GO ZUID-AFRIKA

terug naar de lijst

9 daagse Magisch Botswana en Victoria Watervallen

vanaf
26,598 Rand (1,300.00 €) pp
Botswana
MAUN | NATA | KASANE | VICTORIA FALLS
prijsofferte aanvragen
Deze reis is er eentje waar velen bij de gedachte alleen reeds van wegdromen. In een traditionele mokoro de Okavango Delta ontdekken. Oog in oog staan met honderden olifanten in Chobe nationaal park of op zoek gaan naar het luipaard in Moremi Game Reserve, om uiteindelijk te eindigen bij de wereldberoemde Victoria Watervallen. Laat je betoveren door deze 9-daagse 'Magisch Botswana en de Victoria Watervallen'

DAG 1 | JOHANNESBURG - MAUN

Vertrek vanuit OR Tambo Internationaal (Johannesburg) naar Maun, Botswana, ('Maoen' uitgesproken), de uitvalsbasis om de prachtige Okavango Delta regio en Moremi Game Reserve te verkennen. Je zal iets na de middag toekomen en hebt rustig de tijd om de bagage uit te pakken en wat te genieten alvorens aan uw Botswana avontuur te beginnen.

Comfort: Discovery Bed and Breakfast Kamertype: Luxury (BB)
Charme: Crocodile Camp Kamertype: Superior room (BB)
Exclusief: Thamalakane River Lodge Kamertype: Babbler Chalet (BB)

DAG 2 | OKAVANGO DELTA

De Okavango Delta is een van de meest gewilde bestemmingen in de wereld op het vlak van wild. Het mag geen wonder heten dat dit een absolute toplocatie is om groot wild te observeren in de opperste rust en sereniteit van een ongerepte delta en suggestieve scenes van buitengewoon natuurlijk schoon. Kemerkend voor de Okavango Delta is de ongerepte overgang van moerassen in palm en papyrus omzoomde waterwegen, eilanden van dik bos en weelderige vegetatie, maar vooral ook veel wild in een uniek ecosysteem, de grootste intacte inlandse Delta ter wereld.

Als u kiest voor het comfort/charme pakket, dan volgt vandaag een transfer van het hotel naar de Okavango Delta, waar je per mokoro (wat vroeger een uitgeholde boomstam was en nu vervangen werd door glasvezel of plastiek) onder begeleiding de delta op gaat, op zoek naar allerhande diersoorten en een brede waaier aan watervogels. Indien gewenst kan je na de mokoro trip (om 16u) nog een vluchtje over de delta maken vanuit de luchthaven van Maun. Deze vlucht duurt 1 uur en hierdoor krijg je een heel ander beeld vanuit de lucht. Richtprijs is 155 USD per persoon.

In exclusief volgt een transfer naar de luchthaven, van waar u met een sportvliegtuig over de delta vliegt (niet inbegrepen in de prijs, maar wel vooraf te boeken - richtprijs 400 US$ per persoon retour) naar uw privaat kamp, gelegen nabij het legendarische Chiefs Island, grenzend met het Moremi Game Reserve. Verschillende activiteiten kunnen worden ondernomen vanuit het kamp. Zo kan je een naturedrive ondernemen op de Delta in zowel een motorboot als met een traditionele Mokoro. Tijdens dergelijke natuurtocht zal je ook een wandeling op het vaste land maken. Onderweg is de kans groot dat je wild en tevens heel wat vogelsoorten zal kunnen observeren.

Comfort: Discovery Bed and Breakfast Kamertype: Luxury (BB)
Charme: Crocodile Camp Kamertype: Superior room (BB)
Exclusief: Gunn s Camp Kamertype: Luxury Tent (FI)*

* Go Zuid-Afrika beschikt over een brede waaier aan exclusieve kampen binnen de Delta. U kan dus perfect een andere locatie selecteren. Gunns camp biedt enkel wateractiviteiten aan, terwijl sommige andere kampen tevens game drives organiseren per 4x4 op het vaste land, maar deze zijn wel duurder.

DAG 3 | OKAVANGO DELTA - MOREMI GAME RESERVE

Het Moremi Game Reserve is net geen 93 kilometer ten noorden van Maun gelegen. De enige manier om dit reservaat te bezoeken is met een 4x4 voertuig. Het reservaat heeft in het verleden reeds een aantal belangrijke onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. In 2008 werd het uitgeroepen tot het beste wildpark van Afrika. Het is het eerste reservaat in Afrika dat werd opgericht door de lokale inwoners, dit nadat ze bezorgd waren over het steeds dalend aantal dieren dat op het voorouderlijk land aanwezig was.

In comfort/charme vertrekt u 's morgens vroeg onder begeleiding in een open 4x4 voertuig met een ranger/spoorzoeker naar Moremi Game Reserve. De hele dag staat in het teken van zoeken naar wilde dieren zoals olifant, buffel, giraf, leeuw en luipaard, om er slechts enkelen te noemen.
In exclusief gaat het er allemaal heel relax aan toe, een heerlijk uitgebreid ontbijt, terwijl u uitkijkt over de Delta. Een boottrip of per mokoro op zoek gaan naar de wilde dieren, en zelfs een voetsafari, vliegvissen, het zijn allemaal activiteiten die tot de mogelijkheden behoren. De vele waterkanalen herbergen vaak hele kuddes olifanten of buffels en er zijn onwijs veel vogelsoorten, gelukkig heb je een ervaren gids/spoorzoeker bij de hand die haarfijn uitlegt wat je allemaal te zien krijgt. Na het middagmaal kan je heerlijk relax genieten van een boek, de rust en stilte en dieren die, al dan niet frequent, de lodge een bezoek komen brengen. In de late namiddag volgt opnieuw een wateractiviteit om vervolgens te genieten van een heerlijk avondmaal onder een prachtige sterrenhemel.

Comfort: Discovery Bed and Breakfast Kamertype: Luxury (BB)
Charme: Crocodile Camp Kamertype: Superior room (BB)
Exclusief: Gunn s Camp Kamertype: Luxury Tent (FI)

DAG 4 | MAKGADIKGADI NATIONAAL PARK - NATA

Het is ondertussen tijd om de Okavango Delta te verlaten. De huurwagen wordt opgehaald bij de luchthaven van Maun en je vertrekt richting Makgadikgadi Pans nationaal park. Stel je voor een gebied ter grootte van Portugal, grotendeels onbewoond door mensen. Een enorm uitgestrekt terrein dat versmelt met een prachtige blauwe horizon en goed is voor een oppervlakte van 12.000 vierkante kilometer, een deel van het Kalahari Bassin en uniek is met een van de grootste zoutpannen ter wereld.Voor een groot deel van het jaar is het gebied droog en desolaat, waardoor je hier vrijwel geen dieren zal aantreffen. Hoewel je het park zelf niet bezoekt, krijg je onderweg richting Nata toch een heel goed idee hoe uitgestrekt het gebied wel is. Later op de middag bereik je Nata. In de directe omgeving is het Nata Vogelreservaat waar 165 vogelsoorten te zien zijn, waaronder heel wat watervogels, zoals flamingo's en pelikanen. Vanuit de lodge kan je een begeleide trip naar de pannen ondernemen voor een prachtige zonsondergang (inbegrepen indien u in charme of exclusief reist)

Comfort: Pelican Lodge Kamertype: Standard chalet (BB)
Charme: Nata Lodge Kamertype: Luxe Safari Tent + pantrip(BB)
Exclusief: Nata Lodge Kamertype: Twin Chalet + pantrip (DBB)(*)

* In exclusief bestaat de mogelijkheid om Nata links te laten liggen en meteen door te vliegen vanuit Gunns Camp (of enige andere lodge in de delta) naar Kasane. Qua prijs zal dit min of meer gelijk zijn aan de totaalprijs van de vlucht van het kamp naar Maun, overnachting in Nata, huurwagen, drop off, benzine en extras. Hierdoor wordt uw reis 1 dag korter.

DAG 5-6 | CHOBE NATIONAAL PARK (ong. 310 km)

Vanuit Nata bereik je heel vlot Kasane, dat grenst aan Namibie en op enkele kilometers van de grens met Zambia en Zimbabwe ligt. Hier lever je de wagen in. De Chobe rivier mag ongetwijfeld beschouwd worden als een van de mooiste rivieren van Afrika. Chobe nationaal park ondersteunt een diversiteit en concentratie aan wilde dieren welke ongeevenaard voorkomen ergens anders in het land en zelfs in zuidelijk Afrika. Het is het grootste park van Botswana. Chobe werd opgericht in 1968 en beslaat ongeveer 11.700 vierkante kilometer, bestaande uit water, moeras en bos. De meest toegankelijke en tevens meest bezochte Chobe Riverfront, is vooral bekend om haar grote kuddes olifanten en Kaapse buffels die tijdens de droge wintermaanden (Europese zomermaanden) samenkomen bij de rivier om te drinken. Tijdens dit seizoen, op een ochtend of namiddag gamedrive, mag u er vrijwel zeker van zijn dat je honderden olifanten in een keer ziet. Dit park herbergt de grootste concentratie olifanten in Afrika. Wanneer de belangrijkste Serondella weg onbegaanbaar wordt, steken hele kuddes over om bij de rivier te komen drinken, baden en spelen, ideaal dus voor die onvergetelijke foto, en dan hebben we het nog niet eens gehad over al het andere wild dat je hier kan waarnemen.

Wanneer rangers je op gamedrive nemen in het Chobe nationaal park, is het niet ongebruikelijk dat u tot 15 verschillende soorten dieren tijdens de rit zal kunnen observeren met inbegrip van waterbokken, lechwe, puku (dit is het enige deel van Botswana waar ze kunnen gezien worden), giraf, koedoe, roan, oryx, impala, wrattenzwijn, bosbok en bavianen, samen met de bijhorende roofdieren zoals leeuw, luipaard, hyena en jakhals. Na terugkomst kan je genieten van een heerlijk diner (inbegrepen)

In comfort is inbegrepen: de overnachting, ontbijt, avondmaal, een namiddagsafari in 4x4 onder begeleiding van een ranger/spoorzoeker op dag 1 van het verblijf en een ochtendsafari en een namiddagbootsafari, op dag 2 van het verblijf.
In charme is inbegrepen: de overnachting, ontbijt, avondmaal, een safari in 4x4 onder begeleiding van een ranger/spoorzoeker en een bootsafari, beiden te nemen op dag 2 van het verblijf.
In exclusief is inbegrepen: de overnachting, alle maaltijden (brunch, high tea en diner), lokale dranken en twee activiteiten per dag (game drive en boatcruise) met een speciaal uitgerust 4x4 voertuig en foto boot, camera en lenzen worden ter uwer beschikking gesteld indien u dit wenst.

Comfort: The Old House Kamertype: Standard Room (DBB + 3 activiteiten)
Charme: Chobe Safari Lodge Kamertype: River Room (DBB + 2 activiteiten)
Exclusief: Pangolin Chobe Hotel Kamertype: Gallery room(FB + 4 activiteiten)

DAG 7 | VICTORIA WATERVALLEN (ZIMBABWE)

Vanmorgen verlaat je Botswana. Voor diegene die in exclusief reizen, is vanmorgen nog een laatste bootcruise voorzien. Een transfer brengt je eerst tot bij de grens met Zimbabwe, waar de doauneformaliteiten worden volbracht en waarna de tocht wordt verder gezet naar de wereldberoemde Victoria Watervallen. De rest van de dag gebruik je om rustig relax te genieten aan het zwembad, of wie zin heeft in avontuur kan bungee springen of een helicoptervlucht over de watervallen maken. Een vast adresje om te onthouden voor een avondmaal met muziek en traditionele dans, is ongetwijfeld The Boma. Een gratis shuttle brengt je er heen. (extra activiteiten en The Boma niet inbegrepen).

Comfort: Shearwater Explorers Village Kamertype: Chalet (BB)
Charme: The Kingdom Hotel Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Victoria Falls Safari Lodge Kamertype: Waterhole facing room (BB)

DAG 8 | VICTORIA WATERVALLEN (ZIMBABWE)

Tijd om vandaag de Victoria Watervallen van dichterbij te bewonderen. De lokale bevolking noemt deze watervallen de Mosi-oa-Tunya (Letterlijk vertaald: de rook die dondert). Je kan vanuit het dorp gemakkelijk te voet naar de watervallen wandelen, net zoals naar de beroemde brug over de Zambezi, waar aan bungee springen wordt gedaan. Ook vandaag de dag volgt deze brug over de rivier nog steeds een van de belangrijkste knooppunten tussen beide landen (Zambia en Zimbabwe). Je kan te voet over de brug lopen, maar moet eerst passeren bij de douane om een apart briefje met stempel te krijgen om op de brug te mogen wandelen.

Een bezoek aan de verschillende uitkijkpunten die Vic Falls National Park rijk zijn, neemt ongeveer een a twee uur in beslag. Afhankelijk van het seizoen is het wel aangeraden om te zorgen voor goede bescherming tegen de nevel, maw een paraplu, regenjas en vooral bescherming voor je fotomateriaal is geen overbodige luxe. In de late namiddag doe je vanuit het hotel een sunset cruise op de Zambezi rivier per standaard boot.

Comfort: Shearwater Explorers Village Kamertype: Chalet (BB)
Charme: The Kingdom Hotel Kamertype: Standard (BB)
Exclusief: Victoria Falls Safari Lodge Kamertype: Waterhole facing room (BB)

DAG 9 | VICTORIA FALLS - TERUGVLUCHT

Na het ontbijt volgt de transfer naar Victoria Falls Airport voor de vlucht naar Europa.

Prijslijst

2 PERSONEN 4 PERSONEN 6 PERSONEN
Per persoon in Comfort26,598 Rand (± 1,300.00 €)26,814 Rand (± 1,310.54 €)26,525 Rand (± 1,296.44 €)
Per persoon in Charme33,415 Rand (± 1,633.16 €)33,631 Rand (± 1,643.73 €)33,342 Rand (± 1,629.62 €)
Per persoon in Exclusief71,600 Rand (± 3,499.51 €)71,816 Rand (± 3,510.07 €)71,527 Rand (± 3,495.96 €)

 

PRIJZEN PER PERSOON OP BASIS VAN:

Prijzen gebaseerd op tarieven voor hoogseizoen juli t/m oktober 2023. U kan heel wat voordeliger reizen in laagseizoen (december - mei). Prijs alvast op aanvraag vrijblijvend beschikbaar

Indien 2 Samenreizenden in 1 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg C (Toyota Corolla manual) - Avis Rent a Car
Indien 4 Samenreizenden in 2 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg N (Toyota Hilux double cab 4x4 manual) - Avis Rent a Car
Indien 6 Samenreizenden in 3 tweepersoonskamer - Huurwagen Catg L (VW T6 Kombi manual) - Avis Rent a Car

Prijzen voor Botswana en Zimbabwe worden ons aangerekend in USD en/of Botswana Pula. Bovenstaande pijzen houden rekening met een koers van 1USD = 17,5 rand en 1 pula = 1,4 rand. Indien deze wisselkoers op het moment van het opmaken van een offerte hiervan afwijkt, zal deze aan de op dat moment geldende koers worden aangepast.

TYPE:

Comfort: Intieme voordelige middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Charme: Intieme middenklasse logementen met een persoonlijk karakter
Exclusief: Eersteklas luxe logementen met oog voor detail en persoonlijke service

BB = Kamer en ontbijt RO = Enkel overnachting DBB = Kamer, ontbijt en avondmaal FB = Kamer, ontbijt, lunch en avondmaal FI = alle maaltijden, 2 game activiteiten en overnachting

TIP: De selectie van accommodatie/auto is indicatief en mits beschikbaarheid. Go Zuid-Afrika beschikt over een uitgebreide selectie van andere verblijfplaatsen/auto's, wat u als klant de mogelijkheid biedt ZELF een selectie te maken. Hiervoor maken we graag een volledige aangepaste nieuwe offerte op.
Tevens kan u naar believen dagen aanvullen of uw reis inkorten, afhankelijk van uw tijd en budget. Wanneer uw kinderen meereizen maken we steeds een offerte waarin wordt rekening gehouden met de leeftijd, en/of u een kamer deelt (waar mogelijk).

INBEGREPEN:

Overnachtingen in B&B's, lodges of hotels op basis van kamer en ontbijt, tenzij anders vermeld
Lunch is inbegrepen in Exclusief (4x)
Avondmaal is inbegrepen in Comfort (2x) Charme (2x) Exclusief (5x)
In Exclusief: 4 wateractiviteiten in Moreni Crossing (Okavango Delta)
In Comfort en Charme: dagtrip per Mokoro op de delta vanuit Maun inclusief boottransfer, gids, inkomgelden en lichte lunch
In Comfort en Charme: dagtrip per open 4x4 voertuig naar Moremi vanuit Maun inclusief gids, inkomgelden, ontbijt en picknik lunch
In Charme en Exclusief: begeleide trip naar de Nata bird sanctuary en de zoutpannen
Gamedrive in Chobe, Comfort (2x) Charme (1x) Exclusief (2x)
Bootcruise op Chobe rivier in Botswana Comfort (1x) Charme (1x) Exclusief (2x)
Zambezi Sunset Cruise in Zimbabwe per standaard boot
Transfers van en naar de luchthaven in Maun, tussen Botswana en Zimbabwe en naar Vic Falls Airport
Huurwagen (2 dagen) met onbeperkt aantal kilometers, airco en 100% omnium verzekering alsook verzekering tegen schade aan banden, velgen en glasbraak. Tweede chauffeur gratis.
Btw
Vouchers met gps-coordinaten en wegbeschrijving

NIET INBEGREPEN:

Vluchten en luchthaventaksen vanuit het land van herkomst, contacteer ons voor tarieven
Contractkost huurwagen - 100 pula
One way drop off fee huurwagen (ophalen in Maun, inleveren in Kasane) - 2063 pula
Benzine
In Exclusief: Vlucht Maun-Moreni Crossing en terug (richtprijs 500 US$ per pers.)
Visumkosten Zimbabwe - single entry visa 35 US$ per persoon
Inkomgelden en fooien
Dranken, snacks, middag- en avondmaal, tenzij anders werd vermeld
Reis en/of annulatieverzekering
Vouchers met gps-coordinaten en wegbeschrijving (andere opties mogelijk, zoals roadbook of enkel vouchers)
De definitieve reissom wordt bepaald aan de hand van de door jou aan te geven reisdatum en is afhankelijk van beschikbaarheid en je persoonlijke reisvoorkeur(en).

 

LOADING MAP...

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Botswana te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons prijsofferte aanvragen

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten