.11 €)13,331 Rand (± 670.91 €)
Per persoon in Exclusief24,549 Rand (± 1,235.48 €)24,581 Rand (± 1,237.07 €)24,060 Rand (± 1,210.87 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2023. Tussen mei en september gelden op sommige plaatsen laagseizoenstarieven wat uw reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg C (Toyota Corolla manual) - Avis Rent a Car
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Nissan X Trail 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N (Hyundai H1 bus automatic) - Avis Rent a Car

* Indien u met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan u ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke type accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor u nog voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&Bs, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
Huurwagen (9 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering, inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels alsook glasbreuk. Tweede chauffeur gratis.
Btw
Complete interactieve en digitale reisgids met gps-coordinaten en wegbeschrijvingen (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Binnenlandse vluchten indien van toepassing
Contractkost huurwagen - 105 rand per huurperiode
One way drop off fee - 1195 rand (Kaapstad-Port Elizabeth)
Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag)
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten