GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

19 daagse De hoogtepunten van 4 landen combineren

vanaf
43,878 Rand (2,208.23 €) pp
Botswana
JOHANNESBURG | WATERBERGEN | OKAVANGO DELTA | CAPRIVI | CHOBE | VICTORIA FALLS (ZIM) | TULI | MAPUNGUBWE | TZANEEN
prijsofferte aanvragen
Op deze selfdrive ga je de malariavrije Waterbergen ontdekken en vervolgens kennis maken met drie unieke landen, Namibi�, Botswana en Zimbabwe. Vanuit Maun ontdek je in een traditionele mokoro de Okavango Delta en ga je op zoek gaan naar de wilde dieren in Moremi Game Reserve. Vervolgens reis je richting Namibi� en maak je kennis met alles wat de Caprivi Strip te bieden heeft, om daarna door te steken naar Kasane en van daaruit in het Chobe nationaal park oog in oog te staan met honderden olifanten terwijl je per boot en over land in een 4x4 voertuig op safari gaat. Vervolgens Zimbabwe, waar een uitgebreid bezoek aan de wereldberoemde Victoria watervallen volgt, alsook een schitterende sunset cruise op de machtige Zambezi rivier. Nog is het dan niet gedaan, want via Nata gaat het terug naar Zuid-Afrika. Alvorens breng je nog een bezoek aan Tuli Game Reserve en vervolgens gaat het via Mapungubwe nationaal park en Tzaneen terug naar Johannesburg.

DAG 2 | JOHANNESBURG - MARAKELE NATIONAAL PARK (260 km)

Landing in Johannesburg 's morgens vroeg. Grote voordeel dat je hebt, is dat Zuid-Afrika geen tijdsverschil kent met Europa (tenzij in de Europese winter dan loopt België en Nederland een uurtje achter op Zuid-Afrika). Dat maakt dat je meteen aan uw dagexcursies kan beginnen. Na het ophalen van de huurwagen vertrek je richting Marakele. Het Marakele nationaal park is gelegen in het hart van de Waterbergen en is malariavrij. Er leeft een verbazingwekkende verscheidenheid aan dieren en vogels met inbegrip van wat waarschijnlijk de grootste kolonie van bedreigde Kaapse gieren betreft, met meer dan 800 broedparen. In Exclusief vertoef je in het aangrenzende Welgevonden Game Reserve en zijn alle maaltijden en twee safari activiteiten inbegrepen.

Comfort/Charme: Marakele Nationaal Park Kamertype: Tlopi Tented (RO)
Exclusief: Cliftop Exclusive Safari Hideaway Kamertype: Suite (FI)

DAG 3 | PALAPYE - KHAMA RHINO SANCTUARY (430 km)

De trip van vandaag brengt ons over de grens met Botswana tot bij Palapey, niet gek ver weg van het Khama Rhino Sanctuary. Hier wordt met de hulp van de lokale gemeenschap werk gemaakt van de bescherming van de met uitsterving bedreigde breedlip- en puntlipneushoorns, alsook het behoud van de natuur. Het reservaat omvat liefst 8.585 hectare Kalahari Sandveld, waar een dertigtal landdieren en 230 vogelsoorten voorkomen. Ongeveer 17 km buiten Palapye , dicht bij het dorp van Malaka, zijn de overblijfselen van Phalatswe, ook wel het Oude Palapye genoemd en de hoofdstad van de Bamangwato, onder Khama III (1889-1902). In Khama Rhino Sanctuary, kan je een gamedrive maken.

Comfort: Comfort: Khama Rhino Sanctuary Kamertype: Bungalow (BB)
Charme/Exclusief: Majestic Five Kamertype: Standard (BB)

DAG 4 | PALAPYE - MAUN (515 km)

Vanuit het natuurreservaat gaat het nu verder naar Maun ('Maoen' uitgesproken), en dit via het noordelijke deel van de Central Kalahari. De uitvalsbasis om de prachtige Okavango Delta regio en Moremi Game Reserve te verkennen. Je zal iets na de middag toekomen en hebt rustig de tijd om de bagage uit te pakken en wat te genieten alvorens aan uw Botswana avontuur te beginnen.

Comfort: Discovery Bed and Breakfast Kamertype: (BB)
Charme: Crocodile Camp Kamertype: Superior room (BB)
Exclusief: Thamalakane River Lodge Kamertype: Babbler Chalet (BB)

DAG 5 | OKAVANGO DELTA

De Okavango Delta is één van de meest gewilde bestemmingen in de wereld op het vlak van wild. Het mag geen wonder heten dat dit een absolute toplocatie is om groot wild te observeren in de opperste rust en sereniteit van een ongerepte delta en suggestieve scenes van buitengewoon natuurlijk schoon. Kemerkend voor de Okavango Delta is de ongerepte overgang van moerassen in palm en papyrus omzoomde waterwegen, eilanden van dik bos en weelderige vegetatie, maar vooral ook veel wild in een uniek ecosysteem, de grootste intacte inlandse Delta ter wereld.

Als u kiest voor het comfort/charme pakket, dan volgt vandaag een transfer van het hotel naar de Okavango Delta, waar je per mokoro (wat vroeger een uitgeholde boomstam was en nu vervangen werd door glasvezel of plastiek) onder begeleiding de delta op gaat, op zoek naar allerhande diersoorten en een brede waaier aan watervogels. Indien gewenst kan je na de mokoro trip (om 16u) nog een vluchtje over de delta maken vanuit de luchthaven van Maun. Deze vlucht duurt 1 uur en hierdoor krijg je een heel ander beeld vanuit de lucht. Richtprijs is 155 USD per persoon.

In exclusief volgt een transfer naar de luchthaven, van waar u met een sportvliegtuig over de delta vliegt (niet inbegrepen in de prijs, maar wel vooraf te boeken - richtprijs 400 US$ per persoon retour) naar uw privaat kamp, gelegen nabij het legendarische Chiefs Island, grenzend met het Moremi Game Reserve. Verschillende activiteiten kunnen worden ondernomen vanuit het kamp. Zo kan je een naturedrive ondernemen op de Delta in zowel een motorboot als met een traditionele Mokoro. Tijdens dergelijke natuurtocht zal je ook een wandeling op het vaste land maken. Onderweg is de kans groot dat je wild en tevens heel wat vogelsoorten zal kunnen observeren.

Comfort: Discovery Bed and Breakfast Kamertype: (BB)
Charme: Crocodile Camp Kamertype: Superior room (BB)
Exclusief: Gunn s Camp Kamertype: Luxury Tent (FI)*

* Go Zuid-Afrika beschikt over een brede waaier aan exclusieve kampen binnen de Delta. U kan dus perfect een andere locatie selecteren. Gunn’s camp biedt enkel wateractiviteiten aan, terwijl sommige andere kampen tevens game drives organiseren per 4x4 op het vaste land, maar deze zijn wel duurder.

DAG 6 | OKAVANGO DELTA - MOREMI GAME RESERVE

Het Moremi Game Reserve is net geen 93 kilometer ten noorden van Maun gelegen. De enige manier om dit reservaat te bezoeken is met een 4x4 voertuig. Het reservaat heeft in het verleden reeds een aantal belangrijke onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. In 2008 werd het uitgeroepen tot het beste wildpark van Afrika. Het is het eerste reservaat in Afrika dat werd opgericht door de lokale inwoners, dit nadat ze bezorgd waren over het steeds dalend aantal dieren dat op het voorouderlijk land aanwezig was.

In comfort/charme vertrekt u 's morgens vroeg onder begeleiding in een open 4x4 voertuig met een ranger/spoorzoeker naar Moremi Game Reserve. De hele dag staat in het teken van zoeken naar wilde dieren zoals olifant, buffel, giraf, leeuw en luipaard, om er slechts enkelen te noemen.
In exclusief gaat het er allemaal heel relax aan toe, een heerlijk uitgebreid ontbijt, terwijl u uitkijkt over de Delta. Een boottrip of per mokoro op zoek gaan naar de wilde dieren, en zelfs een voetsafari, vliegvissen, het zijn allemaal activiteiten die tot de mogelijkheden behoren. De vele waterkanalen herbergen vaak hele kuddes olifanten of buffels en er zijn onwijs veel vogelsoorten, gelukkig heb je een ervaren gids/spoorzoeker bij de hand die haarfijn uitlegt wat je allemaal te zien krijgt. Na het middagmaal kan je heerlijk relax genieten van een boek, de rust en stilte en dieren die, al dan niet frequent, de lodge een bezoek komen brengen. In de late namiddag volgt opnieuw een wateractiviteit om vervolgens te genieten van een heerlijk avondmaal onder een prachtige sterrenhemel.

Comfort: Discovery Bed and Breakfast Kamertype: (BB)
Charme: Crocodile Camp Kamertype: Superior room (BB)
Exclusief: Gunn s Camp Kamertype: Luxury Tent (FI)

DAG 7 | MAUN - CAPRIVI STRIP (± 440 km)

Vanochtend volgt een transfer naar de luchthaven van Maun, waar je de huruwagen zal ophalen om vervolgens richting Namibië te trekken, meer bepaald de Caprivi Strip. De route is volledig geasfalteerd en vormt geen enkel probleem voor een selfdrive. Onderweg kom je talloze traditionele vissersdorpjes en scholen tegen. Net over de grens kom je in het Mahango nationaal park waar verschillende lussen je tot aan uitkijkpunten brengen over de Okavango rivier. Zowel langsheen de rivier als bij de verschillende drinkputten is de kans op het zien van wild zeer groot. Tegen zonsondergang kan je vanuit de lodge nog een sunset cruise ondernemen indien gewenst (ter plaatse te boeken).

Comfort: Ngepi Kamertype: Tree House (BB)
Charme: River Dance Kamertype: Double room (DBB)
Exclusief: Popa Falls Lodge Kamertype: River Cabin (BB)

DAG 8 | MBWABWATA NATIONAAL PARK - KWANDO (± 220 km)

Niet ver van de lodge liggen de bekende Popa Falls, welke eigenlijk niet meer dan een waterversnelling zijn. Via het Bwabwata nationaal park, trek je via de zogenaamde Caprivi strook naar de oevers van de Kwando rivier. De lodge is ideaal gelegen voor de verkenning van dit gebied, waar je vooral veel olifanten en buffels tegenkomt maar ook nijlpaard, leeuw, sabel antiloop en vooral 400 vogelsoorten kan je hier terugvinden. Vanuit de lodge kunnen verschillende activiteiten ondernomen worden zoals gamedrives per 4x4 in het nabijgelegen Caprivi Game Park, boottochten op de Kwando rivier of een late avondsafari per boot of 4x4 waar je met de spotlight op zoek gaat naar de nachtdieren.

Comfort: Camp Kwando Kamertype: Tented Chalet (BB)
Charme: Camp Kwando Kamertype: Luxe Chalet (BB)
Exclusief: Nkasa Lupala Tented Lodge Kamertype: Luxury Tent (DBB)

DAG 9 | KONGOLA NAAR KASANE (± 260 km)

Via Katima Mulilo is het niet eens gek ver weg tot bij Kasane in Botswana. Katima Mulilo is de grootste stad van Caprivi en ligt aan de oevers van de Zambezi rivier, een vijflandenpunt met Angola, Namibië, Botswana, Zambia en Zimbabwe. Hier worden niet minder dan zeven verschillende talen gesproken, om nog maar te zwijgen over de verschillende dialecten die er voorkomen. Langsheen de stad zie je vele traditionele dorpjes, alsook heel wat straatventers en open marktjes. Zowel zand- als geasfalteerde straten lijnen het kloppend hart van Katima Mulilo, met een mix van oude en nieuwe gebouwen.
Eens de grens overgestoken, kom je al snel in het Chobe nationaal park uit. Er loopt een asfaltweg door het park, welke je na een uurtje in Kasane brengt, waar je de wagen inlevert. In de lodge wordt je verwelkomd met een lekker drankje en wordt je de kamer getoond. In de namiddag vertrek je op safari per open jeep in het Chobe nationaal park (inbegrepen bij exclusief en comfort, niet bij charme).

De Chobe rivier mag ongetwijfeld beschouwd worden als één van de mooiste rivieren van Afrika. Chobe nationaal park ondersteunt een diversiteit en concentratie aan wilde dieren welke ongeëvenaard voorkomen ergens anders in het land en zelfs in zuidelijk Afrika. Het is het grootste park van Botswana. Chobe werd opgericht in 1968 en beslaat ongeveer 11.700 vierkante kilometer, bestaande uit water, moeras en bos. De meest toegankelijke en tevens meest bezochte Chobe Riverfront, is vooral bekend om haar grote kuddes olifanten en Kaapse buffels die tijdens de droge wintermaanden (Europese zomermaanden) samenkomen bij de rivier om te drinken. Tijdens dit seizoen, op een ochtend of namiddag gamedrive, mag u er vrijwel zeker van zijn dat je honderden olifanten in één keer ziet. Dit park herbergt de grootste concentratie olifanten in Afrika. Wanneer de belangrijkste Serondella weg onbegaanbaar wordt, steken hele kuddes over om bij de rivier te komen drinken, baden en spelen, ideaal dus voor die onvergetelijke foto, en dan hebben we het nog niet eens gehad over al het andere wild dat je hier kan waarnemen.

Wanneer rangers je op gamedrive nemen in het Chobe nationaal park, is het niet ongebruikelijk dat u tot 15 verschillende soorten dieren tijdens de rit zal kunnen observeren met inbegrip van waterbokken, lechwe, puku (dit is het enige deel van Botswana waar ze kunnen gezien worden), giraf, koedoe, roan, oryx, impala, wrattenzwijn, bosbok en bavianen, samen met de bijhorende roofdieren zoals leeuw, luipaard, hyena en jakhals. Na terugkomst kan je genieten van een heerlijk diner (inbegrepen)

In comfort is inbegrepen: de overnachting, ontbijt, avondmaal, één namiddagsafari in 4x4 onder begeleiding van een ranger/spoorzoeker op dag 1 van het verblijf en één ochtendsafari en één namiddagbootsafari, op dag 2 van het verblijf.
In charme is inbegrepen: de overnachting, ontbijt, avondmaal, één safari in 4x4 onder begeleiding van een ranger/spoorzoeker en één bootsafari, beiden te nemen op dag 2 van het verblijf.
In exclusief is inbegrepen: de overnachting, alle maaltijden (brunch, high tea en diner), lokale dranken en twee activiteiten per dag (game drive en boatcruise) met een speciaal uitgerust 4x4 voertuig en foto boot, camera en lenzen worden ter uwer beschikking gesteld indien u dit wenst.

Comfort: The Old House Kamertype: Standard Room (DBB + 3 activiteiten)
Charme: Chobe Safari Lodge Kamertype: River Room (DBB + 2 activiteiten)
Exclusief: Pangolin Chobe Hotel Kamertype: Gallery room (FB + 4 activiteiten)

DAG 10 | CHOBE NATIONAAL PARK (BOTSWANA)

Na het ontbijt volgt een ochtendsafari per open jeep. Je gaat terug met je ranger op zoek naar de verschillende dieren in dit prachtige park. Terug aangekomen in de lodge kan je genieten van de lunch (enkel inbegrepen bij exclusief). Daarna stap je meteen aan boord van een rivierbootje. Een cruise op de rivier is een unieke ervaring want hier ervaar je hoe het is om dicht bij nijlpaarden, krokodillen en een verbijsterende reeks aan watervogels te komen, om maar te zwijgen over de vele kuddes olifanten die maar al te graag in het water komen spelen. Niet minder dan 460 vogelsoorten werden in het park geregistreerd, waardoor het één van de beste locaties in Afrika is om vogels te observeren. Zo onder andere de heilige ibis, nijlganzen, de alom tegenwoordige aalscholvers en darters, de meeste leden van de ijsvogelfamilie en de visarend om er slechts enkelen te noemen.

Comfort: The Old House Kamertype: Standard Room (DBB + 3 activiteiten)
Charme: Chobe Safari Lodge Kamertype: River Room (DBB + 2 activiteiten)
Exclusief: Pangolin Chobe Hotel Kamertype: Gallery room (FB + 4 activiteiten)

DAG 11 | VICTORIA WATERVALLEN (ZIMBABWE)

Vanmorgen verlaat je Botswana. Voor diegene die in exclusief reizen, is vanmorgen nog een laatste bootcruise voorzien. Een transfer brengt je eerst tot bij de grens met Zimbabwe, waar de doauneformaliteiten worden volbracht en waarna de tocht wordt verder gezet naar de wereldberoemde Victoria Watervallen. De rest van de dag gebruik je om rustig relax te genieten aan het zwembad, of wie zin heeft in avontuur kan bungee springen of een helicoptervlucht over de watervallen maken. Een vast adresje om te onthouden voor een avondmaal met muziek en traditionele dans, is ongetwijfeld The Boma. Een gratis shuttle brengt je er heen. (extra activiteiten en The Boma niet inbegrepen).

Comfort: Shearwater Explorers Village Kamertype: Chalet (BB)
Charme: The Kingdom Hotel Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Victoria Falls Safari Lodge Kamertype: Waterhole facing room (BB)

DAG 12 | VICTORIA WATERVALLEN (ZIMBABWE)

Tijd om vandaag de Victoria Watervallen van dichterbij te bewonderen. De lokale bevolking noemt deze watervallen de Mosi-oa-Tunya (Letterlijk vertaald: de rook die dondert). Je kan vanuit het dorp gemakkelijk te voet naar de watervallen wandelen, net zoals naar de beroemde brug over de Zambezi, waar aan bungee springen wordt gedaan. Ook vandaag de dag volgt deze brug over de rivier nog steeds één van de belangrijkste knooppunten tussen beide landen (Zambia en Zimbabwe). Je kan te voet over de brug lopen, maar moet eerst passeren bij de douane om een apart briefje met stempel te krijgen om op de brug te mogen wandelen.

Een bezoek aan de verschillende uitkijkpunten die Vic Falls National Park rijk zijn, neemt ongeveer één à twee uur in beslag. Afhankelijk van het seizoen is het wel aangeraden om te zorgen voor goede bescherming tegen de nevel, maw een paraplu, regenjas en vooral bescherming voor je fotomateriaal is geen overbodige luxe. In de late namiddag doe je vanuit het hotel een sunset cruise op de Zambezi rivier per standaard boot.

Comfort: Shearwater Explorers Village Kamertype: Chalet (BB)
Charme: The Kingdom Hotel Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Victoria Falls Safari Lodge Kamertype: Waterhole facing room (BB)

DAG 13 | VICTORIA FALLS - NATA - FRANCISTOWN (485 km)

Na het ontbijt volgt de transfer terug tot bij Botswana, van waar je met de huurwagen verder trekt. Dit keer is het een rustige rit langsheen het 300 km lange traject tot bij Nata. Nata vormt een belangrijke verbindingsweg tussen verschillende delen van Botswana, Kasane in het Noorden, Maun in het westen, Francistown in het oosten en Gabarone in het zuidoostelijke deel van het land. In de directe omgeving is het Nata Vogelreservaat waar 165 vogelsoorten te zien zijn, waaronder heel wat watervogels, zoals flamingo's en pelikanen. Vervolgens reis je verder tot bij Francistown. Dit maakt dat de afstand om Tuli Block te bereiken de volgende dag minder groot zal zijn. Het ligt in het oostelijk deel van het land op ongeveer 400 km van de hoofdstad Gaborone. De stad was het middelpunt van de eerste goudkoorts van Zuid-Afrika, en wordt nog omringd door oude en verlaten mijnen.

Comfort: Woodlands Stop Over Kamertype: standard (RO)
Charme: Diggers Inn Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Cresta Thapama Kamertype: Standard (BB)

DAG 14 | TULI GAME RESERVE (340 km)

Het noordelijke Tuli privaat wildpark omvat een 72.000 hectare ongerepte wildernis en is gelegen in de meest oostelijke hoek van Botswana. Een unieke, tijdloze omgeving waar natuur en cultuur gecombineerd worden met een spectaculaire flora en fauna, adembenemende landschappen en een fascinerende geschiedenis. Wie in exclusief reist, zal in Tuli Safari Lodge overnachten, waar rond 16u 'high tea' wordt aangeboden en je meteen kennis maakt met je ranger. Een half uur later wordt er dan gestart met de gamedrive. De ranger laat je van heel dichtbij kennis maken met het wild. Je blijft niet enkel op de wegen maar gaat soms door de dichte bush of zelfs door de rivierbeddiing indien mogelijk, achter het wild aan, tot je het gevonden hebt. De gamedrive neemt ongeveer een drie uur in beslag en daarna wordt je verwacht in de boma, en dit onder een open sterrenhemel, waar je het avondmaal wordt geserveerd. De volgende ochtend wordt u vroeg gewekt voor een ochtend gamedrive en vevolgens volgt het ontbijt.

Comfort/Charme: Limpopo River Lodge Kamertype: Standard (RO)
Exclusief: Tuli Safari Lodge Kamertype: 5 Elsuite (FI)

DAG 15 | MAPUNGUBWE NATIONAAL PARK (100 km)

Je steekt vandaag de grens over met Zuid-Afrika en dit brengt je meteen bij één van de meest toonaangevende nationale parken van het land, Mapungubwe nationaal park, gelegen aan het drie landenpunt, grenzend met Zimbabwe en Botswana. Mapungubwe, wat in de Sotho taal betekent 'de plaats van de Jackhals', is ook wel gekend als 'de Citadel van het IJzertijdperk'. Hier komt de Shasherivier in de Limpoporivier terecht, de plaats waar archeologische vondsten werden gedaan die tot 1300 voor de jaartelling terug gaan. Buiten dit cultureel en historisch erfgoed heb je hier ook de mogelijkheid om heel wat wild te zien en vooral te genieten van Zuid-Afrika's meest unieke locatie om de zon te zien op- en ondergaan bij het drie landenpunt.

Comfort: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage  zonder zicht (RO)
Charme: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage met zicht (RO)
Exclusief: Mopane Bush Lodge - Rondavel (FI)

DAG 16 | MAPUNGUBWE NATIONAAL PARK (± 50 km)

De Heritage Tour (niet inbegrepen), die twee uur in beslag neemt, loont zeer de moeite. Tijdens de rit brengt de ranger/gids je tot bij de plaats waar de meeste archeologische vondsten werden gedaan. Daarna volgt een wandeling die je via een trap met 170 treden tot aan de top van de heuvel brengt waar enkele koningen en koninginnen begraven liggen. De informatie die verschaft wordt, is heel breed maar wat je te zien krijgt, zijn alvast geen archeologische vondsten maar wel een panorama van 360 graden en eentje om werkelijk U tegen te zeggen. De rest van de dag heb je de gelegenheid om opnieuw op zoek te gaan naar wild

Comfort: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage  zonder zicht (RO)
Charme: Mapungubwe Nationaal Park Kamertype: Leokwe Rest Camp - Cottage met zicht (RO)
Exclusief: Mopane Bush Lodge - Rondavel (FI)

DAG 17 | MAPUNGUBWE - MOJAJI - TZANEEN (± 300 km)

De reis gaat verder in zuidoostelijke richting, via de Duivelskloof naar Tzaneen. Een bezoek aan Modjadji nationaal park behoort vandaag tot de mogelijkheden, hier kan je de hoogste cycads ter wereld bewonderen op een wel zeer unieke locatie. Dat Tzaneen zich in één van de meest vruchtbare regio's van het land bevindt, heeft alles te maken met haar bijna tropisch klimaat, gemiddelde regenval en vooral veel, heel veel zonneschijn. Deze regio staat dan ook bekend als de plaats waar lychee, mango, papaja, avocado, citrus en macademiannoten weelderig groeien. In een lang verleden kwamen hier duizenden hectare theeplantages voor, maar die zijn ondertussen vrijwel allemaal verdwenen, op slechts enkelen na. Dat maakt de regio allerminst minder mooi.

Comfort: Tamboti Lodge **** Kamertype: Standard (BB)
Charme: Fairview River Lodge **** Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Kings Walden Garden Manor **** Kamertype: Luxury (BB)

DAG 18 | MAGOEBASKLOOF - JO'BURG - VERTREK (450 km)

Als je een late namiddagvlucht hebt, dan kan je vandaag nog via Magoebaskloof reizen, één van de mooiste ravijnen van het land. Over een afstand van slechts 6 km wordt het hoogteverschil van 600 m met de Grote Rand overbrugd. Hier kan je even halt houden om de Debengeni watervallen te bezoeken. Geniet van de weelderige subtropische plantengroei, watervallen, stroomversnellingen en vele prachtige panorama's. Vervolgens reis je richting OR Tambo Internationale luchthaven, waar je de huurwagen weer inlevert en de terugvlucht naar Europa aanvangt.

DAG 19 | THUISKOMST

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort43,878 Rand (± 2,208.23 €)38,858 Rand (± 1,955.62 €)36,569 Rand (± 1,840.41 €)
Per persoon in Charme52,408 Rand (± 2,637.52 €)47,389 Rand (± 2,384.93 €)45,099 Rand (± 2,269.70 €)
Per persoon in Exclusief113,353 Rand (± 5,704.73 €)110,727 Rand (± 5,572.55 €)118,462 Rand (± 5,961.83 €)

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijzen gebaseerd op tarieven voor hoogseizoen juli t/m oktober 2023. U kan heel wat voordeliger reizen in laagseizoen (december - mei). Prijs voor het laagseizoen vrijblijvend beschikbaar op aanvraag. 

Indien 2 Samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg K (Toyota RAV 4x2 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 4 Samenreizenden in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg I (Toyota Fortuner 4x4 automatic) - Avis Rent a Car
Indien 6 Samenreizenden in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg H (VW T6 Kombi automatic) - Avis Rent a Car

Prijzen voor Botswana en Zimbabwe worden ons aangerekend in USD en/of Botswana Pula. Bovenstaande pijzen houden rekening met een koers van 1USD = 17,5 rand en 1 pula = 1,4 rand. Indien deze wisselkoers op het moment van het opmaken van een offerte hiervan afwijkt, zal deze aan de op dat moment geldende koers worden aangepast.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklasse luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat je als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.Tevens kan je naar believen dagen aanvullen of de reis inkorten, afhankelijk van je tijd en budget. Wanneer de kinderen meereizen, maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of je een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B's, lodges, hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Overnachtingen in nationale parken in Zuid-Afrika op basis van enkel logies (RO)
Lunch is inbegrepen in Exclusief (8x)
Avondmaal is inbegrepen in Comfort (2x) Charme (3x) Exclusief (10x)
In Exclusief: 2 game drives in Welgevonden, 2 game drives in Tuli Safari lodge, 4 wateractiviteiten in Moreni Crossing (Okavango Delta) en 4 activiteiten in Mopane Bush lodge
In Comfort en Charme: dagtrip per Mokoro op de Okavango Delta vanuit Maun inclusief boottransfer, gids, inkomgelden en lichte lunch
In Comfort en Charme: dagtrip per open 4x4 voertuig naar Moremi  Wildreservaat vanuit Maun inclusief gids, inkomgelden, ontbijt en picknik lunch
Gamedrive per open 4x4 in Chobe Nationaal Park onder begeleiding van een ranger Comfort (2x) Charme (1x) Exclusief (2x)
Bootcruise op de Chobe Rivier Comfort (1x) Charme (1x) Exclusief (2x)
Zambezi Sunset Cruise (1x) in Zimbabwe per standaard boot
Transfer van Maun luchthaven naar de lodge en terug
Transfer tussen Botswana en Zimbabwe (retour)
Huurwagen (17 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering alsook verzekering tegen schade aan banden, velgen en glasbraak. Tweede chauffeur gratis.
Btw
digitale reisgids, wegbeschrijvingen en vouchers (andere opties mogelijk)

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst
Contractkost huurwagen - 105 rand
Cross border fee huurwagen (documenten voor grensoversteek) - 2000 rand
In Exclusief: Vlucht vanuit Maun naar Moreni Crossing en terug (richtprijs 500 US$ per persoon)
In comfort/charme: mogelijk vluchtje (1u) over de delta (richtprijs 155 US$ pp)
Visumkosten (Zimbabwe - single entry visa 35 US$/pp te betalen aan de grens)
Benzine, inkomgelden en fooien
Conservation fee(s) nationale parken
Dranken, snacks, middag- en avondmaal
Reis en/of annulatieverzekering
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door jou aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Botswana te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten