GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

13 daagse Tuinroute vanuit Port Elizabeth

vanaf
15,372 Rand (770.53 €) pp
Zuid-Afrika
Port-Elizabeth | Addo | Tsitsikamma | Wilderness | Oudtshoorn | Wijnlanden | Kaapstad
prijsofferte aanvragen
Dit programma is vooral samengesteld om te combineren met 'Wild en Cultuur' en 'Wild en Natuur'. Aangekomen in Port Elizabeth gaat de reis eerst naar Addo nationaal park, inclusief een safari met open jeep in het Schotia privaat kamp. Van daaruit volg je de prachtige Tuinroute met een bezoek aan Tsitsikamma, wat onderdeel uitmaakt van het veel grotere Garden Route National Park, en badsteden als Plettenberg Bay, Knysna en Wilderness. De route neemt je verder naar de 'Klein Karoo', het centrum van de struisvogelindustrie. Via Route 62 kom je in de Kaapse wijnlanden.Het eindpunt is de Kaap, met ��n van de mooiste steden in de wereld, Kaapstad. Tafelberg, Kaap de Goede Hoop, Kirstenbosch Botanische Tuinen en nog tal van andere attracties zijn tijdens deze reis zeer zeker een bezoek waard.

OPMERKING:
Meer teweten komen over de Apartheid ga dan mee met de Robbeneiland en Townshiptour (1 dag extra)
Zin in avontuur combineer dit programma dan met onze The Great White Haaien Expeditie (4 dagen extra)
Gek op walvissen, combineer dit programma dan met onze Walvissen Expeditie (4 dagen extra)
Wandel je graag en ge�nteresseerd in rotsschilderingen van de Bosjesmannen - Onthaasten in de Cederberg (5 dagen extra)

DAG 2 | AANKOMST - ADDO NATIONAAL PARK (80 km)

Port Elizabeth is een stad gesticht door de Engelsen in 1820. De rijkdom uit die tijd is duidelijk zichtbaar in de mooie Victoriaanse gebouwen. Deze stad wordt ook wel PE genaamd en een korte toer behoort zeker tot de mogelijkheden. Addo ligt 32 km ten oosten van de stad en maakt deel uit van Greater Addo, het twee grootste nationaal park van Zuid-Afrika. Het park promoot zichzelf zelfs als Big Seven (leeuw, luipaard, olifant, buffel, neushoorn, witte haaien en walvissen), maar je vindt er ook buffel, koedoe, rode hartebeest, bergzebra, eland, vele antilopen en ook leeuwen en hyena's.
Comfort: Chrislin African Lodge Kamertype: Standard (BB)
Charme: Addo Nationaal Park Kamertype: Cottage (RO)
Exclusief: Woodall Country House ***** Kamertype: Luxury (BB)

DAG 3 | ADDO NATIONAAL PARK (75 km)

De volgende dag kan je voor de middag nogmaals op zoek gaan naar de verschillende diersoorten in het nationaal park. In de namiddag ga je naar Schotia, waar je meteen bij aankomst begint aan een drie uur durende gamedrive waarbij een ranger je per open jeep tot bij de dieren brengt.

Wat u mag verwachten van deze Gamedrive:

Rond 15.00 vertrek je met open jeep en ranger, in het gezelschap van 6 andere bezoekers, op het terrein van Schotia waar je op zoek gaat naar al het wild dat aanwezig is op het domein. Het gebied is zo uitgestrekt dat je ruim de tijd hebt om dieren te observeren. Ter plekke krijg je de nodige uitleg over de dieren die gespot worden en kan je uitgebreid fotograferen. Na een klein 1,5 a 2 uur word je een drankje en versnaperingen aangeboden. Vervolgens wordt er verder gezocht naar het wild, waaronder de leeuwen. Na zonsondergang word je ondergebracht in de grootste boma van het land waar het kampvuur reeds brand en u een warme maaltijd (inclusief) met drankjes wordt aangeboden. Na het avondmaal neemt de ranger je nog even mee in het donker op safari om vervolgens weer bij de receptie te worden gebracht. Rond 21.00 ben je klaar om terug naar je logement te reizen. Grote voordeel van deze regio is dat het gebied volledig malaria vrij is.
Comfort: Chrislin African Lodge Kamertype: Standard (BB)
Charme: Addo Nationaal Park Kamertype: Cottage (RO)
Exclusief: Woodall Country House ***** Kamertype: Luxury (BB)

