GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

15 daagse Terug naar de Namibische Roots en Natuur

vanaf
31,043 Rand (1,556.04 €) pp
Namibie
Windhoek | Sossusvlei | Swakopmund | Cape Cross | Khorixas | Opuwo | Etosha | Waterbergen | Windhoek
prijsofferte aanvragen
Deze self-drive omvat vrijwel alle hoogtepunten van het centrale en noordelijke deel van Namibië, waarbij de klemtoon ligt op de complexe, maar zeer interessante mix van volkeren. Denk daarbij aan de Himba, Tjimba, Herero en de San (Bushmen) om slechts enkele op te noemen. Je zal Etosha nationaal park zien zoals nog niet veel anderen dit ooit gezien hebben. Een van de meest ongerepte delen van het park, het westelijke deel van Etosha komt hierbij aan bod en zal je niet teleurstellen. Enkele klassiekers, zoals de duinen van Sossusvlei, Swakopmund aan de Atlantische Oceaan en Twyfelfontein, zullen zeker niet ontbreken. Kortom, een echt reisje om van te snoepen!

DAG 2 | AANKOMST IN WINDHOEK

Je landt in Windhoek. Na het ophalen van de huurwagen kan je kennis maken met de hoofdstad waar je vele gebouwen terugvindt die herinneren aan het Duits koloniaal verleden. Deze hoofdstad is trouwens makkelijk te voet te verkennen.
Comfort: Vondelhof Kamertype: Standard (BB)
Charme: Olive Grove Guesthouse Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: The Olive Exclusive Kamertype: Junior Suite (BB)

DAG 3 | WINDHOEK - SESRIEM (300 km)

Je verlaat Windhoek in zuidelijke richting en via Rehoboth en de Remhoogte pas bereik je later op de dag Solitaire, gelegen aan de rand met de rode zandduinen van Sossusvlei. Via het Namib Naukluft park bereik je Sesriem. Sossusvlei zelf is een zoutmeer aan de voet van de hoogste duinen ter wereld en wordt eens in de paar jaar onder water gezet door de Tsauchab-rivier. Vier kilometer ten zuiden van Sesriem, op weg naar Sossusvlei, kom je Sesriem canyon tegen. Hier wordt bij regenval het water opgevangen in de pools en blijft daar voor maanden bewaard.
Comfort: Sossusvlei Desert Camp Kamertype: Standard (BB)
Charme: Sossusvlei Lodge Kamertype: Standard (DBB)
Exclusief: Sossus Dune Lodge Kamertype: Dune Chalet (BB)

DAG 4 | SESRIEM - SOSSUSVLEI (100 km)

Vroeg uit de veren voor een bezoek aan de hoogste rode zandduinen van de wereld, nabij Sossuvlei. De meeste bezoekers begeven zich onmiddellijk helemaal tot achteraan in het gebied. Dit is de locatie waar je buiten het beklimmen van prachtige duinen, ook nog eens fotogelegenheden krijgt om U tegen te zeggen, denk maar aan Deadvlei en Hiddenvlei. De grootste duin, Dune 45, heeft een hoogte van 325 m en is naar alle waarschijnlijkheid een van de meest gefotografeerde van alle duinen. Voor een bezoek aan Sossusvlei en Deadvlei, moet je voor de laatste 4 km een 4x4 shuttle nemen (ter plaatse te betalen, 180 N$ per persoon).
Comfort: Sossusvlei Desert Camp Kamertype: Standard (BB)
Charme: Sossusvlei Lodge Kamertype: Standard (DBB)
Exclusief: Sossus Dune Lodge Kamertype: Dune Chalet (BB)

DAG 5 | SWAKOPMUND (345 km)

Vanochtend vroeg bestaat de mogelijkheid een ballonvlucht te maken over de duinen, werkelijk onvergetelijk! (niet inbegrepen, maar best vooraf bespreken, 8200 N$ per persoon). Vervolgens, na het ontbijt, is het tijd om weer verder te trekken en dit richting Swakopmund via de Kuiseb canyon en het Namib-Naukluft nationaal park. Swakopmund is ongetwijfeld de meest geliefde stad van Namibië en voor velen de ideale plaats om te ontsnappen aan de hitte waarvoor dit land gekend is. Palmbomen en groene tuinen zijn een verademing voor al diegene die net de woestijn hebben getrotseerd.
Comfort: Cornerstone Guesthouse Kamertype: Luxury Room (BB)
Charme: Swakopmund Luxury Suites Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Strand Hotel Kamertype: Luxury Sea facing (BB)

DAG 6 | SWAKOPMUND - WALVISBAAI (100 km)

Bezoek Walvisbaai met zijn flamingo's, beklim Dune 42 of onderneem een boottochtje op zoek naar de dolfijnen en zeehonden met een rijke vogelkolonie op de achtergrond. Ook quadbiken in de duinen kan vandaag, of gewoon rustig rondslenteren in het centrum van Swakopmund. Zeker de moeite is een rit langsheen de Maanvallei en de Welwitschiavlakte. Een bijzondere Welwitchia kan hier teruggevonden worden, namelijk de Great Welwitchia, die naar schatting 1500 jaar oud is. Er zijn ook verschillende uitkijkpunten zoals deze bij de Moon Landscape vallei. Hier zie je zacht overlappende lagen die hier zo'n 450 miljoen jaar geleden werden afgezet en in de loop der jaren erodeerden en dit unieke landschap vormden.
Comfort: Cornerstone Guesthouse Kamertype: Luxury Room (BB)
Charme: Swakopmund Luxury Suites Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Strand Hotel Kamertype: Luxury Sea facing (BB)

DAG 7 | ZUIDELIJK DAMARALAND
(310 km)

Vandaag rij je langs de Skeleton Coast en zie je in de branding scheepswrakken. Indien gewenst, kan je een omweg maken tot de zeerobbenkolonie van Cape Cross. Deze regio werd in 1968 erkend als natuurgebied en heeft (van de 23) de grootste kolonie Kaapse pelsrobben langsheen de kust van Zuid-Afrika en Namibië. Onderweg kan je, zij het in de verte, kennis maken met de Spitzkoppe. De Spitzkoppe zijn een groepje afgeronde granieten bergen en zijn gelegen op 63 km ten noordwesten van Usakos, weg van Swakopmund. Hier hadden perfect de filmopnames kunnen plaatsvinden voor The Lord of the Rings. Deze bergformatie wordt ook wel eens de Matterhorn van Namibië genoemd, hoewel er weinig of geen echte gelijkenis is. Via Uis, een oude mijnstad, trek je verder door Damaraland en kom je onderweg regelmatig Damara tegen in traditionele klederdracht, die hun zelfgemaakte spulletjes langs de kant van de weg verkopen. Uiteindelijk bereik je Khorixas, de uitvalsbasis voor een bezoek aan Twyfelfontein.
Comfort: Ugab Terrace Lodge Kamertype: Standard (BB)
Charme: Vingerklip Lodge Kamertype: Standard (DBB)
Exclusief: Mowani Mountain Camp Kamertype: View Tent (FI)

DAG 8 | TWYFELFONTEIN (200 km)

Indien je reist in comfort of charme, gaat de rit vandaag via het versteende woud, waar de fossielen van naar schatting 200 miljoen jaar oude bomen liggen. Dan is het de beurt aan Twyfelfontein, de eerste en enige werelderfgoedsite van Namibië en dat bekend staat als de locatie als het gaat om rotsgravures. Een begeleide wandeling van ongeveer 1 uur brengt je naar de belangrijkste sites. In dezelfde regio heb je ook nog de verbrande berg (Burnt mountain) en de orgelpijpen (Organ Pipes).
75 km ten oosten van Khorixas heb je Vingerklip, een geërodeerde monoliet van 35 m hoog. Trots torent deze formatie hoog boven de vallei uit, beter gekend als de Ugab-terrassen.
Indien je reist in exclusief en 2 nachten verblijft in Mowani Mountain camp op Fully inclusive-basis, zijn hier 2 activiteiten inbegrepen. Vanochtend ga je al vroeg op zoek naar de met uitsterven bedreigde woestijnolifanten. De trip neemt ongeveer 6 uur in beslag. Na de lunch gaat het dan richting Twyfelfontein voor een begeleid bezoek aan de rotstekeningen, en aan de verbrande berg en de orgelpijpen. Deze activiteit duurt 2 uur.
Comfort: Ugab Terrace Lodge Kamertype: Standard (BB)
Charme: Vingerklip Lodge Kamertype: Standard (DBB)
Exclusief: Mowani Mountain Camp Kamertype: View Tent (FI)

DAG 9 | KOAKALAND - OPUWO (345 km)

Hoe noordelijker je Namibië intrekt, hoe dichter je bij de inheemse bevolking komt en hoe desolater het landschap wordt. Een ding is zeker, deze regio is en blijft uniek. Wie na een lange rit van honderden kilometers natuur, stilte en stof toekomt in Opuwo, zal even schrikken van de mengelmoes culturen van de verschillende bevolkingsgroepen die van heinde en ver komen naar deze stad om zich te bevoorraden. Het is een bruisend handelscentrum met heel wat drankgelegenheden en benzinestations waar het wemelt van de bedrijvigheid. Je ziet hier de zogenaamde Kaokovelders, lokale Himba vrouwen, Herero en Tjimba, in de meeste gevallen nog traditioneel gekleed.

Comfort: Opuwo Country Hotel Kamertype: Standard (BB)
Charme: Opuwo Country Hotel Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Opuwo Country Hotel Kamertype: Luxury (BB)

DAG 10 | HIMBA - WESTELIJK ETOSHA (200 km)

Ongetwijfeld een van de hoogtepunten van je reis, vanmorgen na het ontbijt ga je onder begeleiding een bezoek brengen aan een lokale Himba gemeenschap (inclusief). De Himba en Tjimba, maar ook enkele andere Herero, wonen helemaal in het noordwesten van de Kunene regio en worden ook wel eens de Kaokovelders genoemd. Het zijn afstammelingen van de Herero en ook hun taal en cultuur kent veel gelijkenis. Ze zijn semi-nomadisch en houden vee. Water is hun belangrijkste drijfveer om weg te trekken naar andere gebieden als dit laatste schaars is geworden. De Himba zijn een zeer fiere gemeenschap en heel traditioneel, vooral dan op vlak van zich opmaken en het gebruik van sieraden.
Na een bezoek van ongeveer drie uur, ben je weer terug in je hotel waar je de mogelijkheid hebt een middagmaal te nuttigen, alvorens verder te trekken (niet inbegrepen). De bestemming, het nog ongerepte, nauwelijks geëxploreerde westelijke deel van Etosha nationaal park. Het westelijke gedeelte, dat pas in 2014 volledig werd opengesteld voor het publiek, omvat ongeveer een derde van de totale oppervlakte van het Etosha nationaal park. Hoewel de belangrijkste diersoorten voorkomen in en rond de drinkplaatsen en de vegetatie van de Etosha Pan, is wildobservatie in deze locatie van uitstekende kwaliteit en zeer belonend. Er zijn niet minder dan 15 waterputten in de omgeving van Dolomite Camp. Het heuvelachtige en rotsachtig terrein wordt hier tijdens het natte seizoen ook een toevluchtsoord voor wilde dieren uit het hele park.
Comfort: Oppi Koppi Restcamp Kamertype: Luxury (BB)
Charme: Hobatere Lodge Kamertype: Rondavel (DBB)
Exclusief: Hobatere Lodge Kamertype: Bungalow (DBB)

DAG 11 | CENTRAAL ETOSHA (170 km)

Er is maar een weg die vanuit Dolomite Camp naar het zuidelijke deel van Etosha nationaal park loopt en deze gaat via heel wat waterputten, waar de kans op het aantreffen van wild zeer groot is. Op weg naar Okaukuejo ligt het Moringa Forest of sprookjesbos. Hier zie je een groot aantal Afrikaanse Moringa bomen die normaal gezien enkel op rotsachtig terrein groeien en meestal maar enkele exemplaren. Etosha is de enige plaats waar je van een bos kan spreken, aangezien dit type boom hier talrijk voorkomt. In Okaukuejo kamp kan je alvast genieten van nog wat meer wild dat aan de waterput net voor de accommodatie komt drinken. 's Avonds is deze verlicht en heb je heel veel kans om nachtdieren te zien.
Comfort: Eldorado Guesthouse Kamertype: Standard (DBB)
Charme: Etosha Safari Lodge Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Ongava Lodge Kamertype: Chalet (DBB)

DAG 12 | OOSTELIJK ETOSHA (150 km)

Centraal in het park ligt de Etosha pan, een uitgedroogd binnenmeer van 5.000 vierkante kilometer. Vandaag rij je in noordelijke richting langsheen Halali. Hier kan je tot aan een uitkijkpunt rijden waar je prachtig zicht hebt over deze Etosha zoutvlakte. Langs de vele waterputten zie je vaak grote kuddes olifant, giraf, springbok, zebra en gnoes. In de omgeving van Namutoni kan je op zoek gaan naar leeuw, olifant en puntlipneushoorn. Naast 114 soorten zoogdieren komen er in Etosha nog honderden vogelsoorten voor.

In charme of exclusief verlaat je het park en logeer je in het schitterende Onguma Private Game Reserve, aan het oostelijke gedeelte van het park. Dit is zonder meer de locatie van waaruit je het nationaal park moet bezocht hebben. Onguma beschikt over niet minder dan 35.000 hectare land. Een groot aantal dieren kan hier worden aangetroffen zoals koedoe, giraf, eland, oryx, hartebeest, zebra en impala, maar ook carnivoren als leeuw, cheeta en luipaard. Tijdens de zomers wordt dit een paradijs voor vogelliefhebbers met maar liefst 300 verschillende soorten en duizenden vogels die migreren naar de nabij gelegen wetlands. Maar Onguma Private Game Reserve is veel meer dan dat, dit privewildpark is op alle vlak een absolute must om te ontdekken.
Comfort: Halali Kamertype: Double room (BB)
Charme: Onguma Private Game Reserve Kamertype: Bush Camp Standard (BB)
Exclusief: Onguma Private Game Reserve Kamertype: The Fort Bush Suite (DBB)

DAG 13 | WATERBERG PLATEAU (300 km)

Je verlaat het verre noorden en rijdt naar het Waterbergplateau, waar je heerlijk kan wandelen. Het park is bekend om zijn rode zandsteen formaties en weelderig groene vegetatie. Er is een grote verscheidenheid te zien aan wild, planten en vogels (meer dan 240 soorten). De Waterberg is ook historisch van belang, want de Herero verloren hier hun belangrijkste strijd tegen de Duitse koloniale strijdkrachten aan het begin van de vorige eeuw.
Comfort: Waterberg Valley Lodge Kamertype: Chalet (DBB)
Charme: Waterberg Wilderness Lodge Kamertype: Standard (DBB)
Exclusief: Okonjima Kamertype: Plains Camp Standard (DBB)

DAG 14 | VERTREK
(300 km)

De cirkel is rond en vanochtend vertrek je terug naar Windhoek. In Okahandja bevindt zich de grootste kunstmarkt van Namibië waar je nog de laatste souvenirs kan kopen. In de namiddag is vanuit Windhoek de terugvlucht naar Europa voorzien.

DAG 15 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort31,043 Rand (± 1,556.04 €)26,181 Rand (± 1,312.33 €)24,443 Rand (± 1,225.23 €)
Per persoon in Charme38,221 Rand (± 1,915.84 €)33,359 Rand (± 1,672.13 €)31,621 Rand (± 1,585.03 €)
Per persoon in Exclusief75,784 Rand (± 3,798.70 €)70,922 Rand (± 3,554.99 €)69,184 Rand (± 3,467.89 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijzen gebaseerd op tarieven voor hoogseizoen juli 2023Je kan heel wat voordeliger reizen in laagseizoen (december - mei). Prijs voor het laagseizoen vrijblijvend beschikbaar op aanvraag.

Indien 2 Samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg K (Toyota RAV 4x2 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 4 Samenreizenden in 2 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg I (Toyota Fortuner 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 Samenreizenden in 3 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg H (VW T6 Kombi automatic) - Avis Rent a Car

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat jou als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan je naar believen dagen aanvullen of jouw reis inkorten, afhankelijk van je tijd en budget. Wanneer je kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of je een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B's, lodges, hotels of nationale parken, op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Avondmaal is inbegrepen in Comfort (2x) Charme (6x) Exclusief (6x)
Lunch is inbegrepen in Exclusief (2x)
In Exclusief in Mowani Mountain camp is bij het arrangement van 2 nachten eveneens de Elephant/Nature drive in de vroege ochtend en een begeleide excursie naar Twyfelfontein, de orgelpijpen en de verbrande berg in de namiddag inbegrepen.
Himba uitstap, begeleid met lokale gids (3 uur)
Huurwagen (13 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omniumverzekering zonder eigen risico alsook verzekering tegen schade aan banden, velgen en glasbraak. Tweede chauffeur gratis.
Btw
Vouchers met gps-coördinaten en wegbeschrijving (andere opties mogelijk, zoals reisgids en gebruik van onze reis-app of alleen vouchers)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Binnenlandse vluchten indien van toepassing
Contract huurwagen - 210 N$
Benzine
Visum indien dit vereist moest zijn
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door jou aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten