GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Marakele Nationaal park

10kamers/units
Zuid-Afrika | Waterbergen | Thabazimbi Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): SANparks
1027 m | Lat:S 24° 31' 51" Long: E 27° 29' 52" check-in: 14:00 tot 17:30 / check-out: 10:00
Reserveer
Het Marakele Nationaal Park is gelegen in het hart van de Waterbergen en was vroeger gekend als het Kransberg Nationaal Park, geproclameerd in 1994. Het nationale park ligt op 250 kilometer ten noorden van Johannesburg in de Limpopo provincie (vroegere Noord provincie) en is malaria-vrij. Marakele betekent in het Tswana "toevluchtsoord" en dat is precies de filosofie van het park met een indrukwekkende verscheidenheid aan wilde dieren en een unieke locatie. Majestueuze berglandschappen, met bergen tot 1.900 meter hoogte, gras bedekte heuvels en diepe valleien maken onderdeel uit van dit Marakele Nationaal Park, waar tevens de Matlabas rivier doorstroomt. Zeldzame boomsoorten als geelhout en ceder komen hier voor, net als vijf meter hoge palm- en boomvarens, om slechts enkelen op te noemen. Er leeft ook een verbazingwekkende verscheidenheid aan vogels, niet minder dan 250 soorten, met inbegrip wat waarschijnlijk de grootste kolonie van bedreigde Kaapse gieren (meer dan 800 broedparen).

Een smalle asfaltweg brengt de bezoekers naar de top van het Waterberg massief. Uitzichten en landschappen zijn spectaculair, vooral die in de nabijheid van de kolonie gieren, waar je deze vogels op korte afstand kan zien, is indrukwekkend. Let wel op dat deze geasfalteerde weg best stijl en smal is, dus voor diegene die echt last hebben van hoogtevrees, niet echt een aanrader.

Marakele National Park bezoek je vooral voor de prachtige natuur. In het park zitten heel wat dieren maar deze zijn niet altijd goed te zien. Wil je meer dieren zien, raden we ten stelligste een begeleide game drive aan, waarbij de rangers een gedeelte van het park bezoeken dat niet toegankelijk is voor de self driver. Voor deze game drive zal u worden opgehaald bij het Tlopi camp en hoeft u dus niet meer helemaal terug te rijden naar de receptie. Het beste is dat deze vooraf geboekt wordt.

Tlopi Tented Camp beschikt over accommodatie in grote safari tenten. Elke tent heeft twee bedden, een eigen badkamer (douche, wastafel en toilet), en een volledig uitgeruste keuken met een koelkast en diepvries, een kookfornuis en elektriciteit. Elke tent heeft een veranda met tafel en ligstoelen en barbecue faciliteiten. Het kamp is niet omheind en ligt op ongeveer 17 kilometer van de receptie.

Marakele nationaal park beschikt niet over een winkel of restaurant, hiervoor moet u in het naburige Thabazimbi terecht.

TARIEVEN VOOR DE MAAND maart 2020

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting zonder ontbijt (RO), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking:
- Conservation fee niet inbegrepen, ter plaatse te betalen (van 01/11/2019 t/m 31/10/2020: 224 rand/persoon/dag, kinderen <12 aan 50%)
- Het park is open van 7u en sluit de poorten om 17u30 (mei t/m augustus) en 18u (september t/m april). Zorg ervoor dat u voor deze tijden incheckt. Dagbezoekers kunnen terecht tussen 7u en 16u.
- safari tent ST2/3 bij Tlopi kamp maximum 2 volwassenen en 1 kind <12 jaar op stretcher toegelaten. Indien kinderen ouder dan 12 zijn, dient een aparte tent geboekt te worden

LET OP! Er is in Marakele Nationaal Park geen restaurant, noch een winkel (tenzij heel, heel basis voorzieningen zoals hout en koeldrankjes) 18 kilometer voor Marakele ligt Thabazimbi, waar je niet alleen benzine kan bekomen, maar op de hoofdstraat is er ook een grote supermarkt om uw proviand in te slaan

Activiteiten:
- vogel en wild observatie
- bergpas naar een ongeloofelijk uitzicht en dichtbij de kolonie kaapse gieren
- sunrise en sunset game drives kunnen ter plaatse of vooraf door Go Zuid-Afrika geboekt worden
PRIJS:
- van 1/11/2018 t/m 31/10/2019: 315 rand pp
- van 1/11/2019 t/m 31/10/2020: 325 rand pp
- kinderen <12 aan 50%

Drones: Vliegen met drones voor commercieel, recreatief en/of prive gebruik in nationale parken in Zuid-Afrika is niet toegestaan. Niet alleen ter bescherming van de privacy, maar ter bescherming van het wildleven en om stroperij tegen te gaan.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Faciliteiten:

Rolstoel vriendelijkBraaiKeuken

In de kamers:

RookverbodKoelkast/minibar

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

WildBerg(en) Nationaal ParkNatuurreservaat Rivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Super! Hadden hier graag wat meer tijd gehad.

Nico Waumans & Peggy Delfante (11-11-2019)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in