GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Camp Kwando

21kamers/units
Namibie | Zambezi (Caprivi) | Kongola Namibische eigenaar/uitbater(s): Adele
946.06 m | Lat:S 18° 2' 29" Long: E 23° 19' 19" check-in: 12:00 tot 18:00 / check-out: 09:30
Reserveer
Camp Kwando is een milieuvriendelijk (eco) kamp gelegen aan de oevers van de Kwando rivier in de oostelijke Caprivi. Dit kamp is werkelijk zeer mooi gelegen en het zou ons niet verwonderen als u hier langer wenst te vertoeven dan eerder gepland. Er zijn verschillende type accommodatie, zoals Island Tenten, campings en boomhutten. Het eiland beschikt over 12 tenten met rieten dak, elk met twee enkele bedden. Alle bedden zijn voorzien van klamboes. De chalets zijn gebouwd op palen met een terras met uitzicht op de rivier en de rieten daken garanderen een goede thermische regeling, niet te warm in de zomer en niet te koud in de winter. Elke tent heeft een open lucht, en-suite badkamer met douche om van de omringende natuur te genieten. Elektriciteit is beperkt en wordt op bepaalde moment door een generator aangeleverd en de badkamers worden verlicht door middel van lampen die met paraffine werken. Hierdoor zijn er geen toestellen beschikbaar die een hoog elektriciteitsverbruik hebben, zoals haardroger, toaster en koffie/theevoorzieningen in de kamer, en er is geen wifi of andere ontvangst in deze lodge. In 2016 werden de tenten gerenoveerd en zien ze er nog mooier uit als voordien.

De campings zijn gelegen tussen het hoofdgebouw en het eiland. Het oppervlak is bedekt met gras en prachtige bomen zorgen voor schaduw tijdens de warmere uren van de dag. De faciliteiten bieden douches met warm en koud water, toiletten en wastafels, en een plek om je was te doen.De camping Bush Camp ligt niet op Camp Kwando, maar op ongeveer 40 km van Camp Kwando (in de buurt van Kongola). Op dit moment is er een bar (de Mad Max Bar), maar geen andere faciliteiten. Activiteiten kunnen worden gedaan vanuit Camp Kwando zelf.

Vier grotere boomhutten zijn ook beschikbaar en worden van boven beschermd door een canvas. Vandaar heb je een prachtig uitzicht over de vlaktes van Botswana. Elke boomhut heeft een grote en stijlvolle slaapkamer, en-suite badkamer, evenals een groot terras.

Camp Kwando is gelegen nabij het Mudumu Nationaal park. Dit wildreservaat is centraal gelegen op de Mudumu Mulapo fossiele rivierloop, een uitgestrekt dicht begroeid savanne gebied van 1.010 vierkante kilometer. Het bestaat voornamelijk uit mopane gewas met in het westen de Kwando rivier. In 1990 werd het uitgeroepen tot nationaal park. De aanwezigheid van water en veel vegetatie zorgt voor een gezonde populatie wild. Een kleine hoeveelheid sitatunga en rode lechwe antilopen komen hier voor. Zo ook de gevlekte nek otter, nijlpaarden en krokodillen alsook olifant, buffel, koedoe, impala en burchell zebra. Niet minder dan 400 vogelsoorten zijn er in het park terug te vinden.

Vanuit de lodge kan je een boottrip ondernemen op de Kwando rivier of een namiddag of vroege ochtend game drive van enkele uren naar het Muduma nationaal park. Ook is er de mogelijkheid om in het dorpje naast de lodge een kijkje te gaan nemen en zo kennis te maken met de lokale bevolking en levenswijze. De meeste inwoners van dit dorpje werken in de lodge. Ook een bezoek aan het lokale schooltje is eens interessant en de prijs die je voor de tour betaalt, gaat integraal terug in de school

TARIEVEN VOOR DE MAAND juli 2024

Prijzen in Zuid-Afrikaanse rand, per nacht, op basis van overnachting, ontbijt (BB), tenzij anders vermeld. Geldig tussen . Euro prijs louter indicatief (*)

Opmerking: Prijzen zijn inclusief conservancy levy

Kinderen
- kinderen die delen met de ouders, max. 1 kind in de tented chalet en 2 kinderen in de luxury chalet
- tot 3 jaar verblijven gratis bij de ouders.
- Kindertarief van toepassing vanaf 4 tot 11 jaar

Maaltijden 2024:

- Lunch: 130 N$/pp
- Lunchpakket: 130 N$/pp
- Diner: 415 N$/pp

Activiteiten 2024:
- Gamedrive inclusief 2 drankjes (min.2 pax): 815 N$/pp
- Boat cruise (zonsondergang/zonsopgang) inclusief 1 drankje : 550 N$/pp
- Bird Cruise inclusief 1 drankje: 550 N$/pp

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Bar gelegenheid Open haardWasserijZwembadParkeerplaats

In de kamers:

VentilatorWasserijRookverbodThee en koffieKluisje

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

PlattelandStadBosgebiedWildNationaal ParkNatuurreservaat Rivier of meerTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Namibie te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

Onze klanten zeggen

Ontvangst, restaurant en locatie waren zeer goed! Top dat de eigenares aan elke tafel bij de gasten kwam om te informeren naar de situatie. De safari te water en te land waren zeker OK : leuk (en tijdwinst) is dat de jetty aan de lodge zelf ligt. De eigenares zag dat wij in de paardenwereld aktief waren, toen ze hoorde dat we het bevallen van een merrie via WIFI probeerden te volgen op het thuisfront kregen we direct gratis WIFI aangeboden. Bleek dat de eigenares ook in de paardenwereld actief was geweest in Duitsland. Top! Geen begeleide safari mogelijk, maar omwille van de afstand van het park bij de lodge is een self-drive perfect mogelijk!

Jochen Willems & Rosina Beirnaert (17-06-2024)

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen

de beste prijzen voor huurwagens

Huur een auto in