DAG 4 | ADDO - TSITSIKAMMA (265 km)

Vanuit Addo gaat het vandaag in de richting van Tsitsikamma, onderdeel van het Garden Route nationaal park. Dit park omvat een 100 km lange, wilde, rotsachtige kust, gekenmerkt door massieve kliffen, inheemse bossen en rivierdalen. Hier is het genieten van het gevecht tussen de opzwepende golven en de rotsen, terwijl de klipdassies liggen te zonnebaden. Een aanrader is zeker een wandeling naar de hangbruggen over de Stormsriviermonding.
Comfort:�Tsitsikamma Nationaal Park Kamertype: Oceanette (RO)
Charme: Tsitsikamma Nationaal Park Kamertype: Chalet (RO)
Exclusief: The Robberg Beach Collection ***** Kamertype: Cottage Pie (BB)

DAG 5 | TSITSIKAMMA - KNYSNA/WILDERNESS (65 km)

Je bevindt je nu in het hart van de Tuinroute met prachtige badplaatsen en een groot inheems bosgebied. Knysna is genesteld tussen die weelderige bossen en het Featherbed Nature Reserve. Verenbed, zo genoemd door de Portugezen omdat ze voor de eerste keer in maanden eindelijk rustig konden slapen. De belangrijkste attractie in Knysna is wellicht de Knysna Heads (Koppen), twee zandsteenklippen die de lagune met de zee verbinden en vanwaar je een prachtig zicht hebt op de Indische Oceaan, de lagune en Leisure Island. In het The Quays Waterfront heb je de kans om heerlijke lokale, verse oesters te proeven of een boottochtje te maken naar Featherbed Nature Reserve.
Comfort: JustFor2 Holiday Cottage Kamertype: Cottage (RO)
Charme: Waterfront Lodge **** Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: St James of Knysna ***** Superior Suite (BB)

DAG 6 | KNYSNA - OUDTSHOORN (120 km)

Na een heerlijk ontbijt is het nu tijd om te vertrekken naar Oudtshoorn. Via de spectaculaire Outeniqua pas zie je de vegetatie veranderen van fynbosgebied naar semi-woestijn. De vruchtbare Tuinroute laat je nu achter je. Oudtshoorn is gekend voor zijn struisvogelindustrie, een bezoek aan een lokale struisvogelboerderij behoort dan ook tot de mogelijkheid.
Comfort: La Pension **** Kamertype: standard (BB)
Charme: De Denne **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Rosenhof Country House ***** Kamertype: Standard (BB)

DAG 7 | MEIRINGSPOORT - SWARTBERG PAS (175 km)

Cheetah Wildlife park komt vandaag als eerste aan de beurt, een privaat park dat het bestand van de Cheeta terug tracht op te bouwen via een uniek kweekprogramma, maar dit park is veel meer. Zo kom je alles te weten over krokodillen en maak je ook kennis met tal van andere diersoorten. Een uniek park voor zowel jong als oud. Mits een kleine bijdrage kan je hier ook op de foto met een cheeta. Mocht je gisteren nog niet in de gelegenheid zijn geweest, kan je vandaag een bezoek aan ��n van de struisvogelshowboerderijen brengen. Hoogtepunt van de dag is ongetwijfeld de Swartbergpas/Meiringspoort route. Via Meiringspoort, een door de rivier uitgesleten geul, rij je in de richting van Prince Albert. Dit dorp is gekend voor haar droge vruchtenindustrie en heerlijke olijven. Na het middagmaal hier genuttigd te hebben, gaat het verder via de prachtige Swartberg pas. Het is bijna onmogelijk te beschrijven hoe dit natuurfenomeen zijn schoonheid overdraagt aan de mens. Na de 23 km lange bergpas te hebben getrotseerd, kan je nog een bezoek brengen aan de enige bovengrondse grotten in Zuid-Afrika, de Cango Caves, waar je een rondleiding krijgt van een uur. Via de Schoemanshoek Vallei bereik je uiteindelijk terug Oudtshoorn.
Comfort: La Pension **** Kamertype: standard (BB)
Charme: De Denne **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Rosenhof Country House ***** Kamertype: Standard (BB)

DAG 8 | ROUTE 62 - WIJNLANDEN (265 km)

Via de Route 62, een toeristische kopij van de Amerikaanse Route 66, maar dan wel veel mooier, gaat het van het dorre, ruwe Karoo landschap via imposante passen als de Twee huisrivieren en de Touwrivier pas, langs fruit- en wijngaarden in de richting van de Kaap. Op geen enkel moment is deze route saai, er is zoveel afwisseling in natuurschoon dat je op elk moment wel aan het genieten bent. Je eindigt in ��n van Zuid-Afrika's verborgen pareltjes in de wijnregio, Robertson, ook gekend als de 'Vallei van Wijn en Rozen', gelegen in de schaduw van de majestueuze Langeberg. Het is de poort van en naar de Route 62, een ideale halte tussen Kaapstad en Oudtshoorn op de wereldvermaarde Tuinroute. Behalve de kenmerkende versterkte dessertwijnen, waar de streek van oudsher bekend om stond, komen hier nu ook een aantal van Zuid-Afrika's meest gewaardeerde Chardonnay en Shiraz wijnen vandaan. Robertson wijnlanden ten zeerste aanbevelen, maar u heeft ook de mogelijkheid om te overnachten in bijvoorbeeld Somerset West, Stellenbosch, Franschhoek, Wellington of Paarl.
Comfort: Knorhoek Country House (Stellenbosch)**** Kamertype: Patio room (BB)
Charme: Ballinderry Guest House (Robertson)**** Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: La Cabriere Country House (Franschhoek)**** Kamertype: Garden Suite Deluxe (BB)

DAG 9 | WIJNLANDEN - DE 4 PASSEN ROUTE (250 km)

Via 4 passen kom je terecht in Franschhoek en Stellenbosch, het hartje van de wijnindustrie. Laat je betoveren door de prachtige landschappen en onderneem een keldertoer in ��n van de vele wijnboerderijen. Vergeet vooral niet te proeven! In Stellenbosch is een wandeling voorzien door het historische centrum. Een bezoek aan Boschendal of Vergelegen wijndomeinen is alvast een absolute must, zeker als je weet dat je hier tijdens de zomermaanden kan genieten van heerlijke wijn, maar ook van een leuke picknick.
Comfort: Knorhoek Country House (Stellenbosch)**** Kamertype: Patio room (BB)
Charme: Ballinderry Guest House (Robertson)**** Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: La Cabriere Country House (Franschhoek)**** Kamertype: Garden Suite Deluxe (BB)

DAG 10 | KAAPSTAD - TAFELBERG - KIRSTENBOSCH (100 km)

Eerst vertrek je naar Tafelberg (indien het weer dit toelaat). Via de moderne kabelbaan word je 1086 m hoger gebracht en kan je genieten van een adembenemend zicht over de stad en het schiereiland. Daarna trek je de binnenstad in en kan je kuieren langs de Compagnietuinen, nog enkele souvenirtjes kopen in de winkel-wandelstraat en de geur opsnuiven van verse snijbloemen op de bloemenmarkt van Trafalgar. Je kan de stad en omgeving ook bezoeken door gebruik te maken van de Sightseeing Cape Town toerbus, een Engelse bus die op verschillende strategische plaatsen halt houdt. Je betaalt voor een dagticket en kan dus op en af stappen wanneer gewenst. Het leuke aan de bustrip is dat je zelfs in het Nederlands uitleg krijgt over alle bezienswaardigheden. Dan naar Kirstenbosch Botanische tuinen waar je lekker kan wandelen door deze wereldtuin mijn zijn enorme verscheidenheid aan inheemse bloemen en planten. Dit is ��n van de 7 wereldtuinen en is het hele jaar door de moeite om een bezoek te brengen. Het ganse jaar door staan hier verschillende soorten seizoensgebonden bloemen in bloei en wie ook nog eens wil genieten van een fraai uitzicht, moet zeker de 'boomslang' op, een korte route tussen de bomen, op 11 meter hoogte.
Comfort: Maartens Guesthouse **** Kamertype: Standard (BB)
Charme: De Tafelberg Gastenhuis **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Ocean View House **** Kamertype: Superior (BB)

DAG 11 | KAAP DE GOEDE HOOP (140 km)

Kaap de Goede Hoop, ��n van de mooiste plekjes in Zuid-Afrika, mag niet ontbreken op je programma. Eerst kan je een bezoek brengen aan Boulders Beach, met de bekende Afrikaanse pingu�ns, om daarna koers te zetten naar Kaap de Goede Hoop, wat onderdeel uitmaakt van het veel grotere Tafelberg nationaal park. In dit park krijg je de kans om struisvogel, baviaan, bontebok, rode hartebeest en eland te zien, en met wat geluk, tijdens het walvisseizoen. ook de Zuidkaper. Aan Kaappunt kan je een wandeling maken tot de eerste vuurtoren vanwaar je een prachtig zicht hebt op de kustlijnen. Na het middagmaal wordt de tocht verder gezet via ��n van de meest spectaculaire kustbanen ter wereld, Chapman's Peak rijlaan. Hier krijg je steile rotshellingen aan de ene kant en de oceaan langs de andere kant van de weg. Vervolgens bereik je Houtbaai waar je eventueel een boottocht kan maken naar Duikereiland, met zijn vele zeerobben. De tocht duurt ongeveer 35 minuten en buiten het aanschouwen van de zeehonden heb je ook nog een fraai uitzicht op de Sentinel en het schiereiland. De terugtocht gaat langs mondaine badsteden als Llandudno, Campsbaai, Clifton en Bantry Bay, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Twaalf Apostelen en je wat later kan genieten van de mooiste zonsondergang van de Kaap.
Comfort: Maartens Guesthouse **** Kamertype: Standard (BB)
Charme: De Tafelberg Gastenhuis **** Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Ocean View House **** Kamertype: Superior (BB)

DAG 12 | VRIJE VOORMIDDAG - VERTREK

In de voormiddag kan je nog een bezoekje brengen aan het V&A Waterfront met zijn vele terrasjes en winkeltjes of eventueel een boottrip maken naar Robbeneiland. Later op de dag volgt de terugvlucht naar Europa.

DAG 13 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort15,372 Rand (± 770.53 €)15,407 Rand (± 772.28 €)14,829 Rand (± 743.29 €)
Per persoon in Charme18,875 Rand (± 946.12 €)18,910 Rand (± 947.87 €)18,332 Rand (± 918.88 €)
Per persoon in Exclusief32,017 Rand (± 1,604.86 €)32,052 Rand (± 1,606.62 €)31,474 Rand (± 1,577.63 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing in het hoogseizoen van oktober 2023. Tussen mei en september gelden op sommige plaatsen laagseizoenstarieven wat uw reis voordeliger maakt.

Indien 2 samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg C (Toyota Corolla manual) - Avis Rent a Car
Indien 4 samenreizenden(*) in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (Nissan X Trail 4x4 automatic) -Avis Rent a Car
Indien 6 samenreizenden(*) in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N (Hyundai H1 bus automatic) - Avis Rent a Car

* Indien u met meerdere personen samen reist (vrienden of familie) kan u ook opteren om een chalet/cottage/rondavel te delen. Sommige locatie beschikken namelijk over dergelijke type accommodatie waarbij meerdere kamers (al dan niet met eigen badkamer) zijn ondergebracht en waardoor u nog voordeliger kan reizen. Wij maken hiervoor graag een aangepaste offerte op.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklasse luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B's, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachting in nationale parken op self-catering basis
1/2 dag Gamedrive in Schotia Game Reserve, inclusief avondmaal
 Huurwagen (10 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering, inclusief schade aan banden, velgen en wieldeksels alsook glasbreuk. Tweede chauffeur gratis
Btw
Complete interactieve en digitale reisgids met gps-coordinaten en wegbeschrijvingen (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Binnenlandse vluchten indien van toepassing
 Contractkost huurwagen - 105 rand per huurperiode
Benzine en indien gewenst huur gps (99 rand per dag) 
One way drop-off fee - 1095 rand (Port Elizabeth-Kaapstad)
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten