GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Kariega Game Reserve

4 51kamers/units
Zuid-Afrika | Addo | Kenton on Sea Zuid-Afrikaanse eigenaar/uitbater(s): Mark Rushmere en Murray Finlay
220.79 m | Lat:S 33° 34' 46" Long: E 26° 36' 13" check-in: 14:00 tot 18:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Kariega Game Reserve werd gesticht in 1989 en is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf. Het is gelegen op een domein van 10.000 hectare. Pure Afrikaanse wildernis met zelfs twee rivieren, de Kariega en de Bushman, die het gebied doorkruisen en, niet onbelangrijk, geheel malariavrij. In amper 10 minuten tijd bereik je per boot vanuit Kenton on Sea dit unieke gebied. Port Elizabeth ligt op amper 130 km en Grahamstown op 60 km. Dit unieke privaat wilddomein ligt in een waar paradijs, met aan de ene zijde de Indische Oceaan, waarin de Kariegarivier uitmondt, en aan de andere zijde pure, ongerepte natuur, of zoals ze het zelf graag noemen, '1820 Settlers Country', wat verwijst naar de Engelsen die hier in die periode zich vestigden.

Een eerste vraag die je als potentieel bezoeker zal stellen is, 'waarom nu net Kariega in plaats van de vele andere privaat wildparken in deze regio'. Dan is het antwoord niet gek ver weg te zoeken. Vooraleerst de enorme uitgestrektheid en het prestine gebied. De aanwezigheid van de Big Five (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant), maar ook tal van andere dieren. Het domein omvat ook 5 verschillende eco-systemen (bushveld, savanne grasland, fynbos, regenwouden het inheemse acasia woud). Dan hebben we het nog niet eens gehad over de ongerepte, prachtige vergezichten, uniek aan Kariega. Verder is er ook de combinatie van water (boot cruises), en safari op het vaste land, vrij uniek, zeker voor deze regio. Als je nu nog niet overtuigd zou zijn, dan zullen de verschillende lodges, de uitstekende service en schitterende gamedrives die laatste impuls zijn om u alsnog te overtuigen om Kariega Game Reserve te bezoeken. We stellen ze graag even aan u voor:

Settlers Drift (5-sterren)

Dit luxe tentenkamp opende eind 2014 de deuren. Settlers Drift is gelegen in een zeer afgelegen en onaangeroerd gebied. De lodge telt zeven luxe tenten, die uitermate ruim en luxueus zijn. Opgebouwd op stelten, met een groot houten terras, langsheen de flank van een heuvel en met zicht op de Kariegarivier en de ongerepte natuur. Alle tenten beschikken over een eigen leefruimte, badkamer, een typische Afrikaanse buitendouche en nog veel meer

River Lodge (4-sterren)

Staat helemaal op zichzelf en is eveneens uniek. Zoals de naam het reeds prijs geeft, is de lodge gelegen aan de rivier, meer bepaald de Bushman's rivier. Het gaat om 10 individuele, zeer ruime suites, die allemaal in lijn liggen met de rivier. De kamers zijn voorzien van alle nodige luxe en ook de lodge, of het hoofdhuis, is adembenemend mooi, ruim en voorzien van verschillende leefruimtes en een groot dek dat uitgeeft op de rivier. Bijkomende activiteiten die hier kunnen plaats vinden zijn onder andere boottrips op de rivier, kanovaren en hengelen. Naar onze mening is dit ook het mooiste kamp van allemaal, hoewel de andere kampen zeker niet zullen onderdoen.

uKhozi Lodge (4-sterren)

uKhozi Lodge is voorbestemd voor de romantische zielen en straalt ondanks de 'maar' 4-sterren accreditatie heel veel luxe en charme uit. Het is een ware bush lodge, omgeven door de unieke, inheemse vegetatie. De lodge omvat 10 individuele, zeer mooie en ruime, cottages, die tevens allemaal over airconditioning beschikken. Trouwens, deze komen allemaal met hun eigen 'plunch pool' en privaat terras. Het hoofdhuis is kleiner dan dat van de andere lodges, maar dat draagt nu net bij tot de charme en het warme karakter van het kamp. Buiten de dagelijkse unieke ervaringen op het vlak van wild, zal je hier ook extra verwend worden op culinair vlak en wat van te kunnen genieten van een heerlijke open haard als het 's avonds wat koeler blijkt te zijn, of je zin hebt om gezellig van de warmte en een heerlijk glaasje wijn te genieten

Main Lodge (4-sterren)

Main Lodge is de oudste van alle lodges en is geschikt voor alle reizigers, als koppel, familie of in groep. Het gaat om individuele chalets die prachtig werden neergepoot in een ongerepte natuur en zodanig dat ze voldoende privacy bieden. Ze zijn allemaal voorzien van airconditioning, beschikken over een ruime leefruimte en badkamer, alsook een heel groot terras van waar je op de natuur uitkijkt. Alle ruimtes werden recentelijk nog vernieuwd en kregen nieuwe tinten mee. Er is een groot zwembad en ouders met kinderen kunnen rekenen op activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Hier wordt wel meer ingespeeld op grotere groepen, dus wie meer privacy wil, kan misschien beter overwegen om te kiezen voor een van de andere kampen

The Homestead

Als laatste is er The Homestead, een wel heel unieke private lodge die voorbestemd is voor gasten die in groep of familie willen rekenen op volledige privacy, persoonlijke aandacht en zelfs een ranger/spoorzoeker die geheel ter beschikking staat voor de ganse groep. Daar houdt het trouwens nog niet bij op, want je hebt ook nog eens je persoonlijke chefkok en er is geen sprake van een programma, maar alles staat volledig in het teken van uw persoonlijke interesse en/of behoefte. The Homestead telt 7 ruime kamers, opnieuw van alle nodige comfort en luxe voorzien. Vijf van de kamers hebben hun eigen badkamer en twee delen de badkamer. De lodge heeft een eigen bar, groot zwembad, beschikt over satelliet televisie, een speelkamer voor de kinderen en uitzichten om u tegen te zeggen.

Wellness

Kariega Game Reserve heeft bij de Main Lodge een eigen Wellness Center waar gekozen kan worden uit verschillende behandelingen en verzorging. Deze is beschikbaar voor bezoekers aan de Main Lodge, Ukhozi en The Homestead.

Community

Verantwoordelijk toerisme gaat dezer dagen vaak hand in hand met het betrekken van de lokale bevolking. Daarin is Kariega Game Reserve geen uitzondering. Zij stichtten de Kariega Foundation en zorgen zo voor de nodige fondsen om de lokale gemeenschap iets terug te geven door gemeenschapsprojecten te ondersteunen. Verschillende partners, maar ook bezoekers aan Kariega kunnen hierin hun steentje bijdragen. Buiten de gemeenschapsprojecten is er ook het 'Save the Rhino' project. Ook Kariega ondervond aan de lijve dat stropers het gemeend hebben op de kostbare hoorn van hun neushoorns, zo is er Thandi, een wijfje dat dergelijke aanval overleefde, maar wel ontdaan werd van haar hoorn. Zij was de aanleiding tot de oprichting van dit initiatief.

TARIEVEN VOOR DE MAAND juli 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van alles inclusief (FI), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Kinderen:
Settlers Drift, River Lodge en Ukhozi Lodge zijn kinderen +10 jaar welkom. Kinderen van 11 tot 16 jaar betalen hier 50% indien ze de kamer delen met 2 volwassenen. Kinderen vanaf 17 jaar betalen het volwassenentarief en kunnen op aanvraag een kamer delen als 3e persoon.
In de Main Lodge zijn kinderen van alle leeftijden welkom, en is er ook een babysit beschikbaar. Kinderen onder 3 jaar verblijven gratis bij de ouders op de kamer in Main Lodge. Kinderen van 3 tot 12 verblijven aan 50% in Main Lodge als ze de kamer delen met 2 volwassenen. Derde persoon in een chalet voor 2/3 personen betaalt volwassenentarief in Main Lodge.

Inbegrepen: in de prijs zijn een ochtend- en namiddag gamedrive, rivier cruise en begeleide wandeling en kanovaren inbegrepen.
Behalve in Main Lodge, zijn ook geselecteerde dranken inbegrepen in de andere kampen.
Draadloos internet is beschikbaar in de meeste kamers of cottages, en/of het hoofdgebouw (net als een vrijstaande computer), mits dat er geen storingen zijn op elektrisch of telecommunicatie vlak, kunnen gasten er gratis gebruik van maken.
Een Conservation Levy van 250 rand per persoon en 125 rand per kind zal worden aangerekend.

Typische dagindeling:
13u: aankomst
13u30: lunch
14u: check in in de kamer
15u30 (winter)-16u30 (zomer): vertrek 2 a 3 uur durende game drive
19u (winter)-20u (zomer): diner

5u30: wekdienst met koekjes en koffie/thee
6u: vertrek game drive (2 a 3u)
8u: ontbijt
10u: check out

Honeymoon: gratis fles schuimwijn op de kamer bij aankomst. Bij een verblijf van minstens 3 nachten wordt er ook een Spa-behandeling aangeboden van 500 rand/pp.

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Open haardWasserijZwembadFaxCopyBraaiParkeerplaats

In de kamers:

VentilatorWasserijRookverbodHaardroger

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

StrandPlattelandBosgebiedWildBerg(en) Natuurreservaat Rivier of meer
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zuid-Afrika te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Fantastisch qua game maar vinden accomodatie te duur in vergelijking met sommige anderen.

Leo Van Dijck & Linda Timmerman (08-12-2014)

onze accommodatiesin Kenton on Sea (2)

Goed om weten: Gamedrives en andere activiteiten zijn van nature niet privé. Deze worden in gezelschap van anderen uitgevoerd. Sommige privaat wildparken hebben de optie om een privaat voertuig te regelen, mits bijbetaling. Gelieve dit best even vooraf te controleren. Een standaard open terreinwagen biedt plaats aan negen passagiers achterin (3 rijen van drie personen). Zorg ervoor dat u tijdig aanwezig bent zodat u geen activiteiten mist. Als u niet tijdig opdaagt worden gemiste activiteiten niet gecompenseerd.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in