GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

12 daagse De malariavrije Oost Kaap ontdekken

vanaf
16,642 Rand (834.19 €) pp
Zuid-Afrika
Port Elizabeth | Addo | East London | Coffee Bay | Port St John | Durban
prijsofferte aanvragen
Deze reis is ideaal voor wie wil kennismaken met een nog vrij authentiek zuidelijk Afrika, geheel malariavrij en ideaal om met de kinderen te reizen naar enkele van de meest unieke plekjes in de Oost-Kaap. Oog in oog komen te staan met de wilde dieren in het Addo district en vervolgens doorreizen langsheen het glooiende landschap van de vroegere Transkei, tevens de laatste rustplaats van voormalig apartheidsstrijder en president, Nelson Mandela. Volop genieten is het ook bij onder andere het prachtige Coffee Bay, beroemd dankzij de 'Hole in the Wall' rotsformatie, alsook de Port St John regio, beter gekend als de Wild Coast. Eindigen doe je in Durban, wat sterk be�nvloed wordt door de Indische cultuur en waar je nog heel even kan genieten van zon, zee en strand. Dit is een ideale route om verder uit te breiden met de Tuinroute en/of de Kaap, alsook Kwazulu-Natal en het noorden van het land.

DAG 2 | AANKOMST PORT ELIZABETH (± 25 km)

In de loop van de dag land je in Port Elizabeth. Het grote voordeel is dat Zuid-Afrika geen tijdsverschil kent met Europa (tenzij in de Europese winter lopen Belgie en Nederland een uurtje achter op Zuid-Afrika). Dat maakt dat je meteen aan je dagexcursies kan beginnen. Na het afhalen van de huurwagen ben je klaar om richting de stad te reizen. De historische binnenstad heeft tal van mooie oude gebouwen en heel wat standbeelden op het bekende Donkin Plein, waaronder eentje van voormalig apartheidsstrijder en president, Nelson Mandela. Na het stadsbezoek is het tijd om even bij het strand te vertoeven, vlakbij je accommodatie.
Comfort/Charme: Beach Walk Guesthouse Kamertype: Standard room (BB)Exclusief: Singa Town Lodge ***** Kamertype: Luxury Suite (BB)

DAG 3 | ADDO NAT. PARK OF KENTON ON SEA (± 65 a 130 km)

Deze regio is geheel malariavrij en dus heel populair, vooral ook omdat de regio in de loop der jaren is uitgeroeid tot een hele belangrijke locatie om wild te observeren. Addo nationaal park ligt op 65 km ten oosten van Port Elizabeth en maakt deel uit van Greater Addo, wat een slordige 340.000 hectare op het vaste land en 80.000 hectare zeeinwaarts omvat. Dit maakt Addo tot het twee grootste nationaal park van Zuid-Afrika. Wie Addo zegt, spreekt meteen over een brede waaier aan dieren. Het park promoot zichzelf zelfs als Big Seven (leeuw, luipaard, olifant, buffel, neushoorn, witte haai en walvis, meer bepaald de Zuid-kaper) maar je vindt er ook buffel, koedoe, rode hartebeest, bergzebra, eland, vele antilopen en ook hyena's. Je kan er met je eigen wagen via zand en geasfalteerde wegen doorrijden of gebruik maken van de lokale gidsen voor een gamedrive. Er zijn verschillende drinkputten, waaronder de beroemde Hapoor Dam waar de olifanten zich vaak verzamelen.

Wie in charme of exclusief reist, gaat meteen vanuit Port Elizabeth door richting Kenton on Sea, wat meer oostelijk nabij de Indische Oceaan gelegen is. Hier bereikt de Kariega rivier de Oceaan. In charme logeer je in het prachtige Sibuya Game Reserve en gaat het per boot vanuit Kenton on Sea naar het kamp, dit alleen al is een unieke belevenis. Sibuya bestaat uit het River Camp en het Forest Camp met in totaal 12 tenten. Onderweg maakt u alvast kennis met een prachtige natuur en vooral een overvloed aan vogels die deze regio rijk is. Eens ter plaatse volgt het middagmaal en later op de dag je eerste gamedrive. De meeste gasten willen natuurlijk zo snel mogelijk de befaamde 'Big Five' zien (neushoorn, buffel, leeuw, olifant en luipaard) en die kans bestaat. Daarbuiten zijn er ook tal van andere wildsoorten die je maar al te graag zal zien, waaronder giraf, zebra, tal van antilopen, en nog veel meer. Vogelliefhebbers komen hier alvast ook zeer zeker aan hun trekken, dit met niet minder dan 400 geregistreerde soorten. Na de gamedrive is er het avondmaal bij het kampvuur. Sibuya is alvast voor iedereen, zeker voor ouders met kinderen, ten zeerste aan te bevelen!

In Exclusief logeer je in het unieke Kariega Game Reserve, gelegen op een domein van 10.000 hectare. Dit is pure Afrikaanse wildernis met zelfs twee rivieren, de Kariega en de Bushman, die het gebied doorkruisen, en niet onbelangrijk, geheel malariavrij. Dit unieke privaat wilddomein ligt in een waar paradijs, met aan de ene zijde de Indische Oceaan, waarin de Kariegarivier uitmondt, en aan de andere zijde pure, ongerepte natuur, of zoals ze het zelf graag noemen, '1820 Settlers Country', wat verwijst naar de Engelsen die zich hier in die periode vestigden. Een eerste vraag die je als potentieel bezoeker zal stellen, is, 'waarom nu net Kariega in plaats van de vele andere privaat wildparken in deze regio'. Dan is het antwoord niet gek ver te zoeken. Vooraleerst de enorme uitgestrektheid en het onberispelijke gebied. Vervolgens de aanwezigheid van de Big Five (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant), maar ook tal van andere dieren. Het domein omvat ook 5 verschillende eco-systemen (bushveld, savanne grasland, fynbos, regenwouden met het inheemse acasia woud). Dan hebben we het nog niet eens gehad over de ongerepte, prachtige vergezichten, uniek aan Kariega. Verder is er ook de combinatie van water (boot cruises) en safari op het vaste land, vrij uniek, zeker voor deze regio. Rond de middag is er een middagmaal in de vorm van een buffet, waarna de gasten kunnen relaxen bij het water of aan het zwembad. Later op de middag volgt de eerste gamedrive en vervolgens het avondmaal bij het kampvuur.
Comfort: Chrislin African Lodge Kamertype: Standard (BB)
Charme: Sibuya Game Reserve **** Kamertype: River Camp Rustic Luxury Canvas (FI)
Exclusief: Kariega Game Reserve **** Kamertype: River Lodge Luxury Suite (FI)

DAG 4 | ADDO EN SCHOTIA GAME RESERVE OF KENTON ON SEA

In comfort kan je voor de middag nogmaals op zoek gaan naar de verschillende diersoorten in het Addo nationaal park. In de namiddag is het afspraak bij Schotia Private Game Reserve en brengt een privaat ranger je tot bij de dieren in een open jeep. In Schotia begin je meteen na aankomst reeds aan de 3 uur durende safari, waarna je een diner in de bush wordt aangeboden. Na het diner is het leuk om nog even met een schijnwerper op zoek te gaan naar de nachtdieren.

Wat u mag verwachten van deze Gamedrive:

Rond 15u vertrekt u met open jeep en ranger, in het gezelschap van andere bezoekers, op het terrein van Schotia, waar u op zoek gaat naar al het wild dat aanwezig is op het domein. Het gebied is zo uitgestrekt dat u ruim de tijd hebt om dieren te observeren. Ter plekke krijgt u de nodige uitleg over de dieren die gespot worden en kan u ze uitgebreid fotograferen. Na een kleine 1,5 a 2 uur wordt u een drankje en versnaperingen aangeboden. Vervolgens wordt er verder gezocht naar het wild, waaronder de leeuwen. Na zonsondergang wordt u ondergebracht in de grootste boma van het land waar het kampvuur reeds brandt en u een warme maaltijd wordt aangeboden (inclusief). Na het avondmaal neemt de ranger je nog even mee in het donker op safari om vervolgens weer bij de receptie te worden gebracht. Rond 21u bent u klaar om terug naar uw verblijfplaats te reizen. Grote voordeel van deze regio is dat het gebied volledig malaria vrij is.

In Charme en Exclusief word je vanochtend vroeg gewekt om opnieuw op gamedrive te gaan in open jeep, en dit onder begeleiding van een ervaren ranger. Onderweg wordt er even halt gehouden voor een warm drankje en versnaperingen. Na een drietal uur ben je weer bij het kamp toegekomen, waar je kan genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt. Het programma herhaalt zich vervolgens zoals daags voordien en wees er zeker van dat je van het begin tot het einde zal kunnen genieten van een uniek verblijf.
Comfort: Chrislin African Lodge Kamertype: Standard (BB)
Charme: Sibuya Game Reserve **** Kamertype: River Camp Rustic Luxury Canvas (FI)
Exclusief: Kariega Game Reserve **** Kamertype: River Lodge Luxury Suite (FI)

DAG 5 | ADDO OF KENTON ON SEA - EAST LONDON (± 266 km)

Jullie verlaten nu de Addo regio en dit via een prachtige kustroute. De R71 loopt hier langsheen de Indische Oceaan en op verschillende momenten, zoals bij Port Alfred, kan je genieten van het uitzicht over kilometers lange witte stranden en een bijzondere oceaan. Met wat geluk zie je ook scholen dolfijnen en in het seizoen (juni t/m november) ook walvissen. De eindbestemming van vandaag is East London.

East London is Zuid-Afrika's enige rivierhaven, gelegen aan de monding van de Buffalo rivier, zo genoemd door de Khoi San omwille van de grote hoeveelheid buffels die lang geleden in dit gebied rondzwierven. Het werd uiteindelijk gesticht met de bedoeling als voorraadplaats te dienen voor de garnizoenen, die de kolonisten beschermden tegen de vijandelijke Xhosa. In 1850 nam de bevolking van East London sterk toe, dit door de komst van de Duitse kolonisten die vooral uit vrijgezellen bestonden. In 1857 liet de Britse regering uit medelijden een cargo met 157 Ierse meisjes bezorgen om de moraal op te krikken. De ongewone dubbeldekker brug over de Buffalo rivier werd voltooid in 1935 en tot op vandaag is dit de enige brug in zijn soort in Zuid-Afrika. Het East London Museum heeft de Coelacanthen, een prehistorische vis, als topattractie.

Als je daags voordien in Sibuya logeerde, dan volgt vanochtend nog een gamedrive. Vervolgens een heerlijk ontbijt en daarna word je met de boot terug naar Kenton On Sea gebracht, waarna je de tocht rond de middag kan verder zetten. Wie in Kariega logeerde, heeft eveneens vanochtend nog de kans deel te nemen aan de gamedrive in het reservaat. Ook hier volgt daarna een heerlijk ontbijt en ben je rond 10u30 klaar om je tocht verder te zetten.
Comfort: Haga Haga Lodge **** Kamertype: Standard en-suite (DBB)
Charme/Exclusief: Quary Lake Inn **** Kamertype: Standard Luxury (BB)

DAG 6 | EAST LONDON VIA QUNU NAAR COFFEE BAY (± 285 km)

Op ongeveer 15 km ten oosten van Mthatha (het vroegere Umtata), kan je de kust bereiken via een kronkelende weg van 100 km en doorkruis je het nog iets wat pure en authentieke Transkei gebied. Tal van rondavelwoningen staan verspreid over een uitgestrekt heuvellandschap. Opvallend zijn de kronkelende wegen en het landelijke leven 'zoals het is'. Tal van de lokale Xhosa inwoners leven hier zelfbedruipend, hebben op kleine schaal eigen vee en bewerken het land. Onderweg kan je bij Qunu een bezoek brengen aan een lokaal museum, dat geheel gewijd is aan het leven van voormalig apartheidsstrijder en president, Nelson Mandela. Dit is tevens ook zijn laatste rustplaats (deze krijg je wel niet te zien, daar de nabestaanden voorlopig geen bezoek toestaan).

Eindbestemming van vandaag is Coffee Bay. Waar de naam vandaan komt, weet eigenlijk niemand met zekerheid, maar het verhaal doet de ronde dat er in 1863 nabij de monding van de rivier, een schip strandde met een volle lading koffiebonen. E�n of meerdere vaten van die koffiebonen zouden zijn aangespoeld en sommige van die bonen vonden hun weg langsheen de oever van de rivier en konden vanwege het klimaat kiemen en uitgroeien tot bomen, vandaar de ook de naam Coffee Bay. Een kleine 10 kilometer ten westen van Coffee Bay ligt een ander fenomeen, de beroemde 'Hole in the Wall' rotsformatie, bestaande uit donkerblauwe leisteen en bijna hoofdzakelijk zandsteen van de Ecca groep. Elke laag is geschat op meer dan 260 miljoen jaar oud en over de vele jaren heen werd de rots bedekt met een doloriet laag. Uiteraard kan het niet anders dan dat je hier een bezoek brengt aan deze unieke rotsformatie.
Comfort: Ocean View Hotel **** Kamertype: Standard no view (DBB)*
Charme: Ocean View Hotel **** Kamertype: Standard garden view (DBB)*
Exclusief: Ocean View Hotel **** Kamertype: Standard sea view (DBB)*

* Ocean View Hotel werd recentelijk wat opgeknapt, de kamers zijn echter heel sober ingericht. Niet te min krijg je hier toch waar voor je geld. De keuken is meer dan uitstekend, dan vergeet je snel de wat verouderde infrastructuur en geef toe, je komt in de eerste plaats om te genieten van deze zeer unieke locatie en prachtige natuur.

DAG 7-8 | COFFEE BAY NAAR PORT ST JOHNS (± 165 km)

Ook vandaag gaat het verder langsheen een kronkelend heuvellandschap en moet je allereerst ook langsheen de drukke stad Mthatha. De eerst indruk die je krijgt, is er meteen eentje om U tegen te zeggen. Het lijkt wel of er heerst complete anarchie. Maar gelukkig is het allemaal zo erg niet. De lokale zwarte gemeenschap leeft nu eenmaal graag op straat en maakt van Mthatha gebruik om er inkopen te doen, daar dit ��n van de meest centrale steden in een groot gebied is. Taxibusjes die stoppen waar het hen lief is, moet je er heel even bijnemen, maar eens buiten de stad, ben je meteen weer in de vrije natuur en het prachtige landschap met de typerende rondavelwoningen. De reis gaat verder naar Port St Johns en hier hebben we gekozen voor twee locaties, opnieuw bij de Indische Oceaan.

In comfort kozen we voor Mboyti River Lodge, aan de gelijknamige rivier, en in charme en exclusief voor de prachtige Umngazi River Lodge. Beide locaties zijn prachtig gelegen, maar als je uit bent op luxe en een bijzonder heerlijke keuken, dan is Umngazi River Lodge 'the place to be'. Hier verblijf je twee opeenvolgende nachten. Dat is maar goed ook, want je kan hier tal van activiteiten ondernemen, waaronder aan watersport doen, hengelen of gewoon luieren aan het strand.
Comfort: Mbotyi River Lodge **** Kamertype: Tachted (BB)
Charme: Umngazi River Bungalows and Spa **** Kamertype: Garden View (FB)
Exclusief: Umngazi River Bungalows and Spa **** Kamertype: Sea View (FB)

DAG 9 | PORT ST JOHNS NAAR DURBAN/UMHLANGA (± 375 km)

Toegegeven, we weten nu reeds dat u liever nog wat langer op deze locatie had gebleven, maar het is alweer tijd om verder te reizen en de tocht gaat nu richting Hibiscus kust. Je zal meteen opmerken dat de wegen breder worden en de woningen heel wat meer luxe omvatten. Buiten de uitgestrekte kustlijn zal je ook tal van grote suikerrietplantages tegenkomen, waarvoor deze regio trouwens heel bekend staat. Niet gek veel later bereik je Durban.

Deze stad is heel groot met tal van buitenwijken, zoals Morningside, Essenwood, Windermere, Sydenham, Musgrave, Greyville, en Glenwood. Sinds het WK voetbal dat in 2010 plaatsvond, zie je de positieve verandering voor je ogen gebeuren. De stad investeerde miljoenen in de heraanleg van haar Golden Mile en zorgde er door middel van een verbeterd openbaar vervoer voor dat ook de binnenstad beter toegankelijk werd.
Comfort/Charme: Caza Beach **** Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Teremok Marine ***** Kamertype: Standard (BB)

DAG 10 | DURBAN EN UMHLANGA (50 km)

Een bezoek aan de binnenstad behoort zeker tot de mogelijkheden, en ja, je kan dit ook te voet doen, of gebruik maken van het openbaar vervoer. Wat ook op het lijstje van bezienswaardigheden moet staan, zeker met kinderen, is een bezoek aan het Moses Mabhida Stadion op Masabalala Yengwa Avenue. Je kan er met een kabelbaan naar boven en dan krijg je een uniek uitzicht over de stad en de oceaan. Nog een locatie dat best eens een bezoek waard is, is Victoria Market, waar je tal van shops kan terugvinden, waaronder nog enkele authentieke curryhandelaars.

Recht tegenover Victoria Market zie je een prachtige kathedraal staan. Dit is de Emmanuel kathedraal, 'God is met ons' in het Hebreeuws, die gebouwd werd in 1904. In alle drukte van de binnenstad kom je hier plots in een oase van rust terecht. Een bezoek loont dan ook de moeite. Geen bezoek aan Durban zonder af te zakken naar Ushaka Marine World, het grootste waterthemapark in het zuidelijk halfrond, met niet alleen tal van waterattraties, maar ook een zeer boeiend aquarium.
Comfort/Charme: Caza Beach **** Kamertype: Standard room (BB)
Exclusief: Teremok Marine ***** Kamertype: Standard (BB)

DAG 11 | VERTREK

Vandaag reist u richting de Internationale luchthaven van Durban, meer bepaald King Shaka International Airport in La Mercy. Afhankelijk van de planning reis je hier terug richting Europa, of naar je volgende bestemming.

DAG 12 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort16,642 Rand (± 834.19 €)15,312 Rand (± 767.52 €)14,734 Rand (± 738.53 €)
Per persoon in Charme23,892 Rand (± 1,197.59 €)22,562 Rand (± 1,130.93 €)21,984 Rand (± 1,101.94 €)
Per persoon in Exclusief37,073 Rand (± 1,858.30 €)35,743 Rand (± 1,791.63 €)35,165 Rand (± 1,762.64 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2023. Tussen mei en september gelden op sommige plaatsen laagseizoenstarieven wat uw reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg M (Ford Ecosport 1.5 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Nissan X Trail 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N (Hyundai H1 bus automatic) - Avis Rent a Car

* Indien je met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan je ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locaties beschikken namelijk over dergelijke type accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor je nog voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklasse luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. We beschikken over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat je als
klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op. Tevens kan je naar believen dagen aanvullen of de reis inkorten, afhankelijk van je tijd en budget. Wanneer de kinderen mee reizen, maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of je een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&Bs, lodges of hotels, kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
1/2 dag Gamedrive in Schotia Game Reserve, inclusief avondmaal in Comfort
4 x Gamedrives in Charme en exclusief
4 x lunch en 5 x diner in Charme en Exclusief
2 x River Cruise in Charme, 1x in Exclusief
Huurwagen (10 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering, inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels alsook glasbreuk. Tweede chauffeur gratis
Btw
Complete interactieve en digitale reisgids alsook gps-coordinaten en wegbeschrijvingen (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen
Contractkost huurwagen - 105 rand per huurperiode
 One way drop-off fee - 1195 rand (Port Elizabeth - Durban)
 Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag) 
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden en fooien
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door jou aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten