GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

15 daagse Hoogtepunten van Botswana, Caprivi en Victoria Watervallen

vanaf
37,594 Rand (1,889.15 €) pp
Botswana
VIC FALLS | KASANE | NATA | GWETA | MAUN | DIVUNDU | KONGOLA
prijsofferte aanvragen
Tijdens deze twee weekse rondreis krijg je de belangrijkste facetten van Botswana, de Caprivi strook in Namibie alsook de machtige Victoria Watervallen in Zimbabwe te zien. Je gaat op zoek naar het wild in Chobe Nationaal park, zowel per boot als per open 4x4, je bezoekt de Ntwetwe zoutpan en de meerkatten, je gaat de delta verkennen per mokoro en doet een dagtrip naar het wereldberoemde Moremi Nationaal park. Eens in Namibie maak je kennis met de Caprivi strook via het Mahango en Bwabwata Nationaal park.

DAG 1 | INTERNATIONALE VLUCHT NAAR JOHANNESBURG 

Vandaag vliegt u vanuit Europa naar Johannesburg waar u de volgende ochtend toekomt en een aansluitende vlucht neemt naar Vic Falls in Zimbabwe.  Indien uw vlucht te laat aankomt, zal u een nacht in Johannesburg moeten blijven om dan de volgende ochtend door te vliegen naar Vic Falls.

DAG 2 | JOHANNESBURG - VICTORIA WATERVALLEN (ZIMBABWE)

Vanuit Johannesburg is het maar een korte vlucht naar Vic Falls. Na het vervolledigen van de douaneformaliteiten staat je chauffeur reeds klaar om je naar het hotel te brengen. Vervolgens heb je rustig de tijd om je bagage uit te pakken en een maaltijd te nuttigen. In de namiddag kan je het stadje eens te voet verkennen. 's Avonds is het best de moeite om te gaan dineren in de Boma, een traditioneel eetfestijn (buffetstijl en spitsbraai) met lokale dansen en muziek. 
Comfort: Shearwater Explorers Village Kamertype: Chalet (BB)
Charme: The Kingdom Hotel Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Victoria Falls Safari Lodge Kamertype: Waterhole facing room (BB)

DAG 3 | VICTORIA WATERVALLEN (ZIMBABWE) - ZAMBEZI SUNSET CRUISE

Vandaag bezoek je de indrukwekkende Victoria watervallen. Je loopt langsheen de verschillende uitkijkpunten en wordt geregeld erg nat! Wanneer je het park buitenkomt, kan je de weg vervolgen tot op de brug welke de scheiding is tussen Zimbabwe en Zambia. Van op de brug heb je mooi zicht op de Zambia zijde van de watervallen. In de late namiddag doe je vanuit het hotel een sunset cruise op de Zambezi rivier per standaard boot. Het is een unieke gelegenheid om tal van vogels, maar ook tal van landdieren te observeren vanuit het comfort van je boot.
Comfort: Shearwater Explorers Village Kamertype: Chalet (BB)
Charme: The Kingdom Hotel Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Victoria Falls Safari Lodge Kamertype: Waterhole facing room (BB)

DAG 4 | ELEPHANT SANDS - NATA

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald voor een transfer naar Botswana. De rit tot bij de grens neemt ongeveer een uur in beslag en nadat u de douaneformaliteiten heeft afgehandeld, staat uw nieuwe chauffeur u reeds op te wachten om u tot bij de luchthaven van Kasane te brengen waar u de huurwagen dient op te halen. Van daaruit rijdt u richting Nata, maar u verblijft bij Elephant Sands, dat op 55 km ten noorden van Nata is gelegen. Hier kan je de olifanten bij de natuurlijke waterput net voor de lodge observeren vanop het terras van je tent of chalet. Ontspan en bewonder deze prachtige dieren terwijl ze op slechts enkele meters van jou komen drinken. Een unieke ervaring! Ook voor andere diersoorten is er voldoende plaats om vrij rond te lopen in het concessiegebied van wel 16000 hectare waarin Elephant Sands is gelegen. Er is geen omheining en de dieren kunnen dus helemaal vrij rondlopen.
In exclusief reis je nog iets verder tot in Nata en neem je hier je intrek in Nata Lodge.

Comfort: Elephant Sands Kamertype: Chalet (BB)
Charme: Elephant Sands Kamertype: Chalet (DBB)
Exclusief: Nata Lodge Kamertype: Twin Chalet + pantrip (DBB)

DAG 5 | NATA BIRD SANCTUARY - GWETA

Vanmorgen kan je eventueel vanuit Elephant Sands nog een ochtend game drive ondernemen.  Zij doen deze op eigen terrein of op een nabijgelegen concessie.  Buiten de meer dan 95.000 olifanten welke er verblijven, heb je ook kans om buffel, leeuw, giraf, wilde hond, hyena, steenbok, luipaard, kudu en nog veel meer dieren te zien.  Na het ontbijt trek je verder richting Nata. In de directe omgeving is het Nata Vogelreservaat waar 165 vogelsoorten te zien zijn, waaronder heel wat watervogels, zoals flamingo's en pelikanen. Je kan dit op eigen houtje verkennen indien je een wagen hebt met hogere ophanging.  In exclusief verbleef je vorige nacht in Nata lodge en is een begeleide trip naar de pannen inbegrepen.

Vanuit Nata gaat het verder richting Gweta, waar je zal overnachten om morgen een begeleide trip naar de Ntwetwe pan te maken en hier de meerkatten te zien. Bij Planet Baobab kan je alvast een wandeling maken langsheen de vele eeuwenoude baobab bomen.

Comfort: Gweta Lodge Kamertype: Standard chalet met airco (BB)
Charme: Planet Baobab Kamertype: Baobab hut + pantrip(BB)
Exclusief: Planet Baobab Kamertype: Baobab hut + pantrip (DBB)

DAG 6 | MAKGADIKGADI NATIONAAL PARK/NTWETWE PAN - MAUN

Vanmorgen is het vroeg opstaan om op trip te vertrekken naar de Ntwetwe pan, de grootste van de twee Makgadikgadi-pannen, een uitgestrekte sprankelende zoutpan welke zich uitstrekt zover het oog reikt - en een beetje verder! Het is opmerkelijk dat hier leven te vinden is en je gamedrive zal enkele van de uniek aangepaste woestijnsoorten onthullen, zoals bat-eared fox, springbokken, kori-bustards en misschien zelfs de prachtige woestijn-aangepaste olifant en leeuw als je enorm veel geluk hebt. De komst van de zomerregens in december luidt de komst in van de zebra's en gnoes bij de op één na grootste migratie van zoogdieren op het continent. En dan zijn er natuurlijk de Kalahari-coole katten van Ntwetwe, de stokstaartjes. Door jarenlang onderzoek zijn ze gewoon aan de menselijke aanwezigheid en kom je dichterbij dan je zou denken! Maar onthoud dat ze niet tam zijn - gewoon gewend aan onze niet-bedreigende aanwezigheid. Dit is een top foto moment en met veel geduld komen ze zelfs tot op je hoofd zitten. 
Na een stop bij de meerkatten en een heerlijk ontbijt in de open natuur, rij je tot bij de rand van de Ntwetwe pan.  Indien het reeds een tijd droog is, zal je ook een stukje op de pan rijden en kan je hier ook wat op wandelen. Daarna gaat de lange rit terug naar Gweta, waar je terug bent tegen de middag

Je kan in de lodge nog even lunchen (niet inbegrepen) en dan gaat het richting Maun. Onderweg rij je voorbij Makgadikgadi Pans nationaal park. Stel je voor een gebied ter grootte van Portugal, grotendeels onbewoond door mensen. Een enorm uitgestrekt terrein dat versmelt met een prachtige blauwe horizon en goed is voor een oppervlakte van 12.000 vierkante kilometer, een deel van het Kalahari Bassin en uniek is met een van de grootste zoutpannen ter wereld. 

Eens aangekomen in Maun, neem je de intrek in de lodge, wetende dat je aan de rand van de wereldberoemde Okavango delta zit, welke je morgen zal bezoeken.

Comfort: Discovery Bed and Breakfast Kamertype: (BB)
Charme: Crocodile Camp Kamertype: Superior room (BB)
Exclusief: Thamalakane River Lodge Kamertype: Babbler Chalet (BB)

DAG 7 | OKAVANGO DELTA - MOKORO TRIP

De Okavango Delta is één van de meest gewilde bestemmingen in de wereld op het vlak van wild. Het mag geen wonder heten dat dit een absolute toplocatie is om groot wild te observeren in de opperste rust en sereniteit van een ongerepte delta en suggestieve scenes van buitengewoon natuurlijk schoon. Kemerkend voor de Okavango Delta is de ongerepte overgang van moerassen in palm en papyrus omzoomde waterwegen, eilanden van dik bos en weelderige vegetatie, maar vooral ook veel wild in een uniek ecosysteem, de grootste intacte inlandse Delta ter wereld.

Als u kiest voor het comfort/charme pakket, dan volgt vandaag een transfer van het hotel naar de Okavango Delta, waar je per mokoro (wat vroeger een uitgeholde boomstam was en nu vervangen werd door glasvezel of plastiek) onder begeleiding de delta op gaat, op zoek naar allerhande diersoorten en een brede waaier aan watervogels. Indien gewenst kan je na de mokoro trip (om 16u) nog een vluchtje over de delta maken vanuit de luchthaven van Maun. Deze vlucht duurt 1 uur en hierdoor krijg je een heel ander beeld vanuit de lucht. Richtprijs is 155 USD per persoon.

In exclusief volgt een transfer naar de luchthaven, van waar u met een sportvliegtuig over de delta vliegt (niet inbegrepen in de prijs, maar wel vooraf te boeken - richtprijs 400 US$ per persoon retour) naar uw privaat kamp, gelegen nabij het legendarische Chiefs Island, grenzend met het Moremi Game Reserve. Verschillende activiteiten kunnen worden ondernomen vanuit het kamp. Zo kan je een naturedrive ondernemen op de Delta in zowel een motorboot als met een traditionele Mokoro. Tijdens dergelijke natuurtocht zal je ook een wandeling op het vaste land maken. Onderweg is de kans groot dat je wild en tevens heel wat vogelsoorten zal kunnen observeren.
Comfort: Discovery Bed and Breakfast Kamertype: (BB)
Charme: Crocodile Camp Kamertype: Superior room (BB)
Exclusief: Gunn s Camp Kamertype: Luxury Tent (FI)*

* Go Zuid-Afrika beschikt over een brede waaier aan exclusieve kampen binnen de Delta. U kan dus perfect een andere locatie selecteren. Gunn's camp biedt enkel wateractiviteiten aan, terwijl sommige andere kampen tevens game drives organiseren per 4x4 op het vaste land, maar deze zijn wel duurder.

DAG 8 | OKAVANGO DELTA - MOREMI GAME RESERVE

Het Moremi Game Reserve is net geen 93 kilometer ten noorden van Maun gelegen. De enige manier om dit reservaat te bezoeken is met een 4x4 voertuig. Het reservaat heeft in het verleden reeds een aantal belangrijke onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. In 2008 werd het uitgeroepen tot het beste wildpark van Afrika. Het is het eerste reservaat in Afrika dat werd opgericht door de lokale inwoners, dit nadat ze bezorgd waren over het steeds dalend aantal dieren dat op het voorouderlijk land aanwezig was.

In comfort/charme vertrekt u 's morgens vroeg onder begeleiding in een open 4x4 voertuig met een ranger/spoorzoeker naar Moremi Game Reserve. De hele dag staat in het teken van zoeken naar wilde dieren zoals olifant, buffel, giraf, leeuw en luipaard, om er slechts enkelen te noemen.
In exclusief gaat het er allemaal heel relax aan toe, een heerlijk uitgebreid ontbijt, terwijl u uitkijkt over de Delta. Een boottrip of per mokoro op zoek gaan naar de wilde dieren, en zelfs een voetsafari, vliegvissen, het zijn allemaal activiteiten die tot de mogelijkheden behoren. De vele waterkanalen herbergen vaak hele kuddes olifanten of buffels en er zijn onwijs veel vogelsoorten, gelukkig heb je een ervaren gids/spoorzoeker bij de hand die haarfijn uitlegt wat je allemaal te zien krijgt. Na het middagmaal kan je heerlijk relax genieten van een boek, de rust en stilte en dieren die, al dan niet frequent, de lodge een bezoek komen brengen. In de late namiddag volgt opnieuw een wateractiviteit om vervolgens te genieten van een heerlijk avondmaal onder een prachtige sterrenhemel.
Comfort: Discovery Bed and Breakfast Kamertype: (BB)
Charme: Crocodile Camp Kamertype: Superior room (BB)
Exclusief: Gunn s Camp Kamertype: Luxury Tent (FI)

DAG 9 | MAUN - CAPRIVI STRIP (± 440 km)

Vanochtend volgt een transfer naar de luchthaven van Maun, waar je de huurwagen zal ophalen om vervolgens richting Namibië te trekken, meer bepaald de Caprivi Strip. De route is volledig geasfalteerd en vormt geen enkel probleem voor een selfdrive. Onderweg kom je talloze traditionele vissersdorpjes en scholen tegen. Net over de grens kom je in het Mahango nationaal park waar verschillende lussen je tot aan uitkijkpunten brengen over de Okavango rivier. Zowel langsheen de rivier als bij de verschillende drinkputten is de kans op het zien van wild zeer groot. Tegen zonsondergang kan je vanuit de lodge nog een sunset cruise ondernemen indien gewenst (ter plaatse te boeken).
Comfort: Ngepi Kamertype: Tree House (BB)
Charme: River Dance Kamertype: Double room (DBB)
Exclusief: Popa Falls Lodge Kamertype: River Cabin (BB)

DAG 10 | MBWABWATA NATIONAAL PARK - KWANDO (± 220 km)

Niet ver van de lodge liggen de bekende Popa Falls, welke eigenlijk niet meer dan een waterversnelling zijn. Via het Bwabwata nationaal park, trek je via de zogenaamde Caprivi strook naar de oevers van de Kwando rivier. De lodge is ideaal gelegen voor de verkenning van dit gebied, waar je vooral veel olifanten en buffels tegenkomt maar ook nijlpaard, leeuw, sabel antiloop en vooral 400 vogelsoorten kan je hier terugvinden. Vanuit de lodge kunnen verschillende activiteiten ondernomen worden zoals gamedrives per 4x4 in het nabijgelegen Caprivi Game Park, boottochten op de Kwando rivier of een late avondsafari per boot of 4x4 waar je met de spotlight op zoek gaat naar de nachtdieren.
Comfort: Camp Kwando Kamertype: Tented Chalet (BB)
Charme: Camp Kwando Kamertype: Luxe Chalet (BB)
Exclusief: Nkasa Lupala Tented Lodge Kamertype: Luxury Tent (DBB)

DAG 11 | CAMP KWANDO

Dit is de ideale gelegenheid om eens even tot rust te komen en gebruik te maken van de tal van activiteiten die hier ter plekke kunnen worden ondernomen. Camp Kwando is gelegen nabij het Mudumu nationaal park. Dit wildreservaat is centraal gelegen op de Mudumu Mulapo fossiele rivierloop, een uitgestrekt dicht begroeid savannegebied van 1.010 vierkante kilometer. De aanwezigheid van water en veel vegetatie zorgt voor een gezonde populatie wild. Een kleine hoeveelheid sitatunga en rode lechwe antilopen komen hier voor, alsook de gevlekte otter, nijlpaarden, krokodillen, olifant, buffel, koedoe, impala en burchell zebra. Niet minder dan 400 vogelsoorten zijn er in het park terug te vinden.
Vanuit de lodge kan je een boottrip ondernemen op de Kwando rivier of een namiddag of vroege ochtend gamedrive, of kennis maken met de lokale bevolking en hun nog vrij traditionele levenswijze. De mogelijkheid bestaat ook om een lokale school te bezoeken. Het geld dat hiervoor gevraagd wordt, gaat integraal naar het onderhoud van de school.
Comfort: Camp Kwando Kamertype: Tented Chalet (BB)
Charme: Camp Kwando Kamertype: Luxe Chalet (BB)
Exclusief: Nkasa Lupala Tented Lodge Kamertype: Luxury Tent (DBB)

DAG 12 | KONGOLA NAAR KASANE (± 260 km)

Via Katima Mulilo is het niet eens gek ver weg tot bij Kasane in Botswana. Katima Mulilo is de grootste stad van Caprivi en ligt aan de oevers van de Zambezi rivier, een vijflandenpunt met Angola, Namibië, Botswana, Zambia en Zimbabwe. Hier worden niet minder dan zeven verschillende talen gesproken, om nog maar te zwijgen over de verschillende dialecten die er voorkomen. Langsheen de stad zie je vele traditionele dorpjes, alsook heel wat straatventers en open marktjes. Zowel zand- als geasfalteerde straten lijnen het kloppend hart van Katima Mulilo, met een mix van oude en nieuwe gebouwen.
Eens de grens overgestoken, kom je al snel in het Chobe nationaal park uit. Er loopt een asfaltweg door het park, welke je na een uurtje in Kasane brengt, waar je de wagen inlevert. In de lodge wordt je verwelkomd met een lekker drankje en wordt je de kamer getoond. In de namiddag vertrek je op safari per open jeep in het Chobe nationaal park (inbegrepen bij exclusief en comfort, niet bij charme).

De Chobe rivier mag ongetwijfeld beschouwd worden als één van de mooiste rivieren van Afrika. Chobe nationaal park ondersteunt een diversiteit en concentratie aan wilde dieren welke ongeëvenaard voorkomen ergens anders in het land en zelfs in zuidelijk Afrika. Het is het grootste park van Botswana. Chobe werd opgericht in 1968 en beslaat ongeveer 11.700 vierkante kilometer, bestaande uit water, moeras en bos. De meest toegankelijke en tevens meest bezochte Chobe Riverfront, is vooral bekend om haar grote kuddes olifanten en Kaapse buffels die tijdens de droge wintermaanden (Europese zomermaanden) samenkomen bij de rivier om te drinken. Tijdens dit seizoen, op een ochtend of namiddag gamedrive, mag u er vrijwel zeker van zijn dat je honderden olifanten in één keer ziet. Dit park herbergt de grootste concentratie olifanten in Afrika. Wanneer de belangrijkste Serondella weg onbegaanbaar wordt, steken hele kuddes over om bij de rivier te komen drinken, baden en spelen, ideaal dus voor die onvergetelijke foto, en dan hebben we het nog niet eens gehad over al het andere wild dat je hier kan waarnemen.

Wanneer rangers je op gamedrive nemen in het Chobe nationaal park, is het niet ongebruikelijk dat u tot 15 verschillende soorten dieren tijdens de rit zal kunnen observeren met inbegrip van waterbokken, lechwe, puku (dit is het enige deel van Botswana waar ze kunnen gezien worden), giraf, koedoe, roan, oryx, impala, wrattenzwijn, bosbok en bavianen, samen met de bijhorende roofdieren zoals leeuw, luipaard, hyena en jakhals. Na terugkomst kan je genieten van een heerlijk diner (inbegrepen)

In comfort is inbegrepen: de overnachting, ontbijt, avondmaal, één namiddagsafari in 4x4 onder begeleiding van een ranger/spoorzoeker op dag 1 van het verblijf en één ochtendsafari en één namiddagbootsafari, op dag 2 van het verblijf.
In charme is inbegrepen: de overnachting, ontbijt, avondmaal, één safari in 4x4 onder begeleiding van een ranger/spoorzoeker en één bootsafari, beiden te nemen op dag 2 van het verblijf.
In exclusief is inbegrepen: de overnachting, alle maaltijden (brunch, high tea en diner), lokale dranken en twee activiteiten per dag (game drive en boatcruise) met een speciaal uitgerust 4x4 voertuig en foto boot, camera en lenzen worden ter uwer beschikking gesteld indien u dit wenst.

Comfort: The Old House Kamertype: Standard Room (DBB + 3 activiteiten)
Charme: Chobe Safari Lodge Kamertype: River Room (DBB + 2 activiteiten)
Exclusief: Pangolin Chobe Hotel Kamertype: Gallery room (FB + 4 activiteiten)

DAG 13 | CHOBE NATIONAAL PARK (BOTSWANA)

Na het ontbijt volgt een ochtendsafari per open jeep. Je gaat terug met je ranger op zoek naar de verschillende dieren in dit prachtige park. Terug aangekomen in de lodge kan je genieten van de lunch (enkel inbegrepen bij exclusief). Daarna stap je meteen aan boord van een rivierbootje. Een cruise op de rivier is een unieke ervaring want hier ervaar je hoe het is om dicht bij nijlpaarden, krokodillen en een verbijsterende reeks aan watervogels te komen, om maar te zwijgen over de vele kuddes olifanten die maar al te graag in het water komen spelen. Niet minder dan 460 vogelsoorten werden in het park geregistreerd, waardoor het één van de beste locaties in Afrika is om vogels te observeren. Zo onder andere de heilige ibis, nijlganzen, de alom tegenwoordige aalscholvers en darters, de meeste leden van de ijsvogelfamilie en de visarend om er slechts enkelen te noemen.
Comfort: The Old House Kamertype: Standard Room (DBB + 3 activiteiten)
Charme: Chobe Safari Lodge Kamertype: River Room (DBB + 2 activiteiten)
Exclusief: Pangolin Chobe Hotel Kamertype: Gallery room (FB + 4 activiteiten)

DAG 14 | VICTORIA FALLS - TERUGVLUCHT

Vanmorgen verlaat je Botswana. Voor diegene die in exclusief reizen, is vanmorgen nog een laatste bootcruise voorzien. Een transfer brengt je eerst tot bij de grens met Zimbabwe, waar de douaneformaliteiten worden volbracht (let op, dit kan tot 2 uur in beslag nemen, ook al heb je een re-entry visa) en waarna de tocht wordt verder gezet naar Vic Falls Airport voor de terugvlucht naar Europa

DAG 15 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort37,594 Rand (± 1,889.15 €)36,365 Rand (± 1,827.36 €)34,882 Rand (± 1,752.86 €)
Per persoon in Charme48,088 Rand (± 2,416.46 €)46,858 Rand (± 2,354.67 €)45,375 Rand (± 2,280.17 €)
Per persoon in Exclusief89,238 Rand (± 4,484.32 €)90,401 Rand (± 4,542.78 €)97,532 Rand (± 4,901.08 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijzen gebaseerd op tarieven voor hoogseizoen juli 2023 t/m oktober 2023. U kan heel wat voordeliger reizen in laagseizoen (december - mei). Prijs voor het laagseizoen vrijblijvend beschikbaar op aanvraag. 

Indien 2 Samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg C (Toyota Corolla manual) - Avis Rent a Car
Indien 4 Samenreizenden in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N (Toyota Hilux double cab 4x4 manual) - Avis Rent a Car
Indien 6 Samenreizenden in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (VW T6 Kombi manual) - Avis Rent a Car

Prijzen voor Botswana en Zimbabwe worden ons aangerekend in USD en/of Botswana Pula. Bovenstaande pijzen houden rekening met een koers van 1USD = 17,5 rand en 1 pula = 1,4 rand. Indien deze wisselkoers op het moment van het opmaken van een offerte hiervan afwijkt, zal deze aan de op dat moment geldende koers worden aangepast.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklasse luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&Bs, lodges, hotels of nationale parken, op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Lunch is inbegrepen in Exclusief (4x)
Avondmaal is inbegrepen in Comfort (3x) Charme (5x) Exclusief (9x)
In Exclusief: pantrip vanuit Nata Lodge
Halve dagtrip naar de Ntwetwe pan en de meerkatten vanuit Gweta
In Comfort en Charme: dagtrip per Mokoro op de Okavango Delta vanuit Maun inclusief boottransfer, gids, inkomgelden en lichte lunch
In Comfort en Charme: dagtrip per open 4x4 voertuig naar Moremi Wildreservaat vanuit Maun inclusief gids, inkomgelden, ontbijt en picknik lunch
In Exclusief: 4 wateractiviteiten in Gunn's Camp (Okavango Delta)
Gamedrive per open 4x4 in Chobe Nationaal Park onder begeleiding van een ranger Comfort (2x) Charme (1x) Exclusief (2x)
Bootcruise op de Chobe Rivier Comfort (1x) Charme (1x) Exclusief (2x)
Zambezi Sunset Cruise in Zimbabwe per standaard boot
Transer vanVic Falls luchthaven naar de lodge 
Transfer vanuit Vic Falls naar Kasane luchthaven voor ophalen wagen
Transer vanuit Kasane naar Vic Falls luchthaven
Huurwagen (9 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering alsook verzekering tegen schade aan banden, velgen en glasbraak. Tweede chauffeur gratis.
Btw
Vouchers met gps-coordinaten en wegbeschrijving

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Contractkost huurwagen - 100 pula
Cross border fee huurwagen (documenten voor grensoversteek) - 1785 pula
Benzine
In Exclusief: Vlucht vanuit Maun naar Gunns camp en terug (richtprijs 400 US$ per persoon)
In comfort/charme: mogelijk vluchtje (1u) over de delta (richtprijs 155 US$ pp)
Visumkosten (Zimbabwe - double entry visa 50 US$/pp te betalen aan de grens)
Inkomgelden en fooien
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door jou aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Botswana te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten