GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

21 daagse Namibie Ontrafeld

vanaf
44,017 Rand (2,206.34 €) pp
Namibie
Windhoek | Kalahari | Keetmanshoop | Fish River Canyon | Luderitz | Aus | Sossusvlei | Swakopmund | Damaraland | Twyfelfontein | Kaokaland | Etosha | Waterbergen | Windhoek
prijsofferte aanvragen
Wil je Namibie van A tot Z ontdekken, dan is deze rondreis ideaal. De rit vertrekt in Windhoek en zakt af via de Kalahari woestijn, het gebied van de San (Bosjesmannen), tot aan de Fish River Canyon. Je trekt richting kust en bezoekt onder andere Kolmanskop en ziet wilde paarden. Je beklimt de fotogenieke duinen van Sossusvlei en komt even tot rust aan het strand van Swakopmund. Je verkent het gebied van de Herero bevolking en wandelt langsheen de eeuwenoude rotsschilderingen in Twyfelfontein. Per jeep ga je op zoek naar de met uitsterven bedreigde woestijnolifant om je daarna te kunnen inleven in de leefwereld van de Himba bevolking. In Etosha kom je oog in oog te staan met een enorme populatie van wilde dieren om uiteindelijk in de Waterbergen nog even te kunnen relaxen en nagenieten van deze onvergetelijke trip.

DAG 2 | AANKOMST IN WINDHOEK

Je landt in Windhoek. Na het ophalen van de huurwagen kan je kennis maken met de hoofdstad waar je vele gebouwen terugvindt die herinneren aan het Duits koloniaal verleden. Deze hoofdstad is trouwens makkelijk te voet te verkennen dus parkeer je wagen ter hoogte van het kerkje en trek er eens te voet op uit.
Comfort: Vondelhof gastenhuis Kamertype: Standard (BB)
Charme: Olive Grove Guesthouse Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: The Olive Exclusive Kamertype: Junior Suite (BB)

DAG 3 | KALAHARI WOESTIJN (± 260 km)

Vandaag word je geconfronteerd met de weidse uitzichten en de pastelkleuren van het Namibische landschap. Onderweg kom je de Hardap dam tegen, welke zeker een bezoekje waard is. In dit natuurgebied kan je onder andere neushoorn, gemsbok, Hartmann zebra, koedoe, struisvogel en steenbok waarnmen.  in groot contrast staan met de witte kalkrijke rotsen van de vallei. In deze omgeving vind je verscheidene antilopensoorten, giraf, kleine katachtigen en veel vogelsoorten terug. De planten hebben zich hier uitstekend aangepast aan de erbarmelijke omstandigheden. Vanuit de lodge kan je tijdens een wandeling de leefgewoontes van de San leren kennen of genieten van een prachtige zonsondergang tijdens een rondrit per open jeep (ter plaatse te boeken).

Comfort: Kalahari Anib Lodge Kamertype: Standard (BB)
Charme: Kalahari Anib Lodge Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Kalahari Red Dunes Lodge Kamertype: Chalet (DBB)

DAG 4 | KEETMANSHOOP - FISH RIVER CANYON (± 400 km)

Nu gaat het verder in zuidelijke richting naar Keetmanshoop. Onderweg zie je in de verte de uitgedoofde Brukkarosvulkaan. Ten oosten van Keestmanshoop bezoek je het kokerboomwoud. Deze holle bomen vind je elders ook maar niet in zo'n grote hoeveelheden bij elkaar.  Ideaal fotomoment dus. Giant's playground ligt iets verderop, waar grote rotsblokken, ontstaan door geërodeerde omhooggestuwde magma, op elkaar liggen gestapeld. De naam laat het al vermoeden, het lijkt wel de speeltuin van een reus. Je kan hier vanaf de parking een wandeling maken tussen de rotsblokken via een wandelpad. Na de middag gaat het verder door tot aan de rand van de Fish River Canyon voor overnachting.
Comfort: Canyon Village Kamertype: Standaard (BB)
Charme: Canyon Roadhouse Kamertype: Standaard (BB)
Exclusief: Canyon Lodge Kamertype: Chalet (BB)

DAG 5 | FISH RIVER CANYON (± 160 km)

De Fish River Canyon is de tweede grootste canyon ter wereld. Over een afstand van 60 km heeft de rivier zich hier gedurende miljoenen jaren een weg gebaand tussen de rotsen van de Kalahari woestijn waardoor de canyon is ontstaan. Er zijn drie uitkijkpunten die je kan bezoeken en welke je een schitterend uitzicht bieden over dit prachtige natuurfenomeen. De rit tot Sulphur Point brengt je helemaal langsheen de canyon met onderweg verschillende mooie uitkijkpunten om eens halt te houden. De warmwaterbronnen van Ai-Ais zijn zeker ook een bezoek waard. Ai-Ais is als een oase in de woestijn, gelegen aan de zuidkant van de Fish River Canyon. De naam Ai-Ais komt van de Nama bevolking en betekent vuurwater. Diep onder de grond wordt het water opgewarmd en komt via breuken in de rotsformatie naar boven aan een temperatuur van 60 graden! Ai-Ais is hierdoor de warmste warmwaterbron in zuidelijk Afrika. Vergeet dus zeker je zwembroek niet!
Comfort: Canyon Village Kamertype: Standaard (BB)
Charme: Canyon Roadhouse Kamertype: Standaard (BB)
Exclusief: Canyon Lodge Kamertype: Chalet (BB)

DAG 6 | LUDERITZ  (± 400 km)

Je rijdt verder richting Luderitz en merkt duidelijk dat je door het diamantengebied rijdt. Deze stad doet je meteen denken aan Duitsland, vooral dan vanwege de typische stijl van woningen. Het lijkt wel alsof de tijd er sinds de eerste wereldoorlog heeft stilgestaan. Je kan een bezoekje brengen aan de stad en tot Diaz Point rijden, waar een replica is terug te vinden van het kruis dat Dias daar plaatste.
Comfort: Luderitz Nest hotel Kamertype: Standard (BB)
Charme: Luderitz Nest hotel Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Luderitz Nest hotel Kamertype: Suite (BB)

DAG 7 | KOLMANSKOP EN AUS (± 125 km)

Net buiten Luderitz ligt de spookstad Kolmanskop. Het dorp ontstond tijdens de diamond rush na het ontdekken van diamant in 1908. Alles was er in overvloed aanwezig, maar na het ontdekken van grotere voorraden diamant ten zuiden van de stad, werd dit dorp in 1956 verlaten en verviel het in een spookstad. Onderweg naar Aus kan je zeker in de vroege ochtend of late namiddag spiesbokken zien. Aus is een klein gehucht gelegen in de Ausbergen en hier komen wilde woestijnpaarden voor. Je kan deze zowel onderweg zien als met een open jeep vanuit de lodge (extra activiteit).
Comfort: Bahnhof Hotel Kamertype: Standaard kamer(BB)
Charme: Klein-Aus Vista Kamertype: Desert Horse Inn standaard (BB)
Exclusief: Klein-Aus Vista Kamertype: Eagle's Nest Chalet (BB)

DAG 8 | NAMIB WOESTIJN (± 340 km)

Vandaag staat een lange rit op het programma, dus op tijd vertrekken is de boodschap. Onderweg maak je kennis met de enorme Namibwoestijn die zich langsheen honderden kilometers kustlijn uitstrekt. Hier hebbenmens en dier zich moeten aanpassen aan de meest extreme natuurlijke elementen.Het Naukluft gedeelte was voorbestemd voor het behoud van de Hartmann bergzebra,die in het verleden moest concurreren met schapen en ander vee. Met haarschitterende ruige rotsformaties mag Naukluft beschouwd worden als eengeologisch paradijs. Via het Namib Rand Natuurreservaat, een levend tapijt van graslanden, roden duinen en ruige berglandschappen waar je vaak de kans krijgt om Hartmann zebra, oryx, springbok en zelfs langoorvossen te zienbereik je Sesriem voor overnachting.

Comfort: Sossusvlei Desert Camp Kamertype: Standard Tent (BB)
Charme: Sossusvlei Lodge Kamertype: Sossusvlei Lodge Standard Tent (DBB)
Exclusief: Sossus Dune Lodge Kamertype: Dune Chalet (BB)

DAG 9 | SOSSUSVLEI
(± 100 km)

Vroeg uit de veren voor een bezoek aan de hoogste rode zandduinen van de wereld, nabij Sossuvlei. Het park opent bij zonsopgang, dus zorg ervoor dat je tijdig aan de ingang staat. Een asfaltweg leid je langs de veel gefotografeerde Duin 45 om zo na 60 km de 2x4 parking te bereiken. Van hieruitis het nog 4 km naar Sossusvlei (te voet of per 4x4 shuttlewelke je op de parkingzal terugvinden en ter plaatse kan betalen – 180 N$ contant per persoon). De shuttlebrengt je zowelnaar de Sossusvlei als Dead Vlei. Op beide plaatsenkan je de duinen beklimmen, maar misschien is het best om je energiete bewaren voor de Deadvleien de Big Daddyduin, de hoogste van het hele gebied,vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Trotseerje de Big Daddy helemaaltot het hoogste punt, dan heb je niet enkeleen fantastisch uitzichtop Deadvlei en ook Hiddenvlei,maar over het hele duinengebied, een onvergetelijke ervaring! Op deterugweg kan je nog even halt houden bij Duin 45. Net voorje het park terug buitenrijdt, kan je ook een bezoek brengen aan de SesriemCanyon. Je kan hierinook afdalen (is nietheel diep) en door de canyon lopen.

Comfort: Sossusvlei Desert Camp Kamertype: Standard Tent (BB)
Charme: Sossusvlei Lodge Kamertype: Sossusvlei Lodge Standard Tent (DBB)
Exclusief: Sossus Dune Lodge Kamertype: Dune Chalet (BB)

DAG 10 | SWAKOPMUND
(± 345 km)

Vanochtend vroeg bestaat de mogelijkheid een ballonvlucht te maken over de duinen, werkelijk onvergetelijk! (niet inbegrepen, maar best vooraf bespreken, 7350 N$ per persoon). Vervolgens, na het ontbijt, is het tijd om weer verder te trekken en dit richting Swakopmund. Eens voorbij Solitaire ga je eerst de Gaub pas en daarna de Kuiseb pas over. Wat volgt is de Kuiseb Canyon, een waar labyrint van drogerivierbeddingen in een woestijnlandschap. Hier moet je zeker regelmatig evenhalt houden en gewoon genieten, fotograferen en observeren alvorens je na 150km de kust met Walvis Bay bereikt. Hoe noordelijker je de Namib-Naukluft woestijn doortrekt, hoe vlakkerdeze op de meeste plaatsen wordt en wat rest zijn uitgestrekte vlaktes die als het  ware worden gesneden door de drogeSwakop en de Kuiseb rivier. Hetlandschap wordt gedomineerd door zand en stenen met hier en daar enkele stapelsvan verschoven duinen. Swakopmund is ongetwijfeld de meest geliefde stad van Namibie en voor velen de ideale plaats om te ontsnappen aan de hitte waarvoor dit land gekend is. Palmbomen en groene tuinen zijn een verademing voor al diegene die net de woestijn hebben getrotseerd.

Comfort: Cornerstone Guesthouse Kamertype: Luxury Room (BB)
Charme: Swakopmund Luxury Suites Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Strand Hotel Kamertype: Luxury (BB)

DAG 11 | SWAKOPMUND - WALVISBAAI

Bezoek eens Walvisbaai met zijn flamingo's, beklim Dune 42 of onderneem een boottochtje op zoek naar de dolfijnen en zeehonden met een rijke vogelkolonie op de achtergrond. Wil je liever wat beweging is misschien een kayaktocht naar de zeerobben wel een optie. Eén van de favoriete dagtrips is alvast de Marine Dune day, waarbij je in de voormiddag een boottrip maakt op de lagune in Walvisbaai en na de middag een 4x4 trip onderneemt naar Sandwich Harbour. Bij laagtij rij je over het strand en keer je terug via de duinen, een ervaring om niet snel te vergeten! Blijf je liever is Swakopmund zelf kan je hier ook quadbiken of sandboarden in de duinen (of een combinatie), of gewoon rustig rondslenteren in het gezellige centrum en eens wat tijd op het strand spenderen. Zeker de moeite is een rit langsheen de Maanvallei en de Welwitschiavlakte. Eén bijzondere Welwitshia kan hier teruggevonden worden, namelijk de Great Welwitshia, die naar schatting 1.500 jaar oud is. Er zijn ook verschillende uitkijkpunten zoals deze bij de Moon Landscape vallei. Hier zie je zacht overlappende lagen aarde welke hier zo'n 450 miljoen jaar geleden werden afgezet en in de loop der jaren errodeerden en dit unieke landschap vormden.

Comfort: Cornerstone Guesthouse Kamertype: Luxury Room (BB)
Charme: Swakopmund Luxury Suites Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Strand Hotel Kamertype: Luxury (BB)

DAG 12 | ZUIDELIJK DAMARALAND (± 310 km)

Vandaag rij je langs de Skeleton Coast en zie je in de zeebranding soms scheepswrakken. Indien gewenst, kan je een omweg maken tot de zeerobbenkolonie van Cape Cross. Het werd in 1968 geproclameerd als natuurgebied en meteen ook de grootste kolonie (van de 23) Kaapse pelsrobben langsheen de kust van Zuid-Afrika en Namibië. Onderweg kan je, zij het in de verte, kennis maken met de Spitzkoppe. De Spitzkoppe zijn een groepje afgeronde granieten bergen en zijn gelegen op 63 km ten noordwesten van Usakos, weg van Swakopmund. Hier hadden perfect filmopnames kunnen plaatsvinden voor 'The Lord of the Rings'. Deze bergformatie wordt ook wel eens de Matterhorn van Namibië genoemd, hoewel er weinig of geen echte gelijkenis is. Via Uis, een oude mijnstad, trek je verder door Damaraland en kom je onderweg regelmatig Damara's tegen in traditionele klederdracht, welke hun zelfgemaakte waren langs de kant van de weg verkopen. Uiteindelijk bereik je Khorixas, de uitvalsbasis voor een bezoek aan Twyfelfontein.
Comfort: Ugab Terrace Lodge Kamertype: Cottage (DBB)
Charme: Vingerklip Lodge Kamertype: Standard (DBB)
Exclusief: Mowani Mountain Camp Kamertype: View Tent (DBB)

DAG 13 | TWYFELFONTEIN - PALMWAG (± 170 km)

Vanmorgend bezoek je als eerste de Vingerklip rots, een geërodeerde monoliet van 35 m hoog. Trots als hij is torent deze formatie zich uit over de vallei, beter gekend als de Ugab terrassen. De rit naar Twyfelfontein brengt je via het versteende woud, waar de fossielen van naar schatting 200 miljoen jaar oude bomen liggen. Deze zijn soms in zo'n goede staat dat het onderscheid met echte bomen moeilijk te maken is. Dan is het de beurt aan Twyfelfontein, het eerste en enige Werelderfgoed gebied dat Namibië rijk is en dat bekend staat als DE locatie als het gaat om rotsgravures. Een begeleide wandeling van ongeveer een uur brengt je naar de belangrijkste sites. In dezelfde regio heb je ook nog de verbrande berg en de orgelpijpen (Organ Pipes).
In de namiddag trek je verder door Damaraland, een indrukwekkend, ruig woestijnsteppegebied. Niet temin leeft er toch nog heel wat groot wild in deze regio al is dit geen natuurreservaat. Dit woestijngebied heeft enkele natuurlijke bronnen die de locale diersoorten in leven houdt zoals de unieke woestijn neushoorns en olifanten, de zeldzame Hartmann's bergzebra, giraf, oryx, springbok en koedoe. In dit gebied leven meer dan 100 leeuwen, cheeta, luipaard en de bruine alsook gevlekte hyena. Vanuit Palmwag kan je verschillende activiteiten ondernemen zoals begeleide wandelingen, olifanten en neushoorn tracking, rondritten in dit prachtige gebied. Palmwag Neushoorn Camp is gelegen op een privaat domein van maar liefst 1 miljoen are in Damaraland

Comfort: Palmwag Kamertype: Twin Bungalow (DBB)
Charme: Palmwag Kamertype: Twin Bungalow (DBB)
Exclusief: Palmwag Kamertype: Twin Bungalow (DBB)

DAG 14 | WOESTIJNOLIFANTEN EN NEUSHOORNS


Vandaag ben je in de gelegenheid om verschillende excursies te ondernemen vanuit het kamp of je kan rustig relax genieten aan het zwembad met adembenemend uitzicht over een kloof. Begeleide wandelingen, 4x4 trips op zoek naar de met uitsterving bedreigde woestijolifant of neushoorn alsook volle dagsafari's door de adembenemende landschappen van Damaraland behoren tot de mogelijkheden. Deze activiteiten zijn best vooraf te boeken.
Comfort: Palmwag Kamertype: Twin Bungalow (DBB)
Charme: Palmwag Kamertype: Twin Bungalow (DBB)
Exclusief: Palmwag Kamertype: Twin Bungalow (DBB)

DAG 15 | KOAKALAND - OPUWO
(± 240 km)

Hoe noordelijker je Namibië intrekt, hoe dichter je bij de inheemse bevolking komt en hoe desolater het landschap wordt. Een ding is zeker, deze regio is en blijft uniek. Wie toekomt in Opuwo, dit na honderden kilometers natuur, stilte en stof, zal even schrikken van de mengelmoes aan etnische groepen van mensen die van einde en ver komen naar deze stad om zich te bevoorraden. Het is een bruisend handelscentrum met heel wat drankgelegenheden en benzinestations waar het wemelt van de bedrijvigheid. Je ziet hier de zogenaamde Kaokovelders, lokale Himba vrouwen, Herero en Tjimba, in de meeste gevallen nog traditioneel gekleed.
Comfort: Opuwo Country Hotel Kamertype: Standard (BB)
Charme: Opuwo Country Hotel Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Opuwo Country Hotel Kamertype: Luxury (BB)

DAG 16 | HIMBA - WESTELIJK ETOSHA (± 200 km)

Ongetwijfeld één van de hoogtepunten in je reis, vanmorgen na het ontbijt ga je onder begeleiding een bezoek brengen aan een lokale Himba stam (inclusief). De gids, zelf een himba, rijdt met je mee in je eigen auto en zal geschenken aankopen om aan de himba stam af te geven. Meestal is dit familie van hem. Je trekt noordelijk omdat daar nog de traditionele stammen voorkomen. De Himba en Tjimba, maar ook enkele andere Herero, wonen helemaal in het noordwesten van de Kunene regio en worden ook wel eens de Kaokovelders genoemd. Het zijn afstammelingen van de Herero en ook hun taal en cultuur kent veel gelijkenis. Ze zijn semi-nomadisch en houden vee. Water is hun belangrijkste drijfveer om weg te trekken naar andere gebieden als dit laatste schaars is geworden. De Himba zijn een zeer fiere gemeenschap en heel traditioneel, vooral dan op vlak van zich opmaken en het gebruik van sierraden.
Na een bezoek van ongeveer drie uur ga je weer terug naar je hotel of indien je een extra nacht in Opuwo wil bijboeken, kan je verder door gaan tot aan de grens met Angola om daar de prachtige Epupa watervallen te bezoeken.
Bij 1 nacht verblijf, rij je in de namiddag door naar Hobatere (bij 2 nachten de dag nadien), een concessiegebied van 8.808 ha, dat de thuisbasis is van een brede selectie wild, met inbegrip van olifant, leeuw, luipaard, cheeta, giraf, eland en Hartmann zebra. De unieke ligging van Hobatere, zijnde de toegang tot het westelijke gedeelte van Etosha Park, zorgt voor een exclusieve wildervaring. Je kan hier deelnemen aan begeleide game drives zowel in de ochtend, namiddag of avond en dit zelfs in combinatie met een boma diner (activiteiten dienen vooraf geboekt te worden)
Comfort: Rustig Toko Lodge Kamertype: Standaard kamer (BB)
Charme: Hobatere Lodge Kamertype: Rondavel (DBB)
Exclusief: Hobatere Lodge Kamertype: Bungalow (DBB)

DAG 17 | CENTRAAL ETOSHA (± 170 km)

Bestemming van vandaag is het nog ongerepte, nauwelijks geëxploreerde westelijke deel van Etosha nationaal park. Dit gedeelte dat in 2014 volledig werd opengesteld voor het publiek, omvat ongeveer een derde van de totale oppervlakte van het Etosha nationaal park. Hoewel de belangrijkste wilde diersoorten voorkomen in en rond de drinkplaatsen en de vegetatie van de Etosha Pan, is wildobservatie in deze locatie van uitstekende kwaliteit en zeer belonend. Er zijn niet minder dan 15 waterputten in de omgeving van Dolomite Camp. Het heuvelachtige en rotsachtig terrein wordt hier tijdens het natte seizoen ook een toevluchtsoord voor wilde dieren uit het hele park. Er is maar één weg welke vanuit Dolomite Camp naar het zuidelijke deel van Etosha nationaal park loopt en deze gaat via heel wat waterputten, waar de kans op het aantreffen van wild zeer groot is. Op weg naar Okaukuejo ligt het Morenga Forest of sprookjesbos. Hier tref je een verzameling van Afrikaanse Moringo bomen aan, welke normaal gezien enkel op rotsachtig terrein groeien en in geringe hoeveelheden. Etosha is de enige plaats waar je van een bos kan spreken, daar dit type boom hier in grote getallen voorkomt. Je kan je dag afsluiten met een bezoek aan het Okaukuejo kamp. Hier is het zalig vertoeven aan de waterput waar je de verschillende soorten wilde dieren zal zien komen drinken om dan weer plaats te maken voor een andere kudde. Tegen zonsondergang is het tijd om het park te verlaten, want overnachting is voorzien net erbuiten.
Comfort: Eldorado Guesthouse Kamertype: Standaard kamer  (DBB)
Charme: Etosha Safari Lodge Kamertype: Standaard kamer (BB)
Exclusief: Ongava Lodge Kamertype: Chalet (DBB)

DAG 18 | OOSTELIJK ETOSHA (± 150 km)

Centraal in het park ligt de Etosha pan, een uitgedroogd binnenmeer van 5.000 vierkante kilometer. Vandaag rij je in noordelijke richting langsheen Halali. Hier kan je tot aan een uitkijkpunt rijden waar je prachtig zicht hebt over de Etosha pan. Langs de vele drinkplaatsen zie je vaak grote kuddes olifant, giraf, springbok, zebra en gnoes. In de omgeving van Namutoni kan je op zoek gaan naar leeuw, olifant en puntlipneushoorn. Naast 114 soorten zoogdieren leven er in Etosha nog honderden vogelsoorten.

In charme of exclusief verlaat u het park en logeer je in het schitterende Onguma Private Game Reserve, aan het oostelijke gedeelte van het park. Dit is zonder meer DE locatie van waaruit je het nationaal park moet bezocht hebben. Onguma beschikt over niet minder dan 35.000 hectare land. Een grote hoeveelheid dieren kan hier worden aangetroffen zoals koedoe, giraf, eland, oryx, hartebeest, zebra en impala, maar ook carnivoren als leeuw, cheeta en luipaard. Tijdens de zomers wordt dit een paradijs voor vogelliefhebbers met maar liefst 300 verschillende soorten en duizenden vogels die migreren naar de nabij gelegen wetlands. Maar Onguma Private Game Reserve is veel meer dan dat, dit privaat wildpark is gewoon een absolute must om te ontdekken, en dit op alle vlak!
Comfort: Halali Kamertype: Dubbele kamer (BB)
Charme: Onguma Private Game Reserve Kamertype: Bush Camp Standaard kamer(BB)
Exclusief: Onguma Private Game Reserve Kamertype: The Fort Bush Suite (DBB)

DAG 19 | WATERBERG PLATEAU (± 300 km)

Je verlaat het verre noorden en rijdt naar het Waterbergplateau, waar je heerlijk kan wandelen. Het park is bekend om zijn rode zandsteen formaties en weelderig groene vegetatie. Er is een grote verscheidenheid te zien aan wild, planten en vogels (meer dan 240 soorten). De Waterberg is ook historisch van belang: de Herero verloren hier hun belangrijkste strijd tegen de Duitse koloniale strijdkrachten aan het begin van de vorige eeuw. Vanuit de lodge kunnen verschillende activitieten ondernomen worden zoals begeleide wandelingen of 4x4 trips op zoek naar de neushoorns (vooraf te boeken). 
Comfort: Waterberg Valley Lodge Kamertype: Chalet (DBB)
Charme: Waterberg Wilderness Lodge Kamertype: Standaard kamer (DBB)
Exclusief: Okonjima Kamertype: Plains Camp Standard Room (DBB)

DAG 20 | VERTREK (± 300 km)

De cirkel is rond en vanmorgend vertrek je terug naar Windhoek. Heb je nog voldoende tijd, kan je altijd een bezoek brengen aan de Cheetah Conservation Fund om zelf te zien hoe men hier probeert het bestand van de cheetah balans te houden. Hun holistische natuurbeschermingsstrategie is de sleutel tot succes bij het redden van de cheetah en zijn ecosysteem. CCF werkt aan het ontwikkelen van best praktijken die het hele ecosysteem waarvan de cheeta afhankelijk is, ten goede komen. De programma's van CCF richten zich op de zorgen voor populaties van wilde dieren en de menselijke gemeenschappen die het landschap delen.
In Okahandja, op een uurtje rijden van Windhoek, bevind zich een marktje waar je nog even halt kan houden om de laatste souveniers te kopen. Dan gaat het verder naar de luchthaven van Windhoek, waar later in de namiddag
 de terugvlucht naar Europa is voorzien.


DAG 21 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort44,017 Rand (± 2,206.34 €)37,243 Rand (± 1,866.82 €)34,821 Rand (± 1,745.39 €)
Per persoon in Charme54,732 Rand (± 2,743.43 €)47,958 Rand (± 2,403.91 €)45,536 Rand (± 2,282.48 €)
Per persoon in Exclusief94,951 Rand (± 4,759.42 €)88,177 Rand (± 4,419.90 €)85,755 Rand (± 4,298.47 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijzen gebaseerd op tarieven voor hoogseizoen juli 2023Je kan heel wat voordeliger reizen in laagseizoen (december - mei). Prijs voor het laagseizoen vrijblijvend beschikbaar op aanvraag.  

Indien 2 Samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg K (Toyota RAV 4x2 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 4 Samenreizenden in 2 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg I (Toyota Fortuner 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 Samenreizenden in 3 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg H (VW T6 Kombi automatic) - Avis Rent a Car

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat je als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan je naar believen dagen aanvullen of de reis inkorten, afhankelijk van de tijd en budget. Wanneer je kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B's, lodges, hotels of nationale parken, op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Avondmaal is inbegrepen in Comfort (2x), Charme (5x) Exclusief (6x)
Himba Excursie, begeleid - 3 uur
Huurwagen (19 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering zonder eigen risico alsook verzekering tegen schade aan banden, velgen en glasbraak. Tweede chauffeur gratis.
Btw
Vouchers met gps-coördinaten en wegbeschrijving (andere opties mogelijk, zoals reisgids en gebruik van onze reis-app of alleen vouchers)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Contract huurwagen - 210 N$ 
Benzine
Visum indien dit vereist is
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten