GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

1 daagse VLUCHT: Epupa Falls en Ovahimba Excursie (1410 km)

vanaf
23,540 Rand (1,169.98 €) pp
Namibie
Swakopmund | Brandberg | Khorixas | Twyfelfontein | Kaokaland | Epupa | Opuwo | Torray Bay | Toscanni | Cape Cross | Henties Bay | Swakopmund
prijsofferte aanvragen
Dit is een vlucht om niet snel te vergeten! Wanneer je reist door Namibië heb je wel eens het gevoel dat dit land alleen bestaat uit zand, duinen en woestijn, tot dat je de kans krijgt om je vleugels uit te slaan en dan...opeens wordt alles anders!
Zien is geloven, kijken, genieten, waarderen en beleven, dat is deze excursie vanuit Swakopmund naar de Epupa Falls en een bezoek aan de Ovahimba bevolking. Het is bijna onmogelijk te beschrijven hoe mooi deze trip wel is. We doen een poging...

Klik op dit icoontje en u krijgt een videofragment

Opmerking: Bij de boeking van deze vlucht geldt de regel dat met hoe meer personen je bent, hoe goedkoper het wordt per persoon. Er kunnen max. 4 personen in een vliegtuigje. Indien u voor 2 personen boekt en de maatschappij is in de mogelijkheid andere deelnemers te vinden die op hetzelfde tijdstip deze vlucht wensen te maken, zal de prijs zakken, afhankelijk van het aantal personen dat deelneemt op dat moment. Heb je de pech dat ze niemand anders vinden, betaal je de prijs voor een bezetting met 2 personen.

06.30 AM: Je wordt opgehaald bij het hotel waar je verblijft in Swakopmund. Onmiddellijk hierna volgt de transfer naar de luchthaven. Piloot en Cessna staan klaar voor vertrek voor een 2.5 uur durende vlucht richting Epupa Falls.

07.00 AM: Van zodra je opstijgt (je vliegt op een hoogte van tussen de 3.000 en 10.000 voet) verlaat je Swakopmund richting Brandberg Klik voor video van Damaraland en Khaokaland. De zon komt langzaam maar zeker te voorschijn en kleurt de Spitzkoppen zwart met een goudgele achtergrond. De hemel klaart uit en de Brandberg (2573 m) en omringende bergformaties Klik voor video van Damaraland en Khaokalandontwaken uit hun nachtrust. De vlucht brengt je eveneens over Damaraland en Kaokoland. Wanneer de piloot de Girafbergen overvliegt, maakt hij een duiklanding Klik voor video op zoek naar wild over het natuurgebied om op zoek te gaan naar wild, waaronder woestijnolifant, oryx, springbok, zebra, giraf en andere antilopen. Vanuit de lucht zijn de beelden werkelijk spectaculair, je weet amper naar waar eerst te kijken. Het leuke aan dit Cessna toestel is dat de vensters zeer groot zijn en je dus makkelijk kan genieten van het panorama om je heen.Khaokaland
Van het ruwe Brandgebergte naar het bijna fluweelzachte Joubertgebergte veranderen de kleuren en rotsformaties constant.
In de laatste finale naar de Epupa Falls steek je de Zebrabergen over. Prachtig en bijna niet te geloven hoe deze bergen werkelijk het patroon van een zebra weerspiegelen.

09.30 AM: Tijd om een cirkel te maken over de Epupa Watervallen Klik voor video van de Epupa Falls . De eerste indruk is alsof deze zo 'klein' lijken en alsof het slechts een brede rivier is die zich splits in twee om op die manier de grens met Angola Klik voor video van de Epupa Falls te vormen. Schijn bedriegt want eens op het vaste land merk je pas hoe mooi en breed de Epupa Watervallen wel zijn.

10.00 AM: De lokale gids(e) staat je reeds op te wachten aan de landingsbaan (net als enkele nieuwsgierige Himba's). Samen met gids en tevens vertaler reis je per jeep of open terreinwagen naar een Ovahimba dorp in de buurt. Ter plekke kom je alles te weten wat er maar te weten valt over de Himba's hun levensgewoontes, tradities, woningen, vee en cultuur. Ze leven in dit gebied met ongeveer 8.000 inwoners. Echter beginnen meer en meer jongeren zich Westers te kleden en Westerse gewoontes aan te nemen. De stam die wij bezoeken is authentiek en houdt zich steevast nog aan de tradities en gebruiken en weigert in aanraking te komen met de westerse cultuur. Klik voor video van de Himba'sAl heeft de Ehoro (traditionele houten melkkan) in de meeste gevallen plaats gemaakt voor de plastieke kan of container, toch behouden deze Himba's alle andere gebruiken en gewoontes.
Het bezit van vee speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Himba's. Veel veebezit betekent welvaart en de eigenaar ervan bekleedt een voorname taak in de rituele plechtigheden.
Vee is ook een ruilmiddel voor het bekomen van levensmiddelen zoals mais en suiker, en ook voor het aanschaffen van juwelen voor de vrouwen.
De bruidsschat wordt betaald met vee, en bij een sterfgeval bij een stamlid worden vellen van het beste vee geofferd.

De maaltijden bestaan voornamelijk uit vlees en gestremde melk.Himba vrouw met hoofddeksel voor het huwelijk
Himba-mannen zijn verantwoordelijk voor het vee en vervullen hun herderstaak. De vrouwen melken de koeien en vergruizen mais op maalstenen.
Water is schaars in Kaokoland en bij afwezigheid ervan trekken de Himba's op zoek naar betere levensomstandigheden.
De haren van jonge kerels worden met mest en urine behandeld. Rond hun tiende levensjaar wordt een gedeelte van de haren weggeschoren en de rest wordt met een soort vet (Ondato) ingesmeerd. Rond hun twintigste levensjaar ontvangen ze een tweede Ondato, dit maakt hen rijp voor het zoeken van een passende bruid. De haren van de meisjes worden behandeld met gesmolten geitenhuid. Hun lichaam wordt bedekt met een mengsel van vet en oker, en dit geeft hun de typische kleur. Hun kleding maken ze van koevellen. Hun juwelen zijn zeer waardevol: het is een samenstelling van aan lederen touwtjes gerijgde ijzeren kraaltjes, koperen plaatjes, beentjes en zeeschelpen. Tussen het 10e en 12e levensjaar worden zowel bij jongens als bij meisjes ritueel de onderste tanden verwijderd.

MUKURU of NDJAMBI-KARUNGA is hun god. De zielen van hun afgestorvenen dienen als medium om met Mukuru to communiceren. Daarvoor moet men een goede relatie met de zielen onderhouden, en dit gebeurt met het instant houden van een Heilig Vuur (Okuruwo), meestal een smeulende boomstam.

Epupa Falls12.00 PM: De Epupa Watervallen zijn nu aan de beurt Klik voor video van de Epupa Falls, je rijdt richting Omarunga Camp om van daaruit een korte wandeling te maken naar de Falls. Deze watervallen zijn een serie van kleinere watervallen daar waar de Kunene River een val maakt van 60 meter te midden rijk gekleurde rotswanden, een verscheidenheid aan bomen, baobabs en de wuivende Makalani palmen (van de noten van deze palm maken de lokale Himba's een eigen brouwsel maar ook souvenirs die je ter plekke kan aanschaffen). Er is uitgebreid de gelegenheid om foto's te nemen van de watervallen. .

13.00 PM: Lunch wordt genuttigd in het Omarunga Camp op de oever van de Kunene Rivier. Het Omarunga Camp bestaat uit een tentenkamp met als laatst toegevoegd een "boma" waar een heerlijk middagmaal wordt opgediend.

14.00 PM: Namiddagvlucht naar Opuwo om bij te tanken.

15.00 PM: Nadat alle Cessna's zijn bijgetankt volgt de laatste etappe, langs de rivierbedding van de Huab op zoek naar woestijnolifanten, neushoorns, giraffen, bergzebra's en ander wild dat zich hier schuil houdt (let dat na de middag de temperaturen soms hoog liggen en het toestel niet laag kan vliegen. Dit doet geen tekort aan de excursie, de piloot zal 's ochtens reeds de gelegenheid geven het wild op te zoeken).
Verder in zuidelijke richting langsheen de waardevolle Skeleton Coast Klik voor video van de Epupa Falls. Het Skeleton Coast National Park is ongeveer 40km breed en strekt zich uit over 16.390km2. De kustlijn is bezaaid met skeletten van walvissen, scheepswrakken Skeleton Coast is bezaaid met wrakkenen overblijfselen van zeilers en avonturiers. De vlucht gaat verder via Torra Bay, Palgrave point, Toscanni (diamant ontginning) tot de zeehonden kolonie van Cape Cross. Verder via de kust langsheen Henties Bay en de zoutpannes nabij Swakopmund.

17.30 PM: landen in Swakopmund waarna de transfer plaats vindt naar je hotel.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort23,540 Rand (± 1,169.98 €)11,770 Rand (± 584.99 €) -
Per persoon in Charme23,540 Rand (± 1,169.98 €)11,770 Rand (± 584.99 €) -
Per persoon in Exclusief23,540 Rand (± 1,169.98 €)11,770 Rand (± 584.99 €) -

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijs gebaseerd op tarieven van toepassing voor hoogseizoen juli 2021. Maximum 4 personen per vliegtuigje

Indien 2 samenreizenden prijs per persoon, per chessna 23.540 N$ (*)
Indien 3 samenreizenden prijs per persoon, per chessna 15.700 N$ (*)
Indien 4 samenreizenden prijs per persoon, per chessna 11.770 N$ (*)

(*) De betaling voor deze excursie zal steeds ter plaatse dienen te gebeuren met uw kredietkaart, daar enkel de dag van de vlucht zelf, geweten is met hoeveel personen je vliegt en wat dus het juiste bedrag zal zijn. Indien u een boeking maakt voor 4 personen, kan dit wel vooraf geregeld worden.

INBEGREPEN:
Vlucht per chessna toestel vanuit Swakopmund naar Epupa Falls en terug
Transfers
Bezoek aan een himba stam onder leiding van een gids
Wandeling naar de Epupa watervallen
Lunch
Drankje tijdens de vlucht

NIET INBEGREPEN:
Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Binnenlandse vluchten indien van toepassing
Visum indien dit verreist moest zijn
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door u aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en uw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten