GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

17 daagse Hoogtepunten van Namibie

vanaf
35,767 Rand (1,862.84 €) pp
Namibie
Windhoek | Keetmanshoop | Kalahari | Fish River Canyon | Sossusvlei | Namib Desert | Swakopmund | Damaraland | Twyfelfontein | Etosha | Waterbergen
prijsofferte aanvragen
Tijdens deze self-drive beschik je over een huurwagen en ga je heel wat van de belangrijkste bezienswaardigheden van Namibie ontdekken. Starten doe je alvast in Windhoek, vanwaar je verder reist naar de Kalahari-woestijn. Verder staat de grootste canyon van Afrika op het programma, de Fish River Canyon en reis je via de Namib-woestijn richting Sossuvlei, bekend om haar prachtige rode duinen. Via Walvisbaai ben je snel in Swakopmund, de bekendste badplaats van het land. Via Henties Bay en Cape Cross trek je terug naar het binnenland met een bezoek aan Twyfelfontein. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld het Etosha nationaal park, bekend om haar zoutpannen en rijke dierenwereld. Afsluiten doe je met een bezoek aan het Waterberg-plateau.

DAG 2 | AANKOMST IN WINDHOEK

Je landt in Windhoek. Na het ophalen van de huurwagen kan je kennismaken met de hoofdstad waar je vele gebouwen terugvindt die herinneren aan het Duitse koloniaal verleden. Deze hoofdstad is trouwens gemakkelijk te voet te verkennen en bezoekers kunnen zelfs gebruikmaken van een open tourbus.
Comfort: Vondelhof gastenhuis Kamertype: Standard (BB)
Charme: Olive Grove Guesthouse Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: The Olive Exclusive Kamertype: Junior Suite (BB)

DAG 3 | KALAHARI-WOESTIJN (± 260 km)

Vandaag word je geconfronteerd met de weidse uitzichten en de pastelkleuren van het Namibische landschap. De rode duinen van de Kalahari staan in groot contrast met de witte kalkrijke rotsen van de vallei. In deze omgeving zie je verscheidene antilopensoorten, giraf, kleine katachtigen en veel vogelsoorten. De planten in deze regio hebben zich uitstekend aangepast aan de moeilijke omstandigheden. Vanuit de lodge kan je tijdens een wandeling meer te weten komen over de leefgewoontes van de San of genieten van een prachtige zonsondergang tijdens een rondrit per open jeep (ter plaatse te boeken).
Comfort: Kalahari Anib Kamertype: Standard (BB)
Charme: Kalahari Anib Lodge of Kalahari Farmhouse Kamertype: Luxe (BB)*
Exclusief: Kalahari Red Dunes Lodge Kamertype: Chalet (DBB)

*De Kalahari Anib Lodge is meer geschikt voor grotere groepen. Farmhouse is leuk als je wat meer privacy wil, maar is iets verder afgelegen en nature drives vinden sowieso plaats bij de Kalahari Anib Lodge.

DAG 4 | KEETMANSHOOP - FISH RIVER CANYON (± 400 km)

Nu gaat het verder in zuidelijke richting naar Keetmanshoop. Onderweg zie je de uitgedoofde Brukkaros-vulkaan. In Keetmanshoop bezoek je het kokerboomwoud en Giant's playground. Na de middag gaat het verder door tot aan de rand van de Fish River Canyon.
Comfort: Canyon Village Kamertype: Standard (BB)
Charme: Canyon Roadhouse Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Canyon Lodge Kamertype: Chalet (BB)

DAG 5 | FISH RIVER CANYON (± 160 km)

De Fish River Canyon is de tweede grootste canyon ter wereld. Over een afstand van 60 kilometer heeft de rivier zich hier gedurende miljoenen jaren een weg gebaand tussen de rotsen van de Kalahari-woestijn, waardoor de canyon is ontstaan. Er zijn drie uitkijkpunten die je kan bezoeken en die je een schitterend uitzicht bieden over dit prachtige natuurfenomeen. De warmwaterbronnen van Ai-Ais zijn zeker ook een bezoekje waard. Ai-Ais is als een oase in de woestijn, gelegen aan de zuidkant van de Fish River Canyon. De naam Ai-Ais komt van de Nama-bevolking en betekent vuurwater. Diep onder de grond wordt het water opgewarmd en komt via breuken in de rotsformatie naar boven aan een temperatuur van 60 graden! Ai-Ais is hierdoor de warmste warmwaterbron in zuidelijk Afrika.
Comfort: Canyon Village Kamertype: Standard (BB)
Charme: Canyon Roadhouse Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Canyon Lodge Kamertype: Chalet (BB)

DAG 6 | NAMIB-WOESTIJN (± 535 km)

Onderweg maak je kennis met de enorme Namib-woestijn. Via het Namib Rand Natuurreservaat bereik je Sesriem. Sossusvlei zelf is een zoutmeer aan de voet van de hoogste duinen ter wereld. Vier kilometer ten zuiden van Sesriem, op weg naar Sossusvlei, kom je Sesriem Canyon tegen. Hier wordt het water bij regenval opgevangen in de pools en gedurende maanden bewaard.

Comfort: Sossusvlei Desert Camp Kamertype: Standard Tent (BB)
Charme: Sossusvlei Lodge Kamertype: Sossusvlei Lodge Standard (DBB)
Exclusief: Sossus Dune Lodge Kamertype: Dune Chalet (BB)

DAG 7 | SOSSUSVLEI (± 100 km)

Vroeg uit de veren voor een bezoek aan de hoogste rode zandduinen van de wereld, nabij Sossuvlei. De meeste bezoekers begeven zich onmiddellijk tot helemaal achteraan in het gebied. Dit is de locatie waar je buiten het beklimmen van prachtige duinen, ook nog eens fotogelegenheden krijgt om u tegen te zeggen, denk maar aan Deadvlei en Hiddenvlei. De grootste duin, Dune 45, heeft een hoogte van 325 meter en is naar alle waarschijnlijkheid een van de meest gefotografeerde duinen. Voor een bezoek aan Sossusvlei en Deadvlei, moet je voor de laatste 4 kilometer een 4x4 shuttle nemen. (ter plaatse te betalen, 180 N$ per persoon).
Comfort: Sossusvlei Desert Camp Kamertype: Standard Tent (BB)
Charme: Sossusvlei Lodge Kamertype: Sossusvlei Lodge Standard (DBB)
Exclusief: Sossus Dune Lodge Kamertype: Dune Chalet (BB)

DAG 8 | SWAKOPMUND (± 345 km)

Vanochtend heb je de mogelijkheid een ballonvlucht te maken over de duinen, werkelijk onvergetelijk! (niet inbegrepen en best vooraf bespreken, 7350 N$ per persoon). Vervolgens, na het ontbijt, is het tijd om weer verder te trekken en dit richting Swakopmund via de Kuiseb-canyon en het Namib-Naukluft nationaal park. Swakopmund is ongetwijfeld de meest geliefde stad van Namibië en voor velen de ideale plaats om te ontsnappen aan de hitte waarvoor dit land gekend is. Palmbomen en groene tuinen zijn een verademing voor diegenen die net de woestijn hebben getrotseerd.
Comfort: Cornerstone Guesthouse Kamertype: Luxury Room (BB)
Charme: Swakopmund Luxury Suites Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Strand Hotel Kamertype: Luxury (BB)

DAG 9 | SWAKOPMUND (± 100 km)

Bezoek Walvisbaai met zijn flamingo's, beklim Dune 42 of onderneem een boottochtje op zoek naar de dolfijnen en zeehonden met een rijke vogelkolonie op de achtergrond. Ook quad-biken in de duinen kan vandaag, of gewoon rustig rondslenteren in het centrum van Swakopmund. Zeker de moeite is een rit langsheen de Maanvallei en de Welwitshia-vlakte. Eén bijzondere Welwitshia kan hier teruggevonden worden, namelijk de Great Welwitshia, die naar schatting 1500 jaar oud is. Er zijn ook verschillende uitkijkpunten zoals deze bij de Moon Landscape-vallei. Hier zie je de overlappende rotslagen die hier zo'n 450 miljoen jaar geleden werden gevormd en in de loop der jaren door erosie dit unieke landschap creëerden.
Comfort: Cornerstone Guesthouse Kamertype: Luxury Room (BB)
Charme: Swakopmund Luxury Suites Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Strand Hotel Kamertype: Luxury (BB)

DAG 10 | DAMARALAND (± 310 km)

Vandaag rij je langs de Skeleton Coast en zie je in de zeebranding vaak scheepswrakken liggen. Indien gewenst, kan je een omweg maken tot de zeerobbenkolonie van Cape Cross. Het werd in 1968 geproclameerd als natuurgebied en meteen ook de grootste kolonie (van de 23) Kaapse pelsrobben langsheen de kust van Zuid-Afrika en Namibië. Onderweg kan je, zij het in de verte, kennis maken met de Spitzkoppe. De Spitzkoppe zijn een groepje afgeronde granieten bergen en zijn gelegen op 63 kilometer ten noordwesten van Usakos, weg van Swakopmund. Hier hadden de filmopnames van 'The Lord of the Rings' perfect kunnen plaatsvinden. Deze rotsformatie wordt ook wel eens de Matterhorn van Namibië genoemd, hoewel er weinig of geen echte gelijkenis is. Via Uis, een oude mijnstad, trek je verder door Damaraland en kom je onderweg regelmatig Damaras tegen in traditionele klederdracht. Ze verkopen hun zelfgemaakte waren langs de kant van de weg. Uiteindelijk bereik je Khorixas, de uitvalsbasis voor een bezoek aan Twyfelfontein.
Comfort: Ugab Terrace Lodge Kamertype: Cottage (DBB)
Charme: Vingerklip Lodge Kamertype: Standard (DBB)
Exclusief: Mowani Mountain Camp Kamertype: View Tent (FI)

DAG 11 | TWYFELFONTEIN (± 200 km)

Indien u reist in comfort of charme, gaat de rit vandaag via het versteende woud, waar de fossielen van naar schatting 200 miljoen jaar oude bomen liggen. Dan is het de beurt aan Twyfelfontein, het eerste en enige Werelderfgoed gebied dat Namibië rijk is en dat bekend staat als DE locatie als het gaat om rotsgravures. Een begeleide wandeling van ongeveer 1 uur brengt je naar de belangrijkste sites. In dezelfde regio heb je ook nog de verbrande berg en de orgelpijpen (Organ Pipes).
75 km ten oosten van Khorixas heb je Vingerklip, een geërodeerde monoliet van 35 meter hoog. Trots als hij is torent deze formatie zich uit over de vallei, beter gekend als de Ugab terrassen.
Indien u reist in exclusief en 2 nachten verblijft in Mowani Mountain camp op Fully inclusive basis, zijn hier 2 activitieten inbegrepen.  Vanmorgen vroeg ga je op zoek naar de met uitsterving bedreigde woestijnolifanten. De trip neemt ongeveer 6 uur in beslag.  Na de lunch gaat het dan richting Twyfelfontein voor een begeleid bezoek aan de rotsgraveringen alsook aan de verbrande berg en de orgelpijpen.  Deze activiteit duurt 2 uur.
Comfort: Ugab Terrace Lodge Kamertype: Cottage (DBB)
Charme: Vingerklip Lodge Kamertype: Standard (DBB)
Exclusief: Mowani Mountain Camp Kamertype: View Tent (FI)

DAG 12 | CENTRAAL ETOSHA NATIONAAL PARK (± 300 km)

Vandaag is het Etosha nationaal park aan de beurt. Centraal in het park ligt de Etosha-pan, een uitgedroogd binnenmeer van 5000 vierkante kilometer. Langs de vele drinkplaatsen zie je grote kuddes olifanten, giraffen, springbokken, zebra's en gnoes. Ten westen van Okaukuejo ligt het Morenga Forest of sprookjesbos. Hier tref je een verzameling van Afrikaanse Moringo-bomen aan, die normaal gezien enkel op rotsachtig terrein groeien en in kleine aantallen. Etosha is de enige plaats waar je van een bos kan spreken, doordat dit type boom hier erg vaak voorkomt.
Comfort: Eldorado Guesthouse Kamertype: Standaard kamer  (DBB)
Charme: Etosha Safari Lodge Kamertype: Standaard kamer (BB)
Exclusief: Ongava Lodge Kamertype: Chalet (DBB)

DAG 13 | OOSTELIJK ETOSHA NATIONAAL PARK (± 150 km)

Vandaag heb je een hele dag om het oostelijke gedeelte van Etosha te bezoeken en kan je eens tot bij Etosha Lookout rijden voor een parchtig uitzicht op de zoutvlakte en de Etosha pan. Rond Halali heb je dan weer meer kans om leeuwen te zien. Je kan je dag afsluiten met een bezoek aan het Okaukuejo kamp. Hier is het zalig vertoeven aan de waterput waar je de verschillende soorten wilde dieren zal zien komen drinken om dan weer plaats te maken voor een andere kudde.
Comfort: Eldorado Guesthouse Kamertype: Standaard kamer  (DBB)
Charme: Etosha Safari Lodge Kamertype: Standaard kamer (BB)
Exclusief: Ongava Lodge Kamertype: Chalet (DBB)

DAG 14 | ETOSHA NATIONAAL PARK

Vandaag rij je het park helemaal door tot het noordelijke gedeelte. In de omgeving van Namutoni kan je op zoek gaan naar leeuw, olifant en zwarte neushoorn. Naast 114 soorten zoogdieren leven er in Etosha nog honderden vogelsoorten die je zeker langsheen de Fisher pan met meer regelmaat tegen komt.
In charme of exclusief verlaat je het park en logeer je in het schitterende Onguma Private Game Reserve, aan het oostelijke gedeelte van het Etosha nationaal park. Dit is zonder meer DE locatie van waaruit je het park moet bezocht hebben. Onguma beschikt over niet minder dan 35.000 hectare land. Een groot aantal dieren kan hier worden aangetroffen, zoals koedoe, giraf, eland, oryx, hartebeest, zebra en impala, maar ook carnivoren als leeuw, cheeta en luipaard. Tijdens de zomer wordt dit een paradijs voor vogelliefhebbers met maar liefst 300 verschillende soorten en duizenden vogels die migreren naar de nabijgelegen wetlands. Maar Onguma Private Game Reserve is veel meer dan dat, dit privé-wildpark is gewoon een absolute must om te ontdekken, en dit op alle vlak!
Comfort: Halali Kamertype: Dubbele kamer (BB)
Charme: Onguma Private Game Reserve Kamertype: Bush Camp Standaard kamer (BB)
Exclusief: Onguma Private Game Reserve Kamertype: The Fort Bush Suite (DBB)

DAG 15 | WATERBERG PLATEAU (± 300 km)

Je verlaat het verre noorden en rijdt naar het Waterberg-plateau, waar je heerlijk kan wandelen. Het park is bekend om zijn rode zandsteen formaties en weelderig groene vegetatie. Er is een grote verscheidenheid te zien aan wild, planten en vogels (meer dan 240 soorten). De Waterberg is ook van historisch belang; de Herero verloren hier hun belangrijkste strijd tegen de Duitse koloniale strijdkrachten aan het begin van de vorige eeuw.
Comfort: Waterberg Valley Lodge Kamertype: Chalet (DBB)
Charme: Waterberg Wilderness Lodge Kamertype: Standaard kamer (DBB)
Exclusief: Okonjima Kamertype: Plains Camp Standard Room (DBB)

DAG 16 | VERTREK (± 300 km)

De cirkel is rond en vandaag vertrek je terug naar Windhoek. In Okahandja bevindt zich de grootste kunstmarkt van Namibië waar je nog de laatste souvenirs kan kopen. In de namiddag is vanuit Windhoek de terugvlucht naar Europa voorzien.

DAG 17 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort35,767 Rand (± 1,862.84 €)30,419 Rand (± 1,584.32 €)28,507 Rand (± 1,484.71 €)
Per persoon in Charme42,952 Rand (± 2,237.06 €)37,604 Rand (± 1,958.54 €)35,688 Rand (± 1,858.76 €)
Per persoon in Exclusief90,178 Rand (± 4,696.74 €)84,830 Rand (± 4,418.23 €)82,918 Rand (± 4,318.62 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijzen gebaseerd op tarieven voor hoogseizoen juli 2023. Je kan heel wat voordeliger reizen in laagseizoen (december - mei). Prijs voor het laagseizoen vrijblijvend beschikbaar op aanvraag. 

Indien 2 Samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg K (Toyota RAV 4x2 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 4 Samenreizenden in 2 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg I (Toyota Fortuner 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 Samenreizenden in 3 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg H (VW T6 Kombi automatic) - Avis Rent a Car

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat je als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan je naar believen dagen aanvullen of de reis inkorten, afhankelijk van je tijd en budget. Wanneer je kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of het delen van een kamer (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B's, lodges, hotels of nationale parken, op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Avondmaal is inbegrepen in Comfort (3x) Charme (5x) Exclusief (7x)
Lunch is inbegrepen in Exclusief (2x) 
In Exclusief in Mowani Mountain camp is bij het arrangement van 2 nachten eveneens de Elephant/Nature drive in de vroege ochtend en een begeleide excursie naar Twyfelfontein, de orgelpijpen en de verbrande berg in de namiddag inbegrepen.
Huurwagen (15 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering zonder eigen risico alsook verzekering tegen schade aan banden, velgen en glasbraak. Tweede chauffeur gratis.
Btw
Vouchers met gps-coördinaten en wegbeschrijving (andere opties mogelijk, zoals reisgids en gebruik van onze reis-app of alleen vouchers)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Binnenlandse vluchten indien van toepassing
Contract huurwagen - 210 N$
Benzine
Visum indien dit vereist is
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door jou aangegeven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten