GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

14 daagse Het Zanderige Zuiden

vanaf
30,335 Rand (1,525.91 €) pp
Namibie
WINDHOEK | KALAHARI | KEETMANSHOOP | FISH RIVER CANYON | LUDERITZ | AUS | SOSSUSVLEI | SWAKOPMUND
prijsofferte aanvragen
Tijdens deze self-drive beschik je over een huurwagen en beleef je een veelzijdige reis, die ook nog eens malariavrij is. Vanuit Windhoek gaat het richting Kalahari woestijn, wat de lokale San-bevolking nog steeds als hun leefgebied beschouwd. Vervolgens reis je naar de Fish River Canyon, de grootste canyon in Afrika en een van de grootste in de wereld. Dan gaat het naar de kust, meer bepaald naar Naminus (Luderitz), de diamantregio bij uitstek. Het oude mijndorp Kolmanskop is een mooi voorbeeld welke impact de vondst van diamant had in deze regio. In Aus kom je oog in oog te staan met de wilde paarden van Garub. Een bezoek aan de prachtige duinen van Sossusvlei in de Namib woestijn ontbreekt zeker niet en om al het zand van je af te spoelen maak je ook nog een tussenstop in Swakopmund, een kuststadje aan de Atlantische Oceaan waar je de Duitse invloed ontdekt. Ten noorden van Swakopmund bezoek je de grote zeehondenkolonie van Cape Cross.

DAG 2 | AANKOMST IN WINDHOEK

Je landt in Windhoek. Na het ophalen van de huurwagen kan je kennis maken met de hoofdstad waar je vele gebouwen terugvindt die herinneren aan het Duits koloniaal verleden. Deze hoofdstad is trouwens makkelijk te voet te verkennen.
Comfort: Vondelhof Kamertype: Standard (BB)
Charme: Olive Grove Guesthouse Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: The Olive Exclusive Kamertype: Junior Suite (BB)

DAG 3 | KALAHARI WOESTIJN (260 km)

Vandaag word je geconfronteerd met de weidse uitzichten en de pastelkleuren van het Namibische landschap. De rode duinen van de Kalahari staan in groot contrast met de witte kalkrijke rotsen van de vallei. In deze omgeving vind je verscheidene antilopensoorten, giraf, kleine katachtigen en veel vogelsoorten terug. De planten in deze regio hebben zich uitstekend aangepast aan de erbarmelijke omstandigheden. Vanuit de lodge kan je tijdens een wandeling de leefgewoontes van de San leren kennen of genieten van een prachtige zonsondergang tijdens een rondrit per open jeep (ter plaatse te boeken).
Comfort: Kalahari Anib Lodge Kamertype: Standard (BB)
Charme: Kalahari Anib Lodge Kamertype: Comfort (BB)
Exclusief: Kalahari Red Dunes Lodge Kamertype: Premium chalet (DBB)

DAG 4 | KEETMANSHOOP - FISH RIVER CANYON (400 km)

Nu gaat het verder in zuidelijke richting naar Keetmanshoop. Onderweg zie je de uitgedoofde Brukkaros-vulkaan. In Keetmanshoop bezoek je het kokerboomwoud en Giant's playground. Na de middag gaat het verder door tot aan de rand van de Fish River Canyon.
Comfort: Canyon Village Kamertype: Standard (BB)
Charme: Canyon Roadhouse Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Canyon Lodge Kamertype: Chalet (BB)

DAG 5 | FISH RIVER CANYON (160 km)

De Fish River Canyon is de tweede grootste canyon ter wereld. Over een afstand van 60 km heeft de rivier zich hier gedurende miljoenen jaren een weg gebaand tussen de rotsen van de Kalahari woestijn waardoor de canyon is ontstaan. Er zijn drie uitkijkpunten die je kan bezoeken en welke je een schitterend uitzicht bieden over dit prachtige natuurfenomeen. De warmwaterbronnen van Ai-Ais zijn zeker ook een bezoek waard. Ai-Ais is als een oase in de woestijn, gelegen aan de zuidkant van de Fish River Canyon. De naam Ai-Ais komt van de Nama bevolking en betekent vuurwater. Diep onder de grond wordt het water opgewarmd en komt via breuken in de rotsformatie naar boven aan een temperatuur van 60 graden! Ai-Ais is hierdoor de warmste warmwaterbron in zuidelijk Afrika.
Comfort: Canyon Village Kamertype: Standard (BB)
Charme: Canyon Roadhouse Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Canyon Lodge Kamertype: Chalet (BB)

DAG 6 | LUDERITZ (400 km)

Je rijdt verder richting Luderitz en merkt duidelijk dat je door het diamantengebied rijdt. Deze stad doet je meteen denken aan Duitsland, vooral dan vanwege de typische stijl van woningen. Het lijkt wel alsof de tijd er sinds de eerste wereldoorlog heeft stilgestaan. Je kan een bezoekje brengen aan de stad en tot Diaz Point rijden, waar een replica is terug te vinden van het kruis dat Dias daar plaatste.
Comfort: Luderitz Nest hotel Kamertype: Standard (BB)
Charme: Luderitz Nest hotel Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Luderitz Nest hotel Kamertype: Suite (BB)

DAG 7 | KOLMANSKOP EN AUS (125 km)

Net buiten Naminus (Luderitz) ligt de spookstad Kolmanskop. Het dorp ontstond tijdens de diamond rush na het ontdekken van diamant in 1908. Alles was er in overvloed aanwezig, maar na het ontdekken van grotere voorraden diamant ten zuiden van de stad, werd dit dorp in 1956 verlaten en verviel het in een spookstad. Onderweg naar Aus kan je zeker in de vroege ochtend of late namiddag spiesbokken zien. Aus is een klein gehucht gelegen in de Ausbergen waar wilde woestijnpaarden voorkomen. Je kan deze zowel onderweg zien als met een open jeep vanuit de lodge (extra activiteit).
Comfort: Bahnhof Hotel Kamertype: Standard (BB)
Charme: Klein-Aus Vista Kamertype: Desert Horse Inn standard (BB)
Exclusief: Klein-Aus Vista Kamertype: Eagle's Nest Chalet (BB)

DAG 8 | NAMIB WOESTIJN (535 km)

Onderweg maak je kennis met de enorme Namibwoestijn. Via het Namib Rand Natuurreservaat bereik je Sesriem. Sossusvlei zelf is een zoutmeer aan de voet van de hoogste duinen ter wereld. Vier kilometer ten zuiden van Sesriem, op weg naar Sossusvlei, kom je Sesriem Canyon tegen. Hier wordt bij regenval het water opgevangen in de pools en blijft daar voor maanden bewaard.
Comfort: Sossusvlei Desert Camp Kamertype: Standard (BB)
Charme: Sossusvlei Lodge Kamertype: Standard (DBB)
Exclusief: Sossus Dune Lodge Kamertype: Dune Chalet (BB)

DAG 9 | SOSSUSVLEI (100 km)

Vroeg uit de veren voor een bezoek aan de hoogste rode zandduinen van de wereld, nabij Sossuvlei. De meeste bezoekers begeven zich onmiddellijk helemaal tot achteraan in het gebied. Dit is de locatie waar je buiten het beklimmen van prachtige duinen, ook nog eens fotogelegenheden krijgt om U tegen te zeggen, denk maar aan Deadvlei en Hiddenvlei. De grootste duin, Dune 45, heeft een hoogte van 325 m en is naar alle waarschijnlijkheid een van de meest gefotografeerde van alle duinen. Voor een bezoek aan Sossusvlei en Deadvlei, moet je voor de laatste 4 km een 4x4 shuttle nemen. (ter plaatse te betalen, 180 N$ per persoon).
Comfort: Sossusvlei Desert Camp Kamertype: Standard (BB)
Charme: Sossusvlei Lodge Kamertype: Standard (DBB)
Exclusief: Sossus Dune Lodge Kamertype: Dune Chalet (BB)

DAG 10 | SWAKOPMUND (345 km)

Vanochtend vroeg bestaat de mogelijkheid een ballonvlucht te maken over de duinen, werkelijk onvergetelijk! (niet inbegrepen, maar best vooraf bespreken, 7800 N$ per persoon). Vervolgens, na het ontbijt, is het tijd om weer verder te trekken en dit richting Swakopmund via de Kuiseb canyon en het Namib-Naukluft nationaal parkSwakopmund is ongetwijfeld de meest geliefde stad van Namibië en voor velen de ideale plaats om te ontsnappen aan de hitte waarvoor dit land gekend is. Palmbomen en groene tuinen zijn een verademing voor al diegene die net de woestijn hebben getrotseerd.
Comfort: Cornerstone Guesthouse Kamertype: Luxury (BB)
Charme: Swakopmund Luxury Suites Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Strand Hotel Kamertype: Luxury Sea facing (BB)

DAG 11 | SWAKOPMUND

Bezoek Walvisbaai met zijn flamingo's, beklim Dune 42 of onderneem een boottochtje op zoek naar de dolfijnen en zeehonden met een rijke vogelkolonie op de achtergrond. Ook quadbiken in de duinen kan vandaag, of gewoon rustig rondslenteren in het centrum van Swakopmund. Zeker de moeite is een rit langsheen de Maanvallei en de Welwitschia-vlakte. Een bijzondere Welwitchia kan hier teruggevonden worden, namelijk de Great Welwitchia, die naar schatting 1.500 jaar oud is. Er zijn ook verschillende uitkijkpunten zoals deze bij de Moon Landscape vallei. Hier zie je zacht overlappende lagen die hier zo'n 450 miljoen jaar geleden werden afgezet en in de loop der jaren erodeerden en dit unieke landschap vormden.
Comfort: Cornerstone Guesthouse Kamertype: Luxury (BB)
Charme: Swakopmund Luxury Suites Kamertype: Luxury (BB)
Exclusief: Strand Hotel Kamertype: Luxury Sea facing (BB)

DAG 12 | WINDHOEK* (365 km)

De dag begint met een bezoek aan de Spitzkoppe, ook gekend als de Sudwestern Matterhorn. Een korte wandeling brengt je tot bij de mooiste rotsschilderijen van zuidelijk Afrika. Verder via Okahandja, waar zich de grootste kunstmarkt van Namibië bevindt, om te eindigen in Windhoek.
Comfort: Vondelhof Kamertype: Standard (BB)
Charme: Olive Grove Guesthouse Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: The Olive Exclusive Kamertype: Junior Suite (BB)

DAG 13 | VERTREK (50 km)

Vandaag is vanuit Windhoek de terugvlucht naar Europa voorzien. Afhankelijk van de tijd van vertrek, heeft u nog even de tijd om wat 'last minute' shopping te doen en vervolgens richting de internationale luchthaven Hosea Kutako te reizen, waar de wagen wordt achtergelaten. Dit is de belangrijkste internationale luchthaven van Namibië en ligt 40 kilometer buiten de hoofdstad.

DAG 14 | THUISKOMST

(*) DAG 12 | Indien je graag wilde dieren wil observeren, kan je eventueel Windhoek ruilen voor 1 of 2 nachten Erindi Private Game Reserve, 3800 N$ pp/nacht (standaard suite), waarbij alle maaltijden en per dag 2 gamedrives per open 4x4 zijn inbegrepen.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort30,335 Rand (± 1,525.91 €)24,284 Rand (± 1,221.53 €)23,223 Rand (± 1,168.16 €)
Per persoon in Charme35,344 Rand (± 1,777.87 €)29,293 Rand (± 1,473.49 €)28,232 Rand (± 1,420.12 €)
Per persoon in Exclusief61,897 Rand (± 3,113.53 €)55,846 Rand (± 2,809.15 €)54,785 Rand (± 2,755.78 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijzen gebaseerd op tarieven voor hoogseizoen juli 2024. Je kan heel wat voordeliger reizen in laagseizoen (december - mei). Prijs voor het laagseizoen vrijblijvend beschikbaar op aanvraag.

Indien 2 Samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg K (Toyota corolla cross 4x2 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 4 Samenreizenden in 2 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg I (Toyota Fortuner 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 Samenreizenden in 3 tweepersoonskamers - Huurwagen Catg H (VW T6 Kombi automatic) - Avis Rent a Car

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat jou als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan je naar believen dagen aanvullen of jouw reis inkorten, afhankelijk van je tijd en budget. Wanneer je kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of je een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B's, lodges, nationale parken of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Avondmaal is inbegrepen in Charme (2x) Exclusief (1x)
Huurwagen (12 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omniumverzekering zonder eigen risico alsook verzekering tegen schade aan banden, velgen en glasbraak. Tweede chauffeur gratis.
Btw
Vouchers met gps-coördinaten en wegbeschrijvingen (andere opties mogelijk, zoals reisgids en gebruik van onze reis-app of alleen vouchers)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Binnenlandse vluchten indien van toepassing
Contract huurwagen - 210 N$
Benzine
Visum indien dit vereist is
Inkomgelden
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Fooien
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door jou aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en jouw persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten