GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

1 daagse Robbeneiland en Township Combo toer

vanaf
0 Rand (0.00 €) pp
Zuid-Afrika
Kaapstad
prijsofferte aanvragen
Dit is een unieke gelegenheid om op een positieve manier het leven in de sloppenwijken te ervaren. De gids woont zelf in het gebied of heeft er familie. Terwijl hij/zij zijn verhalen over het verleden, het heden en de toekomst met je deelt, krijg je een beter inzicht in het land.
Dit is een unieke manier om op een positieve wijze het leven in de sloppenwijken te ervaren. De toer start aan uw hotel/gastenhuis, waar u wordt opgepikt, om zo naar het District Six museum te gaan. Hier maakt u kennis met de geschiedenis van de wijk Zonnebloem, het voormalige district zes. Daarna bezoekt u Langa, de oudste sloppenwijk van de West kaap en Gugulethu, waar u de kans krijgt om te praten met mensen die er wonen. U bezoekt ook Nyanga, het tweede oudste gebied en Khayelitsha, de grootste en tevens jongste zwarte wijk van Kaapstad.

De gids neemt u mee naar een Sangoma (kruidendokter), bezoekt een schooltje, brengt u in contact met lokale projecten en laat u in de Shebeen (café) eens proeven van de Umquobothi (Afrikaans bier zonder schuim). Nu brengt de gids u naar V&A Waterfront vanwaar de boottrip naar Robbeneiland vertrekt. Dit is het eiland waar Nelson Mandela 19 jaar gevangen heeft gezeten. Na een half uurtje varen komt u aan op het eiland waar u met de bus een rondrit maakt. U ziet de kalkgroef waar de gevangenen overdag moesten werken en de huisjes waar de bewakers woonden. Ook komt u in contact met de mooie natuur van het eiland en hebt u van hieruit een prachtig zicht op Kaapstad en zijn Tafelberg.

Na de bustoer krijgt u een rondleiding in de gevangenis. U bezoekt de ziekenboeg alsook de cel waar Nelson Mandela gezeten heeft. Zelfs zijn deken en gamel staan er nog. Alle verhalen worden verteld door ex-gevangenen en na de rondleiding krijgt u ruimschoots de tijd om vragen te stellen. Na 2.5 uur op het eiland te vertoeven, neemt u terug de boot naar Waterfront.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Charme1,630 Rand (± 79.32 €)1,630 Rand (± 79.32 €)1,630 Rand (± 79.32 €)
PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2023.

INBEGREPEN:

Ophalen van/naar uw gastenverblijf in Kaapstad centrum
Gekwalificeerde Engelstalige gids/chauffeur
Toegangsticket tot de Robbeneiland Ferry (niet terugbetaalbaar indien de ferry geannuleerd wordt omwille van defect of weersomstandigheden)
Btw

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Binnenlandse vluchten indien van toepassing
Visum indien dit vereist moest zijn
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten